اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

راهنمای جامع انتخاب چراغ پارکی برای حیاط و ویلا

هرچه‌قدر هم محوطه‌ی باغ و فضای سبزتان را زیبا طراحی کنید، با غروب خورشید و تاریک شدن محیط، دیگر این زیبایی‌ها دیده نمی‌شوند و این جاست که استفاده از چراغ محوطه و نورپردازی فضای خارجی اهمیت زیادی پیدا می‌کند. چراغ‌های محوطه از مهم‌ترین اجزای دکوراسیون فضای بازند و علاوه بر زیبایی و روشن کردن محیط اطراف، باعث ایجاد ایمنی هم برای ساکنین ساختمان هم می‌شوند. چراغ پارکی یکی از مهم‌ترین چراغ‌های محوطه و هم‌خانواده‌ی چراغ‌ دیواری، چراغ سردری و چراغ چمنی است. اگر در انتخاب چراغ پارکی مناسب دقت لازم را به خرج دهید، فضای باز منزل‌تان در شب هم ایمن‌تر و چشم‌نوازتر می‌شود.

در این مقاله مهم‌ترین نکاتی که باید در هنگام انتخاب و خرید چراغ پارکی درنظر بگیرید، ارائه نمودیم تا با آگاهی کامل چراغ مورد نظرتان را خریداری نمایید. قبل از معرفی معیارهای ضروری، به معرفی کامل چراغ پارکی و میزان اهمیت آن می‌پردازیم.

چراغ پارکی چیست؟

چراغ پارکی که به آن چراغ حیاطی یا باغی هم می‌گویند، یکی از انواع چراغ‌های محوطه است که در فضای باز حیاط و ویلا نصب می‌شود. این چراغ پایه‌‌ی بلندی دارد و ارتفاع آن حدود یک متر و ۸۰ سانتی‌متر است و ممکن است دوشاخه، تک‌ شاخه یا چندشاخه باشد. پایه‌ی چراغ پارکی در داخل زمین نصب می‌شود و به حداقل یک لامپ برای روشنایی نیاز دارد. از آن‌جایی که چراغ پارکی در فضای باز نصب می‌شود، در معرض انواع پدیده‌های جوی مثل باران و گرد و خاک است و به همین دلیل لازم است که بدنه‌ی آن کاملا مقاوم باشد.

چراغ پارکی

چراغ پارکی چه اهمیتی دارد؟

مهم‌ترین نقش چراغ پارکی تامین روشنایی محیط است که علاوه‌ بر روشن کردن محل عبور، حیاط،‌ اطراف استخر، باغ و درختان و فضای سبز، فضای امنی را در محیط خانه و ویلا ایجاد می‌کند.

  • ایجاد امنیت

همان‌طور که گفتیم یکی از فواید اصلی چراغ‌ محوطه، ایجاد امنیت در فضای بیرونی خانه است. خانه‌ای که کاملا روشن است، به احتمال کم‌تری در معرض دستبرد سارقان قرار می‌گیرد. پس بهتر است که در نورپردازی فضای باز از چراغ‌هایی استفاده کنید که تمامی نقاط مهم و تاریک منزل‌تان را به طور کامل روشن کنند تا میزان امنیت خانه بالا برود.

  • زیباتر کردن محیط

یکی دیگر از دلایل اهمیت چراغ‌های پارکی، زیبا و چشم‌نوازترکردن محیط باغ و ویلاست. به همین دلیل، امروزه طراحی‌های بسیار متنوعی از چراغ‌های پارکی در سبک‌های مختلف تولید می‌شود. هم‌چنین نورپردازی جذاب فضای بیرونی منزل‌تان تاثیر زیادی روی مهمانان و ساکنین دارد و به نوعی حامل پیام خوشامدگویی برای مهمانان عزیزتان است. به طور خلاصه، انتخاب چراغ‌های مناسب حال و هوای جدیدی را به حیاط ویلا و خانه‌تان هدیه می‌دهد.

انتخاب چراغ‌ پارکی بر اساس مشخصه‌های ظاهری

قبل از انتخاب و خرید چراغ‌های محوطه لازم است که میزان بودجه‌ی واقعی‌تان را برآورد کرده سپس قیمت‌های شرکت‌های تولیدی چراغ‌ محوطه‌ را با هم مقایسه کنید و با توجه به بودجه، مشخصات چراغ‌ها و سلیقه‌ی خودتان، بهترین انتخاب را داشته باشید. چراغ‌های پارکی در سبک‌ و دیزاین‌های بسیار متنوعی تولید می‌شوند و شاید همین باعث سردرگمی خریداران در هنگام انتخاب چراغ پارکی شود. در ادامه با سه معیار مهم رنگ، سبک و طراحی چراغ و ویژگی‌های ظاهری آن آشنا می‌شوید.

  • رنگ

درنظر گرفتن رنگ مناسب برای چراغ‌های پارکی موضوعی بسیار مهم است چون انتخاب رنگ‌های ناهماهنگ با یک‌دیگر باعث ناموزونی و شلوغی بیش از حد فضای باغ می‌شود. در عوض استفاده از رنگ‌های مکمل هماهنگی خاصی را در فضای بیرونی باغ‌تان ایجاد می‌کند. مثلا اگر دیوارهای باغ به رنگ آبی‌اند، از چراغ‌های پارکی با رنگ سیاه استفاده کنید. به طور کلی مهم است که رنگی انتخاب‌شده با تم اصلی رنگ در باغ‌تان هم‌خوانی داشته باشد تا محیط دلپذیر و چشم‌نوازتری در فضای باز منزل‌تان ایجاد شود.

  • سبک و طراحی

علاوه بر رنگ، انتخاب دیزاین مناسب هم برای چراغ‌های پارکی ضروری است. سبک چراغ پارکی بستگی زیادی به سبک معماری، ساختمان و نمای منزل‌تان دارد. چراغ‌های پارکی و به طور کلی چراغ‌های محوطه سبک‌های گوناگونی دارند مثل سبک مدرن، آنتیک و کلاسیک.

  • ویژگی‌های ظاهری

همان‌طور که گفتیم، چراغ‌های پارکی معمولا ارتفاع زیادی دارند تا بتوانند نور را به راحتی از لا به لای شاخ و برگ درختان به محیط بتابانند و فضای بیش‌تری را پوشش دهند. اما بسته به نوع استفاده و طراحی حیاط‌تان می‌توانید از چراغ‌ کوتاه‌تر هم استفاده کنید. اندازه‌ی چراغ پارکی در هنگام انتخاب چراغ مناسب فضای باز بسیار اهمیت دارد. به عنوان یک راهنمای کلی می‌توانیم بگوییم اگر در ۱۵ متری چراغ بایستید، اندازه‌ی چراغ، باید نصف اندازه‌ی واقعی‌اش به نظر بیاید.

نکته‌ی دیگر این است چراغ‌های پارکی اکثرا به به صورت تک‌ شعله و دوشعله طراحی می‌شوند. در مدل های مختلف، لامپ ممکن است به صورت رو به بالا یا پایین قرار بگیرد که چراغ‌های دارای لامپ‌ رو به پایین نور بیش‌تری به اطراف می‌تابانند.

بهترین جنس بدنه و پوشش برای چراغ پارکی کدام است؟

از آن‌جایی که چراغ‌های پارکی در معرض پدیده‌های طبیعی آب و هوایی مثل باران و برف و گرد و خاک هستند، انتخاب چراغی با مواد اولیه‌ی سازگار با محیط و مقاوم بسیار اهمیت دارد. چراغ‌ها با مواد اولیه‌ی مختلف ظاهر و ویژگی‌های متفاوتی هم دارند و بیش‌تر چراغ‌های پارکی موجود در بازار از جنس آلومینیوم، مس، برنز یا حتی پلاستیک و سرامیک‌اند. در این قسمت به معرفی چند فلز پرکاربرد در ساخت بدنه‌ی چراغ‌های پارکی می‌پردازیم:

  • آلومینیوم

چراغ‌های با بدنه‌ی آلومینیومی، قیمت متوسط و ماندگاری بالایی دارند و یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای مصرف‌کنندگان با بودجه‌ی محدود محسوب می‌شوند. فلز آلومینیوم در مقابل زنگ‌زدگی مقاوم است و اگر از آن به درستی نگه‌داری کنید، سال‌های طولانی به خوبی کار می‌کند. از طرفی آلومینیوم ممکن است اکسید شود یعنی هر رنگی که روی آن بخورد، در طول زمان به مرور از بین می‌رود اما چراغ‌های آلومینیومی که با رنگ پودری پوشانده شوند، این مشکل را نخواهند داشت.

چراغ پارکی

یکی از مزیت‌های چشمگیر چراغ‌های صنایع روشنایی شب‌تاب برقعی این است که بدنه‌ای از جنس آلومینیوم دایکست دارند و با رنگ پودری الکترواستاتیک پوشانده‌ شده‌اند تا با حفظ مزیت‌های فلز آلومینیوم، محدودیت‌های آن را از بین برده و چراغی با بدنه‌‌ای کاملا سازگار با شرایط مختلف محیطی از جمله هوای مرطوب تولید کرده است.

  • استیل

چراغ‌های از جنس استیل با معماری‌های معاصر و نوین هماهنگی زیادی دارند. اما این فلز در مقابل خراشیدگی مقاوم نیست و گرد و خاک را به خودش جذب می‌کند پس در صورتی چراغ‌های استیل را انتخاب کنید که  آن را به طور مداوم تمیز و به صورت دوره‌ای سرویس ‌کنید.

  • مس

با وجود این‌که مس ظاهرش شبیه به فلز برنج است، استحکام مس را ندارد اما رنگ، مقاومت در مقابل آب و هوا و زیبایی آن شبیه به برنج است. علاوه بر آن چراغ‌های مسی قیمت نسبتا کم‌تری نسبت به برنج دارند.

کلام آخر

چراغ پارکی یکی از اجزای مهم و جدانشدنی محوطه‌ی ویلا و خانه‌هاست. در هنگام انتخاب چراغ، نکات مهمی مثل اندازه، سبک و دیزاین چراغ و رنگ و جنس بدنه‌ را درنظر بگیرید تا چراغ‌هایتان با طراحی فضای بیرونی ساختمان هم‌خوانی داشته و صحنه‌ی چشم‌نوازی را خلق کنند. در این مقاله کاربردی‌ترین معیارهای انتخاب چراغ پارکی مناسب را بررسی و به نکات مهم و اساسی چراغ‌های پارکی مثل انواع متریال و سبک و طراحی آن‌ها اشاره کردیم. حالا با سلیقه‌ی خودتان و با استفاده از اطلاعات این مقاله می‌توانید بهترین انتخاب را برای جذاب‌ترکردن حیاط، باغ و ویلای خودتان داشته باشید.

 

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا