اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

ورق سیاه چیست؟

ورق سیاه، نوعی از ورق‌های فولادی است که از روش نورد گرم ساخته می‌شود و با توجه به فعالیت‌هایی شیمیایی‌ای که در دمای بالا برای فلز رخ می‌دهد، رنگ ورق نه سیاه، بلکه مات می‌شود.

ورق سیاه تحت روش نورد گرم ساخته می‌شود که بهترین روش برای ساخت ورق‌های فلزی است. ورق‌های سیاه معمولا در دمایی بالا‌تر از ۹۳۰ درجه سانتی‌گراد ساخته می‌شود و بسته به دمای ساخت، ویژگی‌های متفاوتی دارند.

در بسیاری از مراجع، بیشتر اطلاعات به صورت تخصصی درباره این محصول ارائه شده‌اند و به همین واسطه، در ادامه این نوشته، قصد داریم به زبان ساده اطلاعات جامعی درباره ورق سیاه به شما ارائه دهیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.

انواع ورق سیاه

ورق‌های سیاه انواع مختلفی دارند که برای مصارف مختلف به تولید می‌رسند و قیمت ورق سیاه نیز بر اساس جنس آن تعیین می‌شود. البته که برخی موارد دیگر در تعیین قیمت اثرگذار هستند. با توجه به این موضوع، پیش از اینکه بررسی کنیم که کاربرد ورق سیاه چیست، باید انواع آن را بشناسیم. انواع مختلف ورق سیاه به شرح زیر است:

ورق سیاه فابریک یا شیت

این نوع از ورق‌های سیاه خیلی رایج نیستند و تنها به سفارش مشتری ساخته می‌شوند و معمولا دارای ضخامت بیشتر از ۱۵ میلی‌متر هستند. ورق‌های سیاه فابریک معمولا در ابعاد ۱۰۰۰*۲۰۰۰ و ۱۲۵۰*۲۵۰۰ و ۱۰۰۰*۶۰۰۰ و ۱۵۰۰*۶۰۰۰ و ۲۰۰۰*۶۰۰۰ و ۲۰۰۰*۱۲۰۰۰ ساخته می‌شوند.

ورق سیاه صنعتی

واضح است که این نوع از ورق سیاه در صنایع مختلف استفاده می‌شود اما اگر بخواهید دقیقا بدانید کاربر این نوع از ورق سیاه چیست، باید گفت که کشتی‌های زیبا و باشکوه، دکل‌های برافراشته در صنایع پتروشیمی و خودرو‌های خیره‌کننده، همگی از این نوع ورق‌ها ساخته می‌شوند.

ورق سیاه معمولی

یکی از موارد برای سنجش ورق‌های فولادی، گرید است. دو گرید بسیار معروف در ورق‌های سیاه عبارت‌اند از ST32 و ST57. این دو گرید در تولید ورق‌های صنعتی نیز مورد توجه هستند. نامگذاری گرید‌ها در واقع بیانگر استحکام ورق‌های فلزی بر اساس مقیاس Strength است.

دلیل اصلی تفاوت این دو گرید، میزان کربن موجود در آنها است. ورق‌های سیاه معمولی از گرید ST37 هستند و گرید‌های ST52 بیشتر برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ورق st37 به قدری رایج و پرکاربرد است که از هر کسی بپرسید که ورق سیاه چیست، به احتمال زیاد ویژگی‌های این ورق را برای شما تشریح خواهند کرد.

کاربردهای ورق سیاه

از رایج‌ترین کاربردهای این محصول، به شرح زیر است:

  • تانکر سازی
  • صنایع نظامی
  • صنایع مخابراتی
  • صنایع کشاورزی
  • جاده و شهرسازی
  • صنایع خودروسازی
  • ساخت ساندویچ پانل
  • لوله‌های آب، گاز و نفت
  • آبگرمکن و انواع پروفیل

قیمت ورق سیاه

مزایای استفاده از ورق سیاه چیست؟

از مهم‌ترین مزایای این محصول می‌توان به چکش خواری بالا، خاصیت کشسانی فوق العاده، مقاومت ارتجاعی، مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی، استحکام بالا، خواص مکانیکی بهینه‌سازی شده و برش‌پذیری مناسب اشاره کرد.

اما مورد مهم‌تر از همه، انعطاف‌پذیری ورق‌های سیاه است! وزن ورق سیاه، ابعاد ورق سیاه، گرید ورق سیاه و هر ویژگی دیگری که برای این محصول وجود دارد، تماما قابل انتخاب توسط مشتری است و تمامی تولیدکنندگان ورق سیاه بر اساس شرایط خود، ورق‌های سفارشی را به تولید می‌رساند.

مراحل تولید ورق سیاه

تا به اینجا، به صورت کامل بررسی کردیم که ورق سیاه چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد و این موارد اطلاعات ضروری‌ای بودند که برای خرید ورق سیاه لازم بود بدانید. در این بین، اطلاع از مراحل ساخت ورق سیاه خیلی اهمیت ندارد اما برای افراد علاقه‌مند، در ادامه این فرایند را تشریح کرده‌ایم.

مرحله ذوب 

اولین گام در تولید ورق سیاه، ذوب فولاد، اضافه کردن ترکیبات لازم است تا بتوان در مراحل بعدی، این فولاد مذاب را به شمش‌هایی با اندازه مشخص و قابل پردازش تبدیل کرد.

مرحله ریخته‌گری

در این مرحله باید فولاد ذوب شده را به صورت کاملا مایع (تا قبل از سرد شدن) در قالب‌های مخصوص ریخت تا شمش‌هایی با اندازه مطلوب ساخته شوند.

مرحله پوسته‌زدایی

اگر بپرسید که مهم‌ترین مرحله تولید ورق سیاه چیست، احتمالا در پاسخ مرحله پوسته‌زدایی را به شما معرفی کنند! در این مرحله حساس، باید شمش‌های ساخته شده را از هر گونه آلودگی پاک کرد چرا که در غیر این صورت، در ادامه نمی‌توان به محصولی با کیفیت دست یافت. پوسته‌زدایی معمولا از طریق اعمال محلول‌های شیمیایی صورت می‌گیرد.

مرحله نورد و آنیل

و اما نوبت به مرحله‌ای می‌رسد که در آن تغییر شمش به ورق را شاهد خواهید بود! آن روش نورد گرم که در ابتدا معرفی شد، در این مرحله به کار گرفته می‌شود تا شمش‌های گداخته فولادی را نازک کرده و به قطر و ابعاد دلخواه برساند.

در این مرحله ممکن است بارها فولاد تحت بازپخت قرار بگیرد اما در هر صورت، فولاد باید شکل جامد خود را حفظ کند و در این مرحله خبری از ذوب شدن فولاد نیست.

مرحله خنک‌کاری

همواره این سوال مطرح است که عامل تاثیرگذار در خصوصیات ورق سیاه چیست؟ خب تمام مراحلی که تا به اینجا بررسی کردیم تاثیرات خود را دارند اما یکی از مهم‌ترین مراحل که آخرین مرحله تولید ورق سیاه نیز به شمار می‌رود، خنک‌کاری است! خنک‌کاری محصول توسط روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که هر روش مزایا و معایب خود را دارد و ویژگی‌های فنی محصول را نیز تحت تاثیر مستقیم قرار می‌دهد.

مرحله کلاف پیچ

در این مرحله، ورق سیاه به صورت رول درآمده و برای رسیدن به دست مشتری آماده می‌شود.

قیمت روز ورق سیاه

تولید کنندگان ورق سیاه در ایران

تولید ورق سیاه نیاز به تجهیزات صنعتی سنگین و پیچیده‌ای دارد. در کشور ما چندین شرکت وجود دارند که این تکنولوژی‌ها را در اختیار داشته و با تولیدات سنگین خود، توانسته‌اند کل بازار داخل را به دست بگیرند. برخی از این شرکت‌ها عبارت‌اند از:

  • صنایع فولاد کاوه
  • شرکت فولاد گیلان
  • فولاد مبارکه اصفهان
  • فولاد اکسین خوزستان

هر کدام از این تولید کنندگان، استانداردهای خاص خود دارند و برای خرید ورق سیاه تولیدی توسط هر شرکت، توصیه می‌شود ابتدا استاندارد‌های هر شرکت را بررسی کرده و سپس با تامین کنندگان تماس بگیرید.

قیمت ورق سیاه

قیمت ورق سیاه وابستگی‌های زیادی دارد و نمی‌توان یک قیمت کاملا مشخص را برای این محصول ارائه داد. مواردی که در تعیین نهایی قیمت ورق‌های سیاه تاثیر گذار هستند، عبارت‌اند از:

  • تورم
  • نوسانات نرخ ارز
  • بحث عرضه و تقاضا
  • هزینه‌های حمل و نقل
  • شرایط تولید سنگ آهن

البته دلایل دیگری نیز وجود دارند اما این موارد، بیشتر دچار تغییرات می‌شوند و به همین واسطه اهمیت بالایی در تعیین قیمت نهایی ورق سیاه دارند.

جمع بندی

با توجه به مزایای این محصول، اگر قصد خرید ورق سیاه را داشته باشید، فروشگاه آیرومارت با شرایط ویژه فروش شامل خرید اعتباری و چکی، آماده ارائه انواع ورق سیاه با بهترین کیفیت به شما است.

کیفیت در آیرومارت، یک شعار نیست و تمامی محصولات این مجموعه با گواهینامه‌های معتبر مربوطه ارائه شده و در صورت تمایل شما، تمامی آزمون‌های کنترل کیفیت توسط متخصصین مجرب انجام می‌شود تا خیالتان از بابت کیفیت محصولات راحت باشد.

همچنین در صورت نیاز می‌توانید از خدمات تخصصی تکنسین‌های آیرومارت نظیر خم‌کاری، جوش‌کاری، فرمینگ ورق، گالوانیزه کردن و برش‌کاری بهره‌مند شوید. برای خرید و دریافت خدمات به سایت آیرومارت به نشانی iromart.com مراجعه کرده و یا با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس حاصل نمایید.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا