معرفی دانشگاه های ایران

معرفی دانشگاه فرهنگیان

دانشگاه فرهنگیان

یکی از گزینه های ادامه تحصیل برای داوطلبان گروه های مختلف کنکور سراسری، ادامه تحصیل در دانشگاه فرهنگیان است و معمولا هرساله تعداد زیادی از داوطلبان آن را انتخاب می کنند. در این مطلب اطلاعاتی را درباره آشنایی با دانشگاه فرهنگیان، رشته ها و حوزه های پذیرش دانشگاه فرهنگیان، شرایط پذیرش داوطلبان، دوره کار آموزی دانشجو-معلمان، آینده شغلی و … مطالعه می کنید. پس در ادامه همراه پورتال جامع مهندسین ایران باشید.

معرفی کامل دانشگاه فرهنگیان

دانشگاه فرهنگیان یکی از مجموعه های دانشگاهی کشور است که در کنار دانشگاه تربیت معلم رجایی به تربیت نیروی کار معلم می پردازد و سالانه تعدادی دانشجو را با توجه به شرایط مشخصی می پذیرد. دانشگاه فرهنگیان به دنبال تحقق سند چشم انداز، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، و نقشه جامع علمی کشور به دنبال تربیت و تامین نیروی انسانی کارآمد، متخصص و متعد برای وزارت آموزش و پرورش است. پیش از سال ۹۰ تربیت معلمان در دانشگاه های تربیت معلم صورت می گرفت، اما در اسفند ماه سال ۹۰ با امضای رییس جمهوری وقت دانشگاه فرهنگیان تاسیس شد.

دانشگاه فرهنگیان هدف خود را تامین و تربیت معلمان، مدیران، و کارکنان کارآمد، متقی، کارآفرین، خلاق در تولید علم در تراز جمهوری اسلامی، توانمندی و ارتقای شایستگی های تخصصی نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش اعلام می کند و به دنبال تحول و نوآوری در نظام تربیت معلم کشور و اصلاح و ارتقای روش ها و برنامه های آموزشی و پژوهشی تربیت معلم است.

دانشگاه فرهنگیان دانشگاهی هیات امنایی محسوب می شود و رییس هیات امنا رییس جمهور است و مهم ترین اعضای آن وزیر آموزش وپرورش، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، رئیس نهاد نمایندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی می باشند.

دانشگاه فرهنگیان

دانشگاه فرهنگیان چیست

دانشگاه فرهنگیان که قبلا با عنوان دانشگاه های تربیت معلم شناخته شده بود، دانشگاهی برای تامین، تربیت و توانمند سازی معلمان و نیروی انسانی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش است. این دانشگاه در سال ۱۳۹۰ از طریق تجمیع کلیه مراکز تربیت معلم سراسر ایران تاسیس شد که در حال حاضر دارای ۹۸ واحد دانشگاهی در قالب ۶۴ پردیس دانشگاهی و ۳۴ دانشکده می ‌باشد.

لیست رشته های دانشگاه فرهنگیان شامل رشته های دبیری الهیات و معارف اسلامی، علوم تربیتی، علوم ورزشی، راهنمایی و مشاوره، دبیری زبان انگلیسی، آموزش زبان و ادبیات فارسی، دبیری علوم اجتماعی، دبیری شیمی، دبیری زبان و ادبیات عرب، دبیری ریاضی، دبیری فیزیک، دبیری تاریخ، دبیری تربیت بدنی، دبیری جغرافیا، دبیری زیست شناسی، ارتباط تصویری و… می باشد.

 

مقاطع تحصیلی دانشگاه فرهنگیان

مقاطع تحصیلی ارائه شده در دانشگاه فرهنگیان به شرح زیر می باشد:

کارشناسی پیوسته: دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته دانشگاه فرهنگیان می توانند پس از کسب رتبه قبولی دانشگاه فرهنگیان در کنکور سراسری و گذراندن مرحله مصاحبه و گزینش در این دانشگاه ثبت نام کنند. این دانشجویان از همان آغاز تحصیل خود در این دانشگاه به استخدام آموزش و پرورش در آمده و تعهد خدمت می ‌دهند و پس از پایان تحصیلات به کار در مدارس مشغول خواهند شد.

کارشناسی ناپیوسته: مقطع کارشناسی ناپیوسته برای متقاضیانی است که دارای مدرک کاردانی معلمی هستند. برنامه کلاسی این دانشجویان بر خلاف مقطع کارشناسی پیوسته آخر هفته ها یعنی روز های پنجشنبه و جمعه می باشد. این موضوع به این دلیل است که مدارس آخر هفته ها تعطیل است و معلمان می ‌توانند در کلاس ‌های دانشگاه فرهنگیان شرکت کنند.

کارشناسی ارشد: متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد فرهنگیان از میان معلمان رشته‌ های مختلف و مورد نیاز آموزش و پرورش انتخاب خواهند شد ولی باید توجه داشت که شرکت درازمون کارشناسی ارشد برای داوطلبان ادامه تحصیل الزامی است .

 

رشته‌های تحصیلی دانشگاه فرهنگیان

در حال حاضر رشته‌های کارشناسی پیوسته ارائه شده در دانشگاه فرهنگیان که دانشجویان می‌توانند در ان‌ها به تحصیل بپردازند، عبارت‌اند از:

  • علوم پایه: آموزش علوم تجربی- آموزش زیست شناسی- آموزش شیمی- آموزش فیزیک
  • ریاضیات: آموزش ریاضی (شامل هندسه، حسابان، آمار و احتمالات و ریاضیات کاربردی)
  • علوم اجتماعی: آموزش جغرافیا- آموزش تاریخ- آموزش اقتصاد- آموزش علوم اجتماعی
  • ادبیات: آموزش زبان فارسی- آموزش زبان انگلیسی- آموزش زبان عربی
  • ورزش: آموزش تربیت بدنی (عمومی و دوره متوسطه)
  • علوم انسانی: آموزش الهیات و معارف اسلامی
  • روانشناسی: راهنمایی و مشاوره
  • علوم پرورشی: آموزش ابتدایی و آموزش کودکان استثنایی

 

شرایط پذیرش دانشگاه فرهنگیان ۱۴۰۱

داوطلبان با ثبت نام کنکور سراسری گام اول برای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان ۱۴۰۱ را برمی دارند اما آن چه این روند را تکمیل کرده و آرزوی متقاضیان را محقق می سازد، داشتن شرایط ثبت نام این دانشگاه و کسب رتبه قبولی در اعلام نتایج نهایی کنکور می باشد.

سازمان سنجش با انتشار دفترچه ثبت نام و انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱، شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در رشته محل های دانشگاه فرهنگیان و یا همان تربیت معلم سابق را در اختیار داوطلبان قرار می دهد. از مهم ترین شرایط اختصاصی لازم برای انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارا بودن حداقل نمره علمی کل ۶۵۰۰ و بالاتر
  • داشتن حداکثر سن ۲۴ سال تمام در بدو ورود به دانشگاه
  • داشتن حداقل معدل کل لازم در دوره متوسطه دوم (پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم) که در دفترچه انتخاب رشته اعلام می گردد. (لازم به ذکر است که سال گذشته این حداقل معدل ۱۴ در نظر گرفته شده بود.)
  • بومی بودن داوطلب در کد رشته محل مربوط
  • برخورداری از سلامت کامل تن و روان و شرایط مناسب جسمانی برای حسن انجام وظیفه معلمی.

 

مراحل قبولی دانشگاه فرهنگیان ۱۴۰۱

سازمان سنجش به عنوان مجری برگزاری کنکور ۱۴۰۱ از کلیه علاقه مندان به تحصیل در دانشگاه ها فرهنگیان و تربیت معلم سابق ثبت نام به عمل آورده و مقدمات لازم برای برپایی رقابتی سالم را فراهم می کند. کلیه مراحل ثبت نام، انتخاب رشته و اعلام نتایج این دانشگاه به صورت اینترنتی در سایت sanjesh.org انجام شده و کلیه اخبار و اطلاعیه های مهم نیز از طریق همین سامانه اطلاع رسانی می شود.

ثبت نام دانشگاه فرهنگیان

اولین قدم برای پذیرش دانشگاه فرهنگیان، تکمیل فرم ثبت نام و درج اطلاعات فردی و تحصیلی می باشد که به صورت اینترنتی و در سایت سازمان سنجش انجام می شود. داوطلبان ضمن مراجعه به این سایت می توانند دفترچه راهنمای ثبت نام را مورد مطالعه قرار داده و در صورت داشتن شرایط لازم برای این دانشگاه نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان

پس از برگزاری کنکور سراسری، کارنامه ای حاوی رتبه، تراز و وضعیت مجاز بودن داوطلبان برای انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان منتشر می شود. متقاضیانی که بر اساس این کارنامه مجاز به انتخاب رشته شدند، می توانند نسبت به اولویت بندی رشته محل های مورد علاقه خود اقدام نمایند.

چینش انتخاب های داوطلب در این مرحله به صورت اینترنتی و با مراجعه به سایت سازمان سنجش انجام می شود. از این رو متقاضیان واجد شرایط پس از بررسی لیست رشته های دانشگاه فرهنگیان، ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته می توانند فرم اینترنتی انتخاب رشته را در سایت سازمان سنجش تکمیل کنند.

انتشار لیست اسامی معرفی شدگان به مصاحبه دانشگاه های فرهنگیان

دانشگاه فرهنگیان از جمله دانشگاه های متمرکز با شرایط خاص بوده و پذیرش در آن منوط به شرکت در آزمون کتبی و مصاحبه است سازمان سنجش پس از مرحله انتخاب رشته، از متقاضیان واجد شرایط به صورت چند برابر ظرفیت دعوت به مصاحبه می کند و لیست اسامی دعوت شدگان به مصاحبه فرهنگیان را در سایت خود منتشر می کند. دعوت شدگان لازم است طبق برنامه زمانی سازمان سنجش به هسته های گزینش تعیین شده مراجعه کنند و مرحله مصاحبه را پست سر بگذارند.

مصاحبه دانشگاه فرهنگیان

مهم ترین مرحله پذیرش دانشگاه فرهنگیان مصاحبه این دانشگاه است که توسط هسته های گزینش تعیین شده در هر استان انجام می شود. مصاحبه دانشگاه فرهنگیان بیشتر شامل سوالات علمی، عقیدتی و سیاسی، بررسی و معاینه سلامت جسم، روان و انگیزه داوطلب از تحصیل در دانشگاه های فرهنگیان است.

نتایج نهایی دانشگاه فرهنگیان

با اتمام فرآیند مصاحبه دانشگاه فرهنگیان وضعیت قبولی یا عدم قبولی داوطلبان همزمان با اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری در سایت سازمان سنجش منتشر می شود.

 

رتبه لازم برای دانشگاه فرهنگیان ۱۴۰۱

داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم سابق شدند به منظور اولویت بندی رشته محل های مورد علاقه خود می بایست کارنامه اولیه کنکور را مورد بررسی قرار داده و بر اساس رتبه و تراز اکتسابی خود فرم اینترنتی انتخاب رشته را تکمیل نمایند.

این داوطلبان در صورت دسترسی به آخرین رتبه دانشگاه فرهنگیان و مقایسه رتبه خود با داوطلبان سال گذشته، می توانند چینش انتخاب های خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. بر این اساس در این بخش لینک دسترسی به کارنامه و رتبه قبولی این دانشگاه ارائه شده است تا متقاضیان بتوانند با بررسی رتبه و کارنامه قبولی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، شانس قبولی و دعوت به مصاحبه خود را برای پذیرش این دانشگاه تخمین بزنند.

نکاتی در مورد مصاحبه فرهنگیان 

پذیرش در دانشگاه فرهنگیان برخلاف اکثر دانشگاه ها از دو مرحله آزمون کتبی و مصاحبه تشکیل شده که در هر قسمت نمره مجزایی برای داوطلبان در نظر گرفته شده است. داوطلبان بعد از گذر از مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری و انتخاب رشته، تنها در صورت کسب حدنصاب دعوت به مصاحبه دانشگاه فرهنگیان، می توانند وارد مرحله دوم این که همان مصاحبه است، بشوند. مصاحبه دانشگاه فرهنگیان در واقع سنجش توانایی ‌های علمی، سلامت جسمانی و بررسی شان معلمی در فرد متقاضی بوده که می توان گفت یکی از مهم ترین بخش های پذیش دانشگاه های تربیت معلم به حساب می آید.

هر داوطلب باید قبل از شرکت در جلسه مصاحبه دانشگاه فرهنگیان خود را آماده نماید که یکی از مهم ترین قسمت آمادگی، فراهم کردن مدارک لازم برای مصاحبه فرهنگیان است. مدارکی توسط دانشگاه ها مشخص می شود که دانشجویان دعوت شده به مصاحبه، باید در روز مصاحبه آن ها را همراه خود ببرند.

در نظر داشته باشید دعوت به مصاحبه دلیل برای قبول شدن در این دانشگاه ها نیست بلکه داوطلبانی که دارای شرایط اولیه مصاحبه هستند به صورت چند برابر ظرفیت برای مصاحبه دعوت شده و بر اساس معیار های مد نظر مصاحبه کنندگان مورد سنجش و گزینش قرار می گیرند.

مزایای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان

  1. دانشجویان از بدو ورود استخدام آموزش و پرورش می شوند.
  2. دانشجویان در طول دوره ی تحصیل، از کمک‌ هزینه تحصیلی برخوردار می باشند.
  3. دانشگاه فرهنگیان برای دانشجویان واجد شرایط، خوابگاه تهیه می نماید.
  4. تحصیل در دانشگاه فرهنگیان تمام وقت، به صورت شبانه روزی خواهد بود.
  5. مدت تحصیل دانشجو معلمان جزء سـوابق خـدمت آنـان محسـوب مـی شـود.
  6. دانشجو معلمان از ترم ۴ شروع به تدریس در مدارس به صورت کاروزی می‌ کنند.
  7. مزیت مهم دیگر این است که دانشجویان پسر قبول شده در دانشگاه فرهنگیان خدمت سربازی ندارند و فقط باید دوره آموزشی را بگذرانند.
  8. دانشجویان از بیمه بازنشستگی و سلامت نیز برخوردار می باشند.
  9. امکان اعزام به خارج فرهنگیان وجود دارد.
  10. لازم به ذکر است سایت شمیم دانشگاه فرهنگیان نیز سامانه ای مناسب برای برقراری ارتباط بین دانشجویان و اساتید بوده و از طریق آن می توان اطلاعات زیادی درخصوص دانشگاه فرهنگیان کسب کرد.

 

تعهدات پذیرفته ‌شدگان دانشگاه فرهنگیان

متقاضیانی که پس از قبولی در آزمون کنکور سراسری و مصاحبه این دانشگاه موفق به پذیرش در دانشگاه فرهنگیان می شوند، در آغاز تحصیل خود به وزارت آموزش و پرورش تعهد خدمت محضـری خواهند داد کـه پـس از فارغ ‌التحصیلی حدود دو برابر مدت زمان تحصیل خود، در محل تعیین شده توسط آموزش و پرورش خدمت خواهند کرد. در واقع این تعهد به این معناست که دانشجویان اجازه تدریس در استان دیگری را تا مدت۸ الی ۱۰ سال نخواهند داشت. علاوه بر نقل و انتقال، تغییر رشته یا گرایش تحصیلی یا انصراف دانشجویان از دانشگاه فرهنگیان ممنوع می باشد.

 

معرفی پردیس های دانشگاه فرهنگیان

پردیس های دانشگاه فرهنگیان در سطح کشور به شرح زیر می باشد:

  • پردیس رجایی ارومیه (برادران)
  • پردیس علامه طباطبایی ارومیه (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی شهید مطهری خوی
  • مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) سلماس
  • پردیس علامه امینی تبریز (برادران)
  • پردیس فاطمه الزهرا (س) تبریز (خواهران)
  • پردیس بنت الهدی صدر اردبیل (خواهران)
  • پردیس علامه طباطبایی (اردبیل)
  • مرکز آموزش عالی آزادگان نیر (برادران)
  • پردیس شهید مدرس سنندج (برادران)
  • پردیس بنت الهدی صدر سنندج (خواهران)
  • پردیس شهید بهشتی زنجان (برادران)
  • پردیس الزهرا (س) زنجان (خواهران)
  • پردیس امام علی (ع) گیلان (برادران)
  • پردیس بنت الهدی صدر گیلان (خواهران)
  • پردیس شهید رجایی قزوین (برادران)
  • پردیس بنت الهدی صدر قزوین (خواهران)
  • پردیس شهید مقصودی همدان (برادران)
  • پردیس شهید باهنر همدان (خواهران)
  • پردیس شهید رجایی کرمانشاه (برادران)
  • پردیس شهید صدوقی کرمانشاه (خواهران)
  • پردیس شهید باهنر اراک (برادران)
  • پردیس زینب کبری (س) اراک (خواهران)
  • پردیس علامه طباطبایی لرستان (برادران)
  • پردیس آیت الله کمالوند لرستان (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی شهید میرشاکی الیگودرز (برادران)
  • مرکز آموزش عالی زینب کبری (س) بروجرد (خواهران)
  • پردیس امام جعفر صادق (ع) ایلام (خواهران)
  • پردیس شهید مدرس ایلام (برادران)
  • پردیس دکتر شریعتی ساری (برادران)
  • مرکز آموزش عالی شهید رجایی بابل (برادران)
  • مرکز آموزش عالی بیت الهدی آمل (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی شهید مطهری نوشهر (برادران)
  • پردیس امیرکبیر البرز (خواهران)
  • پردیس حکیم ابوالقاسم فردوسی البرز (برادران)
  • پردیس آیت الله طالقانی قم (برادران)
  • پردیس حضرت معصومه (س) قم (خواهران)
  • مرکز شهید مدنی قم (برادران)
  • پردیس حضرت رسول اکرم (ص) اهواز (برادران)
  • پردیس حضرت فاطمه الزهرا (س) اهواز (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی خدیجه کبری (س) دزفول (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی شیخ مرتضی انصاری دزفول (برادران)
  • مرکز آموزش عالی امام رضا (ع) اندیمشک (برادران)
  • مرکز آموزش عالی امام جعفر صادق (ع) بهبهان (برادران)
  • پردیس نسیبه تهران (خواهران)
  • پردیس شهید چمران تهران (برادران)
  • پردیس زینبیه پیشوا (خواهران)
  • پردیس شهید مفتح شهر ری (برادران)
  • مرکز آموزش عالی شهید شرافت تهران (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی شهید بهشتی تهران (برادران)
  • مرکز آموزش عالی شهدای مکه تهران (برادران)
  • مرکز آموزش عالی شهید باهنر تهران (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی عترت واوان (خواهران)
  • پردیس شهید رجایی سمنان (برادران)
  • پردیس الزهرا (س) سمنان (خواهران)
  • پردیس آیت الله خامنه ای گرگان (برادران)
  • پردیس امام خمینی (ره) گرگان (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی شهید بهشتی گنبد کاووس (برادران)
  • پردیس امام محمد باقر (ع) بجنورد (برادران)
  • پردیس امام جعفر صادق (ع) بجنورد (خواهران)
  • پردیس شهید بهشتی مشهد (برادران)
  • پردیس شهید هاشمی نژاد مشهد (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی ثامن الحجج (ع) مشهد (برادران)
  • مرکز آموزش عالی دانشور نیشابور (برادران)
  • مرکز آموزش عالی علامه طباطبایی سبزوار (برادران)
  • مرکز آموزش عالی شهید رجایی تربت حیدریه (برادران)
  • پردیس شهید باهنر اصفهان (برادران)
  • پردیس فاطمه الزهرا (س) اصفهان (برادران)
  • مرکز آموزش عالی شهید رجایی اصفهان
  • مرکز آموزش عالی شهید دکتر آیت نجف آباد (برادران)
  • مرکزآموزش عالی امام خمینی (ره) کاشان (خواهران)
  • پردیس بحرالعلوم شهرکرد (برادران)
  • پردیس شهیر باهنر شهرکرد (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی شهیر رجایی فرخ شهر (برادران)
  • پردیس شهید ایزدپناه یاسوج (برادران)
  • پردیس کوثر یاسوج (خواهران)
  • پردیس بنت الهدی صدر بوشهر (خواهران)
  • پردیس علامه طباطبایی بوشهر (برادران)
  • پردیس شهید رجایی شیراز (برادران)
  • پردیس شهید باهنر شیراز (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی شهید مطهری شیراز (برادران)
  • مرکز آموزش عالی سلمان فارسی شیراز (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی شهید بهشتی اقلید (برادران)
  • پردیس شهید بهشتی بندرعباس (برادران)
  • پردیس حضرت فاطمه الزهرا (س) بندرعباس (خواهران)
  • پردیس خواجه نصیر الدین طوسی کرمان (برادران)
  • پردیس شهید باهنر کرمان (خواهران)
  • پردیس شهید مطهری زاهدان (برادران)
  • پردیس رسالت زاهدان (خواهران)
  • پردیس شهید پاک نژاد یزد (برادران)
  • پردیس حضرت فاطمه الزهرا (س) یزد (خواهران)
  • پردیس شهید باهنر بیرجند (برادران)
  • پردیس امام سجاد (ع) بیرجند (خواهران)
  • مرکز آموزش عالی بنت الهدی صدر فردوس بیرجند (خواهران)

سوالات متداول

۱- ثبت نام دانشگاه فرهنگیان از چه طریق صورت می پذیرد؟
اعلام علاقمندی این دانشگاه از طریق تکمیل فرم ثبت نام کنکور سراسری صورت می گیرد که اطلاعات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.

۲- چه داوطلبانی مجاز به انتخاب رشته دانشگاه های فرهنگیان هستند؟
داوطلبانی که علاوه بر شرایط انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان، تراز ۶۵۰۰ به بالا را کسب کرده باشند برای اطلاع از سایر شرایط تحصیل در این دانشگاه می توانید به متن مقاله مراجعه کنید.

۳- نتایج نهایی دانشگاه فرهنگیان چه زمانی اعلام می شود؟
نتایج این دانشگاه همرمان با اعلام نتایج انتخاب رشته کنکور سراسری اعلام می شود که جزئیات دقیق آن در متنن مقاله ارائه شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.