تولید چوب ترمو

فرایند ترمووود روی چوب کاج چگونه صورت میگیره
فرایند ترمووود بر روی چوب کاج به صورت زیر انجام میشود:
ابتدا چوب کاج به قطعات کوچک تقسیم میشود.
قطعات چوب کاج به داخل یک دستگاه ترمووود قرار میگیرند. دمای دستگاه به حدود ۲۰۰-۲۲۰ درجه سانتیگراد افزایش مییابد.
با اعمال فشار حدود ۸-۱۰ بار، رطوبت چوب کاج به حدود ۶-۸ درصد کاهش مییابد.
چوب کاج در دمای بالا و فشار کم، به مدت چند ساعت برای تغییر شکل و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن، باقی میماند.
پس از اتمام فرایند ترمووود، قطعات چوب کاج از دستگاه خارج شده و تحت سرمایش قرار میگیرند تا به دمای اتاق برگردند.
در انتها، قطعات چوب کاج ترمووود شده برای استفاده در صنعت ساختمانی و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرند.
استفاده از فرایند ترمووود برای چوب کاج به دلیل مزایایی مانند افزایش مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، پایداری ابعادی و شکلی بیشتر، مقاومت در برابر پوسیدگی و حشرات، بهبود رنگ و ظاهر چوب و کاهش نیاز به تمیز کردن و نگهداری، پرکاربرد است.
کارخانه تولید رنگ چوب چگونه رنگ تولید میکند
کارخانه تولید رنگ چوب در ابتدا از مواد اولیه مختلفی مانند پیگمنتها، مواد پایه، مواد حفظ رطوبت و آنتیاکسیدانها استفاده میکند. سپس این مواد اولیه به صورت خشک یا مایع به کارخانه حمل میشوند.
در کارخانه، مواد اولیه با استفاده از تجهیزات و دستگاههای مختلفی مانند مخلوطکن، میکسر، دستگاه تغذیه و دستگاههای تولید رنگ، ترکیب و خلوص داده میشوند. سپس با تنظیم دما، فشار و سایر شرایط پروسه تولید، رنگهای چوب بهدست میآیند.
در بعضی از موارد، برای تولید رنگهای چوب، از روشهای پیچیدهتری مانند رنگآمیزی در دمای بالا، روشهای امولسیونی و یا تکنیکهای رنگرزی مانند رنگرزی با مواد رنگی نفتی و سایر مواد شیمیایی استفاده میشود.
در نهایت، رنگهای چوب با استفاده از دستگاههای بستهبندی و برچسبزنی به شکل مورد نظر بستهبندی و برای استفاده در بازار عرضه میشوند.
رنگ چوب چگونه ساخته می شود
قیمت رنگ چوب ترمو معمولاً از مواد پایه، پیگمنتها، ماده حفظ رطوبت و حلالهای مختلف ساخته میشود. روشهای مختلفی برای ساخت رنگ چوب وجود دارد، اما در اینجا روش ساخت رنگ چوب با استفاده از روغنهای طبیعی را شرح میدهیم:
انتخاب روغنهای پایه: روغنهای طبیعی مانند روغن پنبه، روغن زیتون، روغن تخم کدو و… میتوانند به عنوان روغن پایه در ساخت رنگ چوب استفاده شوند. این روغنها به دلیل داشتن خواص حفاظتی و نرمکننده، برای پوشش دادن به چوب مناسب هستند.
اضافه کردن پیگمنتها: برای تهیه رنگ چوب، به روغن پایه پیگمنتهای مختلفی اضافه میشود. انتخاب پیگمنت مناسب باید با توجه به نوع چوب و نیاز به رنگآمیزی صورت گیرد. برخی از پیگمنتهای معمول شامل آهنآلات، کروماتها و اکسید روی هستند.
افزودن ماده حفظ رطوبت: برای جلوگیری از خشک شدن رنگ چوب، ماده حفظ رطوبتی مانند روغن شترمرغ به آن اضافه میشود.
تقطیر حلالها: برای تقطیر حلالها و تهیه حلال خالص، باید حلالهای مختلفی مانند الکل یا بنزین اضافه شوند. بعد از تقطیر، روغن و پیگمنتها در حلال حل شده و آماده استفاده میشوند.
استفاده از روشهای آماده سازی: در بعضی از روشهای ساخت رنگ چوب، است
رنگ چوب از ترکیبی از مواد پایه و پیگمنتها تشکیل شده است. پایه رنگ چوب میتواند شامل موادی مانند روغنهای طبیعی مانند روغن بادام، روغن بذر کتان و یا از نوع های مصنوعی مانند پلیاتیلنها و پلیاسترها باشد. هدف از استفاده از پایههای مختلف، به دست آوردن خواص مختلفی از جمله ماندگاری، چسبندگی، مقاومت در برابر آب و حرارت و … است.
پیگمنتها نیز موادی هستند که به رنگ و پوشش موردنظر رنگ چوب کمک میکنند. این مواد میتوانند از مواد معدنی مانند آهنزرد، تیتانیوم دیاکسید و …، رنگهای آلی مانند فتالو سیانین، پیگمنت های فلزی مانند برنج و مس و یا از رنگهای طبیعی مانند زعفران، نباتات و … باشند.
برای تهیه رنگ چوب، پایه و پیگمنتها با هم ترکیب شده و به صورت مخلوط خوبی در مخلوط کن یا با دستگاه مخلوطکننده ترکیب شده و در نهایت به صورت یک محلول یا پوسته غلیظ در ظرف یا بطری بستهبندی میشود.
در کاربردهای مختلف رنگ چوب مانند رنگ آمیزی مبلمان، پوشش دهی سطوح چوبی و یا رنگ آمیزی ترمووود و … استفاده میشود.
فرایند ترمو روی چوب چیست؟
فرایند ترمو، یک روش افزایش مقاومت چوب در برابر حشرات، پوسیدگی و رطوبت است. در این فرایند، چوب در دمای بالا و در حضور هوا یا گازهای خاص، مانند نیتروژن یا آرگون، قرار میگیرد. در این فرایند، مولکولهای آب و مواد آلی دیگری که باعث پوسیدگی چوب میشوند، از چوب خارج میشوند.
این فرایند باعث افزایش مقاومت چوب در برابر شرایط مختلفی مانند رطوبت، حرارت و نور میشود و باعث افزایش عمر مفید چوب میشود. همچنین، در این فرایند، رنگ چوب تغییر میکند و از رنگ طبیعی به رنگی سیر تبدیل میشود. به علاوه، چوب ترمو، باعث کاهش جذب رطوبت میشود و در نتیجه، کاهش انقباض و انبساط چوب در برابر تغییرات دما و رطوبت را نیز ایجاد میکند.
فرایند ترمووود روی چوب چیست؟
فرایند ترمووود یا چوب گرمازدهی، یک روش پیشرفته در صنعت چوب است که با استفاده از دمای بالا و فشار کم، چوب را تغییر میدهد. در این فرایند، چوب در دمای بالا قرار گرفته و با اعمال فشار، رطوبت آن کاهش مییابد و شکل و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن تغییر میکند.
در فرایند ترمووود، دمای چوب به حدود ۲۰۰-۲۲۰ درجه سانتیگراد افزایش مییابد و با اعمال فشار ۸-۱۰ بار، رطوبت آن به ۶-۸ درصد کاهش مییابد. این فرایند باعث میشود که چوب سختتر، مقاومتر، با مقاومت بیشتر در برابر حرارت، رطوبت، آتش سوزی، پوسیدگی و حشرات تولید شود. همچنین، رنگ چوب تیرهتر و جذابتر میشود و پایداری ابعادی و شکلی آن افزایش مییابد.
استفاده از ترمووود برای تولید محصولات چوبی مانند درب و پنجره، دکوراسیون داخلی، میز و صندلی و… در حال افزایش است و این فرایند به عنوان یک روش پایدار و بازیافتی برای استفاده بهینه از منابع چوبی شناخته شده است.
دما دهی در ترمووود چوب چگونه است ؟
در فرایند ترمووود، دمای چوب تحت تأثیر حرارت بالا قرار میگیرد تا خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن تغییر کند. دمای دستگاه ترمووود در حدود ۲۰۰-۲۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم میشود. در این دما، رطوبت چوب کاهش مییابد و خصوصیات آن بهبود پیدا میکنند.
در فرایند ترمووود، دمای چوب بهطور مداوم کنترل میشود تا دمای مناسبی برای انجام فرآیند فراهم شود و چوب بهطور نامحسوس تجزیه نشود. همچنین، برای بهبود عملکرد فرآیند، فشار نیز بر روی چوب اعمال میشود تا رطوبت چوب با سرعت بیشتری کاهش پیدا کند.
در نهایت، پس از ترمووود کردن چوب، آن را به مدتی در دمای اتاق قرار میدهند تا به دمای محیط بازگردد و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن پایدار شوند.