اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

معرفی و آشنایی با کاربرد ماله موتوری بتن

ماله موتوری

ماله موتوری، که در ایران به دلیل شکل ظاهریش به آن ماله پروانه ای نیز گفته میشود یکی از تجهیزات ساختمان سازی و راهسازی محسوب میشود. از این ماشین برای مسطح کردن و ماله کشی محل بتن ریزی شده سطوح وسیع مانند محوطه های نمایشگاهی، پارکینگ های طبقاتی، پمپ بنزین، کف سازی کارخانجات، پیاده رو و سالن های ورزشی استفاده می شود. در عملیات ماله کش بتن سنگدانه های درشت تر به درون بتن فرو می رود و سطح، خلل و فرج نخواهد داشت. بنابراین پس از مسطح سازی سطوح بتنی با ماله های موتوری هیچگونه ناصافی در سطح بتن مشاهده نخواهد شد.

روش کار با ماله پروانه ای به این شکل است که ابتدا بایستی سطح بتن توسط شمشه دستی یا شمشه موتوری صاف شود. پس از گذشت مدتی که بتن اصطلاحاً خودش را می گیرد ولی هنوز خشک نشده بایستی از ماله موتوری استفاده کرد. معمولاً در سطوح بزرگ از ماله پروانه ای با قطر ۹۰ و ۱۲۰ سانتی متر و در سطوح کوچک و برای ماله کردن گوشه ها و کناره ها از ماله های با قطر ۶۰ سانتی متر استفاده می گردد.

ماله موتوری بتن

انواع ماله های موتوری

به طور کلی این ماشین را میتوان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد:

  1. ماله های دستی، که توسط اپراتور از عقب هدایت میشوند. از این مدل در پروژه های با حجم کوچک و متوسط استفاده میشود.
  2. ماله های موتور ی سرنشین دار، یا نفربر، که اپراتور بر روی دستگاه سوار شده و مانند یک اتومبیل آن را هدایت میکند. معمولاً از این نوع ماله در حجم های ماله کشی زیاد برای سهولت و انجام هرچه سریعتر کار استفاده میشود.

علاوه بر این دسته بندی دیگری از لحاظ نوع سوخت برای این ابزار وجود دارد. در این دسته بندی ماله های پروانه ای دستی را میتوان به دو نوع ماله موتوری بنزینی و برقی تقسیم بندی کرد. در مدل برقی موتور دستگاه از نوع الکتریکی میباشد. البته با توجه به سهولت بیشتر استفاده از موتورهای بنزینی این مدل چندان مورد استقبال قرار نمیگیرد.

قیمت ماله موتوری یکی از عوامل تصمیم گیری برای خرید این ابزار پرکاربرد است. بدیهی است که براساس برند و شرکت سازنده و ابعاد آن، قیمت دستگاه نیز متفاوت خواهد بود. بازرگانی لرزان صنعت یکی از معتبرترین شرکتهای ارائه دهنده انواع این ماشین میباشد.

مزایای کف سازی بتنی با ماله موتوری

استفاده از ماله های پروانه ای برای انجام پروژه های کف سازی بتنی مزیت های ویژه ای دارد. از مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • افزایش بازدهی و سرعت روند کار در کف سازی وسیع پروژه های بزرگ
  • یکپارچه کردن و تسطیح سطوح بتن ریزی به بهترین شکل ممکن
  • یکدستی و زیبایی منحصر به فرد
  • متراکم ساختن و فشردگی سطوح بتنی برای استحکام هرچه بیشتر
  • جلوگیری از ایجاد ترک بر روی سطوح بتن ریزی شده
  • از بین بردن منافذ و فضاهای خالی در اثر بتن ریزی
  • جلوگیری از ایجاد شکستگی و کنده شدن سطوح بتنی.

