رپورتاژ آگهی

تفاوت‌های اسکلت فلزی و بتنی

قیمت ورق سیاه، بسته به عواملی نظیر آلیاژ، مواد اولیه و میزان استانداردهای رعایت‌شده در آن، متفاوت است. این محصول در ساخت انواع پروفیل، گاردریل، صنایع خودروسازی و کشتی‌سازی کاربرد دارد.

یکی از مهم‌ترین کاربردهای این محصول، استفاده‌ در سازه‌هاست. در واقع سازه‌های فلزی و بتنی، از رایج‌ترین سازه‌هایی هستند که با نظارت عوامل اجرایی شهرداری، راه‌اندازی می‌شوند.‌

اما سوالی که در این زمینه مطرح می‌شود، این است که کدام یک از سازه‌ها، هم از لحاظ اقتصادی و هم استحکام و امنیت، بهتر هستند؟ در این مقاله قصد داریم آنها را از لحاظ تفاوت‌هایشان بسنجیم.

ویژگی‌ سازه‌های بتنی و فلزی

برای اینکه به مقایسه عمیق‌تری از این سازه‌ها بپردازیم، لازم است که آنها را از جوانب مختلفی همچون ایمنی، هزینه ساخت، سرعت اتمام پروژه و بازگشت سرمایه و سوددهی، بررسی کنیم.

سازه‌های فلزی، قدمت بالایی در فرایند ساخت‌وساز کشور داشته و در آن از انواع تیرآهن‌ها استفاده می‌شود. در حقیقت، تیرآهن‌ها، تشکیل‌دهنده ستون‌های مقاومت و اسکلت ساختمان هستند که از طریق جوشکاری به‌یکدیگر متصل خواهند شد. جهت اطلاع از قیمت ورق آهن و قیمت تیرآهن، روی این لینک https://fooladino.com/products/beam کلیک کنید.

سازه‌های فلزی، استحکام و مقاومت خود را تا مدت‌ها حفظ کرده و نیازی به زحمت و هزینه‌های بسیار جهت نگهداری و تعمیر آنها نیست. طراحی این سازه‌ها به‌گونه‌ای بوده که در برابر عوامل طبیعی مثل طوفان، سیل، بارش‌ شدید، زلزله و … مقاوم هستند.

متریال‌های قابل استفاده در سازه‌های بتنی، معمولا شن و ماسه، سیمان، میلگرد و … است. در این سازه تیرهای ساختمان و فونداسیون سازه به کمک میلگردها از نوع ساده و آجدار تشکیل می‌شود. در مرحله بعد، بتن‌ریزی صورت‌گرفته و اسکلت ساختمان شکل می‌گیرد.

تفاوت اسکلت فلزی و بتنی از لحاظ هزینه ساخت

برای بررسی قیمت ورق سیاه، باید به این نکته اشاره نمود که مقدار هزینه اولیه و هزینه نهایی، در پروژه‌های ساخت‌وساز، از دیگر عواملی است که در بررسی تفاوت سازه‌های بتنی و فلزی اهمیت بالایی دارد.

از آنجایی‌که طبقات سازه‌های بتنی به‌ترتیب و پشت سر هم ساخته می‌شود، امکان فرصت بیشتری برای تامین هزینه هر طبقه وجود دارد. اما در سازه‌های فلزی، تمام تیرآهن‌های لازم باید در ابتدا تامین شوند. بنابراین هزینه بیشتری را در بر می‌گیرد.

برای محاسبه هزینه ساخت‌وساز اسکلت فلزی ساختمان، باید ابتدا برآورد تقریبی از قیمت ورق سیاه، آهن، تیرآهن و سایر متریال‌های قابل استفاده به‌دست آورد. در این راستا شما می‌توانید قیمت‌ مواد مصرفی را از سایت‌های معتبری نظیر فولادسازان راه ابریشم بگیرید.

تفاوت‌های اسکلت فلزی و بتنی

لازم است که قیمت تمام محصولات فولادی ازجمله قیمت ورق سیاه بر اساس فاکتورهایی مثل قیمت روز محصولات در کشور، میزان عرضه، شرایط کارخانه تولیدکننده، نرخ تورم، هزینه حمل‌ونقل و … تعیین شود.‌

البته بهتر است بدانید که قیمت ورق سیاه، به‌دلیل تولید این محصول با روش نورد گرم، نسبت به محصولات مشابه خود پایین‌تر بوده و تقاضای بیشتری در تولید اسکلت فلزی ساختمان دارد.

مورد دیگری که در هزینه ساخت اسکلت فلزی تاثیر می‌گذارد، دستمزد جوشکاران است. هزینه ساخت اسکلت بتنی نیز بر اساس قیمت شن، ماسه و سیمان و نوع و اندازه میلگردها مشخص می‌شود.

میلگردها در انواع متعددی وجود دارند، بنابراین جهت برآورد هزینه مشخصی از سازه، این موارد باید در نظر گرفته شود. در راستای دستمزد ساخت سازه نیز، باید بگوییم که آرماتوربندی نیاز به مهارت و حرفه خاصی دارد و قطعا حقوق قابل توجهی برای آن در نظر گرفته شده است.

تفاوت اسکلت فلزی و بتنی از لحاظ سرعت اجرا

تفاوت سرعت در راه‌اندازی سازه‌ها، فاکتور مهم دیگری است که افراد هنگام اجرای پروژه، به آن اهمیت می‌دهند.

بعد از عملیات آماده‌سازی ستون‌ها در اسکلت فلزی، این سازه در مدت زمان کوتاهی شکل می‌گیرد و قابل بهره‌برداری خواهد بود‌. اما در اسکلت بتنی، عملیات اجرای طبقات به‌ترتیب صورت می‌گیرد و این ‌کار، کمی زمان‌بر است.

به‌علت اینکه بهره‌برداری از سازه فلزی به‌سرعت در دسترس قرار می‌گیرد، سرمایه مصرفی شما در پرداخت قیمت ورق سیاه، میلگردها، قیمت ورق آهن، تیرآهن و …. سریعا به شما بازگشته و افزون بر آن، سوددهی بی‌نظیری هم خواهید داشت.

تفاوت اسکلت فلزی و بتنی از لحاظ مقاومت

شاید بهتر باشد بدانید که در حال حاضر تمام سازه‌ها، تحت نظر مهندسان، متخصصان و عوامل اجرایی با نظارت آنها ساخته می‌شود و قطعا تمامی آنها مقاومت و امنیت لازم برای سرپناه‌بودن را دارند.

اسکلت‌های بتنی و فلزی نیز اگر طبق اصول استاندارد ساخته شده باشند، کارایی و مقاومت کافی را دارا هستند. البته اگر بخواهیم این مسئله را عمیق‌تر کنکاش کنیم، خواهیم دانست که سازه‌های فلزی و متریال‌های به‌کاررفته در آن، مقاومت کمتری در برابر حرارت دارند.‌ اما سازه‌های بتنی، عکس‌العمل بهتری برای مهار آتش‌سوزی از خود نشان می‌دهند.

 

به‌طور مثال شاید در زمینه خرید و قیمت ورق سیاه که نقش مهمی در سازه‌های فلزی دارند، مثال‌های زیادی از ویژگی‌های مقاومتی آن شنیده باشید، اما از نظر مقاومت در برابر اشتعال و حرارت، متریال‌های سازه بتنی مناسب‌ترند‌.

تفاوت اسکلت فلزی و بتنی از لحاظ طول عمر

پیش از بررسی این موضوع، بهتر است یادآوری کنیم که قیمت سازه ارتباطی با برتری آن نخواهد داشت. بلکه طول عمر سازه، عاملی است که توجه افراد را به سوی خود می‌کشاند.

تفاوت‌های اسکلت فلزی و بتنی

با وجود تمام برتری‌هایی که در سازه بتنی وجود دارد، لازم است به معایبی از آن نیز اشاره کنیم‌. بتن طول عمر و کیفیت چندان بالایی ندارد و با گذشت زمان دچار فرسایش می‌شود‌. در حالی‌که برای سازه‌های فلزی نمی‌توان طول عمر مشخصی در نظر گرفت؛ زیرا متریال‌های آن استحکام بالایی دارند.

به‌عنوان مثال شاید یکی از عوامل موثر بر قیمت ورق سیاه، حفظ استحکام آنها در برابر فرسایش تا مدت‌های طولانی است. همچنین وجود انواع تیرآهن‌ها به‌دلیل کیفیت بالا در ساخت‌وسازها استفاده گسترده‌ای دارد.

یکی از برندهای بی‌نظیر تولید این محصول، تیرآهن ذوب آهن بوده که به‌دلیل استانداردهای موجود در ساخت و ترکیبات تولیدات خود، سبب‌شده که در بازار فولاد جایگاه بالایی داشته باشد.‌

جمع‌بندی

قیمت ورق سیاه، آهن، بتن، سیمان یا سایر مصالحی که برای ساخت یک سازه لازم است، اولین تاثیر را بر هزینه‌های مصرفی شما در ساخت‌وساز و ایجاد تفاوت بین نوع اسکلت ساختمان دارد.

در این مقاله تلاش نمودیم تا تفاوت ۲ نوع سازه را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم. در این زمینه، می‌توانید سری به سایت شرکت فولادینو بزنید. این شرکت به خریدوفروش انواع کالاها از قبیل آهن‌‌آلات، ضایعات فلزی و دیگر مصالح ساختمانی می‌پردازد و قطعا اطلاعات مفیدی در رابطه با قیمت محصولات خود به شما ارائه می‌دهد.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.