مصالح ساختمانی

کف کاذب فولادی چیست؟

کف کاذب فولادی چیست؟

کف کاذب فولادی یکی از انواع کف های کاذب است که درست مانند سایر انواع کف کاذب بایستی متناسب با ویژگی ها و مزایا و معایبش در ساختمان ها مورد استفاده قرار بگیرد. این بار به این موضوع می پردازیم که کف کاذب فولادی چیست و چه ویژگی هایی دارد.

از بارزترین ویژگی های این کف کاذب، قیمت پایین تر نسبت به انواع مشابه و همینطور قدرت تحمل بار زیاد آن است که باعث شده برخی مجریان کف های کاذب بدون توجه به سایر پارامترها از آن در اغلب پروژه ها استفاده نمایند که قطعا نتایج رضایت بخشی نخواهد داشت.

کف کاذب فولادی نسبت به کف کاذب آلومینیومی قدرت بسیار بیشتری دارد و به دلیل تحمل بار بالایی که دارد بهتر است در مکان های پر تردد و یا مکان هایی که فضای کف اتاق نیازمند تحمل بار بالاتری ست، مثل ادارات، مراکز کامپیوتر و اتاق های سوییچینگ مخابراتی استفاده شود. بعلاوه روکش های آنتی استاتیک برای این نوع از کف های کاذب مزید بر علت هستند تا در این مراکز عملکرد بسیار خوبی داشته باشند.

کف کاذب فولادی

کف کاذب فولادی، همانطور که از نامش پیداست از فولاد تهیه و تولید می شود. اصلی ترین قطعه کف کاذب، تایل آن می باشد که جنس تایل ها از فولاد و ابعاد آن نیز ۶۰*۶۰ می باشد.

اگر دنبال کف کاذبی هستید که قدرت تحمل بار بالایی را دارا باشد می توانید از کف کاذب فولادی استفاده کنید زیرا این کف دارای قدرت تحمل بار بالایی می باشد و بیشتر در مکان هایی که در آن جا تردد بالا است از این نوع کف کاذب استفاده می شود.

ساختار کفپوش کاذب فولادی به صورت توپر می باشد به این معنا که کف کاذب فولادی از دو لایه فولاد یکی در بالا و دیگری در پایین استفاده شده و وسط آن بتن سبک و مستحکم تزریق می گردد.

و ماهیت اصلی کالا از فولاد می باشد. چنین ساختاری باعث شده است که این نوع کف از مقاومت بسیار بالایی برخوردار باشد.

نکته مهم!

از این نوع کف کاذب فولادی در محیط های مرطوب بهتر است استفاده نگردد و اگر محیط شما دما و رطوبت بالایی دارد بهترین گزینه کف کاذب آلومینیومی خواهد بود.

کف کاذب فولادی

مشخصات کف کاذب فولادی :

مشخصات کف های کاذب فولادی به شرح زیر می باشند:

  • ابعاد تایل در کف کاذب فولادی ۶۰*۶۰ می باشد و از جنس فولادی است.
  • قابلیت نصب روکش های HPL و PVC را دارند.
  • حداقل ارتفاع این کف ۶ سانتی متر و حداکثر ارتفاع آن ۱۶۰ سانتی متر است.
  • در هر متر مربع وزن تحمیلی به سازه حدود ۴۲ کیلوگرم می باشد.
  • مقاومت وزن تحمیلی در تایل و پایه بالا می باشد.
  • تایل ها از نوارکشی دور برخوردار هستند.
  • جنس پایه های آن از فولاد است.
  • جنس استرینگر آن نیز از فولاد می باشد.

مشخصات کف کاذب فولادی ۶۰*۶۰

در واقع کف های کاذب بر اساس ابعاد تایل ها نیز دسته بندی می شوند. یکی از پرکاربردترین کف کاذب ها در ایران گروه کف کاذب های ۶۰*۶۰ می باشد.

به کف کاذب هایی گفته می شود که اندازه تایل که قطعه اصلی کف کاذب می باشد ۶۰ سانت به صورت طول و عرض باشد.

کف های کاذب ۶۰*۶۰ در دو مدل فولادی و آلومینیوم می باشد، که هر یک ویژگی ها و کاربردهای متفاوتی دارند.

هنگام انتخاب کف کاذب، ابتدا می بایست شرایط آب و هوای محیط، میزان رطوبت و گرمایی محیط، شرایط سازه اصلی ساختمان، حداکثر میزان بار تحمیلی به سازه اصلی، شرایط تردد، میزان بار تحمیلی به کف، ارتفاع مورد نیاز کف کاذب و کاربری آن مورد بررسی قرار گیرد سپس بر اساس ویژگی های هر یک از کف کاذب ها، کف کاذب مناسب انتخاب گردد.

همانطور که در نکات بالا گفتیم، ساختار اصلی کف کاذب های ۶۰*۶۰، از سه قطعه تشکیل شده است که این قطعات شامل: تایل، پایه و استرینگر می باشد. که اصلی ترین قطعه کف کاذب، تایل آن می باشد که هر یک استانداردها و مشخصات خاص خود را دارند.

کف کاذب های ۶۰*۶۰ از سه اجزای اصلی تشکیل دهنده:

 

۱- تایل:

تایل کف کاذب فولادی از دو ورق فولادی SD14 که توسط دستگاه های پیشرفته و توسط قالب های خاص فرم داده شده اند ، تشکیل شده اند و توسط جوش های نقطه ای بسیار دقیق بهم متصل شده اند.

پس از اتصال از مکان های مخصوصی و توسط سیستم های پیشرفته با بتن خاصی پر میشوند تا استحکام آن را بالا ببرند.روی این پانل با استفاده از رنگ آنتی استاتیک رنگ آمیزی میشود تا از ایجاد بار ساکن جلوگیری شود.

کف کاذب فولادی

کفپوش های متنوعی قابلیت اجرا روی این کف کاذب را دارند که بنا بر انتخاب شما استفاده می شوند.

۲- پایه:

پایه های این نوع کف کاذب از ۳ تیکه اصلی تولید میشود که عبارتند از:

  • کفی
  • گلدانی
  • میله رابط

جنس دو جز بالا و پایین آن از آلومینیوم است و جنس میله رابط از فولاد آبکاری شده میباشد.تحمل وزن بالا ، ضد زنگ بودن و قابلیت تنظیم ارتفاع از ویژگی های این نوع پایه می باشد.

۳- و استرینگر:

استرینگر ها برای ثبات بیشتر در هنگام نصب استفاده می شوند و دور تا دور پانل را میگیرند. استرینگر های فولادی به پایه ها پیچ شده و شبکه بسیار منظم و با تلوزانس ناچیزی را ایجاد کرده و باعث ثبات هر چه بیشتر کف کاذب فولادی می شوند

توجه!

که هر کدام از این قطعات بسته به نوع کف کاذب، نیز تغییر می کنند و پایه و استرینگر کف کاذب فقط جهت تایل فولادی مورد استفاده قرار می گیرد و قابلیت نصب دیگر تایل ها بر روی این پایه ها و استرینگر ها وجود ندارد.

مزایای کف کاذب فولادی

  1. جنس پوشش تایل بسیار مناسب و در برابر سایش و فرورفتگی مقاوم می باشد.
  2. پوشش تایل هرگز از روی کف کاذب فولادی کنده نخواهد شد.
  3. اطراف تایلها دارای زهوار می باشند که در مراحل اجرای کف کاذب به خوبی صورت می گیرد.
  4. یکنواخت و دقیق بودن اندازه ی تایل‌ها باعث می‌شود که پس از نصب درزی بین آن‌ها وجود نداشته و کار تمیز و زیبا گردد.
  5. به خاطر اینکه کف کاذب فولادی از فلز ساخته می‌شود، در برابر آتش سوزی مقاوم است.
  6. مقاومت آن در مقابل نیروهای استاتیکی و دینامیکی نیز بسیار بالا بوده و بیشتر از کف کاذب آلومینیومی خواهد بود.
  7. سازه آن پس از نصب پایه ها و استرینگرها، به خاطر طراحی منحصر به فردی که دارد، شبکه به هم پیوسته پایدارتر و محکم‌تری را تشکیل می‌دهد. ( همه ی قطعات به سهولت قابل سوار و پیاده شدن می باشند.)

کف کاذب فولادی

معایب کف کاذب فولادی

کف کاذب فولادی در برابر محیط های مرطوب مقاومت کمتری نسبت به کف کاذب آلومینیومی و کف کاذب گالوانیزه دارد، لذا در محیط هایی که رطوبت بالا دارند بهتر است از کف کاذب فولادی استفاده نگردد.

انواع روکش کف کاذب فولادی

برای محافظت از سطح تایل ها نیازمند روکش می باشیم که این روکش یا ضدخش و جنس آن HPL خواهد بود و یا از جنس PVC خواهد بود.

همانطور که می دانید روکش ها نقش حفاظتی برای تایل ها دارند و باعث می شوند تا تایل ها دوام بیشتری داشته و همانطور که گفته شد به دلیل اینکه در معرض تردد می باشد و بیشترین آسیب را روکش تایل می بیند.

بهتر است از کف کاذب فولادی با روکش HPL که ضدخش و بادوام تر است استفاده گردد. برخی از این روکش ها به گونه ای طراحی شده اند که آنتی استاتیک هستند، یعنی خاصیت جذب الکتریسیته ساکن را دارند.

روکش PVC

پلی وینیل کراید که با نام اختصاری pvc شناخته شده است بسیار در جهان پر طرفدار است. دمای نرم شدگی برای این ماده تقریبا ۸۰ درجه سانتی گراد است پس در برابر دما مقاومت خوبی دارد.

روکش پی وی سی همچنین در برابر شعله نیز مقاوم است در نتیجه برای مکان های حساس که نیاز به امنیت بالایی دارند، مناسب است. کف کاذب روکش pvc بسیار مقاوم در برابر رطوبت است که مانع از زنگ زدگی و خوردگی کف کاذب می شود.

کف کاذب روکش PVC می تواند هم بر روی کف کاذب فولادی باشد و هم آلومینیومی.

این نوع کف کاذب به دلیل وزنی که دارد، هنگام نصب و راه رفتن روی آن احساس ثبات بیشتری نسبت به دیگر کف های کاذب دارید.

از ویژگی های مهم این نوع روکش پی وی سی می توان به خاصیت آنتی استاتیک بودن آن اشاره کرد و همچنین عایق بودن در برابر دما و رطوبت. عمر این روکش ها بالا است و چندین سال می توان از آن ها استفاده کرد.

کف کاذب فولادی

روکش HPL

لایه های کف کاذب HPL از چند لایه مختلف که از جنس ملامین فشرده شده هستند، تشکیل شده اند و در مقابل شوک، بسیار مقاوم هستند.

این لایه ها همچنین در برابر افتادگی اجسام و آسیب های هم، مقاومت خوبی از خود نشان می دهند چرا که وجود لاستیک سبب می شود تا مستحکم تر باشند.

البته چنین خصوصیاتی بی ربط به میزان بالای مواد شیمیایی و مقاومتی که در برابر حرارت دارند هم بی تاثیر نیست. لامینت های تحت فشار بالا، از جنس شبه کرافت، لایه های تزئینی و آغشته به کرافت هستند که بر اثر حرارت زیاد درست می شوند.

HPL ها در انواع طرح های مختلف تولید می شوند و دارای مزایای بسیار زیادی برای کف های کاذب هستند. این لایه ها کاربردهای فراوانی دارند و معمولا در عمل پراکنده سازی الکتریسیته و کف اتاق تجهیزات هم استفاده می شوند.

قیمت کف کاذب فولادی با روکش HPL نسبت به روکش PVC بالاتر است اما باید این را هم بدانید که روکش HPL کیفیت بالاتری نسبت به روکش PVC دارد.

نکاتی که باید بدانید!

خیلی از افراد متاسفانه کف های کاذب را به صورت توخالی عرضه می کنند و حتی به جای کف های کاذب فولادی توپر با مواد تزریقی بتن سبک از خاک گچ استفاده می کنند!

کف های کاذب تو خالی نیز در صورت اجرا هنگامی که ترددی روی آن صورت پذیرد باعث ایجاد سروصداهای زیادی خواهند شد و گذشته از آن میزان مقاومت آن در برابر ضربات و فشارهای وارد شده بسیار کمتر خواهد بود.

فقط باید دقت کنید که انتخاب هوشمندانه ای داشته باشید و با شرکتی همکاری کنید که در عرصه ی کاری خود حرفه ای و با صداقت باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.