اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

0 تا 100 مسائلی که باید در مورد ماستیک پلی اورتان بدانید!

یکی از مشکلات جزئی که ممکن است خرابی‌های زیادی را برای انواع سازه‌ها به بار آورد، وجود درز میان اتصالات است. شرایط ایمنی باید برای هر سازه‌ای از جمله انواع ساختمان که قرار است افراد در آن زندگی کرده یا اینکه اوقاتی از روز خود را در آن سپری کنند، رعایت شود. یکی از شرایط ایمنی این بوده که درز میان اتصالات به طور کامل به‌وسیله ماستیک یا همان درز‌گیر پر شده و جای خالی در آن‌ها باقی نماند. یکی از این درز‌گیر‌ها را می‌توان ماستیک پلی اورتان دانست.

به این درز‌گیر‌ها ماستیک پلی یورتان هم گفته می‌شود؛ چراکه از جنس پلی یورتان (پلی اورتان) است. کار آن این است که درز‌ها را پوشانده و جلوی عبور آب و دیگر مایعات به داخل ساختمان یا دیگر سازه‌ها را بگیرد. در‌واقع، به این کار آب‌بند کردن هم گفته می‌شود.

اهمیت این کار آن‌قدر زیاد است که اغلب این چسب‌های درز‌گیر کیفیت بالایی داشته و مواد به‌کار‌رفته برای ساخت آن‌ها بسیار مرغوب است. لازم است این موضوع را موردتوجه قرار دهید که از این وسیله تنها برای پر‌کردن موارد سطحی استفاده می‌شود.

ماستیک پلی اورتان

نگاهی کلی به تعریف ماستیک پلی اورتان

درزگیر الاستومری جزئی که بر پایه پلی یورتان است، ماستیک پلی اورتان نام دارد. از این وسیله نه‌تنها برای از‌بین‌بردن درز‌ها استفاده می‌شود، بلکه می‌توان آن را برای چسباندن دو یا چند اتصال به همدیگر به کار برد. فرقی نمی‌کند که آن را در هوایی با رطوبت بالا یا کم و دمای اتاق استفاده می‌کنید؛ درهرصورت به‌خوبی و در سریع‌ترین زمان ممکن خشک می‌شود. آیا تابه‌حال به چسب آکواریوم دقت کرده‌اید که چگونه کناره‌های شیشه‌ها را به هم می‌چسباند؟ این درزگیر به‌عنوان یکی از بهترین چسب‌ها برای این کار است.

به دلیل همین خاصیت است که بسیاری از افراد آن را با نام چسب آکواریوم یا چسب سیلیکون می‌شناسند. خاصیت چسبندگی یا الاستیسیته آن در هر نوع آب‌و‌هوایی مختلف است. یکی از دلایل کاربرد زیاد و محبوبیت بالای این درز‌گیر همین چسبندگی بالای آن است. فرقی نمی‌کند که پس از خشک‌شدن، به چسب حرارت برسد یا اینکه در رطوبت و آب قرار گیرد، درهرصورت این ماده خاصیت خود را حفظ کرده و به‌راحتی خراب نمی‌شود.

تفاوت ماستیک پلی یورتان با نوع اسیدی

شاید بتوان این مورد که درز‌گیر‌های پلی یورتان دوام و ماندگاری کمتری دارند را جزء معایب آن‌ها دانست؛ درصورتی‌که مواد شیمیایی که خاصیت اسیدی دارند حدود ۲ برابر بیشتر از آن‌ها عمر می‌کنند. می‌توان علت این موضوع را در همان ارگانیک و غیرارگانیک بودن این ۲ نوع جست‌و‌جو کرد.

به طور مثال می‌توان گفت اگر ماستیک پلی اورتان ۵ تا ۱۰ سال عمر می‌کند، ماندگاری درز‌گیر اسیدی حدود ۱۰ تا ۲۰ سال است. البته این اعداد نسبی بوده و دلیل علمی برای آن‌ها وجود ندارد که حتما تا این مدت ماندگاری دارند. طول عمر و ماندگاری هرکدام بسته به متریال استفاده‌شده، فرمولی که برای ساخت به‌کاررفته و برندی که آن‌ها را تولید می‌کند، متفاوت است.

