مهندسی معماری

لاندری روم چیست؟

امروزه سبک خانه‌های ایرانی شباهت زیادی به خانه‌های غربی پیدا کرده است. اگر علاقه‌مند به زندگی لوکس و مدرن باشید، احتمالا کلمه لاندری روم به گوش‌تان خورده است. با گذر زمان گزینه‌های زیادی برای مدرن‌تر کردن و افزایش سطح رفاه، به خانه‌ها اضافه می‌شود؛ یکی از این موارد لاندری روم یا اتاق لباسشویی است. در این مطلب بررسی می‌کنیم که لاندری روم چیست؟ در ادامه همراه پورتال جامع مهندسین ایران باشید.

لاندری روم چیست ؟

لاندری روم (Laundry room) یا اتاق لباسشویی که در گذشته به عنوان رختشورخانه شناخته می‌شد، امروزه به فضایی ایده‌آل برای شستشو، خشکشویی و اتوکشی در منازل و آپارتمان‌ها بدل شده است. در زمان‌های گذشته برای شستشوی لباس در منزل یا سایر پارچه‌ها مانند لحاف و پرده، از زیرزمین، انبار و حیاط استفاده می‌شد. سپس، با فراگیری ماشین لباسشویی و تبدیل شدن آن به وسیله‌ای ضروری در منازل، این دستگاه در آشپزخانه جای گرفت؛ اما امروزه، در بسیاری از طراحی‌های جدید منازل و آپارتمان‌ها، فضایی به عنوان لاندری روم در نظر گرفته می‌شود.

لاندری روم

در طراحی‌های گذشته، با قرارگیری ماشین لباسشویی در آشپزخانه قطعا صرف صبحانه با منظره لباس‌های کثیف، اصلا خوشایند نبوده و مسلما صدای ماشین لباسشویی در حضور مهمان آزاردهنده بود. همچنین، پس از اتمام شستشوی لباس در منزل باید لباس‌ها به محلی برای خشک شدن منتقل شده و سپس، برای اتوکشی مجددا به فضای دیگری انتقال می‌یافت. ولی امروزه با اختصاص یافتن فضایی کوچک به عنوان لاندری روم، تمامی مراحل شستشوی لباس در منزل، خشک کردن و اتوکشی در همان مکان انجام گرفته و حتی با طراحی و چیدمان مناسب لاندری روم یا رختشورخانه، می‌توان کار شستشوی لباس در منزل را لذت‌ بخش‌تر از گذشته کرد.

لوازم مورداستفاده در لاندری روم

در یک اتاق لباسشویی، علاوه بر ماشین لباسشویی، می‌توان در صورت نیاز یک ماشین خشک‌کن مجزا نیز قرار داد. اتو، میز اتو، جالباسی‌ها، بند رخت، مایعات و پودرهای رخت‌شویی، قفسه‌هایی برای قرار دادن آن‌ها و لباس‌ها و لوازم مورد نیاز، همچنین، سبدهایی برای لباس‌های کثیف یا تفکیک لباس‌ها از نظر رنگ یا جنس، از جمله لوازمی است که در لاندری روم می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

میزان هزینه اختصاص‌یافته به لاندری روم، برای خرید تجهیزات قابل سفارش آن، نقش تاثیرگذاری بر نوع تجهیزات از نظر کیفیت و کمیت آن دارد.

لاندری روم

روش‌های طراحی لاندری روم

یکی از موارد مهم نحوه طراحی این نقطه از خانه است و توجه به این که چگونه از فضای آن به خوبی استفاده کنیم تا هم زیبایی آن تامین شود و به کارایی آن افزوده شود. اجزای اصلی هر لاندری روم عبارتند از: ماشین‌های لباس‌شویی و خشک‌کن، میز اتو و اتو.

ابعاد مناسب لاندری روم

لاندری روم باید فضای نسبتا بزرگی داشته باشد. فضای آن برای قرار دادن لباسشویی و ماشین لباس خشک کن و وسایل آویز خشک کردن لباس و اتو و میز اتو مناسب باشد. اگر فضای زیادی برای این کار ندارید، موارد زیر را امتحان کنید تا یک لاندری روم جمع و جور داشته باشید:

استفاده از میز اتوی تاشو، ایده مناسبی است. بعد از اتمام کار اتو، می‌توانید آن را تا کرده و در کمد قرار دهید. یا برای قرار دادن شوینده‌ها از سبدهای تاشو استفاده کنید.
از فضای خالی دیوارها استفاده بهینه کنید. می‌توانید آویزهای دیواری نصب کنید و بخشی از وسایل کوچک را روی آن‌ها آویزان کرده تا فضای کمتری را اشغال کند. می‌توانید از قفسه‌های دیواری استفاده کنید و مواردی مانند حوله‌ها و هم چنین لباس‌ها را روی آن‌ها قرار دهید. هم چنین می‌توانید تمام شوینده‌ها را در پلاستیک یا ساک گذاشته و از آن‌ها آویزان کنید.
فضای شما کوچک باشد یا بزرگ در هر حال، استفاده از شلف‌ها برای فضای لاندری روم به شدت توصیه می‌شوند؛ چرا که علاوه بر زیبایی که به محیط منتقل می‌کنند، بسیار کاربردی هستند و شما می‌توانید وسایل دکوری و یا اجزای تزئینی را روی آن‌ها قرار دهید.

لاندری روم

استفاده از ابزار تاشو برای اتاق لباسشویی کوچک

بکار بردن ابزار تاشو یا همان اجزای انعطافی به شما کمک می‌کند در محیطی کوچک‌تر، از امکانات بیشتری بهره ببرید. به عنوان مثال، استفاده از میز اتو تاشو در عین حالی که فضای بیشتری در اختیار شما قرار می‌دهد، می‌تواند منظره‌ای مرتب‌تر به اتاق لباسشویی شما بدهد. همچنین، استفاده از سبد‌های تاشو باعث می‌شود فضای کم‌تری اشغال شود.

نور لاندری روم باید مناسب باشد!

همانطور که گفته شد، لاندری روم یک اتاق کار محسوب می‌گردد، فراهم کردن نور کافی و مناسب برای لاندری روم می‌تواند از خسته‌کننده بودن شستشوی لباس در منزل بکاهد. بهترین گزینه برای تامین نور، تعبیه پنجره برای استفاده از نور طبیعی است. در صورت عدم امکان تعبیه پنجره، بدلیل کوچک بودن فضای رختشورخانه، از لامپ‌هایی استفاده کنید که تا حد امکان کم مصرف بوده و نیز حرارت کم‌تری تولید می‌کنند. بکار بردن نورهایی با منبع مخفی، به زیبایی و راحتی کار در آن فضا کمک می‌کند.

از نظافت لاندری روم غافل نشوید!

با توجه به اینکه در لاندری روم لباس‌های کثیف و چرک جمع‌آوری می‌شود، بهتر است در پاکیزگی و نظافت آن دقت بیشتری گردد.

  • پس از هر شستشو، اتاق را با مواد تمیز کننده بشویید.
  • در صورت خیس شدن کف اتاق حتما آن را خشک نمایید.
  • از نگهداری طولانی لباس‌های کثیف در این اتاق خودداری نمایید و بصورتی برنامه‌ریزی کنید که در اسرع وقت لباس‌ها
  • را بشویید تا از ایجاد بوی نامطبوع و انتشار آلودگی در منزل جلوگیری گردد.
  • از خوشبوکننده‌های فانتزی و تزیینی برای رفع بوی نامطبوع و همچنین زیباسازی فضا استفاده کنید.

تهویه مناسب برای لاندری روم تهیه کنید!

با توجه به اینکه لاندری روم محل جمع‌آوری لباس‌های کثیف بوده و امکان مرطوب بودن این اتاق وجود دارد، لذا محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها بوده و امکان ایجاد بوی نامطبوع نیز وجود دارد. همچنین، بوی مواد شوینده استفاده‌شده برای شستشوی لباس در منزل، گاهی می‌تواند آزاردهنده باشد. با ایجاد تهویه مناسب در این اتاق می‌توان از انتشار بوی نامطلوب در فضای خانه جلوگیری کرد.

در این مطلب خواندیم که لاندری روم بخشی جدید و مدرن در طراحی داخلی منازل است، در طراحی این رختشورخانه‌های امروزی، توجه به نکات زیر الزامی است:

  • انتخاب مکان مناسب لاندری روم
  • محل قرارگیری ماشین لباسشویی
  • تامین نور مناسب
  • انتخاب رنگ اتاق
  • کفپوش و مصالح ضدآب
  • بهینه کردن فضا
  • پاکیزگی اتاق
  • تهویه مناسب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.