آسانسور پنوماتیک

آسانسور پنوماتیک
آسانسورهای پنوماتیک یا آسانسورهای بادی، بسیار پرکاربرد هستند و نگهداری و راه اندازی آن چندان هزینهبر نیست. هم چنین ظاهر مدرن و زیبایی دارند.
چکیده: آسانسورهای پنوماتیک، با فشار هوا کار میکنند و برخلاف آسانسورهای معمول، نیازی به چاه آسانسور ندارند. در این مقاله میخواهیم پروسۀ اتصال این نوع آسانسورها را بررسی کنیم.
اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید میتونید در قدم اول میتوانید هزینه نصب آسانسور را در شهر خودتان بپرسید. مثلا اگر به دنبال نصاب آسانسور در تهران باشید میتوانید درخواست نصب آسانسور ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.
شمار زیادی از افراد تمایل دارند که خانۀ خود را به نحوی بهسازی کنند تا زمان پیری نیاز به جا به جایی نداشته باشند و در همان خانۀ خودشان بتوانند به راحتی زندگی کنند. این امر باعث میشود که افراد تغییراتی را در محیط زندگی خود ایجاد کنند. برخی از این تغییرات عمده و اساسی و برخی دیگر محدود هستند. یکی از تغییراتی که بایستی در محل زندگی افراد ایجاد شود، ساختن و تعبیۀ آسانسور است. آسانسور باعث جا به جایی راحتتر سالمندان میشود و امنیت و استقلال آنها را تأمین میکند.
پیدا کردن مدل مناسب:
برای این پروژه میتوان از انواع آسانسورهای پنوماتیک استفاده کرد. این آسانسورها برخلاف آسانسورهای معمولی، نیازی به چاه و موتورخانه ندارند. با توجه به طبقات موجود، مدلی را که مدنظرتان است، انتخاب کنید. بعد از انتخاب مدل مناسب با توجه به تعداد طبقات و وزن افراد، نوبت پیدا کردن محل مناسب برای نصب آن است. بهتر است آسانسور را از گاراژ به سمت سرسرا بیاید. نکتۀ مهم برای انجام این کار است که ممکن است شما مجبور شوید سیستم تهویه و لوله کشی در سقف را جا به جا کنید تا جا برای اتاقک آسانسور باز شود. اگر نمیخواهید آسانسور وسط اتاق پذیرایی باشد، میتوانید از ابتدا آن را پشت گاراژ درست کنید اما این امر خودش نیازمند به بنایی و ساختهای بیشتر است. در نهایت میتوانید از زیرزمین شروع به کار کنید تا لولۀ آسانسور به سرسرا و طبقات دیگر برسد.
باز کردن ورودیها:
قبل از اتصال سیلندر مربوطه، بایستی اقدامات مربوط به راه اندازی را انجام داد. تیم مربوطه ابتدا دیوار بین پذیرایی و سرسرا را برمیدارند و سپس در کف هر دو محیط، دو دایره به قطر ۵۴ اینچ ایجاد میکنند. این دو دایره نقش ورودی را دارند. این امر اگه یک تخته سنگ در سر راه باشد، سختتر میشود. در طبقۀ دوم، بایستی دیوار جا به جا شود تا جا برای آسانسور باز شود. بالای طبقۀ دوم باید یک فضا برای تعبیه کردن تیر مربوط به قرقرۀ متحرک، ایجاد شود.
اتصال لولهها:
بعد از اینکه کار آماده سازی تمام شد، نوبت به اتصال لولهها میرسد. بعد از اندازه گیریهای لازم، لولههای با همان اندازه برای شما ارسال میشود. روز اول را باید به سرهم بندی قسمتهای مختلف اختصاص داد. بعد از اینکه پنلهای سیلندر به هم و درون قالب بهم وصل شدند، افراد آسانسور را در سه قسمت وارد خانه میکنند. قسمت بالایی و ابتدایی، شامل توربین، شیر فلکه و جعبۀ کنترل میشود. سپس قسمتهای مربوط به طبقات دوم و سوم را بالا میکشند. حالا نوبت اتصال پایینیترین قسمت است. قسمت انتهایی آسانسور را با پینهای فلزی به قسمت بالایی متصل میکنند. یک تایر از جنس سیلیکون دور تا دور قسمت بالایی لوله وصل میشود و یک رینگ اتصال دهنده ۶ اینچی، بین طبقات قرار میگیرد. این کار را بایستی برای تمامی قسمتها انجام دهید.
به طور کلی این مرحله نیاز به کمک دارد و به تنهایی نمیتوانید از پس آن برآیید. مواردی مانند دو توقف در طبقات، مکان کنترل و منحنی بودن آسانسور، کار را مشکل میسازد. قطعاً ساخت و راه اندازی یک آسانسور پنوماتیک کار مشکل و پیچیدهای محسوب شود اما تمام این سختیها ارزش دارد زیرا در آینده رفت و آمد بین طبقات را مخصوصاً برای افراد سالمند و یا معلول، امکانپذیر و راحت میسازد.
این نوع آسانسورها چگونه کار میکنند؟
این نوع از آسانسورها، با فشار هوا کار میکنند و با آن بالا و پایین میروند. بدنۀ آن از جنس آلومینیوم و ورقههایی از جنس پلی کربنات است که ساختار بیرونی سیلندر را تشکیل میدهند. اطاقک آسانسور از جنس فولاد است. این لوله توسط سیستمهای مکش هوا و توربینها حرکت میکند. حرکت در نتیجۀ فشار بالا و پایین محیط ایجاد میشود. وقتی که آسانسور روشن است، توربینها هوا را از درون لوله خارج میکنند و کاهش فشار هوا باعث میشود که کابین آسانسور به سمت بالا کشیده شود. کم کردن فشار زیر آسانسور باعث میشود که کابین پایین بیاید. اتاقک زمانی در طبقات میایستد که فشار در بالا و پایین آن برابر باشد و ترمزهای فولادی باعث توقف کامل اتاقک میشوند.