ماستیک پلی اورتان

خصوصیات، ویژگی‌ها و مزایای ماستیک

  • قابلیت استفاده برای درز‌گیری میان لاستیک و پلاستیک؛ با استفاده از آن خواهید دید که میان لاستیک و پلاستیک تا چه حد چسبندگی ایجاد شده است و پس از خشک‌شدن میزان زیادی از ارتعاشات وارده را به خود جذب می‌کند.
  • می‌توان از رنگ‌های مختلفی برای رنگ‌آمیزی آن استفاده کرد؛ چراکه خاصیت رنگ‌پذیری بالایی دارد.
  • نیاز نیست آن را با چیزی مخلوط کنید که در نهایت چسبی مقاوم داشته باشد؛ خود به‌تنهایی همین ویژگی را دارا است.
  • قابل‌استفاده برای اندازه‌های مختلف درز؛ البته باید بدانید منافذی که عمق زیادی دارند را نمی‌توانید با ماسک پلی اورتان پر کنید.
  • از آن می‌توان برای چسباندن و اتصال انواع متریال مانند: سنگ، فلز، چوب و بتن استفاده کرد.
  • مقاومت مکانیکی بالا
  • تک جزئی بودن
  • خاصیت جذب ضربه‌ها و ارتعاشات با فشار بالا
  • مقاومت بالا در برابر عوامل فرسایشی
  • چنانچه در مجاورت آب آشامیدنی قرار بگیرد، آب را سمی نمی‌کند؛ چراکه غیر‌سمی بوده و دارای تأییدیه است.
  • مقاوم در برابر مواد نفتی
  • در صورت استفاده از آن برای چسباندن فلز یا بتن از خود خاصیت چسبندگی زیادی را نشان می‌دهد.

ماستیک پلی اورتان

در چه جا‌هایی می‌توان از این نوع ماستیک استفاده کرد؟

اغلب از این مواد برای کار‌های ساختمانی استفاده شده و در ساخت‌و‌ساز یا تعمیر و باز‌سازی به کار می‌رود. کارایی آن‌ها بنا بر انواع تک جزئی و دوجزئی آن مشخص شده و می‌توان درجه سختی آن‌ها را هم جزء این موارد تأثیر‌گذار دانست. محبوبیت بالای ماستیک پلی اورتان را می‌توان مدیون همین ویژگی‌ها بود. به این دلیل که این مواد شره نکرده و تا حدودی غلیظ هستند، می‌توان از آن‌ها هم در مکان افقی و هم در مکان عمودی استفاده کرد. در ادامه به چند مورد از این کارایی‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • کف‌سازی
  • فونداسیون
  • فلاشینگ و انواع گاتر
  • درز‌های ژوئن و انبساط
  • پل‌سازی
  • راه‌سازی
  • ورق‌های عایق
  • پنل‌های عایق
  • پر‌کردن منافذ موجود در قطعات پیش‌ساخته
  • آب‌بندی دیوار‌ها، قاب‌های درب و پنجره یا بالکن
  • آب‌بندی لوله‌های بتنی آب و فاضلاب و لوله‌های عبوری از دال‌ها و دیوار‌ها

چگونگی اجرای درز‌گیری با ماستیک

برای اینکه بتوانید با استفاده از این وسیله آب‌بندی را انجام دهید باید ابتدا سطح موردنظر را عاری از هر‌گونه گردوغبار کرده و آن را از دیگر مواد مانند چربی یا آب تمیز کنید. پیش از اجرای ماستیک پلی اورتان باید مطمئن شوید که سطح مورد‌نظر برای آب‌بندی به طور کامل خشک باشد. اگر این شرایط اولیه مهیا نباشد، درون ماده آن، حباب‌‎‌هایی ایجاد شده و باد می‌کند. سطحی که قرار است از این ماده برای پر‌کردن منافذ آن استفاده کنید، باید با روش ساب زدن، به طور کامل صاف شده باشد.

پس از فراهم‌آوردن شرایط اولیه باید تفنگ تزریقی که گان نام دارد را تهیه کنید. گان باعث می‌شود که بتوانید به‌راحتی جهت و میزان مواد را کنترل کرده و دقت و کیفیت کار را افزایش دهید. برای اینکه از گان استفاده کنید باید تیوپ مواد را داخل آن قرار دهید. سپس سر تیوپ را کمی شکافته و درب و نازل را روی آن قرار دهید. پس از بستن درب و فشار‌دادن آن، تیوپ ماستیک پلی اورتان از گان بیرون‌زده و قابل‌استفاده می‌شود. با استفاده از این تفنگ می‌توانید نازل آن را به سمت پایین فشار داده و چسب را روی ناحیه مورد‌نظر بریزید.

برای اینکه مواد‌تان زود‌تر خشک شود، می‌توانید دمای هوا را کنترل کرده و آن را میان ۵ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. برای اینکه سطح کار را صاف کنید، باید از یک ماله که آغشته به مایع شوینده است استفاده کرده و سطح کار را ماله بکشید. چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری را در این راستا کسب کنید، می‌توانید به فروشگاه کالامهر سر بزنید.

ماستیک پلی اورتان

خرید درزگیر پلی اورتان از کالامهر

کالامهر بزرگ‌ترین شرکت وارد‌کننده همین موادی است که به آن‌ها پرداختیم. چنانچه قصد دارید، با‌کیفیت‌ترین نوع ماستیک پلی اورتان را تهیه کنید، بهتر است به سایت اینترنتی این شرکت مراجعه کنید. برای خرید این ماده پر‌کاربرد در کالامهر می‌توانید روز‌های شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ صبح الی ۱۸ بعدازظهر، کالا مورد‌نظر را سفارش دهید.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا