آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون Python

خلاصه تاریخچه پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان برنامه نویسی چند منظوره ،شی گرا و سطح بالا محسوب می شود.این زبان برنامه نویسی در دهه ی ۸۰ تا ۹۰ میلادی توسط Guido van Rossum ،مهندس هلندی در کشور هلند طراحی شد.به گفته ی طراح آن هدف از ایجاد این زبان صرفا ایجاد و طراحی یک زبان با بهره وری بالا و خوانایی بیشتر بوده.زبان برنامه نویسی پایتون به زبانهایی همچون پرل،روبی شباهت بسیاری دارد.یادگیری این زبان برنامه نویسی بسیار آسان است به طوری که افرادی که هنوز درک درستی از برنامه نویسی ندارند می توانند با این زبان فعالیت خود را آغاز کنند.
زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟
به بیان فنی، پایتون (Python) یک زبان برنامهنویسی «شیگرا» (Object-Oriented) و «سطح بالا» (High-Level) با «معناشناسی» (Semantic) پویای یکپارچه شده برای وب و ساخت و توسعه «نرمافزارهای کاربردی» (Application software) است. این زبان برنامهنویسی در زمینه «توسعه سریع نرمافزارهای کاربردی» (Rapid Application Development) دارای جذابیت بالایی محسوب میشود زیرا دارای «انواع پویا» (Dynamic Types) و «انقیاددهنده پویا» (Dynamic Binding) است.
پایتون، زبان برنامهنویسی نسبتا سادهای محسوب میشود که یادگیری آن به دلیل دارا بودن «نحو» یکتایی که بر قابلیت خوانایی تمرکز و تاکید دارد آسان است. خواندن و ترجمه کدهای نوشته شده به زبان برنامهنویسی پایتون نسبت به دیگر زبانها برای «توسعهدهندگان» (Developers) سادهتر محسوب میشود. این موضوع به نوبه خود هزینههای نگهداری و توسعه برنامههای نوشته شده به این زبان را کاهش میدهد زیرا امکان همکاری تیمها بدون مواجهه با موانع زبانی و وجود تجربیات کاری متفاوت در میان اعضای تیم را به دست میدهد.
علاوه بر این، پایتون از «ماژولها» (modules) و «بستهها» (packages) استفاده میکند، بدین معنا که برنامههای این زبان قابل طراحی به سبک «ماژولار» (modular) هستند و کدهای نوشته شده در یک پروژه در پروژههای گوناگون دیگر نیز قابل استفاده مجدد محسوب میشوند. هنگامی که کاربری ماژول یا بسته مورد نیاز خود را توسعه داد، خودش یا دیگر علاقمندان (در صورتی که کد در اختیار عموم قرار بگیرد) میتوانند آن را برای استفاده در دیگر پروژهها گسترش دهند. «ایمپورت» (Import) و «اکسپورت» (Export) کردن این ماژولها نیز کار آسانی است.
پایتون برای انجام چه کارهایی مورد استفاده قرار میگیرد؟
پایتون یک زبان برنامهنویسی چندمنظوره و شیگرا است که برای توسعه سایتهای پویا، تحلیل دادهها و نوشتن برنامههای دسکتاپ میتوان از آن استفاده کرد. اما اساسیترین کاربرد پایتون در ارتباط با اسکریپتنویسی و خودکارسازی است. پایتون تنها یک جایگزین برای اسکرپیتهای شل یا فایلهای دستهای نیست، بهواسطه آنکه ازپایتون برای تعامل خودکار با مرورگرهای وب، برنامههای گرافیکی و پیکربندی سیستمها از طریق ابزارهایی همچون Salt و Ansible میتوان استفاده کرد.
ویژگی های پایتون:
- چندمنظوره
- شی گرا
- سطح بالا
- قابلیت خوانایی و بهره وری بالا
- سادگی در یادگیری
- متن باز بودن
- ایمن بودن
- و…