معرفی نرم افزار افتر افکت

افتر افکت چیست؟
ادوبی افتر افکت (به انگلیسی: After Effects) یک نرمافزار انیمیشن ۲.۵ بعدی است که برای طراحی انیمیشن، جلوههای بصری و ترکیببندی تصاویر متحرک مورد استفاده قرار میگیرد. افتر افکت در ساخت فیلمها، برنامههای تلویزیونی و ویدئوهای مختلف کاربرد گستردهای دارد.
این نرمافزار در مرحله پستپروداکشن (post-production) استفاده میشود و صدها جلوه مختلف دارد که میتوان از آنها برای دستکاری تصاویر استفاده کرد. این ابزار به ما امکان ترکیب لایههای ویدئو و تصاویر در یک صحنه منفرد را میدهد.
تاریخچه ادوبی افتر افکت
افتر افکت ابتدا در سال ۱۹۹۳ توسعه یافت و از آن زمان چند بار خریداری شده است. توسعهدهندگان اولیه شرکت Company of Science and Art به اختصار CoSA بودند که دو نسخه از این نرمافزار با کارکردهای محدود تولید کردند. این کارکردها امکان ترکیب لایهها و تبدیل مشخصههای مختلف هر لایه را فراهم میساخت. نسخه اول تنها برای سیستم عامل اپل عرضه شده و روی رایانههای مکینتاش قابل استفاده بود.
After Effects در سال ۱۹۹۴ و تنها یک سال پس از معرفی، از سوی شرکت Aldus خریداری شد و قابلیتهای جدید جالب زیادی مانند رندرینگ جند سیستمی و motion blur به آن اضافه گشت. اما پیش از آن که سال ۱۹۹۴ پایان یابد، آدوبی این فناوری را خریداری کرد و تا به اکنون همچنان مالک افتر افکت است.
شرکت آدوبی از زمان خریداری این نرمافزار، ۵۰ نسخه مختلف از آن را منتشر کرده و افتر افکت را به نرمافزار پیشروی این صنعت تبدیل کرده است که در هر نسخه امکانات جدید دیگری را ارائه میکند. برخی نسخهها بزرگتر از نسخههای دیگر هستند، اما همه آنها نرمافزارهای فوقالعادهای محسوب میشوند. در سال ۲۰۱۹ افتر افکت جایزه اسکار موفقیت علمی و فنی را دریافت کرد که گواهی بر میزان انسجام و قدرتمندی این نرمافزار است.
ویژگی های نرم افزار افتر افکت
پس از اینکه فهمیدیم نرم افزار After Effects چیست نوبت به بیان ویژگی های نرم افزار افتر افکت آن می رسد. نرم افزار افتر افکت از فرمتهای زیادی پشتیبانی می کند. فایلهای صوتی پشتیبانی شده در این نرم افزار عبارتند از:
- AAC
- M4A
- AIF
- AIFF
- MP3
- MPEG
- MPA
- MPA
- MPE
- WAV
در افتر افکت می توان از تصاویر ثابت نیز استفاده کرد. فرمتهای پشتیبانی شده در این زمینه عبارتند از:
- PSD
- CIN
- DPX
- IFF
- TDI
- JPG
- JPE
- EXR
- PNG
- HDR
- RGBE
- XYZE
- SGI
- BW
- RGB
- TGA
- VDA
- ICB
- VST
- TIF
همچنین فایل های پروجکتی که دارای پسوند AAF هستند را می توانید به نرم افزار ایمپورت کنید. نرم افزار افتر افکت می تواند در هر کانال رنگی، ۱۶ و ۳۲ بیت رنگ در اختیار شما قرار دهد. این تعداد در اغلب نرم افزار های مشابه، ۸ بیت می باشد. طراحی عنوان و انیمیشن های دو بعدی با این نرم افزار بسیار آسان است.
بهترین نرم افزار برای اضافه کردن جلوه های ویژه به تصاویر
می توانید چندین فایل صوتی و تصویری را در کنار یکدیگر قرار داده و آنها را با هم تلفیق کنید. قابلیت ها و کاربردهای افتر افکت به اینجا ختم نمیشود. با اینکه این نرم افزار بسیار کاربردی و تخصصی است اما استفاده از آن بسیار آسان می باشد.
افتر افکت از سیستم لایه ای استفاده می کند که باعث سهولت کار با فایل های مختلف می شود. توانایی تبدیل تصاویر دو بعدی به سه بعدی یکی از نکات مثبت این نرم افزار است. به دلیل وجود همین قابلیتها است که ساخت کلیپ با افتر افکت از محبوبیت بالایی برخوردار است.
با استفاده از افکتهای موجود در این برنامه و ترکیب آنها با یکدیگر، می توان بیشمار افکت ایجاد کرد. برای این کار باید خلاقیت به خرج داده و تمامی افکت های موجود در این نرم افزار را به دقت بررسی کنید. یکی از راههای دیگری که می توان با افکت ها آشنا شد، استفاده از آنها و تغییر تنظیمات در پروژهها و مشاهده نتیجه و نحوه عملکرد آنها به صورت عینی است.
ویرایش ویدیو و مدل سه بعدی
نرم افزار افتر افکت تواناییهای زیادی دارد یکی از این تواناییهای خاص، رندر کردن در حالت ۳D کلاسیک است. این قابلیت، ابزارها و تنظیماتی در اختیار کاربر قرار میدهد که با استفاده از آن میتوان محیط کاری دو بعدی را به سه بعدی تغییر داد.
در این حالت می توان نور های مجازی ایجاد کرده و آنها را به شکل دلخواه تنظیم کرد. علاوه بر این میتوان دوربین های متعددی به محیط اضافه کرد. با این ابزارها می توان نتایج پویا و جالبی به دست آورد که این نتایج پایه و اساس ویرایش ویدیوها هستند.
به خاطر داشته باشید که در هنگام کار با لایه سهبعدی کلاسیک، اشیای دو بعدی به فضای سه بعدی انتقال داده میشوند. به عبارت دیگر چیزی که ما به آن سه بعدی میگوییم در واقع همان اشیای دو بعدی هستند.