اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مهندسی نقشه برداری

معرفی نرم افزار ArcGIS

نرم افزار ArcGIS یکی از قدرتمندترین و گسترده ترین نرم افزارهای سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) است که توسط شرکت Esri توسعه و توزیع می‌شود. ArcGIS ابزارهای قدرتمندی را برای تحلیل، مدل سازی، نمایش و مدیریت داده‌های جغرافیایی فراهم می‌کند. این نرم افزار در صنایع مختلف از جمله جغرافیا، زمین‌شناسی، محیط زیست، مدیریت منابع آب، برنامه‌ریزی شهری، مدیریت بحران، مهندسی معماری و ساختمانی، بهداشت عمومی و بسیاری دیگر استفاده می‌شود. در ادامه با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.

نرم افزار ArcGIS یا نرم‌افزار ArcGIS Desktop

نرم‌افزار ArcGIS را پیش‌ از این به‌ عنوان یک نرم‌افزار دسکتاپ (ArcGIS Desktop) می‌شناختیم که با نصب آن بر روی رایانه می‌توانستیم به‌راحتی از تمامی توابع و قابلیت‌های آن استفاده کنیم. اما با گسترش قابلیت‌های وب و علاقه روزافزون به استفاده از نرم‌افزارهای تحت‌وب، شرکت ESRI محصولی را تحت عنوان ArcGIS Pro معرفی نمود. این محصول در حقیقت یک سامانه تحت وب با قابلیت‌های بسیار شبیه به نسخه دسکتاپ می‌باشد و روز‌به‌روز بر قابلیت‌های آن افزوده می‌شود.

با توجه به اینکه درحال‌حاضر استفاده از سامانه‌های تحت‌وب شرکت ESRI برای ما مقدور نیست، نمی‌توانیم از سامانه ArcGIS Pro استفاده کنیم. بنابراین موضوع بحث خود را به نسخه دسکتاپ یا همان ArcGIS Desktop معطوف می‌کنیم و آن را به‌اختصار “نرم‌افزار ArcGIS” می‌نامیم.

 نرم افزار ArcGIS

معرفی نرم افزار ArcGIS

این نرم‌افزار به‌صورت دسکتاپ و قابل نصب بر روی سیستم‌عامل‌های مختلف است. این نرم‌افزار ArcGIS قابلیت‌هایی چون نمایش داده‌های مکانی و توصیفی، تولید نقشه‌ها، مدیریت و آنالیز داده‌های مکانی و توصیفی را در اختیار ما قرار می‌دهد.

این نرم افزار برای سیستم های ویندوز، Mac، لینوکس، اندروید و IOS در دسترس است.

معرفی برخی ماژول‌های پرکاربرد نرم افزار ArcGIS

نرم‌افزار ArcGIS دارای بخش‌های متنوعی است که در ادامه به معرفی برخی ماژول‌های پرکاربرد آن می‌پردازیم.

ArcCatalog

به‌طورکلی این بخش از نرم‌افزار وظیفه مدیریت داده‌های مکانی، جستجوی داده‌ها، ایجاد لایه‌های جدید، ویرایش فراداده، ایجاد اتصال به داده‌های مکانی موجود در رایانه و پایگاه داده‌های مختلف را بر عهده دارد. پرکاربردترین قابلیت ArcCatalog را می‌توان ایجاد لایه‌های جدید و مدیریت فراداده دانست.

ArcMap

عمده فعالیت‌های ما در این بخش از نرم‌افزار شکل می‌گیرد. محیطی که ArcMap در اختیار کاربر خود قرار می‌دهد، امکان مشاهده اطلاعات مکانی و توصیفی و ویرایش آن‌ها را فراهم می‌سازد. اکثر مجموعه‌ابزارهای موجود نیز در این محیط دامنه اجرایی وسیع‌‌تری دارند و می‌توان پس از انجام آنالیزهای موردنیاز، خروجی را به اشکال مختلف و در قسمت Layout View به شکل یک نقشه نهایی ارائه نمود. اکثر کاربران نیز این بخش از نرم‌افزار را بخش اصلی دانسته و منظورشان از محیط  ArcGIS، همان محیط ArcMap است.

ArcToolbox

این بخش نیز حاوی مجموعه‌ابزارهایی است که در بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و در مواردی نیز ابزارهای کاربردی جالبی در آن یافت می‌شود که در هیچ‌کدام از بخش‌های دیگر به آن‌ها اشاره‌ای نشده است. این ابزارها به‌صورت هوشمندانه‌ای گلچین و عملکرد آن‌ها بهبود یافته است. ArcToolbox در نسخه‌های قدیمی به‌صورت یک واحد مجزا به ایفای نقش می‌پرداخت، اما هم‌اکنون به‌عنوان مکمل بخش‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 نرم افزار ArcGIS

کاربرد نرم افزار ArcGIS در نقشه برداری

نرم افزار Arcgis برای تهیه، بررسی، آنالیز و در کل مدیریت نقشه ها و اطلاعات جغرافیایی در غالب پایگاه داده می باشد.

این نرم افزار در زمینه نقشه برداری بیشترین کاربرد را دارد.

برای آشنایی بیشتر با Arcgis و همچنین سایر دوره های آموزشی مرتبط با نقشه برداری می توانید به دپارتمان آموزش نقشه برداری و تاسیسات مراجعه فرمایید.

امکان آنالیز فضایی (Spatial Analytic)، شاخص ترین بخش Arcgis می باشد که به طور کلی اشیا و ارتباطات آنان را در دنیای ما به نمایش می گذارد و برای پیدا کردن مکان مناسب برای تجارت جدید بسیار مناسب است.

برای مثال شرکت x در کجا قرار دارد و کامیون های حمل بار این شرکت در این لحظه هر کدام در چه مختصات جغرافیایی می باشند.

قرار دادن این گونه اطلاعات در نقشه و نشانه گذاری آن به صورتی که برای شما قابل درک باشد، از جمله قابلیت های آنالیز فضایی Arcgis است.

از سایر امکانات پلت فرم Arcgis می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Mapping and visualization
  • ۳D GIS
  • Real Time GIS
  • Imagery & Remote Sensing
  • Data Collection & Management

 

این مقاله هارو از دست ندهید:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا