مصالح ساختمانی

سیمان رنگی چیست ؟ انواع، کاربرد و مزایا سیمان رنگی

با توجه به نیازهای جدید در صنعت ساختمان و میل به ایجاد تنوع بیشتر در طرح ها استفاده از ملات رنگی کاربرد بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده است که با داشتن مقاومت استاندارد در مقابل سایش آب و آفتاب استفاده از این ملات را توجیه پذیر کرده است. در ادامه به معرفی ملات های رنگی و کاربردهای آنها در صنعت ساختمان اشاره خواهیم کرد.پس با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.

سیمان رنگی چیست ؟

سیمان رنگی (Colored Cement) نوعی سیمان سفید است که با استفاده از رنگدانه‌ها به رنگ‌های مختلف در می‌آید.

سیمان رنگی

ترکیبات رنگ دهنده سیمان

رنگ ‌دانه‌های استفاده شده در سیمان رنگی، جهت تولید ملات رنگی فلزات رنگی هستند که باید مطابق استاندارد ASTM C 979 باشد. این استاندارد خصوصیات سیمان‌های رنگی را مشخص می‌کند. در بیشتر مواقع برای ایجاد رنگ مورد نظر چندین رنگدانه را با یکدیگر می آمیزند. میزان رنگدانه‌های اضافه شده به سیمان سفید میزانی بین ۵ تا ۱۰ درصد وزن سیمان است. که مطابق استاندارد مذکور و نشریه ۵۵ سازمان مدیریت می باشد.در عین حال استفاده از رنگ‌دانه‌های کربنی برای به دست آوردن رنگ‌های تیره دیگر غیر قابل قبول است.

مواد رنگی متداول عبارتند از اکسید آهن برای رنگ های قرمز، زرد، قهوه ای و سیاه، اکسید منگنز برای رنگهای سیاه و قهوه ای، اکسید و هیدروکسید کرم برای رنگ سبز، آبی کبالت برای رنگ های آبی،اولترامارین برای رنگ سرمه ای، دوده برای رنگ سیاه، کهربای خام و سوخته برای رنگ قهوه ای و گل اخرا برای رنگ زرد.

سیمان رنگی

ویژگی های سیمان رنگی

  • قابلیت چسبندگی بسیار زیاد به سطوح زیرین
  • ثبات خوب در مقابل رطوبت و نور خورشید
  • قیمت مناسب
  • مطابقت با ضوابط جدید بلند مرتبه سازی در زمینه سبک سازی ساختمان و پرهیز از مصالح جدا شونده در نما
  • آب گریز و غبارگریز شدن نمای ساختمان پس از اتمام دوره کیورینگ

رنگهای اصلی سیمان

سفید ، آبی ، زرد ، قرمز ، سبز، قهوه ای ، نارنجی ، مشکی که هر کدام به جزء سفید داری ۷ طیف مختلف رنگی بوده و مجموعا ۵۶ رنگ را تولید می کنند. ضمنا بسیاری از شرکت ها بسته به نیاز مشتری و محل مورد مصرف، رنگ های خاص را نیز تولید و ارائه می کنند .

سیمان رنگی

ملات رنگی آماده

نوعی ملات اندود کاری پایه سیمانی برای نماهای داخلی و بیرونی می باشد که بصورت آماده عرضه می گردد و نیاز به هیچگونه افزودنی دیگری بجز آب ندارد. این ملات متشکل از سیمان رنگی ، مواد پرکننده و افزودنی های ویژه ای است که یک نـواختی و دوام رنگ، جلوگیـری از شـوره و چسبندگی فوق العاده به لایه زیرین را تأمین می نمایند

کیورینگ یا عمل آوری ملات رنگی

این محصول پس از اجرا مانند هر کار سیمانی دیگر نیاز به چندین نوبت آبدهی دارد تا به مقاومت نهایی خود برسد. در نهایت استفاده از ملات های رنگی در نمای ساختمان ها باعث ایجاد چشم انداز متنوعی در سطح شهر خواهد شد که در بالا بردن روحیه شهروندان نیز بسیار موثر است. شهرهای بسیاری در سطح جهان با استفاده از ملات های رنگی در نمای ساختمان ها توانسته اند در جذب توریست موفق عمل کنند.

موارد کاربرد سیمان رنگی

به طور کلی در کلیه ملات ها و بتن های اکسپوز کاربرد دارد.

سیمان رنگی بیشتر جهت ایجاد طرح های تزیینی و تولید ملات های بندکشی و هماهنگی بیشتر با رال رنگ سطوح مختلف در نمای ساختمان‌ها استفاده می شود. یکی دیگر از کاربردهای این نوع ملات برای ایجاد سطوح رنگی در اماکن عمومی است .

در ملات ها و دوغاب ها

به ملات بندکشی جهت هماهنگی بیشتر با سطح رویه می توان پودرهای رنگی اضافه و یا از سیمان رنگی استفاده نمود . انواع پودر رنگهای مجاز، میزان قابل مصرف در ملات و نحوه آزمایش آنها درفصل اندودکاری نشریه ۵۵ سازمان مدیریت ذکر گردیده است .

در نمای ساختمان ها

در نماسازی بتنی با استفاده از ورقه نازک جداکننده ای موسوم به قالب فرعی ، بین قالب اصلی نما و بتن معمولی داخلی حدود ۲ سانتی متر فاصله ایجاد می شود . هنگام بتن ریزی معمولی این فضا نیز توسط سیمان رنگی و شن و ماسه پر شده و با گذشت زمان و به مرور با پایان یافتن فرایند ریختن بتن قالب فرعی به سمت بالا کشیده شده تا دو نوع بتن تلفیق شوند.

مزایای سیمان رنگی

  1. یکپارچه و بدون درز بودن
  2. خاصیت چسبندگی به سطوح زیرین
  3. ثبات رنگ در مقابل رطوبت و نور خورشید
  4. از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد
  5. براساس آیین نامه جدید بلند مرتبه سازی در زمینه سبک سازی ساختمان و دوری از مصالح جدا شونده در نما
  6. آب گریز و غبارگریز شدن نمای ساختمان
  7. سازگار با محیط زیست

 


سوالات متداول سیمان رنگی

✔ سیمان رنگی (Colored Cement) چیست ؟

سیمان رنگی (به انگلیسی: Colored Cement ) نوعی سیمان سفید است که با استفاده از رنگدانه‌ها به رنگ‌های مختلف در می‌آید. سیمان رنگی بیشتر در طرح‌های تزئینی و نمای ساختمان‌ها کاربر دارد. یکی دیگر از کاربرهای این نوع سیمان برای ایجاد سطوح رنگی در خیابان‌ها است.

✔ سیمان رنگی در چند نوع تولید می‌شود؟

سیمان رنگ قرمز – سیمان رنگ سیاه – سیمان رنگ سبز و زرد – سیمان رنگ آبی و سرمه‌ای – سیمان رنگ سفید

استفاده از سیمان رنگی چه مزایایی دارد؟

دوام بیشتر – منعطف – استحکام و ثبات رنگ -مقاوم در برابر محو شدن – قابلیت چسبندگی بالا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.