جمله های معماران معروف دنیا

تمامی معماران معروف دنیا، یک میراث قدرتمند در طراحی به جا گذاشتهاند. نامهایی همچون فرانک گری، زاها حدید و آنتونیو گادی به دلیل ذهنیت ناب و خلاقانهی خود، شهرت بسیاری پیدا کردند. علاوه بر ایدههای برتر برای پروژههای متنوع، آنها یک میراثی را به جا گذاشتهاند که شاید این میراث چیز دیگری جز کلمات و متون معماریشان نباشد. در ادامه این مطلب از پورتال جامع مهندسین ایران، برخی از بزرگان معماری و عبارات زیبا و شعرآمیز آنها را مرور خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
جمله های ناب معماران معروف دنیا
در ادامه به جمله های ۱۰ معمار معروف دنیا می پردازیم:
فرانک گری (FRANK GEHRY)
نمی دانم چرا مردم معماران را استخدام می کنند و به آن ها می گویند که چه کاری را انجام دهند.
فرانک گری، معماری برجسته و مشهور، در تاریخ ۲۸ فوریه ۱۹۲۹ متولد شد. او یک معمار کانادایی است که به خاطر طراحی و ساخت ساختمانهای بینظیر در سراسر جهان شهرت دارد. در لیست پروژههای او، مکانهای منحصربهفردی مانند سالن کنسرت والت دیزنی، موزه گاگینهایم و خانه رقص قابل مشاهده است. او با استفاده از طرحهای خلاقانه و نوآورانه، معماری را به یک سطح جدیدی ارتقا داده است. از طریق استفاده از المانهای منحصربهفرد و ساختارهای پیچیده، آثار گری یک ترکیب منحصربهفرد از هنر و معماری را به ارمغان میآورند.
فرانک لوید رایت (FRANK LIYOD WRIGHT)
پزشک می تواند خطاهای خود را دفن کند، اما معمار نمی تواند به ببینده خود بگوید این خطا را نبین.
فرانک لوید رایت، معمار، طراح داخلی و نویسنده برجسته، در تاریخ ۸ ژوئن ۱۸۶۷ به دنیا آمد و در سن ۹۱ سالگی در سال ۱۹۵۹ درگذشت. او بیش از ۱۰۰۰ ساختمان را در لیست آثار خود ثبت کرده بود و فلسفه او بر این اساس بود که هماهنگی بین انسان و محیط زیست اطرافش به وجود آید. او این مفهوم را “معماری ارگانیک” نامید و با ایدهآلهای خود درباره هماهنگی بین ساختمان و طبیعت، ساختمانهایی با طراحی بسیار منحصربهفرد ایجاد کرد.
یکی از پروژههای برجسته و معروف او، پروژه آبشار است که در سال ۱۹۳۵ طراحی شد. این پروژه، یک مجموعه ساختمانی بزرگ و هنری است که با استفاده از خطوط منحنی و جریان آب، هماهنگی بیشتری با محیط طبیعی خود ایجاد میکند. آبشار نمونهای استثنایی از استفاده رایت از معماری ارگانیک و اصول طراحی خود بود که تا به امروز به عنوان یک آثار بزرگ در دنیای معماری شناخته میشود.
آنتونی گادی (ANTONI GAUDI)
خط مستقیم برای انسان است و خط منحنی متعلق به خداست.
آنتونیو گاودی، معمار کاتولیک اسپانیایی، از سال ۱۸۵۲ تا ۱۹۲۶ زندگی کرد. در طول این دوره، او به عنوان یک پیرو سبک کاتولیک مدرن شناخته میشد. آثار خاص و بینظیر او شامل ساگرادا فامیلیا (Sagrada Familia)، یک کلیسای بزرگ در بارسلونا، و پروژه بزرگ دیگری مانند کازا میلا (Casa Milà) است که آخرین اثر این هنرمند است و به دلیل سبک معماری منحصربهفرد و نمایشگاه استثناییاش در سراسر جهان شهرت دارد.
فیلیپ جانسون (PHILIP JOHNSON)
معماری در اصل طراحی فضای داخلی است.
