رپورتاژ آگهی

چگونگی نصب آسانسور در ساختمان

راه اندازی آسانسور در ساختمان های قدیمی با طبقه های بیشتر از ۴، زندگی افراد در ساختمان را تغییر می دهد. لذا وجود بالابر در هر بنای چند طبقه الزامی است که متاسفانه در سال های گذشته به این مسئله توجه نشده است و حتی فضایی بدین منظور در آپارتمان اختصاص داده نشده است و امروزه ما شاهد وجود ساختمان های چند طبقه بدون آسانسور هستیم. وجود این مشکل سبب شده است تا برخی صاحبان ساختمان  جهت کمک به ساکنین فکری برای ایجاد آسانسور در ساختمان های قدیمی خود بکنند. نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی با بایدها و نبایدهای زیادی همراه است و گاها این اقدام ریسک پذیری زیادی به دنبال دارد.

هرچند احساس می شود که نصب آسانسور امری مهم است اما نیاز به بررسی های مهندسی دارد. لذا اولین قدم برای این اقدام فراخوانی مهندسین ساختمان سازی و کسب مجوز از سازمان مسکن و شهرسازی است. مهندسین پس از بررسی ساختمان های قدیمی، شرایط را تجزیه و تحلیل می کنند و محل مناسب را مشخص می کنند. در این زمان ممکن است به برخی از نقشه های مهندسی نیاز باشد که باید آن را از نهاد های مربوطه دریافت کنید. در کل ممکن است این کار زمان بر و گیج کننده باشد و کسب مجوزها با دردسرهایی همراه باشد. به همین دلیل توصیه می شود با شرکت هایی مانند شرکت آسانسور فعال همکاری کنید تا با راهنمایی کامل شما را سریعا به هدفتان برسانند.

نصب آسانسور فعال

شرایط نصب آسانسور در ساختمان

نصب آسانسور هیدرولیکی در ساختمان های قدیمی، به علت برتری هایی مانند سیلندر و پیستون زیر اتاقک، از امنیت بالاتری نسبت به آسانسورهای کابلی برخودار است. به همین جهت درصد رخداد مشکل در این سری بالابرها نسبت به آسانسور های کششی بسیار کمتر است. با این حال برای نصب آسانسور شرایط خاصی نیاز است که به شرح زیر هستند:

  • مکان مناسب
    یکی از اصلی ترین المان ها نصب آسانسور محیط هست. ساختمان هایی که دارای پاسیو هستند، محیط مناسب برای نصب آسانسور را دارند. در غیر این صورت اگر فضای لازم برای نصب وجود نداشته باشد، با تغییر کامل یا جزئی در راه پله ها ساختمان و بازسازی آن، می توان این فضا را در ایجاد کرد. در اکثر ساختمان های قدیمی فضایی برای نصب آسانسوردر نظر گرفته نشده است و مسئله اصلی برای نصب آسانسور در این ساختمان ها پیدا کردن فضایی برای نصب و اجرای آسانسور است. برای نصب آسانسور هیدرولیکی نیاز به خراب کردن و فضای زیادی نیست. درفضاهایی مثل راه پله ها، روی نما ها و فضاهایی دیگر می توان آسانسور را اجرا کرد.
  • مجوز نصب
    برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی برخی از مجوز ها مورد نیاز هست.
  • برق سه فاز
    تهیه کردن برق سه فاز توسط مشترک در صورت نیاز امری مهم است. اگر از آسانسور هیدرولیکی استفاده می کنید می توانید آن ها را با برق تک فاز راه اندازی کنید.
  • بازسازی و ایجاد اسکلت و آهن کشی
  • تهیه نقشه با تایید سازمان نظام مهندسی
    اگر بالابر بدون مجوز و یا اخذ تاییدیه های لازم مثل مجوز استاندارد نصب و اجرا شود، امکان دارد مالکین در هنگام فروش ساختمان به مشکل بربخورند. همچنین نصب آسانسور بدون مجوز، تحت پوشش بیمه حوادث قرار نمی گیرد.
  • جابه جاکردن تاسیسات

مراحل نصب آسانسور در ساختمان

  • نخستین اقدام در بررسی شرایط نصب آسانسور در ساختمان قدیمی، مطالعه فنی و اعتبار سنجی است. هر بنایی مخصوصا ساختمان های قدیمی قابلیت های منحصر به فرد دارد، بنابراین بسیار مهم است که وضعیت ساختمان تجزیه و تحلیل شود تا به درستی بودجه لازم و محل نصب پیش بینی شود.
  • در مرحله دوم کارشناس فنی باید با در نظر گرفتن گزارش حاصل از مرحله اول، علاقه همسایگان و وضعیت سن و شرایط مالی آن ها را بررسی کند زیرا ممکن است بعضی از همسایگان تمایلی به نصب نداشته باشند.
  • زمانی که جایی برای نصب بالابر در داخل ساختمان وجود ندارد، حیاط بسیار کارآمد خواهد بود. در بسیاری از ساختمان های قدیمی آسانسوردر حیاط نصب می شود. حیاط فضای لازم برای اجرا و نصب آسانسور بدون مشکل فراهم می کند. در صورتی که از نمای ساختمان برای نصب آسانسور استفاده می کنیم باید بدانیم که زمین مشاع است یا نیست تا مجوز مربوطه را از شهرداری درخواست کنید. همچنین، باید دقت کنید که در طبقه همکف امکان وجود چاهک باشد.
  • نصب آسانسور با تغییر موقعیت راه پله یک روش دشوار است. در حقیقت وقتی نمی توانیم از محیط بیرونی بهره ببریم از این روش استفاده می کنیم که در این روش باید برخی از عناصر معماری و ساختار ساختمان با هم مطابقت داشته باشند. این راه حل هزینه بر خواهد بود زیرا تأسیسات ساختمان را تحت تأثیر قرار می دهد، اما در بعضی مواقع تنها گزینه انتخابی همین است.

آموزش نصب آسانسور

قوانین نصب آسانسور در ساختمان

در بررسی شرایط نصب آسانسور در ساختمان قدیمی به قوانین توجه کنید و قبل از هرگونه اقدامی حتما قوانین را مطالعه کنید. برای سهولت این کار سعی شده است تا در این قسمت به برخی از مهم ترین این قوانین اشاره شود.

  • مجوز شهرداری
    در صورت نصب آسانسور در بیرون ساختمان به شکلی که وارد حریم خیابان شود، باید قبل از هرگونه اقدامی برای نصب و اجرای آسانسور، مجوزات لازم از شهرداری اخذ شود تا در زمان عملیات نصب باعث توقف کار نشود. عموماً اجرا و نصب آسانسور در داخل ساختمان نیاز به مجوز از شهرداری ندارد.
  • ماده ۲۳
    با توجه به ماده ۲۳ قانون مالکیت ساختمان، افراد طبقات همکف و اول نمی توانند هزینه مربوط به آسانسور را به دلیل استفاده نکردن از آن، پرداخت نکنند. و هرگونه اعتراض در این زمینه قابل قبول نخواهد بود.
  • ماده ۴
    با توجه به ماده ۴ قانون مالکیت ساختمان، اگر جمع مساحت طبقات ۲، ۳ و ۴ از مساحت واحد طبقه اول و همکف بیشتر شود، مالکین دیگر می ‌توانند از طریق قانونی سهم نصب آسانسور را به همراه خسارات احتمالی از مالکینی که معترض هستند دریافت کنند.

در مقررات ملی آپارتمان‌ ها ذکر شده است که هر سال باید آسانسورها تایید ایمنی و صلاحیت شوند. زمانی که که شرکت های معتبری مانند شرکت آسانسور فعال عملیات نصب آسانسور را انجام داده باشند، بسیاری از این مشکلات برای شما حل شده خواهد بود.

نصب آسانسور در اصفهان

هزینه نصب آسانسور در ساختمان

برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی هزینه ممکن است در نتیجه بسیار تاثیرگذار باشد. قیمت نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی به گزینه های گوناگونی مثل نوع بالابر انتخابی، میزان ساختاربندی، دستمزد کارگران و ….بستگی دارد. اما هزینه قطعات آسانسور هیدرلیک نسبت به آسانسور کششی بیشتر است. از طرفی هزینه سازه لازم را نیز برای نصب آسانسور کششی باید در نظر گرفت. بنابراین اجرای آسانسور هیدرولیک در ساختمان های قدیمی موثرتر و بهینه خواهد بود. همچنین کیفیت آسانسور، نوع تابلو برق و امکانات ساختمان موجود در قیمت آسانسور هیدرولیکی با استفاده از تکنیک جک هیدرولیک تاثیرگذار است.

آیا می توان در همه ساختمان های قدیمی آسانسور نصب کرد؟

با رشد علم مهندسی می توان در بیشتر بناهای قدیمی، آسانسور نصب کرد. برای نصب آسانسور در هر ساختمان مسکونی، اداری ، تجاری و غیره، باید متخصصین خبره، از ساختمان مورد نظر بازدید انجام دهند و شرایط نصب آسانسور در ساختمان قدیمی مواردی مانند مقاومت سازه ساختمان و امکان تقویت آن، محل نصب و سایر موارد فنی را بررسی کنند.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.