اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

کاربرد دفتر شطرنجی در معماری

لوازم‌ تحریر از مواردی هستند که همواره در زندگی انسان مورداستفاده قرار می‌گیرند. دفتر شطرنجی یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین لوازم‌تحریر است که کاربردهای وسیعی در تمام طول تحصیل و فعالیت‌های مربوط به آن دارد. دفتر شطرنجی درواقع دفتری است که از کاغذهای شطرنجی تهیه‌ شده است؛ کاغذ شطرنجی نیز کاغذی است که به‌ صورت مرتب و بافاصله یکسان، در راستای افقی و عمودی خط‌کشی شده و تشکیل شبکه‌های مربعی یکسانی داده است. کاغذ رسم یا دفتر رسم، یکی از نام‌های شناخته‌شده این نوع کاغذ و دفتر هستند.

ترسیم هندسی، یکی از اصلی‌ترین بخش‌های رشته معماری است. اغلب ما این رشته را با نقشه‌کشی می‌شناسیم و از اهمیت آن آگاه‌ هستیم. برخی از مهم‌ترین لوازم برای ترسیم در رشته معماری، عبارت‌اند از: تخته رسم، میز نقشه‌کشی، انواع گونیا و اشل، مدادهای مختلف و قلم راپید، کاغذ یا دفتر شطرنجی، پرگار، خط کش T و لگال پد.

در ادامه به‌ معرفی و اهمیت چند‌مورد از این لوازم می‌پردازیم.

کاغذهای نقشه‌کشی مورد نیاز در رشته معماری

اصلی‌ترین و درواقع ابتدایی‌ترین وسیله برای نقشه‌کشی و رسم‌های مورد نیاز در این رشته، کاغذ است. کاغذهایی که برای نقشه‌کشی مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:

کاغذ پوستی:

اغلب ما از این کاغذ نسبتاً نازک استفاده کرده‌ایم؛ این کاغذ در معماری کاربردهای زیادی دارد و باید علاوه بر سفید بودن، سطحی زبر داشته باشد که تمامی خطوطی که با مداد کشیده می‌شوند را نشان دهد و درنهایت نیز به ‌راحتی بتوان آن را پاک کرد.

کاغذ کالک:

کاغذی نرم و ضد چربی است که نور را از خود عبور می‌دهد و یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای کپی‌برداری از طرح است. این کاغذ به ‌دلیل خاصیت انتقال نور، برای دستگاه‌های خاصی که چاپ و تکثیر می‌کنند نیز مناسب است.

کاغذ سفید:

کاغذ سفید یا بدون خط، از مواردی است که در همه کارها مورد استفاده قرار می‌گیرد و نمی‌توان از اهمیت آن در معماری نیز چشم‌پوشی کرد.

کاغذ شطرنجی:

یکی از کاغذهایی که از دوره پیش‌دبستانی با آن سروکار داریم و برای افزایش دقت و هماهنگی بین عملکرد چشم و دست مورد استفاده قرارِ می‌گرفت که در این رشته، کاربردهای بسیار وسیعی دارد.

دفتر شطرنجی در معماری

 

دفتر شطرنجی چیست؟

لوازم‌تحریر از مواردی هستند که همواره در زندگی انسان مورداستفاده قرار می‌گیرند. دفتر شطرنجی یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین لوازم‌تحریر است که کاربردهای وسیعی در تمام طول تحصیل و فعالیت‌های مربوط به آن دارد. دفتر شطرنجی درواقع دفتری است که از کاغذهای شطرنجی تهیه‌ شده است؛ کاغذ شطرنجی نیز کاغذی است که به‌ صورت مرتب و بافاصله یکسان، در راستای افقی و عمودی خط‌کشی شده و تشکیل شبکه‌های مربعی یکسانی داده است. کاغذ رسم یا دفتر رسم، یکی از نام‌های شناخته‌شده این نوع کاغذ و دفتر هستند.

دفتر رسم یکی از مهم‌ترین لوازم، برای کودکانی است که قصد یادگیری نقاشی و یا حتی نوشتن دارند؛ پس از مرحله کودکی، از این دفتر در رسم نمودارها نیز استفاده می‌شود. کاربردهای اصلی دفتر شطرنجی در قالیبافی، طراحی، نقشه‌کشی و رشته‌های مهندسی مانند معماری است.

مزایای استفاده از دفتر شطرنجی در معماری

اصلی‌ترین استفاده از این نوع دفتر، در رشته‌های مهندسی است. همان‌طور‌که اشاره کردیم، از این دفتر می‌توان برای نقشه‌کشی و رسم نمودار استفاده کرد. در دفتر رسم، شما به مختصات دقیق نقاط و خطوط دسترسی دارید و لازم نیست برای اندازه‌گیری هر خطی که رسم می‌کنید، از خط‌کش استفاده کنید. استفاده از این دفتر مزایای زیادی دارد که به شرح زیر است:

  1. دقت و ظرافت بسیار بالا در طراحی‌های موردنیاز
  2. انجام طراحی و نقشه‌کشی با سرعت بیشتر
  3. تسلط به‌اندازه‌ها با تمرین و تکرار در رسم
  4. روان شدن در رسم نمودار و نقشه‌ها

دفتر شطرنجی در معماری

 

لگال پد

لگال پد تقریبا شبیه دفتر شطرنجی است ولی این دفتر از بالا ته چسب شده و هر برگ آن هم پرفراژ شده است تا آسان و راحت جدا شده و هر وقت خواستید آن را از دفتر جدا کنید. لگال پد ها معمولا در اندازه A4 تولید می شوند و در بسته های ۶۰ برگی بسته بندی و عرضه می‌شوند. از لگال پد می‌توان جهت رسم خطوط و اشکال هندسی استفاده کرد.

 

راپید

قلم راپید یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین ابزار یک معمار است. تمامی مهندسان این رشته احتیاج دارند که خطوطی یکدست و با‌ ضخامت ثابت رسم کنند. رسم خطوط صاف، ضخامت یکسان در خطوط رسم شده با یک قلم و یکسان بودن شروع و پایان یک خط، مهم‌ترین دلایلی است که معماران را علاقه‌مند به استفاده از این قلم می‌کند. نوک فلزی این قلم باعث می‌شود، مانند روان‌نویس روی کاغذ نلغزد و خطوط با بالاترین دقت رسم شوند. قلم راپید در ضخامت‌های مختلف، تولید و عرضه می‌شود. شما می‌توانید با بهره‌گیری از قلم‌های راپید در کنار دفتر شطرنجی، دقیق‌ترین و منظم‌ترین رسم را داشته باشید.

 

راپیدها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: راپید کلاسیک و راپید یک‌بار مصرف.

راپید یک‌بار مصرف

همان‌طور که از نامش پیداست پس از استفاده و اتمام جوهر دیگر قابل‌استفاده نیست. این راپید قیمت مناسب‌تری نسبت به نوع کلاسیک آن دارد.

راپید کلاسیک

به شما اجازه می‌دهد تا پس از اتمام جوهر، اقدام به شارژ آن نمایید. تهیه راپید کلاسیک هزینه نسبتاً بالایی دارد؛ ولی شارژ کردن آن هزینه بسیار پایینی دارد. پیشنهاد می‌کنیم که اگر قصد فعالیت به‌صورت حرفه‌ای دارید، اقدام به تهیه این نوع راپید نمایید. راپید یکی از لوازمی است که می‌تواند سطح کار (رسم) شما را تا حدود زیادی افزایش دهد؛ همچنین استفاده از راپید در کنار لگال پد یک ترکیب بی‌نظیر است.

لگال پد

لگال پد یکی از مهم‌ترین ابزار برای یادداشت است. رایج‌ترین نوع آن، خط‌دار است که معمولاً از ۵۰ برگ تشکیل‌شده است؛ تفاوت اصلی آن با دفترچه، جلد آن است. این لگال هیچ جلدی ندارد و به‌همین‌دلیل حمل‌و‌نقل آسان‌تری دارد؛ ازاین‌رو توانسته جای خود را در میان لوازم معماری باز کند. این لگال در سه دسته خط‌دار، شطرنجی و ساده یافت می‌شود؛ لگال پد شطرنجی درواقع تعدادی ورق شطرنجی است که به هم متصل شده‌اند و تفاوت آن با دفتر شطرنجی این است که، جلد ندارد.

یکی دیگر از تفاوت‌های لگال پد شطرنجی با دفتر شطرنجی، جنس برگه‌های آن است که معمولاً ضخامت و کیفیت برگه‌های آن نسبت به دفتر شطرنجی بسیار بالاتر است.

دفتر شطرنجی در معماری

یک نکته مهم در خرید لوازم مورد نیاز برای رشته معماری

نقشه‌کشی و رسم هندسی از دقیق‌ترین بخش‌های طراحی در این رشته هستند که نیاز به توجه و دقت بالایی دارند؛ با اشتباهی کوچک در مراحل رسم، تمام زحمات شما از دست می‌رود و مجبور می‌شوید مجدداً اقدام به طراحی و رسم نمایید. یکی از مهم‌ترین نکاتی که در رسم‌ها و نقشه‌کشی به شما کمک می‌کند، کیفیت محصولاتی است که اقدام به خرید آن می‌کنید.

قبل از توجه به کیفیت کاغذ شطرنجی و لگال پد، باید به کیفیت و راحت بودن قلم راپید توجه کنید. قلمی با ضخامت مناسب انتخاب کنید و سعی کنید حتما یک بار قبل از خرید، آن را تست کنید. فروشگاه دفتران یک فروشگاه تخصصی در زمینه فروش دفتر شطرنجی، کاغذ شطرنجی و لگال پد هست و همان‌طور‌که توضیح دادیم کاغذ یا دفتر شطرنجی و لگال پدی تهیه کنید که کیفیت مناسبی داشته باشد و هنگام رسم پاره نشود؛ دقت کنید که کیفیت بالای یک کاغذ به معنای ضخامت آن نیست.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا