اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مهندسی عمران

عوارض نوسازی چیست؟

در نگاه اولیه چنین به نظر می رسد مبالغی که از این ناحیه توسط شهرداری وصول می گردد متعلق به اماکن نوساز است. اما به راستی چنین نیست برای اینکه آگاهی بیشتری پیدا کنید به تعریفی واضح از آن می پردازیم.پس در ادامه با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.

عوارض نوسازی

عوارض نوسازی، مبلغی است که توسط سازمان شهرداری در قبال ارائه خدمات عمومی مثل احداث خیابان، جمع‌آوری زباله‌ها و آسفالت معابر دریافت می‌شود. قابل ذکر است که این عوارض شامل کلیه املاکی می‌شود که در محدوده قانونی یک شهر واقع شده‌اند. توجه داشته باشید که بر خلاف تصور غلطی که در جامعه وجود دارد، نوساز بودن یا قدیمی‌ بودن ملک به هیچ وجه در پرداخت یا محاسبه عوارض نوسازی تاثیری ندارد. البته طبق قانون، یک‌ سری از اماکن، مثل مساجد یا مدارس دولتی و غیرانتفاعی از پرداخت چنین عوارضی معاف هستند و شهرداری نباید هیچ هزینه‌ای از آن‌ها دریافت کند.

نکته: ساختمان‌های جدیدی که به جای ساختمان‌های قدیمی، احداث می‌شوند، به مدت سه سال از پرداخت عوارض نوسازی معاف هستند و نیازی نیست هزینه‌ای به شهرداری پرداخت کنند.

فواید پرداخت عوارض نوسازی

تصویب قانون پرداخت عوارض نوسازی و پافشاری سازمان شهرداری برای اجرای دقیق این قانون، می‌تواند برای شهروندان مزیت‌های بسیاری به دنبال داشته است. از جمله این مزایا، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

استقلال مالی شهرداری

با پرداخت عادلانه و به موقع عوارض نوسازی، بخش قابل توجهی از بودجه مورد نیاز سازمان شهرداری به راحتی تامین می‌شود. این امر نیز سبب می‌شود که سرعت اجرای پروژه‌های عمرانی این سازمان به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا ‌کند.

ارتقا سطح خدمات و امکانات عمومی

اگر شهروندان نسبت به پرداخت به موقع عوارض نوسازی متعهد باشند، سطح کیفیت امکانات عمومی شهر ارتقا پیدا می‌کند و محیط بهتری برای مردم مهیا می‌شود.

گسترش عدالت اجتماعی

قانون عوارض نوسازی به گونه‌ای تدوین شده است که افراد ثروتمندی که در مناطق گران یک شهر سکونت دارند، باید مبلغ بیشتری پرداخت کنند. این در حالی است که وجوهاتی که از این افراد اخذ می‌شود برای رفاه حال تمام شهروندان مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بخش‌های محروم و بی‌بضاعت شهر خرج می‌شود. از این رو، پرداخت عوارض نوسازی می‌تواند برای گسترش عدالت اجتماعی جامعه بسیار موثر باشد.

رشد و توسعه شهر

از آن جایی که عوارض نوسازی، یکی از درآمدهای اصلی شهرداری محسوب می‌شود و هیچ سازمانی در امر دریافت آن دخالتی ندارد، این سازمان در نحوه استفاده از آن کاملا مختار است. این اختیار سبب می‌شود که پروژه‌های عمرانی بیشتری در سطح شهر اجرا شوند و شهر با سرعت بیشتری توسعه پیدا کند.

عوارض نوسازی

نحوه تعیین میزان عوارض نوسازی

عوارض نوسازی طبق فرمول‌هایی که توسط وزارت کشور اعلام می‌شود، محاسبه می‌شود. این فرمول‌ها هر سال به روز می‌شوند و طبیعتا مبلغ عوارض نیز به تناسب این فرمول‌ها تغییر می‌کند. البته، میزان مبلغ عوارض نوسازی به امور متعددی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح ذیل است:

  1. ارزش منطقه‌ای ملک
  2. متراژ ملک
  3. نوع کاربری ملک
  4. تعداد طبقات و واحدهای ملک

نحوه وصول عوارض نوسازی

عوارض نوسازی، هر ساله اول فروردین به مالکین ابلاغ می‌شود و مالک تا آخر سال برای پرداخت آن وقت دارد. لازم به ذکر است که سهل‌انگاری مالک نسب به پرداخت به موقع عوارض نوسازی، پیامدهای متعددی به دنبال دارد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح ذیل است:

جریمه مالک

اولین پیامدی که به دلیل عدم پرداخت عوارض نوسازی، متوجه صاحب یک ملک می‌شود، جریمه ۹ درصدی است که در صورت سهل‌انگاری مالک، میزان آن بیشتر می‌شود.

قطع برق ملک

در صورتی که شخصی برای یک مدت طولانی از پرداخت عوارض نوسازی ملک خویش، خودداری کند، شرکت برق از طریق صدور یک اخطاریه به او فرصت می‌دهد که حداکثر طی دو ماه، تمام بدهی‌ خود را پرداخت کند. اگر مالک طی این فرصت نیز جهت پرداخت بدهی خود اقدام نکند، برق ملک او قطع خواهد شد.

صدور اجراییه

اگر مالک بعد از قطع شدن برق نیز بدهی خود را پرداخت نکند، عین ملک او وسیله تامین مطالبات شهرداری می‌شود و سازمان‌های ذی‌ربط جهت اخذ بدهی‌های عقب افتاده شهرداری، وارد عمل می‌شوند.

آیا می‌توان عوارض نوسازی را به صورت قسطی پرداخت کرد؟

با وجود این که هر فردی برای پرداخت عوارض نوسازی ملک خود تقریبا یک سال فرصت دارد، ممکن است که برخی، در صورت زیاد بودن مبلغ نتوانند این عوارض را به صورت یکجا پرداخت کنند. در این شرایط می‌توانند عوارض خود را قسط بندی کنند و طی پنج قسط مبلغ مورد نظر را به شهرداری پرداخت کنند. بد نیست بدانید که مالکینی که به موقع نسبت به پرداخت این عوارض اقدام ‌کنند، حدود ده درصد از کل مبلغ عوارض‌شان کسر می‌شود.

آیا مالک می‌تواند نسبت به میزان عوارض نوسازی، اعتراض کند؟

اگر مالک نسبت به میزان عوارضی که برای او صادر شده است، معترض باشد، می‌تواند از طریق مراجعه به سازمان‌های مربوطه، نسبت به این موضوع اعتراض کند. البته، شهروندان باید به این نکته توجه داشته باشند که اعتراض در مورد عوارض نوسازی باید به صورت قانونی انجام شود.

از آن جایی که این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخودار است ما در این بخش نکاتی که در حین ثبت اعتراض باید مورد توجه قرار بگیرد را برای شما توضیح می‌دهیم:

زمان

مالکی که نسبت به مبلغ عوارض نوسازی اعتراض دارد، حداکثر چهار ماه فرصت دارد که برای ثبت شکایت خود اقدام کند. بعد از این مدت، حق اعتراض از وی سلب می‌شود و نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

روش پیگیری

مالک برای ثبت اعتراض در مورد مبلغ عوارض، در وهله اول حتما باید بتواند برای ادعای خود مستندات قانونی و مدارک مستدل ارائه بدهد. مسلما در غیر این صورت درخواست او قانونی نیست و نمی‌توان آن را پیگیری کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا