سوله استاندارد با اعتماد سازه

برای ساخت سوله باید یک سری اصول و چارچوب رعایت شوند. اگر استانداردهای لازم برای ساخت سوله رعایت نشوند، مشکلات زیادی بهوجود خواهد آمد. ساخت سوله استاندارد توسط اعتماد سازه در مدت زمانی کوتاه و متناسب با نیاز شما انجام میشود. اما سولههای استاندارد چه ویژگیهایی دارند؟ هزینه ساخت این سولهها چقدر خواهد بود؟ با ما همراه باشید تا کمی بیشتر با مفهوم سوله استاندارد آشنا شوید.
منظور از سوله استاندارد چیست؟
سوله استاندارد، سازهای است که تمام اصول مهندسی و عمرانی در ساخت آن رعایت شده باشد. در واقع این سولهها بر اساس فرایند خاصی ساخته میشوند. در فرایند ساخت سوله، تعداد ایستگاههای کاری، نوع تولید، وضعیت توالی ایستگاههای تولید، تعداد خطوط تولید و … مشخص خواهند شد. سوله اصولی و استاندارد، مطابق با این فرایندها ساخته میشود.
اگر به هر دلیلی اصول و استانداردهای لازم در ساخت سوله رعایت نشوند، هزینههای زیادی را به کارفرما تحمیل خواهند کرد. سولههایی که استانداردهای لازم در آنها رعایت نشدهاند به مرور زمان دچار مشکل خواهند شد. رفع ایرادات سوله غیراستاندارد، باعث صرف هزینههای سنگین میشود. به همین دلیل بیشتر کارفرماها به ساخت سوله استاندارد تاکید دارند.
سولههای استاندارد چه شرایطی دارند؟
سازمان نظام مهندسی برای ساخت سولههای استاندارد شرایط و ضوابط خاصی تعیین کرده است. این شرایط عبارتند از:
- تائید فولاد به کار رفته در اسکلت فلزی سوله توسط مراجع نظارتی
- مشخص کردن نوع عملیات فونداسیون و زیرسازی سوله متناسب با وزن نهایی سوله
- تائید گواهی کنترل کیفیت و برگههای مربوط به بازرسی توسط مهندس محاسبه سوله
- تائید و انطباق دفترچه محاسبات سوله با سازه تکمیلشده
سوله استاندارد همواره مقاومت خوبی در برابر نیروهای وارده نشان میدهد. همچنین هرگونه تغییر شرایط جوی، روی آن تاثیر منفی نمیگذارند. به همین دلیل عمر سازه افزایش پیدا میکند.
شکل سقف لوله در سولههای استاندارد چگونه است؟
برای ساخت سوله اصولی و استاندارد، انواع شکلهای مختلف سقف را در نظر میگیرند. معمولا شکل سقف سوله استاندارد به صورت هشتی یا دوشیب است. البته گاهی هم ممکن است سقف به صورت قوسی باشد. این نوع سقف سولهها بسیار متداول هستند.
گاهی هم ممکن است از سوله با سقفهای یکشیب یا یکطرفه استفاده شود. این نوع سقفها در یک یا چند دهانه تکرار میشوند. اگر سوله تکشیب به صورت چنددهانه ساخته شود، امکان استفاده از پنجره عمودی برای نورگیری وجود دارد. از این نوع سولهها معمولا در شهرکهای صنعتی استفاده میکنند.
سوله استاندارد با سقف قوسی، زیبایی ظاهری بیشتری دارد. برشکاری ورق در این نوع سقفها، هزینه بیشتری برای کارفرما به همراه خواهد داشت. برای ایجاد قوس یکنواخت از دستگاه CNC استفاده میشود. از سوله با سقف قوسی، بیشتر برای سالنهای ورزشی، گردشگری، ترمینالها، تالار پذیرایی و … استفاده میکنند.
بررسی مشخصات فنی سولههای استاندارد
برای ساخت سوله استاندارد، رعایت اصول و مشخصات فنی الزامی است. اگر سوله ساختهشده این مشخصات را نداشته باشد، استاندارد محسوب نمیشود. مشخصات فنی یک سوله عبارتند از:
- بهکار بردن مصالح استاندارد
- رعایت ابعاد استاندارد سوله
- دفترچه محاسبه سوله به صورت استاندارد
- اجزای استاندارد سوله
ابعاد استاندارد سوله چقدر است؟
برای تعیین ابعاد سولههای استاندارد به عرض، طول و ارتفاع سوله توجه میکنند. منظور از عرض همان دهانه سوله است. ابعاد استاندارد سوله بر اساس عوامل مختلفی تعیین میشوند. با این حال برای این ابعاد استاندارد کلی وجود دارد. بر این اساس طول استاندارد یک سوله حدود 90 متر تعیین میشود. به این نکته توجه داشته باشید که هر چقدر طول سوله بیشتر باشد، تغییرات جوی تاثیر زیادی روی آن خواهند گذاشت.
برای عرض یا دهانه سوله هم، بین 25 تا 30 متر را تعیین میکنند. هر چقدر عرض سوله کمتر باشد، آهن و مصالح کمتری برای ساخت سوله استاندارد نیاز خواهد بود. در مورد ارتفاع سوله، استانداردهای متفاوتی وجود دارد. ارتفاع سوله معمولا بر اساس نوع کاربری و برش ورقها تعیین میشود.
مشخصات و ابعاد استاندارد سوله در دفترچه محاسبات ذکر میشوند. در این دفترچه مشخصاتی، ازجمله ابعاد، روش ساخت سوله و مصالح بهکار رفته قید میشوند. کیفیت و نوع مصالح بهکار رفته در سوله استاندارد از اهمیت بالایی برخوردارند. باید از مصالح و فولاد درجه یک برای ساخت سولههای استاندارد استفاده شود.
سوله استاندارد چه اجزایی دارد؟
همه سولههایی که طبق اصول استاندارد ساخته میشوند، دارای اجزای مشخص و تعریفشدهای هستند. این اجزا به صورت استاندارد در سوله طراحی و استفاده شدهاند. اجزای اصلی سولههای استاندارد، عبارتند از:
- قابهای اصلی
- سینه بند
- پرلین
- وال پست
- سگراد
- مهاربند سقف
- گیرت
- استرات
سوله استاندارد چه مزایایی دارد؟
ساخت سوله به روش استاندارد، مزایای زیادی دارد. اگر سولهها به صورت اصولی و استاندارد ساخته شوند، شامل ویژگیهای زیر خواهند بود:
- ابعاد اصولی و کاملا استاندارد
- استحکام و دوام بسیار بالا
- مقاومت عالی در برابر زلزله
- مصالح درجه یک و باکیفیت
- وزن نهایی متعادل
بررسی هزینه ساخت سولههای استاندارد
همانطور که اشاره کردیم، ساخت سوله به صورت غیراصولی، هزینههای زیادی به کارفرما تحمیل خواهد کرد. به همین دلیل ساخت سوله استاندارد، باعث صرفهجویی در هزینهها میشود. این سولهها به دلیل ابعاد استاندارد، روشهای بهینه و … میزان هزینه را به شکل قابل توجهی کاهش میدهند. همچنین در آینده هیچ نوع مشکل ساختاری در سولهها ایجاد نخواهد شد.
به طور کلی هزینه ساخت این سولهها به عوامل مختلفی از جمله وزن سوله، کاربری سوله، تجهیزات و مصالح بهکار رفته، ابعاد سوله و … بستگی دارد. اعتماد سازه یکی از بهترین شرکتها در زمینه ساخت انواع سازههای مهندسی است. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ساخت سوله استاندارد با کارشناسان این شرکت در ارتباط باشید.
کلام پایانی
ساخت سوله استاندارد هزینههای کلی را کاهش میدهند. این نوع سولهها از استانداردها و اصول خاصی پیروی میکنند. برای ساخت سوله ابعاد مشخصی وجود دارد. این ابعاد باید به صورت دقیق رعایت شوند. همچنین نوع سقف و دهانه سولههای استاندارد هم از قبل تعیین میشوند. برای ساخت سوله استاندارد، اعتماد سازه بهترین گزینه ممکن است. این مجموعه با استفاده از مواد اولیه باکیفیت و دانش مهندسان باتجربه، سولههایی استاندارد متناسب با نیاز مشتریان میسازد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.