مصالح ساختمانی

همه چیز درباره انواع پارکت برای دیزاین کف ساختمان

تغییر دکوراسیون داخلی و عناصر آن بسیار هیجان انگیز است. تجسم یک طرح عالی برای دیزاین منزل و تلاش برای تحقق بخشیدن به آن، اهمیت بالایی دارد. یکی از اولین تصمیماتی که باید هنگام چیدمان و طراحی داخلی یک ملک جدید اتخاذ کنیم، انتخاب نوع کفپوش و پارکت است. روی کار آمدن تجهیزات به روز و پیشرفته مانند دستگاه برش لیزر نیز مراحل ساخت و تولید این متریال را برای دیزاین داخلی ساختمان آسان کرده است.

آشنایی با انواع پارکت

نکته شگفت انگیز در مورد پارکت، تنوع در انتخاب آن است. دامنه رنگ این کفپوش ها به فضا شکل می دهد. همچنین تطبیق پذیری پارکت از بزرگترین نقاط قوت این محصول به حساب می آید. یکی از مدل های بسیار پرطرفدار پارکت، انواع چوبی آن است. در گذشته، برش یا حکاکی آن ها فرایند زمان بری داشت. ولی استفاده از دستگاه لیزر چوب، ساخت و طراحی آن ها را آسان و سریع نموده است.

البته امروزه چوب تنها گزینه برای ساخت انواع کفپوش نیست و به لطف فناوری های جدید، از گزینه های مدرن نیز استفاده می‌ کنند.

پارکت چوبی

پارکت چوبی

پارکت چوبی یک راه عالی برای ایجاد سبکی ظریف، شیک و ماندگار است. این نوع پارکت ظاهر و احساسی بی نظیر برای ما ایجاد می کند. اغلب چوب درختان گردو و بلوط در ساخت این نوع کفپوش ها مورد استفاده قرار می گیرد. نوارهای متناوب و نازک چوب در این کفپوش مدرن و خیره کننده، تضادی زیبا ایجاد می کنند.

چوب درخت گردو فضای ما را مجلل می کند و با رنگ قهوه ای تیره و تند، به میزان جذابیت محل مورد نظر ما می افزاید. پارکت چوب بلوط با دامنه رنگ قهوه ای مایل به طلایی، یک گزینه عالی برای طراحی و ساخت این نوع کفپوش است، زیرا رنگ آن به مرور زمان به طرز زیبایی تغییر می کند.

پارکت لمینت

این کفپوش، مدرن و بسیار بادوام است. همچنین سبک و غنای یک کفپوش چوبی واقعی را بازسازی می کند؛ اما از نوع چوبی آن ارزان تر است.

پارکت ال وی تی

این پارکت، تجربه چوب را تکرار می کند. همچنین در برابر آب مقاوم است و به راحتی تمیز می شود. این ترکیب کاربردی، با حفظ ظاهری زیبا، به خوبی برای کف آشپزخانه و راهرو مناسب است.

پارکت شورون

پارکت شورون بسیار مورد استقبال قرار گرفته و در بازار به دلیل طرح زیگزاگی، به نام شاه ماهی شناخته می شود، زیرا سایر انواع پارکت دارای انتهای مربع شکل هستند. اما در این نوع، دو انتها با زاویه بریده می شوند.

این نوع کفپوش به فضای مورد نظر، نظم و ظاهری ساده می بخشد. همچین می تواند فضای شما را بزرگ تر نشان دهد.

پارکت وینیل

کفپوش وینیل یک گزینه مصنوعی حاصل از پلاستیک پلی وینیل کلراید یا پی. وی. سی است. در این فرآیند، با استفاده از حرارت، قطعات کوچک پی. وی. سی رنگی، به صورت لایه های نازکی، فشرده می شوند، سپس به یکدیگر می چسبند. در نهایت، صفحات انعطاف پذیر وینیل به دست می آیند.

پارکت طرح کاشی

کاشی ها از دیرباز مورد علاقه سازندگان و نوسازان بوده اند. آنها به‌ عنوان یک ترکیب مستحکم، به سختی خراشیده می شوند. اغلب موارد استفاده از آنها، در مناطق مرطوب است. اما پارکت طرح کاشی می تواند در مناطق دیگر نیز نصب شود. این گروه از انواع پارکت از نظر زیبایی شناسی دلپذیر هستند. همچنین ظاهری معاصر برای خانه ما ایجاد می کنند.

پارکت ترکیبی

کفپوش هیبریدی چندلایه حاصل جدید ترین فناوری در ساخت انواع پارکت است. در این فرآیند، بهترین ویژگی های لمینت، وینیل و الوار با یکدیگر ترکیب شده اند. به همین دلیل، محصول نهایی ضد آب و مقاوم خواهد بود، به راحتی تمیز می شود و همچنین ظاهری جذاب، مشابه کفپوش چوبی دارد.

انواع پارکت چه کاربردهایی دارند؟

انواع پارکت چه کاربردهایی دارند؟

کف هر سازه، از عناصر اصلی و تاثیرگذار در طراحی داخلی است. انتخاب کفپوش به عنوان یک تصمیم بسیار مهم، تا حد زیادی به سبک و دکوراسیون منزل ما بستگی دارد. برای ایجاد حس گرما در فضای مورد نظر، پارکت انتخابی زیبا و خاص محسوب می‎‌شود. الگوهای ایجاد شده توسط پارکت می توانند چشم انداز ما را نسبت به محیط تغییر دهند.

کفپوش ها احساس بهتری نسبت به مواد جایگزین مانند سرامیک یا سنگ برای ما ایجاد می کنند. به طور کلی، پارکت‌ها در مصارف خانگی، صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند.

خانگی

یکی از رایج ترین کاربردهای پارکت در منازل است. صاحب خانه ها، اغلب با انتخاب این کفپوش ها، کمی تجملات را وارد خانه خود می کنند.

صنعتی

هدف اولیه از تولید و نصب این نوع کفپوش ها، ایجاد سطحی بادوام و مقاوم در برابر ماشین آلات سنگین بود. اکنون نیز در کارگاه های صنعتی بسیار محبوب هستند.

تجاری

انواع پارکت در فضاهای تجاری مانند رستوران ها و دفاتر کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین در اسکله های قایقرانی و ورزشگاه ها، کاربرد دارند.

مزایا و معایب پارکت

پارکت‌ها عناصر چشمگیر طراحی در هر فضایی هستند. اما قبل از صرف وقت و هزینه برای انتخاب و نصب آن ها، جنبه های مثبت و منفی را به دقت در نظر بگیرید. ما برخی از مزایا و معایب اصلی استفاده از پارکت را فهرست کرده ایم تا بهتر بتوانید در زمان خرید تصمیم بگیرید.

مزایا

  • استفاده از پارکت به زیبایی محل مورد نظر ما می افزایند.
  • این محصولات بسیار انعطاف پذیر هستند.
  • این نوع کفپوش ها به راحتی لک نمی شوند.
  • پارکت‌ها بو و مواد حسیاسیت زا را به خود جذب نمی کنند.
  • این کفپوش ها با هر نوع دکوراسیون و سلیقه ای مطابقت دارند.
  • استفاده از این نوع کفپوش ها خلاقیت و دامنه انتخاب رنگ را گسترش می دهند.

معایب

  • پارکت در برابر خراشیدن آسیب پذیر هستند.
  • نصب این کفپوش ها گران و زمان بر است.
  • برای مناطقی با رطوبت بالا، از جمله حمام مناسب نیستند.
  • قابلیت استفاده برای بخش هایی با ترافیک رفت و آمد زیاد مانند راهرو را ندارند.

نحوه نگهداری از انواع پارکت

نحوه نگهداری از انواع پارکت

مدل‌های مختلف پارکت اکنون در دسترس همه افراد قرار دارند. زیبایی و دوام از جمله دلایل محبوبیت آن ها هستند. به منظور نگداری کفپوش در شرایط بهتر، باید نکاتی را در نظر بگیریم.

  • برای مراقبت روزانه، آن را با میکروفیبر یا پاک کن گرد و غبار پشمی خشک کنیم.
  • نصب محافظ سیلیکونی یا نمدی در زیر پایه های مبلمان ضروری است.
  • با کفش روی آن ها راه نرویم، زیرا سطح این کفپوش ها خراشیده می شوند.
  • برای به حداقل رساندن تغییر رنگ، از تابش مستقیم نور خورشید به سطح انوع پارکت جلوگیری کنیم.
  • باید رطوبت ایجاد شده روی آن ها توسط دستمال کاغذی جاذب پاک شود.
  • جاروبرقی و بخارشوی برای تمیز کردن این نوع کفپوش ها مناسب نیستند.
  • این محصولات بعد از گذشت زمان به سمباده احتیاج دارند.
  • برای افزایش درخشندگی باید از لاک های مخصوص استفاده کنیم.

کلام آخر، پارکت؛ گزینه ایده ‌آل برای کف خانه

انواع پارکت که شامل چوبی، لمینت و شورون می شود، گزینه ای بسیار زیبا و بادوام برای دیزاین کف ساختمان محسوب می گردد. این نوع کفپوش ها می توانند نمایی از گرمای چوب و طراوت جنگل را به خانه ما ارمغان آورند و انتخاب آن روح تازه ای در محیط کار و زندگی ما می دمد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.