فیلیپ جانسون، معمار، مورخ، نویسنده و منتقد آمریکایی، در سال ۱۹۰۶ در کلیولند، ایالت اوهایو، آمریکا متولد شد. او به یکی از قدرتمندترین معماران عصر خود تبدیل شد و به عنوان یک شخصیت چندگانه شناخته میشد. فیلیپ جانسون نه تنها به عنوان یک معمار بلکه به عنوان یک مورخ، نویسنده، منتقد و مدیر موزه فعالیت میکرد.
در سال ۱۹۴۹، پس از سالها کار به عنوان اولین مدیر موزه هنرهای مدرن در بخش معماری، خانهای شخصی برای خود در نیو کانان، کانتیکت طراحی کرد. این خانه، موضوع پایاننامهاش بود و به عنوان “خانه شیشهای” شهرت یافت. این خانه با استفاده از سطوح زیادی از شیشه و مواد ساختمانی مدرن طراحی شده بود و یکی از آثار برجسته و شناختهشده او است.
یکی دیگر از پروژههای برجسته فیلیپ جانسون، “کریستال کتدرال” (Crystal Cathedral) است که در اورانج کانتی، کالیفرنیا واقع شده است. این ساختمان مذهبی با طراحی فرمهای هندسی منحصربهفرد و استفاده از شیشه بزرگ در نمای خود، شهرت ویژهای دارد.
رنزو پیانو (RENZO PIANO)
معماری شغل پر خطری است. اگر نویسنده ای کتاب بدی بنویسد، مردم آن را نمی خوانند. اما اگر معمار کار نه چندان خوب ارائه دهد برای صد سال نام بدی از خود به جای گذاشته است.
رنزو پیانو، معمار ایتالیایی، در سال ۱۹۳۷ در جنوا، ایتالیا به دنیا آمد. او در یک خانواده معماری به دنیا آمد و از کودکی با پروژههای ساختمانی پدرش آشنا شد. این تجربهها، تجربههای علمی و عملی برای او به ارمغان آورد.
یکی از پروژههای برجسته رنزو پیانو، ساختمان The Shard است. The Shard یک ساختمان ۸۷ طبقه در لندن است و به عنوان بزرگترین ساختمان در جهان شناخته میشود. این ساختمان با طراحی مدرن و برجستهای که شبیه به یک قلعه شیشهای است، آثار رنزو پیانو را نشان میدهد.
همچنین، رنزو پیانو ساختمان نیویورک تایمز (New York Times Building) را نیز طراحی کرده است. این ساختمان، مقر اصلی روزنامه نیویورک تایمز است و با طراحی مدرن و استفاده از فناوریهای پیشرفته، یکی از نمادهای منحصربهفرد نیویورک شده است.
سزار پلی (CESAR PELLI)
من ساختمان های خود را شبیه به تکه هایی از شهر می بینم، و در طرح های خود آن ها را به شکلی خاص برای شهروندان توضیح می دهم.
سزار پلی، معمار آرژانتینی، در تاریخ ۲۱ اکتبر ۱۹۲۶ در سن میگوئل توسومان (San Miguel de Tucumán)، آرژانتین به دنیا آمد. او به عنوان طراح برجهای پتروناس در مالزی شهرت یافته است. این برجها، که مانند الماس در شهر براقترینند، دارای ارتفاع ۷۳.۵ متر هستند. لازم به ذکر است که ارتفاع واقعی برجهای پتروناس ۴۵۸.۳ متر است و در زمان تکمیل ساخت، بلندترین ساختمان جهان بودند. سزار پلی به عنوان طراح اصلی این برجها و همچنین تعدادی از ساختمانهای برجسته دیگر در سراسر جهان شناخته میشود.
زاها حدید (ZAHA HDID)
۳۶۰ درجه وجود دارد، پس چرا به یکی چسبیدیم؟
زها حدید (Zaha Hadid)، معمار و طراح برجسته، در سال ۱۹۵۰ در بغداد، عراق به دنیا آمد. او از خانوادهای روشنفکر و مسلمان تبار بود و دوران ابتدایی تحصیلات خود را در یکی از دبیرستانهای فرانسوی زبان کاتولیک بغداد به پایان رساند.
یکی از ویژگیهای بارز طراحیهای زها حدید، استفاده از منحنیها و فرمهای پویا است. او شهرت بینالمللی خود را با طراحی ساختمانهای بزرگ و منحصربهفرد کسب کرده است.
یکی از بناهای مشهور زها حدید، مرکز حیدر علیاف در آذربایجان است. این ساختمان با طراحی منحنی و شکلهای آزاد، در توسعه و پیشرفت شهر با نقش مهمی برخوردار است. این ساختمان به عنوان یکی از نمادهای معماری مدرن و هنر معاصر شناخته میشود و از جمله برجستهترین آثار زها حدید است.
یو مینگ پِی (Ieoh Ming Pei)
من معتقدم معماری، هنر واقعیت گرایی است. برای رسیدن به هنر باید از پایه و اساس شروع کرد.
یو مینگ پِی (Ieoh Ming Pei)، معمار آمریکایی چینیتبار، در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۱۷ به دنیا آمد و در تاریخ ۱۶ مه ۲۰۱۹ درگذشت. او با نام آی ام پِی (I. M. Pei) شناخته میشود و یکی از برجستهترین معماران قرن بیستم میلادی بود.
نام او به خاطر طراحی ساختمانهای نمادین در سراسر جهان به یاد میآید. او برنده جوایز معماری پریتزکر نیز بود. یکی از شاهکارهای طراحی پِی، هرم شیشهای موزه لوور در پاریس است. او همچنین معمار مرکز تحقیقات جوی و هواشناسی دانشگاه ایالتی کلرادو در بولدر بود. این ساختمان به سبک معماری پسامدرن است و به عنوان یکی از آثار برجسته یو مینگ پِی شناخته میشود.
رم کولاس (REM KOOLHAAS)
یک ساختمان از دو بخش ساخته شده است، یک بخش که توسط سازنده آن تصور می شود و دیگری زندگی که در داخل آن جریان می یابد و این دو بخش هرگز شبیه هم نیستند.
رم کولهاس (Rem Koolhaas)، معمار و نویسنده هلندی، در تاریخ نوامبر ۱۹۴۴ متولد شد. وی یکی از معماران برجسته قرن بیستم است و به عنوان یکی از شخصیتهای برجسته در حوزه معماری و طراحی شناخته میشود. کولهاس همچنین به تدریس معماری در دانشگاه هاروارد مشغول است.
او دارای بسیاری از آثار مهم و تأثیرگذار است، از جمله کازا دا موزیک در پرتغال و سیاتل لایبرری. کازا دا موزیک یک ساختمان فرهنگی در شهر پورتو در پرتغال است که توسط کولهاس طراحی شده است. این ساختمان شامل یک سالن کنسرت، تئاتر، مرکز هنرهای نمایشی و فضاهای عمومی است. طراحی شیشهای و فوق العاده این ساختمان آن را به یکی از آثار برجسته کولهاس تبدیل کرده است.
سیاتل لایبرری نیز یکی از آثار مهم کولهاس است. این کتابخانه عمومی در شهر سیاتل در ایالات متحده واقع شده است و دارای ساختاری شیشهای و استیل است. با ۱۱ طبقه، این ساختمان یکی از نمادهای شهر سیاتل شده است.
رم کولهاس به عنوان یکی از معماران و نویسندگان برجسته دنیا، با طرحهای نوآورانه و نظریات قابل تأمل در زمینه معماری شناخته میشود.
دانیل لیبسکسند (DANIEL LIBSKIND)
معماری بر پایه فلز و یا بتن نیست، عنصر شگفتی پایه و اساس این هنر است.
دانیل لیبسکیند (Daniel Libeskind)، معمار مشهور، در سال ۱۹۴۶ در لهستان به دنیا آمد. او یکی از نمادهای معرفی بحثهای جدید و انتقادی در زمینه معماری است. کارهای اصلی او شامل طراحی ساختمانهای فرهنگی بزرگ مانند موزهها و نمایشگاهها میباشد.
یکی از آثار برجسته او، ساختمان ۱۸.۳۶.۵۴ هاوس (۱۸.۳۶.۵۴ House) است. این ساختمان دارای ساختاری نامتقارن و غیرقابل پیشبینی است و با زوایا و شیبهای مختلف طراحی شده است.