انواع تیرآهن موجود در بازار آهن

تیرآهن، یکی از اصلیترین مقاطع و محصولات فولادی مورد نیاز در عمران و ساختمانسازی بهشمار میرود که این محصول از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار بوده و میتواند وزن زیادی را تحمل کند؛ بههمیندلیل از آن برای افزایش استحکام ساختمانها کمک میگیرند. ازآنجاکه این محصول یکی از پراستفادهترین مصالح ساختمانی است، انواع مختلفی از آن تولید و به بازار عرضه میشود. نوسانات قیمت آهن و فولاد، بر قیمت تیرآهن امروز بهصورت لحظهای اثرگذار است. اگر به آشنایی بیشتری با این موضوع علاقه دارید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
معیارهای اصلی جهت دسته بندی انواع تیرآهن
اگر به تازگی وارد بازار تیرآهن شدهاید، احتمالاً به دنبال راهی میگردید تا از طریق آن بتوانید دستهبندی انواع این مقطع را شناسایی کنید و در نهایت بهترین انتخاب را از هر نظر، متناسب با نوع پروژه خود داشته باشید. در وبسایت گرفت، مقالهای تخصصی وجود دارد که بهصورت پایهای به این مطلب میپردازد. بهطورکلی سه راه برای دستهبندی تیرآهن وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- استانداردهای تولید
- علائم اختصاری
- وزن
براساس هر سه معیار بالا، انواع مختلف تیرآهن دستهبندی و در میان فروشندگان، تولیدکنندگان و خریداران قابل شناسایی هستند. باتوجه به اینکه قیمت تیرآهن امروز، بهعنوان یک مقطع فولادی پرمصرف، در تعیین هزینه کلی ساختوساز، نقش مهمی را ایفا میکند، اطلاع از این نرخ و عوامل موثر در آن، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
طبق نظر کارشناسان گرفت:
“تیرآهن (Beam)، یکی از مقاطع فولادی پرکاربرد در اکثر صنایع است که از وظایف اصلی آن میتوان به تحمل بار سازههای عمرانی اشاره کرد؛ بههمیندلیل، اطلاع از قیمت تیرآهن و کیفیت آن، برای مصرف کنندگان این مقطع اهمیت بالایی دارد تا در کنار بهصرفهبودن نرخ آن، امنیت و استقامت بناهای احداثی با این محصول را افزایش دهند. قیمت روز تیرآهن برندهای مختلف عرضه شده در بازار که به شکل I و H هستند، براساس سایز، استاندارد تولید، وزن و… تعیین میشود.”

دسته بندی تیرآهن بر اساس استاندارد تولید آن
استانداردهای متنوعی برای تولید تیرآهن تعریف شده و میتوان انواع تیرآهن را براساس همین استانداردها دستهبندی کرد. این محصول فولادی IPE در کشور ایران و کشورهای اروپایی طرفداران بسیاری دارد و میتوان گفت که شکل ظاهری این تیرآهن بیشباهت به حرف I انگلیسی نیست. تیرآهن IPE در حدود ۸۰ الی ۶۰۰ میلیمتر ارتفاع دارد.
تیرآهنINP، با استانداردهای کشور روسیه و چین تطابق داشته و ضخامت کمتری دارد. ازطرفی در این محصول فاصله بال از جان تیرآهن، بیشتر از مدل IPE است. این مقطع IPB از نظر شکل ظاهری به حرف H شباهت داشته و طول بال و عرض آن بلندتر از دو مدل قبلی تیرآهن بهشمار میرود. بهطورکلی میتوان تفاوت ipe و ipb وinp را در شکل ظاهری و استانداردهای بکار رفته در تولید آنها خلاصه کرد.
برند تولید کننده، معیار دیگر دسته بندی تیرآهن ها
خوشبختانه کارخانههای داخلی زیادی در کشور ایران وجود داشته و در بازار تیرآهن فعالیت میکنند. ازطرفی خوب است تا پیش از خرید با ویژگیهای هر برند آشنا شوید تا بهتر قادر باشید در میان آنها انتخاب کنید. تفاوت تیرآهن اصفهان، اهواز و کرمانشاه (https://gereft.com/blog/10192/) در کیفیت و قیمت محصولات آنها است. دراینمیان کارخانه تیرآهن اصفهان از بالاترین کیفیت، در کنار گرانترین قیمت برخوردار بوده و مشتریان خاص خود را دارد. درواقع هر چه مقطع فولادی تولیدی این کارخانهها به استاندارد جهانی از لحاظ وزن، ابعاد و … نزدیکتر باشد، کیفیت مقاطع بالاتر و در نتیجه نرخ بالاتری نیز اعلام میگردد. از دیگر کارخانههای فعال در کشور میتوان به کارخانجات جهان فولاد غرب کرمانشاه، فولاد احرامیان یزد، گروه ملی اهواز، فایکوسازی، ناب تبریز، ظفر بناب، آرین فولاد و ماهکار مشهد اشاره کرد.
تیرآهن ها از نظر سایز به چه صورت طبقه بندی می شوند؟
بهدلیل کاربرد بسیار بالای تیرآهنها در ساختمانسازی، این آهنآلات را در اندازههای گوناگونی تولید و به فروش میرسانند. این محصولات در اندازههای تیرآهن ۱۲، تیرآهن ۱۴، تیرآهن ۱۶، تیرآهن ۱۸ و تیرآهن ۲۰ تولید میشوند.
- تیرآهن ۱۲: این محصول، وزنی بین ۱۰.۴ تا ۲۶.۸ کیلوگرم در ازای هر متر داشته و بیشتر از آن برای پوشش سقف، تیر یا قرار دادن در ستون استفاده میشود.
- تیرآهن ۱۴: این مقطع، وزنی بین ۱۲.۹ تا ۳۳ کیلوگرم به ازای هر متر داشته و از آن برای ساخت خرپا، نعل و پوشش سقف استفاده میکنند.
- تیرآهن ۱۶: این مقطع، وزنی بین ۱۵ تا ۴۱ کیلوگرم به ازای هر متر داشته و از آن برای قسمتهای پل لانه زنبوری، پوشش سقف و ساخت خرپا استفاده میکنند.
- تیرآهن۱۸: این محصول، وزنی بین ۱۸ تا ۴۹ کیلوگرم به ازای هر متر داشته و از آن برای صنعت ساخت و ساز استفاده میکنند.
- تیرآهن ۲۰: تیرآهن ۲۰، وزنی بین ۲۲ تا ۶۰ کیلوگرم به ازای هر متر داشته و از آن برای سازههایی نیازمند به مقاومت بالا، استفاده میکنند.
انواع تیرآهن های وارداتی بازار، مقایسه آن ها با تولیدات داخلی
طبیعی است که تیرآهنهای تولید داخل با تیرآهنهای وارداتی از نظر وزن و استانداردهای استفاده شده در ساخت آنها، تفاوتهایی داشته باشند. هر کارخانه تولیدکننده این محصول فولادی، محصولات خود را مطابق با استانداردهای کشور خود طراحی و تولید میکند تا در زمان ساختوساز به مشکل برنخورند. نکته جالبتوجه این استکه برخی از کارخانههای داخلی، اخیراً به تولید تیرآهن براساس استانداردهای اروپا روی آوردهاند. مشخصات این محصول به خوبی میتواند تفاوتهای تیرآهن تولید داخل با تیرآهنهای وارداتی را به شما نشان دهد.
کدام دسته بندی را معیار خرید تیرآهن قرار دهیم؟
پیش از هرچیز باید به بودجهبندی خود دقت کنید؛ اگر مشکلی از نظر مالی ندارید، به شما توصیه میکنیم که از محصولات تولید داخل که با استانداردهای ما هماهنگ هستند، خرید خود را انجام دهید. کارخانه تیرآهن اصفهان میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
سخن پایانی
دراین مطلب سعی شد تا اطلاعاتی در رابطه با انواع تیرآهن موجود در بازار آهن در اختیار شما قرار بگیرد. حتماً توجه داشته باشید که محصولات انتخابی شما با استانداردهای کشورمان همخوانی داشته باشند تا در زمان ساخت به مشکلی برنخورید. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به محصولات ساختمانی، مقاطع فولادی و محصولات شیمیایی به وبسایت گرفت مراجعه کرده و تماس بگیرید.
شماره تماس: ۲۸۴۲۴۸۳۸-۰۲۱
آدرس: تهران، خیابان آزادی، روبروی دانشگاه شریف
ایمیل: info@gereft.com