معرفی نرم افزار

معرفی نرم افزار مایا

نرم افزار مایا چیست؟

نرم افزار مایا یکی از محبوبترین برنامه‌های سه بعدی جهت طراحی انیمیشن و مد می‌باشد. در واقع نرم افزار مایا به حدی پرکاربرد است که می‌توان گفت هر فرد حداقل یک بار در طول عمر خود، چیزی که با آن ساخته شده را دیده است. اگر بخواهیم Autodesk را با ادوبی مقایسه کنیم، می‌توان گفت محبوبیت مایا با فتوشاپ برابر است.در ادامه به مفهوم نرم افزار مایا چیست پی خواهیم برد.پس با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.

نرم افزار Maya

تاریخچه نرم افزار Maya

نرم افزار مایا از همان آغاز کار جزو سری برنامه‌های شرکت اتودسک نبوده است. این برنامه از شرکت کانادایی به نام Waveform خریداری شده و برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ منتشر گردیده و از سال ۲۰۰۵ وارد اتودسک شده است.

شرکت انیمیشن‌سازی مشهور دیزنی، نقش مهمی در توسعه مایا داشته و از آن برای ساخت انیمیشن دایناسور در سال ۲۰۰۰ استفاده کرده است.

در طی این کار نرم افزار تست‌شده و ایرادات آن به شرکت اطلاع داده شده بود. شرکت‌های فیلم سازی در ساخت فیلم‌های بسیار مشهوری مثل هری پاتر و تبدیل شوندگان (Transformers)، برای ایجاد انیمیشن‌ها و جلوه‌های ویژه خود از این نرم افزار استفاده می‌کنند.

ساخت فیلم های معروف سینما با مایا

این نرم افزار در پروژه های بزرگی که در سطح جهانی شناخته شده هستند، استفاده شده است به طوری که مایا جزء اصلی و جداناپذیر این پروژه ها در ساخت جلوه های کامپیوتری بوده است.
از جمله فیلم ها، انیمیشن ها و بازی های کامپیوتری که در فرآیند تولید آن ها نرم افزار مایا به کار رفته می توان از سه گانه ارباب حلقه ها، دزدان دریایی کارائیب، هابیت، آواتار، تبدیل شوندگان، وال ای، در جستجوی نمو، بالا، یخ زده، رنگو، ویچر، هالو ۴ و بسیاری از پروژه های دیگر نام برد.

✔ حتما بخوانید:  معرفی نرم افزار رویت Autodesk Revit

ویژگی های کاربردی مایا

مدل سازی (Modeling) کلیه موضوع ها از قبیل ابزار و وسایل، کاراکترها و شخصیت ها، ساخت محیط، بناهای معماری و… با برخورداری از ابزار های متنوع و قدرتمند این نرم افزار.

-فرآیند ریگینگ و یا اسکلت گذاری جهت آماده سازی مدل ها و کاراکتر ها برای متحرک سازی.

متحرک سازی (animate) کاراکتر ها، دوربین ها، خصوصیت ها و انواع موضوع ها با جزئي ترين حركات و تغييرات در آنها با برخورداري از ابزار ها و منو هاي بسیار قوي و پيشرفته.

شبيه سازي حركات دايناميكی و خلق جلوه هاي ویژه تصويري همچون حركات سيالات، دود، مایعات، انفجار، طوفان، تصادف، گردباد و…، از دیگر توانایی های این نرم افزار می باشد.

-قابلیت اعمال بافت و تکسچرینگ با تکنیک های مختلف. همچنین برخورداری از کتابخانه ای کامل و قوی از متریال ها برای ایجاد مواد و بافت ها.

-بخش Lighting نرم افزار که امکانات زیادی برای نورپردازی و اعمال افکت های مربوط به آن در اختیار شما قرار می دهد.در نهایت بخش رندرینگ (Rendering). در این قسمت نرم افزار با توجه به نوع موتور رندر و بسته به نیاز، امکاناتی را برای ارائه نهایی کار به شما می دهد. از موتور های رندری مثل آرنولد و یا منتال ری برای ارائه خروجی استفاده می شود.

معایب نرم افزار مایا

اولین مشکل این نرم افزار در مسئله یادگیری ۳D است که در آغاز ساده بوده اما به مرور زمان سخت تر و زمان برتر می‌شود. با وجود اینکه نرم افزار مایا بسیار قدرتمند بوده و با تلاش تمرین می‌توان مهارت لازم را کسب کرد، کار با Node Editor آن بسیار سخت است.

با وجود اینکه نرم افزار Autodesk Maya یکی از برنامه‌های Autodesk می باشد اما برای ارتباط دادن آن با دیگر محصولات این شرکت به افزونه‌های زیادی نیاز دارد.

نرم افزار مایا

تفاوت با افتر افکت با نرم افزار مایا

تفاوت زیادی بین این دو نرم افزار وجود دارد. با اینکه هر دو برای کار در محیط سه بعدی استفاده می شود اما مایا نرم افزاری حرفه ای‌تر بوده که با استفاده از آن می‌توان در چند مرحله اشکال سه بعدی ایجاد کرد.

✔ حتما بخوانید:  معرفی نرم افزار اتوکد – AutoCAD

Autodesk Maya در میان نرم افزار های سه بعدی از محبوبیت بالایی برخوردار است. نرم افزار افتر افکت همین کار را در محیط دو بعدی انجام داده و آن را به محیط سه بعدی انتقال می‌دهد. افتر افکت برای رندر کردن به زمان کمتری نیاز دارد اما رندر مایا زمان بیشتری طول می‌کشد و به همین دلیل از کیفیت بالاتری هم برخوردار است.

نرم افزار افتر افکت بیشتر برای به خاطر قابلیت‌ها و توانایی‌های آن برای اضافه کردن افکت بعد از ساخت فیلم یا انیمیشن معروف است. به عبارت دیگر می‌توان یک انیمیشن را با استفاده از نرم افزار مایا ایجاد کرده و سپس آن را برای اضافه کردن افکت ها و جلوه‌های ویژه به افتر افکت انتقال داد.

کاربرد نرم افزار مایا 

با توجه به مشخصات نرم افزار مایا، می توان از این برنامه برای ساخت مدل های سه بعدی استفاده کرد. در واقع این برنامه برای طراحی انیمیشن و مدلینگ سه بعدی، ساخت محیط و فضاهای واقع گرایانه، ایجاد کاراکتر و افزودن جلوه های ویژه، به‌کار برده می‌شود. نرم افزار مایا علاوه بر طراحی انیمیشن و پویانمایی برای ساخت تبلیغات تلویزیونی و تجاری و همچنین طراحی بازی‌های رایانه ای نیز به‌کار برده می‌شود.

۱/۵ - (۱ امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.