محکمسازی سنگ نما با پیچ و رولپلاک 5سانتی

پیچ و رولپلاک نمای ساختمان
نمای ساختمان مهمترین بخش ظاهری آن است که در نظر اول توجهٔ افراد را به خود جلب میکند. همین امر هم باعث شدهاست که در سالهای اخیر، توجه به نمای ساختمانها افزایش خوبی داشته باشد. استفاده از سنگ نما متداول ترین راه برای اجرای نمای ساختمان است. نکتهٔ مهم در اجزای نمای سنگی، نصب محکم سنگهایی است که برای نما مورد استفاده قرار میگیرند. راحتترین و مطمئنترین راه برای افزایش استحکام نمای ساختمان، استفاده از پیچ و رولپلاک نمای ساختمان است که با تکنیک راپل اجرا میشود. در ادامه درمورد این قطعات و روش استفاده از آنها توضیح داده میشود.
سنگ نما چیست و چگونه اجرا میشود؟
سنگ نما یکی از پرکاربردترین انواع اجرای نما در ساختوساز بوده و میتواند بهعنوان پوشش برای دیوارهای ساختمانی استفاده شود. این نوع پوشش شامل پوستههایی از سنگ طبیعی با ظاهر و رنگهای مختلف است که بر روی دیوارهای ساختمان نصب میشود. برای اجرای سنگ نما، ابتدا سطح دیوارها باید تمیز شود و آمادهسازی شود. سپس سنگهایی که برای نمای ساختمان انتخاب شدهاند، به سطح دیوار متصل میشوند. سنگ های نما با استفاده از چسب و پودرهای اختصاصی به سطح دیوارها چسبیده و بهصورت مرتب روی دیوارها قرار میگیرند. شستوشوی مرتب برای افزایش زیبایی بصری و طول عمر سنگ نمای ساختمان نیز توصیه میشود. سنگ نما به دلیل مقاومت بالا و زیبایی ظاهری آن، باعث شدهاست تا بهعنوان یک روش پرکاربرد در ساخت ساختمانها شناخته شود.
سنگ نما با چه روشهایی بر روی دیوار نصب میشود؟
نصب سنگ نما روی دیوار میتواند به روشهای مختلف مانند استفاده از چسب، سیمان، پیچ و رولپلاک نما و… صورت بگیرد. در ادامه چند نوع روش نصب سنگ نمای روی دیوار را شرح میدهیم:
۱. روش نصب سنگ نما با چسب مخصوص: یکی از روشهای نصب سنگ نمای دیوار با استفاده از چسب سنگ است که برای نصب سنگهای نما به دیوار بهکار میرود. در این روش، چسب سیمانی با ضخامت لایهای نازک بر روی دو سطح دیوار و سنگ نمای انتخابشده زده میشود. سپس سنگ نما روی دیوار چیده شده و با فشار مناسب در چای خود محکم میشود. شایان ذکر است که اگر چسب مخصوص این کار کیفیت مناسبی نداشته باشد، ممکن است پس از مدتی سنگ از دیوار جدا شود.
۲. روش نصب سنگ نما با کلیپهای فلزی: در این روش، سنگ نما از طریق نوارهای فلزی بر روی دیوار نصب میشود.
۳. روش نصب با استفاده از سیمان: استفاده از ملات سیمانی برای اجرای سنگ و نماهای دیگر مانند نمای آجری، یک روش قدیمی و سنتی است که هم زحمت بیشتری داشته و هم نیاز به مصالح بیشتری دارد. در این روش ملات با استفاده از سیمان، ماسه و آب درست شده و سپس سنگ با فاصلهٔ مناسب از دیوار قرار گرفته و پشت آن با ملات پر میشود.
۴. روش پیچ کردن سنگ نما: پیچ کردن سنگ نما یک روش اقتصادی و درعین حال ایمن است. در این روش با استفاده از تکنیک راپل، سنگها به دیوار پیچ میشوند. در ادامه این روش بیشتر توضیح داده میشود.
مزایای استفاده از پیچ و رولپلاک سنگ نما
استفاده از پیچ و رولپلاک نما برای محکمکاری سنگ نما دارای مزایایی است که در ادامه با جزئیات بیشتر شرح داده میشود. مزایای این روش عبارتند از:
۱. سرعت بالا: پیچ کردن سنگ نما به دلیل سرعت بالای اجرا و دسترسی آسان به کلیهٔ ابزارهای لازم برای این کار، در مقایسه با روشهای دیگر نصب، بسیار سریعتر انجام میشود.
۲. تسهیل کار: پیچ و رولپلاک نما به دلیل اندازهٔ کوچکی که دارند، (۵سانتیمتر)، کار نصب سنگ نما را بسیار آسان میکنند و بهترین کیفیت را با کمترین زمان ممکن ارائه میدهند.
۳. ایمنی: استفاده از پیچ و رولپلاک نما، نیازی به بلند کردن سنگهای سنگین ندارد و کارکردن با این وسیله نصابها را از خطر آسیب دیدن، افتادن یا مجروح شدن مصون میدارد.
۴. کاهش هزینههای نصب سنگ نما: استفاده از پیچ و رولپلاک سنگ نما، باعث کاهش هزینههای ساختوساز و نیز کاهش زمان و هزینهٔ نیروی انسانی موردنیاز برای اجرای کار میشود.
نکات ایمنی برای اجرای سنگ نما
هنگام اجرای سنگ نما، رعایت نکات ایمنی بسیار حائز اهمیت است. بهمنظور جلوگیری از وقوع حوادث و اتفاقات ناگوار و حفظ ایمنی اکیپ راپل، رعایت موارد زیر الزامی است. در ادامه توضیح داده میشود که چه مسائلی باید برای ایمنی در نظر گرفته شود:
۱. استفاده از مواد و تجهیزات بهروز و مطابق با استانداردهای ساختمانی و ایمنی؛
۲. استفاده از لوازم حفاظتی شامل کلاه، کفش ایمنی، عینک، دستکش و ماسک گرد و غبار؛
۳. پوشیدن لباس مناسب، بهویژه در صورتی که نصاب در ارتفاع و در معرض اصابت درخت یا قطعات دیگر ساختمان قرار دارد؛
۴. محافظت از کابلها و لولههای برق و آب در صورتی که در تداخل با سنگهای نما قرار دارند؛
۵. حفظ فضای کار منظم و دسترسی به ابزارها و تجهیزات موردنیاز با ایجاد یک سایت مناسب؛
۶. بررسی تمامی لوازم و ابزارها برای مطمئن شدن از صحت و سلامت آنها، مانند لوازم ایمنی و دستگاههای تکنولوژیکی؛
۷. اجتناب از انتقال سنگ نما به روشهای دستی و استفاده از دستگاهها و ماشین آلات کارآمد.
جمعبندی
دانستیم که استفاده از پیچ و رولپلاک سنگ نما، بهترین راه برای اجزای نمای سنگی در ساختمانهاست. دراین روش سنگها با استفاده از پیچ به دیوار چفت میشوند و به این ترتیب احتمال کندهشدن آنها از دیوار بسیار کم میشد. بر همین اساس هم ایمنی این روش بسیار بالاست و در کنار ایمنی بالا، هزینهٔ کم این روش نیز بسیار قابل توجه است. براساس آنچه گفته شد، اجرای نمای سنگی توسط اکیپ راپلکار حرفهای با استفاده از پیچ و رولپلاک نما، بهترین راه داشتن یک نمای زیبا و ایمن در ساختمان است.