ماله موتوری بتن

بخشهای تشکیل دهنده ماله پروانه ای

  • موتور: بخش اصلی ماله های موتوری همان طور که از نامشان پیداست موتور آنها است. از دو نوع موتور بنزینی و برقی میتوان در این دستگاه ها استفاده کرد. به دلیل کارآیی بالاتر و سهولت بیشتر مدل های بنزینی بسیار بیشتر استفاده میشود.
  • شاسی: در واقع همان بدنه و چارچوب اصلی ماشین محسوب میشود که باقی اجزا روی آن مونتاژ و سوار میشوند.
  • تیغه ماله: تیغه ماله پروانه ای دارای ابعاد مختلف جهت استفاده در شاسی با ابعاد مختلف می باشد. تیغه ماله بر اثر کار کردن و اصطکاک مداوم با سطح بتن، پس از مدتی نیاز به تعویض پیدا می کند.
  • سینی ماله: سینی ماله موتوری یک سینی فلزی دایره ای شکل بوده که عمل صیقلی کردن بتن را انجام می دهد. همچنین تجربه نشان داده است که استفاده از سینی ماله باعث می شود انجام عملیات روان تر انجام شود و بنابراین فشار بر روی موتور کاهش یابد. سینی های ماله ها دارای قطرهای ۶۰ ، ۹۰ و ۱۲۰ سانتی متری و در ضخامت های مختلف ساخته میشود.

ماله موتوری بتن

بهترین زمان برای استفاده از ماله پروانه ای

مهم ترین عامل در پرداخت بتن با ماله پروانه زمان ماله کشی است. اگر در بهترین زمان ممکن ماله کشی انجام نشود، فرآیند پرداخت به خوبی انجام نخواهد شدو بتن تخریب می شود. برخی از کارشناسان این کار روزهای بارانی را بهترین زمان برای ماله کشی توصیه می کنند. چرا که به سفت شدن و استحکام بیشتر سطح بتنی کمک بسیاری می کند.

برای اطمینان از زمان مناسب برای شروع ماله کشی با برخی از بررسی های ساده میتوان زمان شروع کار را تشخیص داد. برای مثال کاربر می تواند کفش خود را به سطح بتنی بزند و اگر بتن فرو نرفت، می توان گفت بتن آماده ی صاف کردن و ماله کشی است. برای ماله کشی بهتر افراد می توانند جهت دست خود را به سمت چپ رو به بالا و همچنین به سمت راست روبه پایین بکشند. از سوی دیگر برای اجرای صحیح بتن می توان از تیغه های مختلف و سینی ماله پروانه ای استفاده کرد. چرا که تیغه های ترکیبی بهترین انتخاب برای صاف کردن سطوح بتنی است.

روش کار با ماله های موتوری

روش کار با این ماشین به این شکل است که پس از نصب شناور روی دستگاه و آماده شدن سطح بتن برای پرداخت سطحی، دستگاه به آرامی روی یک خط راست حرکت داده می‌شود. در این روش یک ردیف صاف در نظر گرفته می‌شود. پس از اتمام لیسه‌ای کردن بتن در آن ردیف، عملیات پرداخت سطحی باید روی ردیف کنری ادامه پیدا کند.

باید دقت شود که عملیات تسطیح کردن بتن باید به آرامی و به صورت کاملا یکنواخت انجام شود. پس از پرداخت سطحی تمام سطح مورد نظر، مرحله بعدی این است که ماله کشی باید در جهت عمود بر جهت حرکت اولیه انجام شود. مرحله دوم پرداخت سطح همانند مرحله اول روی ردیف‌های مجزا و در جهت عمود بر ردیف‌های فرضی تعیین شده در مرحله اول انجام می‌شود. عملیات پرداخت سطح بتن به تراکم مواد بتن روی سطح کمک نموده و سطحی صاف و یکنواخت را برای شما ایجاد می‌نماید.

پس از انجام مراحل بالا، زمان آن است که با نصب تیغه صاف‌کننده نهایی روی دستگاه، عملیات پرداخت سطح را به اتمام رساند. شما می‌توانید با نصب تیغه صاف‌کننده نهایی روی دستگاه و حرکت آن روی سطح در جهت عمودی و افقی (همانند آنچه به وسیله شناور در مرحله اول انجام گرفت) سطح را پرداخت نمایید. عملیات صاف کردن سطح به وسیله تیغه صاف‌کننده نهایی می‌تواند در دو مرحله یا بیشتر انجام گیرد. در هر مرحله با افزایش فشار تیغه روی سطح، سطحی صاف‌تر و یکنواخت‌تر به دست می‌آید.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا