اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مهندسی عمران

آشنایی با انواع راه ‌پله های ساختمانی

آشنایی با انواع راه ‌پله های ساختمانی و سازه ای

راه پله وظیفه ی ارتباط برقرار کردن میان طبقات گوناگون را برعهده دارند و دارای اشکال گوناگونی هستند.در این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع راه پله ها و نکات مهم در باره آنها آشنا می کنیم.پس با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.

 پله به ۲ دسته‌بندی کلی تقسیم می‌شود:

  1. شکل ظاهری
  2. مصالح مصرفی

و پله‌های از نظر ظاهری به ۲ دسته‌بندی کلی دیگر تقسیم می‌گردند:

  1. پله‌های مستقیم
  2. پله‌های مدور

پله‌های مستقیم

پله مستقیم

اولین و ساده‌ترین نوع راه‌پله نوع مستقیم آن می‌باشد که در بسیاری از پروژه‌ها این نوع از پله‌ها را مشاهده کرده‌ایم، این نوع پله‌ها در مکان‌هایی که با کمبود فضا روبه‌رو هستیم به‌کار گرفته می‌شوند و انواع یک طرفه، دو طرفه و… دارد. در این نوع پله‌ها به دلیل شکل یکسان پله اغلب دارای کف مستطیلی شکل هستند و سایز آنها تغییر پیدا نمی‌کند.

پله‌ی مستقیم یک طرفه

پله مستقیم یکطرفه

درصورتی‌که در ساختمانی مشکل طول وجود نداشته باشد از این نوع پله استفاده می‌گردد، اما درصورتی‌که ارتفاع طبقه بیش از ۲.۷۵ متر باشد نیاز به یک پاگرد در وسط راه‌پله داریم.

پله‌ی دو طرفه با دو بازو و پاگرد وسط

پله‌ی دو طرفه با دو بازو و پاگرد وسط

این نوع پله، متداول‌ترین نوع پله در صنعت ساختمان‌سازی می‌باشد، اجرای ساده و تأمین آسان فضا برای اجرای این پله از مزایای آن به‌حساب می‌آید، در این نوع پله شخص معمولاً وقتی به نصف ارتفاع می‌رسد در پاگرد با یک چرخ ۱۸۰ درجه به‌ردیف باقی پله‌ها می‌رسد و مسیر را طی می‌کند. این پله به خاطر دو قسمتی بودن، طول زیادی را اشغال نمی‌کند و پاگرد وسط باعث استراحت شخص استفاده‌کننده می‌شود.

پله‌ی دو طرفه با سه بازو و پاگرد وسط

پله‌ی دو طرفه با سه بازو و پاگرد وسط

این نوع پله بیشتر در مکان‌هایی که تردد وجود دارد مشاهده می‌شود، حتماً در مدرسه این نوع پله را مشاهده کرده‌اید. در این نوع پله ورودی اولیه عرض بیشتری دارد که پس از پاگرد به دو راه‌پله با عرض کمتر تا طبقه بعدی ادامه‌دارند.

پله‌ی سه طرفه با سه بازو و دو پاگرد

پله‌ی سه طرفه با سه بازو و دو پاگرد

همان‌طور که از عنوان نیز مشخص است، این نوع پله دارای ۳ بازو و ۲ پاگرد می‌باشد، این نوع راه‌پله در مکان‌هایی که ارتفاع طبقات زیاد و طول فضای پله کم است اجرا می‌شوند،

پله چهار طرفه

راه پله چهار طرفه

تفاوت میان پله‌ی سه طرفه و پله چهار طرفه در یک بازو اضافه می‌باشد، پله چهار طرفه نسبتاً راحتی بیشتری دارد و زیباتر از پله سه طرفه است.

پله‌های چرخان، بیضی

پله‌های چرخان

این نوع راه‌پله‌ها همراه با چرخش و پیچش هستند و طراحی آنها برای مکان‌هایی که کمبود فضا دارند شده است، اما امروزه شاهد استفاده تزئینی و معماری از این نوع پله هستیم و گاهی حتی فضای بیشتری را اشغال می‌کنند، این نوع پله‌ها دارای انواع مختلفی از لحاظ شکل و نحوه اجرا می‌باشند.

راه پله های گرد

راه پله گرد

این نوع پلکان عموماً در ساختمان های دوبلکس و یا تریپلکس به کار می رود.

از ویژگی این پله ها آن است که تردد روی آنها راحت نمی باشد امّا به لحاظ معماری ظاهر بسیار زیبایی دارند.

پله فرار

پله فرار

آخرین نوع راه‌پله، مهم‌ترین نوع پله در ساختمان‌های مرتفع می‌باشد، این نوع پله برای فرار ساکنین در حادثه‌ها می‌باشد، مهم‌ترین حادثه‌ای که منجر به استفاده از این نوع پله می‌گردد، آتش‌سوزی است. پله‌های فرار دارای شکل‌های مختلفی هستند که قبلاً درباره انواع پله در ساختمان توضیحات کافی را دادیم.

پله فرار از عمدتاً از نوع فلزی و بتنی ساخته می‌شود که هر دو پله معایب و مزایای خود را دارند، ساخت پله‌های بتنی مشکل‌تر و حجیم‌تر است اما در مقابل آتش‌سوزی عملکرد بهتری دارد، اما پله‌های فولادی جای کمتری را اشغال می‌کنند و سریع‌تر اجرا می‌شوند.

 

این مقاله هارو از دست ندهید:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا