۵ ویژگی مهم برای یادگیری برنامهنویسی اندروید

یادگیری برنامهنویسی اندروید
اندروید (Android) در اصل یک سیستم عامل متن باز و محصول شرکت گوگل است که توسط این شرکت رشد و توسعه داده شده و بر پایه هسته لینوکس طراحی و ساخته شده است. یکی از دلیلهایی که این سیستم به متن باز مشهور شد به خاطر این است که سورس آن به صورت عموم در دسترس همه مردم قرار دارد و برای استفاده از آن به هیچ عنوان نیازی به دریافت مجوز یا هزینه خاصی نیست.
یادگیری یک موضوع جدید همچون برنامهنویسی اندروید آنچنان ساده نیست زیرا شما با مفاهیمی روبهرو میشوید که ممکن است با آنها آشنایی قبلی نداشته باشید. بدون توجه به اینکه چقدر برای شما سخت به نظر برسد، باید بدانید که تمام برنامهنویسان حرفهای اندروید هم در ابتدای کار، احساسی مشابه احساس شما داشتند ولی آنها عاقبت دستبهکار شدهاند.
یک برنامه یا دوره آموزشی مناسب اندروید باید شامل پنج ویژگی باشد یا در اصل به شما کمک کند تا پنج گام یادگیری برنامهنویسی اندروید را طی کنید؛ در همین راستا، در ادامه سعی کردهایم تا این ویژگیها و گامها را برای شما توضیح دهیم.پس با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.
اصول ضروری Java برای برنامهنویسی اندروید را یاد بگیرید
زبان اصلی برنامهنویسی اندروید زبان Java (جاوا) است. پس برای شروع باید مفاهیم شیءگرای این زبان را یاد بگیرید و بدانید چطور از آنها استفاده کنید: کلاسها، رابطها (Interfaces)، وراثت (Inheritance)، بستهها (Packages) و مواردی از این دست جزو ضروریاتی هستند که باید حتماً آنها را فرا بگیرید. علاوه بر این، باید یاد بگیرید که چطور از رایجترین APIهای Java استفاده کنید؛ نحوه بهرهگیری از Android Studio و کیت توسعه نرمافزاری اندروید را نیز به خوبی بیاموزید.
با مقدمات برنامهنویسی اندروید آشنا شوید
بعد از این که Java را آموختید رفته رفته میتوانید با اندروید استودیو اپلیکیشنهای اندرویدی بسازید. در این راستا کمکم لازم است معماری اندروید و عناصر طراحی متریال (Material Design) را یاد بگیرید، اصول آزمودن رابط کاربری را بیاموزید، روشهای رفع باگ (Debugging) را بدانید و همینطور با Firebase و Google Play آشنا شوید؛ یعنی باید تمام موارد لازم در مورد فرآیند برنامهنویسی اندروید را فرا بگیرید.
در برنامهنویسی اندروید پیشرفت کنید
سپس باید در مورد کیت توسعه نرمافزاری اندروید – یا همان Android SDK – بیشتر یاد بگیرید، نسخههای مختلف اندروید را بشناسید، با APIهای RESTful آشنا شوید و با شبیهساز Genymotion تمرین کنید. باید بیاموزید چطور بهترین عملکرد را در اپلیکیشنهای اندروید خود داشته باشید و چطور از کتابخانههای گوناگون استفاده کنید. بعد میتوانید برای داشتن رزومه قوی، چندین اپلیکیشن آزمایشی بنویسید؛ همچون اپلیکیشن ماشین حساب، یک اپ ذخیره یادداشت (Note) یا موارد دیگری از این دست.
یاد بگیرید که چطور از اپلیکیشنهای اندروید درآمد کسب کنید
در این بخش حیاتی از فرایند بدل شدن به یک برنامهنویس اندروید، باید یاد بگیرید که چطور با برنامهنویسی برای این پلتفرم، درآمد کسب کنید. لازم است بیاموزید که بدون آسیب وارد کردن به تجربه کاربر در هنگام استفاده از اپلیکیشن شما در آن تبلیغ کنید و درآمد داشته باشید. باید بهترین راههای نمایش بنر تبلیغاتی، نظارت بر تبلیغات و انتشار برنامهها را فرا بگیرید. از استراتژیهای برنامهنویسی تجاری، قیمتگذاری و … آگاه شوید و در مورد AdMob، بستر تبلیغاتی موبایل گوگل، بازار و دیگر فروشگاهها اطلاع کسب کنید تا بتوانید اپلیکیشنهایی سودمند بنویسید و به انتشار برسانید.
خود را با شرکت در یک پروژه واقعی و هدفمند بیازمایید
در نهایت برای ارزیابی نهایی تواناییهایی که به دست آوردهاید، باید خود را در یک پروژه واقعی و هدفمند بیازمایید. اجزای پایهای فرایند توسعه یک اپلیکیشن اندروید عبارتاند از: پیادهسازی UI و UX، ذخیرهسازی دادهها (Data Storage)، یکپارچهسازی سیستمی (System Integration)، آزمایش اپلیکیشن و رفع خطاهای (Debugging) آن.
شما با این کار، میزان درک خود را از معماری اندروید، ساخت نمونه اولیه (Prototyping)، مفاهیم طراحی متریال (Material Design)، فایربیس (Firebase)، یکپارچهسازی APIهای شخص ثالث، آزمایش محصول ، نمایش آگهی در اپ و انتشار محصول نهایی نشان میدهید. به صورت خلاصه باید آنچه باقی مانده است را طی پروژههای واقعی یاد بگیرید.