اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

یونولیت و مخاطرات آن برای طبیعت

یونولیت و مخاطرات آن برای طبیعت

درباره استفاده از یونولیت سقفی در ساختمان سازی زیاد شنیده اید، نه؟ احتمالا این را هم میدانید که بیشتر افرادی که ساختمان سازی میکنند، به دلیل هزینه پایین یونولیت سقفی و همچنین سبک بودن آن و در عین حال کیفیت بالای این محصول در بالا نگه داشتن استحکام ساختمان، سراغش میروند. اما مسئله مهمی که این روزها درباره آن زیاد صحبت میشود، مسئله محیط زیست است. چیزی که نمیشود به هیچ عنوان آن را نادیده گرفت و روز به روز بر اهمیت آن تاکید بیشتری هم میشود. همین چند وقت پیش بود، نشستی جهانی برای پیدا کردن راه حل هایی برای حفاظت از محیط زیست، برگزار شد. در چنین شرایطی لزوم حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن بیش از هر وقت دیگری حس میشود. ما اینجا قرار است ببینیم یونولیت چه نوع خطراتی میتواند برای محیط زیست داشته باشد!

تولید یونولیت به چه صورت انجام میشود؟

استایروفوم یا پلاستوفوم یا همان یونولیت خودمان به وسیله شرکتی شیمیایی به نام داو ساخته میشود و آن چیزی که تحت عنوان استایروفوم ارائه میکند، درواقع این محصول نیست. یونولیت را میشود گفت از نفت خام غیرقابل تجدید میسازند. فرایند تولید پلی استیرن را طبق گزارشی مربوط به سازمان حفاظت از محیط زیست که در سال ۱۹۸۶ منتشر شد، میتوان به عنوان عامل خطرناک تولید ضایعات در نظر گرفت. ۳ میلیون یونولیت در هر سال داخل آمریکا تولید میشود. به ازای تولید ۱۰.۰۰۰ فنجان از جنس یونولیت، چیزی حدود ۴۴۳ کیلوگرم گاز گلخانه ای وارد اتمسفر و هوا میشود!

دور ریختن و همچنین استفاده از یونولیت

در هر سال، چیزی حدود ۳/۲ میلیون تن یونولیت بعد از استفاده در محل های دفن زباله، مدفون میشود. کاربردهای یونولیت مختلف است. میشود از آن برای ساخت ظرف نگهداری غذا، برخی کارتن های تخم مرغ، عایق کردن خانه، بسته بندی محصولات و کارهای دیگر استفاده کرد. ۲۵ میلیارد یونولیت به شکل فنجان در هر سال دور ریخته میشود. شما میتوانید این تعداد فنجان را ۴۳۶ بار دور کره زمین بچینید. در همان محلی که یونولیت دفن  میشود، حداقل ۵۰۰ سال زمان لازم است تا تجزیه شود. اگر امروزه از فنجانی یونولیتی استفاده کنید تا سال ۲۵۱۵ طول میکشد تا تجزیه شود. به همین خاطر یونولیت را هرگز یک ماده تجزیه پذیر در نظر نمیگیرند. دلیلش هم واضح است. تجزیه کامل آن چیزی حدود ۱ میلیون سال طول میکشد.

یونولیت و قرار گرفتن آن در اقیانوس

یونولیت ها بعد از دفن شدن، به سادگی ممکن است از محل دفن خود جابجا شوند و مسیری به اقیانوس ها پیدا کنند. ۸۰ درصد زباله های دریایی را میتوان گفت که از آب های روان، محل جمع آوری و همچنین دفن زباله شهری نشات میگیرد. این موضوع ثابت شده که از ۷ گونه لاک پشت دریایی، معده ۶ لاک پشت پر از یونولیت بوده است. ۵۰ درصد لاک پشت های دریایی پلاستیک خورده اند. پلاستیک برای حیوانات دریایی درست مشابه سم است برای ما و میتواند باعث بسته شدن یا پارگی دستگاه گوارش آنها شود.

بازیافت یونولیت و امکان پذیری آن

فناوری بازیافت یونولیت وجود دارد اما تعداد خیلی کمی از این تجهیزات برخوردار میباشند. میتوان طبق آمار گفت که کمتر از ۱ درصد از یونولیت های موجود در جهان بازیافت میشوند.

تاثیر یونولیت بر سلامت بدن انسان

یونولیت همانطور که احتمالا بهتر بدانید متشکل است از سم هایی مثل استیرن و بنزن. اینها برای سلامت انسان به خصوص وقتی حرارت دیده باشند، مضر هستند. بنزن باعث سرطان میشود و برای تولید مثل انسان ضرر دارد. وقتی ظرفی که از یونولیت درست شده باشد را داغ کنید، غذای داخل آن میتواند به مواد یونولیت آلوده شود. قرار گرفتن در معرض یونولیت میتواند باعث آزار پوست، مجرای نفسی، مشکلات دستگاه گوارش و همچنین آسیب به چشم شود.

شهرهایی که به محیط زیستشان اهمیت میدهند!

مینه سوتا، نیویورک، سیاتل، سان فراسنسیسکو و برخی شهرهای دیگر آمریکا با استفاده از یونولیت در تجهیزات عمومی، بخشی از کاربردهای آن را ممنوع کرده اند. اخیرا استفاده از یونولیت در شهر واشنگتن ممنوع شده است. اما نمیشود که همواره با چنین سیاستی پیش رفت، نه؟ شرکت عمران گستر در ایران با تمرکز بر تولید یونولیت سقفی، استانداردهای تولید خود را به تولید جهانی نزدیک کرده تا هیچگونه آسیبی برای محیط زیست نداشته باشد. در این صورت خیلی ساده افراد میتوانند از این محصول پرکاربرد در صنایع خود استفاده کنند، بدون این که نگران آسیب به محیط زیستشان باشند.

 

https://blog.omran-gostar.com/

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا