اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

چگونه سقف کاذب مناسب را برای بنای خود انتخاب نماییم.

مهمترین شاخص در انتخاب سقف کاذب مناسب برای بنا، نوع کاربری آن می باشد. اما شاخص های دیگری نیز در این میان تاثیرگذار می باشد. شاخصهایی چون: وسعت بنا، سبک معماری، دسترسی به تاسیسات، محیط و بودجه تخصیص یافته.

قبل از هر چیز لازم است تا با انواع سقف کاذب آشنا شوید. سقف های کاذب به دو دسته کلی یکپارچه و شبکه تقسیم بندی می شود. در سقفهای کاذب یکپارچه، بدون تخریب بخشی از سقف امکان دسترسی به فضای پشت آن وجود ندارد. اما در سقف های شبکه ای به سهولت امکان دسترسی به فضای پشت سقف کاذب مهیا می باشد. این امر زمانی اهمیت می یابد که سیستم های تاسیساتی ساختمان در پشت سقف کاذب پنهان شده باشد و شما بخواهید آن تاسیسات را بازدید و یا تعمیر نمایید.

کلیه سقفهای کاذب از طریق اتصالات مخصوص خود به سقف اصلی متصل می شوند. از مهمترین اتصالات مورد استفاده می توان به اتصال جوش، میخ و چاشنی و پیچ اشاره کرد.

سقفهای کاذب یکپارچه:

سقفهای کاذب یکپارچه دارای مزایا و معایب خاص خود می باشد. شما با شناخت این ویژگیها براحتی قادر خواهید بود تا برای هر بخش از بنای خود سقف کاذب مناسب را انتخاب نماید.

ایجاد اشکال و حجم های دکوراتیو در این سقفها بسادگی مقدور می باشد.

امکان تطابق این سقفها با اکثر سبکهای معماری مقدور می باشد.

مجریان این نوع سقفها در همه جای ایران یافت می شوند.

متریالهای مورد استفاده این سقفها در همه جا وجود دارد.

از پرکاربرد ترین نوع این سقفها می توان به سقف کاذب رابیتس و کناف اشاره کرد.

 

سقف کاذب رابتس :

سقف کاذب

اتصال مورد استفاده در این سقف، از نوع جوش می باشد. شبکه زیرسازی مطابق الگو و حجم دکوراتیو مورد نظر طراح با استفاده از میلگرد به سقف اصلی جوش می شود. در ادامه صفحات رابیتس با استفاده از سیم مفتول به شبکه فلزی وصل می گردد. و در خاتمه نیز با استفاده از پوشش گچ کار نازک کاری سقف کاذب انجام می شود. در این سقف دست طراح برای ایجاد هر نوع طرحی بسیار باز است.

از معایب ان می توان به بالا بودن زمان اجرا، سنگین بودن سقف و همچنین بهای تمام شده بالا اشاره کرد. سقف کاذب رابیتس علی رغم تمام مشکلاتی که دارد محبوبترین و پرکاربردترین سقف کاذب در میان معماران می باشد.

 

سقف کاذب کناف :

سقف کاذب

این محصول برای اولین بار توسط شرکت کناف آلمان در اوائل قرن بیستم معرفی گردید. به همین دلیل امروزه این نوع سقف ها با نام کناف در بین مردم شناخته می شود.

زیرسازی این نوع سقفها با سازه های مخصوص کناف آماده می شود. این سازه ها از ورق های گالوانیزه با ضخامتهای ۵۰ و ۶۰ میکرون ساخته می شوند. نامگذاری این سازه ها به شکل سطح مقطع پروفیل آنها باز می گردد. این سازه ها با استفاده از اتصالات میخ و چاشنی و یا پیچ به سقف اصلی و دیوارها متصل می شوند. برای کنترل ارتفاع سقف نیز از آویزهای مناسب استفاده می گردد.

ایجاد اشکال و حجم های دکوراتیو نیز در این سقفها مقدور می باشد. اما گستردگی و تنوع آن به وسعت سقفهای رابیتس نمی باشد. سرعت اجرای سقف کناف از سقف رابیتس بسیار بالاتر می باشد. دلیل این امر استفاده از صفحات گچی آماده می باشد. در نظر داشته باشید که در این سقف نیازی به استفاده از پوشش تر گچ و حضور گچکار نمی باشد. صفحات آماده گچبرگ به سادگی برش خورده و متناسب با طرح دکوراتیو بر روی سازه زیر سازی متصل می گردد. به دلیل جدید بودن این نوع سقف تعداد مجریان آن هنوز کم می باشد. اما در هر جای کشور می توان چند مجری باتجربه و خوب پیدا کرد. شرکت کناف برای توسعه این سقف تلاشهای زیادی را انجام داده است اما هنوز جای کار بسیار دارد.

هزینه سقف کناف در مقایسه با سقف رابیتس بسیار کمتر می باشد. از طرفی به دلیل خشک و آماده بوده متریالها، دور ریز و پرتی مواد نیز کمتر از سقفهای رابیتس است. پایین تر بودن وزن این سقف از دیگر مزایایش می باشد. سرعت اجرای سقف کناف در میان کلیه سقفهای کاذب یکپارچه از همه بالاتر است.

 

سقفهای کاذب شبکه:

این سقف ها به شکل امروزی آن برای اولین بار توسط شرکت آمریکایی آرمسترانگ معرفی گردید. به مرور زمان با توسعه متریالهای آن تنوع بسیاری پیدا کرد. این سقف پیرو تلاش طراحان برای جبران نقاط ضعف سقفهای کاذب یکپارچه ابداع شدند. همه این سقف ها دارای یک جزء شبکه ای شکل می باشند که تایل ها یا صفحات و ورقه های آماده در آن مونتاژ و جای گذاری می گردند. از شناخته شده ترین این سقف های کاذب می توان به سقف کاذب ۶۰*۶۰ و دامپا اشاره کرد. در ادامه به معرفی مختصر چند مورد از این سقف ها خواهیم پرداخت.

سقف کاذب ۶۰*۶۰ :

این سقف ها دارای سازه های مخصوص TBAR می باشند. پروفیل این سازه ها به شکل حرف T می باشد. سازه ها از رول فرمینگ ورقهای گالوانیزه و رنگی با ضخامت حداکثر ۳۵ میکرون تولید می شوند. علی رغم ضخامت پایین ورقهای مورد استفاده در تولید این سازه ها به دلیل شکل پروفیل آنها از استحکام بسیار بالایی برخوردار می باشند. این سازه ها با استفاده از سیم مفتول و یا سیم آویز به سقف اصلی متصل می شود. برای اتصال از میخ و چاشنی استفاده می شود. برای سقفهای بتی از میخ و چاشنی بتن و برای سقفهایی با اسکلت آهنی از میخ و چاشنی فولادی استفاده می شود.

به دلیل سایز شبکه ۶۰*۶۰ ایجاد شده توسط این سازه ها، این نوع سقف با نام سقف کاذب ۶۰*۶۰ شناخته می شوند. برای پوشش سقف نیز از تایلهای آماده گچی و یا پی وی سی استفاده می شود. نوع تایل انتخابی به محیط بنا باز می گردد. برای محیطهای مرطوب و شرجی از تایل پی وی سی و در محیطهای خشک از تایلهای گچی استفاده می شود. البته در محیطهای خشک از تایلهای پی وی سی نیز می توان استفاده کرد. این مورد به سلیقه و بودجه مالک و طراح بستگی دارد.

ابعاد تایلهای این سقف را ۵۹.۵*۵۹.۵ سانتیمتر در نظر می گیرند تا بدون مشکل درون شبکه بارگذاری گردند. وزن تایلها مورد استفاده بسیار پایین است. از این روی بار مرده تحمیل شده توسط این نوع سقفهای کاذب به سقف اصلی بسیار کم می باشد. سرعت اجرای این سقف فوق العاده زیاد می باشد. نصب آن صرفا به دقت و سلیقه نیاز دارد. سازه های مورد استفاده با استفاده از قفل و کلیک به سادگی در یکدیگر مونتاژ می گردند. به همین علت در هنگام آسیب دیدن بخشی از سقف به سادگی می توان آن بخش از سقف را جایگزین و تعمیر نمود.

تایلهای این نوع سقف در انواع طرحها ارائه می شوند. این طرحها از جنس روکش پی وی سی می باشد. به همین علت با هر سلیقه ای می توانید تایل مورد نظر خود را انتخاب نمایید. برای نورپردازی نیز می توانید از تایلهای معرق و پلکسی استفاده نمایید. حتی امکان چاپ طرح نیز بر روی این تایلها مقدور می باشد. این نوع تایلها با نام آسمان مجازی شناخته می شوند. برای این منظور از صفحات پلکسی استفاده می شود. بر روی تایلهای پی وی سی می توان از روکشهای چرم و مخمل نیز استفاده کرد. در این صورت سقف کاذب اجرا شده بسیار لوکس به نظر خواهد رسید.

برای سقف های شبکه ای نوع خاصی از تایل طراحی و تولید شده است که خاصیت جذب صدا دارند. این تایل ها در بازار با نام تایل آکوستیک شناخته می شوند. همچنین برخی از تایلهای گچی در طرح پانچدار تولید می گردند این تایلها نیز مقداری از ویژگی اکوستیک برخوردار می باشند.

 

سقف کاذب دامپا :

از این نوع سقفها بیشتر در نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود. اما در داخل بنا هم می توان از این نوع سقف استفاده کرد. ورقه های مورد استفاده در این نوع سقف از جنس فولاد گالونیزه رنگی با ضخامت ۵۰ میکرون می باشد که به دلیل شکل و پروفیل آن از استحکام مناسب جهت استفاده در داخل شبکه برخوردار می باشد. این ورقها با نام دامپا در میان مردم شناخته می شوند و به همین علت این سقفهای کاذب را دامپا می نامند.

 

سقف کاذب آلومینیوم:

سقف کاذب

سقفهای کاذب آلومینوم در اشکال متنوع عرضه می گردند. پرکاربرد ترین طرح این نوع سقفها شبکه ۶۰*۶۰ می باشد. با توجه به پنهان بودن و یا پنهان نبودن سازه های شبکه به سقفهای سازه نمایان و سازه پنهان دسته بندی می شوند. سایر اشکال دیگر این نوع سقف به صورت ورقه ای و سلولی می باشد. این سقفها با نام های چون گریلیوم و ورقه ای نیز شناخته می شوند.

بهای تمام شده این سقف ها به دلیل متریال آلومینیوم مصرفی بالا می باشد. اما سقف حاصل از این متریال بسیار لوکس و شیک می باشد. اجرای سقفهای کاذب آلومینیومی ۶۰*۶۰ مشابه سقفهای کاذب ۶۰*۶۰ است. اما سازه ها های مورد استفاده در آنها با یکدیگر متفاوت می باشد.

چه سقفی برای پروژه ما مناسب است؟

حال که با ویژگی های انواع سقفهای کاذب آشنا شدید زمان انتخاب بهترین سقف برای پروژه شما فرا رسیده است.

قبل از هر چیز به کاربری بنا، محل جغرافیایی آن و وسعت آن توجه نمایید. برای سالنهای وسیع که کاربری تجاری دارند و انواع و اقسام تجهیزات تاسیساتی از زیر سقف اصلی عبور داده شده است. استفاده از سقف های یکپارچه به هیچ وجه توصیه نمی گردد. در نظر داشته باشید که شما به هزار و یک دلیل مجبور خواهید بود تا به فضای پشت تایلها دسترسی داشته باشید. به همین علت برای سالنهای بزرگ مانند : سالنهای ورزشی، فروشگاههای بزرگ، سالنهای فرودگاهی و … از سقفهای کاذب مشبک استفاده می شود.

اگر محیط قرارگیری ملک و بنا مرطوب و شرجی باشد. استفاده از سقفهای کاذب که دارای متریال گچی می باشند به هیچ وجه توصیه نمی گردد. برای این سقف ها حتی الامکان از سقفهای شبکه ای با تایل های پی وی سی استفاده نمایید.

برای سالنهایی که نیازمند ایجاد محیطی ساکت و آرام می باشد. لازم است از تایلهای آکوستیک استفاده کنید. در ساختمانها در اتاقهای نشیمن و کودک در محیطهای خشک، به منظور زیباتر شدن فضا توصیه می گردد از سقفهای کاذب یکپارچه کناف یا رابیتس استفاده کنید. برای سرویس های بهداشتی و حمام نیز سقف کاذب شبکه ای پیشنهاد می گردد. البته برای اتاق کودک و خواب علاوه بر کناف و رابیتس از سقفهای نوظهور کشسان نیز می توان بهره برد.

در پایان خاطر نشان می گردد که همه چیز به سلیقه و مقدار بودجه شما بستگی دارد. اما اگر می خواهید با حداقل بودجه و در کمترین زمان ممکن پروژه خود را جمع کنید توصیه ما به شما استفاده از سقفهای کاذب ۶۰*۶۰ می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ما به آدرس https://gbzco.com  مراجعه نمایید.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا