رپورتاژ آگهی

فونداسیون و سقف – 2 عضو مهم در ساختمان

فونداسیون وظیفه ی انتقال بار ساختمان به زمین را بر عهده دارد، هدف از ساخت فونداسیون در واقع پر کردن بخش های پی کنی شده با مصالح مقاوم می باشد، که انتخاب نوع شالوده به عواملی متعددی از جمله به تعداد طبقات، وزن ساختمان، نوع کاربری ساختمان و همچنین به نوع خاک محل بستگی دارد.

سه نوع شالوده ۱. سطحی ۲. عمیق (شمع) و ۳. ویژه وجود دارند.

کلاف (شناژ) چیست؟

وقتی که در یک ساختمان از شالوده های منفرد استفاده می شود، آنها را باید توسط کلاف هایی به یکدیگر متصل کرد. کلاف ها به هیچ وجه برای جلوگیری از نشست های نامساوی نیستند و وظیفه ی آنها بستن شالوده های منفرد به یکدیگر و جلوگیری از بازی کردن آنها مخصوصا در مقابل تکان های ناشی از زلزله می باشد.

شناژ عنصری است غیر سازه ای یا سازه ای درجه ۲ که هیچ نقشی در تحمل بارهای وارده و انتقال آنها به زمین را ندارد و نمی تواند نشست های نامتجانس (نشست نسبی) را کنترل کند. تنها وظیفه ی شناژ به هم کلاف کردن فونداسیون شالوده ها و جلوگیری از حرکت افقی آنها نسبت به یکدیگر می باشد.

شناژ

سازه نگهبان مرسوم قبل از اجرای فونداسیون

یکی از روش هایی که می توان به عنوان سازه نگهبان برای جلوگیری از ریزش دیواره ی گودبرداری از آن استفاده کرد روش نیلینگ (میخکوبی) می باشد. در سایت عمران وب می توانید مقاله های کاملی در رابطه با سازه های نگهبان مطالعه کنید.

 

۴ عضو تشکیل دهنده سقف عرشه فولادی

۱. ورق فولادی کنگره دار

ورق فولادی، شاخص ترین مصالح این نوع سقف است که برای ساخت آن ورق فولادی گالوانیزه (هر دو طرف) با ضخامت های ۰.۸ تا ۱.۲ میلی متر را به وسیله دستگاه های Rol Forming به روش نورد سرد به حالت موج دار شکل دهی می کنند، به صورتی که در مقطع ورق حاصله هر موج به شکل یک ذوزنقه دیده می شود. این ورق ها باید در جان خود (قسمت شیب دار ورق) دارای فرو رفتگی ها و برجستگی ها (کنگره) باشند تا درگیری بین فولاد و بتن را ایجاد نمایند و همچنین کمانش موضعی ورق در این حالت را کاهش دهد.

جنس ورق ها از فولاد می باشد. این ورق ها وظیفه ی قالب بندی سقف و تحمل بارهای وارده حین ساخت و البته بار بتن ریخته شده را به عهده دارد تا زمانی که بتن به مقاومت کافی برسد.

 

۲. برشگیر

برش گیرها یا گل میخ های خاصی که در این نوع سقف استفاده می شود به جهت نوع مصالح و روش خاص اجرا، یکی دیگر از نقاط قوت سقف عرشه فولادی محسوب می شود. این گل میخ ها به وسیله دستگاه جوش قوس الکتریکی خاصی که Stud Welder خوانده می شود، به بال تیرهای سازهای جوش می شود.

این فرآیند جوشکاری می تواند هم به صورت مستقیم روی بال تیر سازهای انجام گیرد و هم از روی ورق فولادی انجام گیرد. قبل از قرار گیری گل میخ یک حلقه سرامیکی در محل جوش قرار می گیرد تا از حوضچه مذاب ایجاد شده در لحظه ایجاد قوس الکتریکی محافظت نماید.

 

۳. شبکه آرماتور

در صورتی که با استفاده از میلگردهای آجدار مرسوم و موجود در بازار صورت گیرد، تا حدودی وقت گیر (نسبت به سایر مراحل اجرای این نوع سقف) خواهد بود، اما در صورت استفاده از مش های آماده، این مرحله از اجرای سقف نیز با سرعت قابل قبولی صورت خواهد پذیرفت، البته این مش های آماده می بایست مطابق استانداردهای مربوطه ساخته، حمل و نصب گردند.

 

۴. بتن

بتن سازه ای معمولی با جرم مخصوص حدودا ۲۴۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب و حداقل مقاومت فشاری ۲۰ مگاپاسکال مورد استفاده در سقف، که با توجه به نوع بارگذاری و مشخصات دهانه تعیین خواهد شد.

در هنگام محاسبه مشخصات هندسی مقطع می بایست به جهت کنگره های ورق فولادی نسبت به تیر سازهای موجود دقت نمود، چرا که در صورت عمود بودن کنگره ها بر تیر، از بتن موجود در زیر سطح فوقانی ورق ذوزنقه ای باید صرف نظر نمود.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.