اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

انواع سیمان های پرتلند و کاربرد آن

یکی از مصالح ساختمانی پرمصرف در ایران و جهان را می توان سیمان دانست. همان گونه که می دانید سیمان هایی که در داخل کشور تولید می شوند با نام های مختلفی به بازار ارائه می گردند. شناخت انواع سیمان های پرتلند و کاربردهای آن ها به شما کمک می کند تا سازه محکم تر و بهتری را داشته و با این حال بتوانید به راحتی خرید انواع سیمان های خود را انجام دهید. با ما همراه باشید تا در خصوص سیمان پرتلند و کاربردهای آن صحبت نماییم.

انواع سیمان های پرتلند

معرفی انواع سیمان های پرتلند

سیمان های پرتلند در اساس ویژگی هایی مانند: خواص فیزیکی، خواص شیمیایی، درجه هیدراتاسیون و توانایی در مقابل حمله سولفات ها در دسته های زیر قرار می گیرند.

سیمان پرتلند معمولی یا تیپ ۱

این سیمان برای ساخت و سازهای عمومی که نیاز به استفاده از دیگر خواص سیمان ها نیست مورد استفاده قرار می‌ گیرد. سیمان پرتلند معمولی نوع ۱ در ساخت پل ها، پیاده روها، واحدهای پیش ساخته ساختمان ها، مخازن و روسازی جاده ها به وفور مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد سیمان پرتلند معمولی یا تیپ ۱

سیمان نوع یک سیمان پرتلند معمولی نیز نامیده می شود برای مصارف عمومی که ویژگی خاصی از بطن انتظار نمی‌رود مورد مصرف قرار می گیرد به طور کلی بهتر است از این سیمان در مواردی که نیاز به خواص ویژه دیگر سیمان ها نیست استفاده شوند.

برای مثال استفاده از سیمان نوع یک در محیط های خورنده که حاوی یون های مهاجم بطن هستند توصیه نمی شود در عوض می توان از این سیمان برای ساختن پیاده روها، پل های بتن مسلح، راه آهن، مخازن، لوله های آب، ملات برای بنایی و… اشاره کرد. بنابراین اگر قصد خرید سیمان فله را داشته باشید به راحتی می ‌توانید سیمان پرتلند معمولی را خریداری کنید.

سیمان پرتلند اصلاح شده یا تیپ ۲

سیمان های پرتلند

سیمان پرتلند اصلاح شده که آن را به عنوان سیمان تیپ ۲ نیز می‌ شناسیم برای ساختن سازه هایی استفاده می شود که در معرض خاک یا آب شامل یون های سولفات قرار می گیرند. این نوع سیمان در معرض حمله سولفات ها از خود مقاومت متوسطی را نشان می دهد.

به علاوه سرعت هیدراتاسیون سیمان پرتلند اصلاح شده پایین است؛ به همین علت سرعت گیرش این سیمان کم تر از سیمان پرتلند نوع ۱ است. از این سیمان برای بتن ریزی در هوای گرم استفاده می شود؛ زیرا که ساختار این سیمان به گونه ای است که در زمان گیرش میزان اندکی حرارت تولید می کند.

کاربرد سیمان پرتلند اصلاح شده یا تیپ ۲

استفاده از سیمان تیپ ۲ در مواردی که حرارت هیدراتاسیون متوسط و مقاومت در مقابل سولفات ها در حد متوسط نیاز باشد مورد استفاده قرار می گیرد. سیمان تیپ ۲ معمولاً در ساختمان های حجیم استفاده می شود تا هنگام بتن گرفتن حرارت کم تری را ایجاد نماید و حجم بتن ریزی با محدودیت مواجه نشود.

به علاوه از این سیمان در محیط هایی که آب و خاک دارای غلظت یون سولفات در حد متوسط است استفاده می شود. استفاده از سیمان تیپ ۲ برای محیط هایی که حاوی یون کلر و سولفات به طور همزمان هستند و نیز در محیط هایی که حاوی غلظت بالایی از سولفات هستند توصیه نمی شود.

سیمان پرتلند زودگیر یا تیپ ۳

سرعت هیدراتاسیون سیمان پرتلند زودگیر بسیار بالا است و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی مقاومت بسیاری از خود نشان می دهد. به علت بالا بودن سرعت گیرش سیمان پرتلند زودگیر از آن در ساخت و سازهایی که قرار است در مدت محدود انجام شوند استفاده می شود. این نوع سیمان در هنگام گیرش حرارت بالایی تولید می کند. بنابراین می توان از آن برای بتن ریزی در مناطق سردسیر استفاده کرد.

کاربرد سیمان پرتلند زودگیر یا تیپ ۳

به طور معمول سیمان پرتلند تیپ ۳ تقریبا اجزایی برابر با اجزای سیمان پرتلند نوع یک دارد؛ با این تفاوت که ریزتر آسیاب شده است و سرعت گیرش سریع تری دارد. از این سیمان زمانی استفاده می شود که بخواهند قالب را زودتر برداشته و بتن را مورد استفاده قرار دهند. به علاوه در محیط های سرد استفاده از این سیمان رایج است. سیمان تیپ ۳ در ساعات اولیه مصرف حرارت قابل توجهی را آزاد می‌ کند و موجب گرم شدن بتن می گردد.

سیمان پرتلند کم حرارت یا تیپ ۴

ممکن است قصد خرید سیمان شهرکرد را داشته باشید و با این حال در انتخاب نوع سیمان دچار تردید شده باشید! در صورتی که قصد دارید از سیمان برای پروژه های بسیار حجیم مانند ساخت سدها استفاده کنید می ‌توانید سیمان پرتلند کم حرارت یا تیپ ۴ را انتخاب کنید.

سرعت هیدراتاسیون این سیمان بسیار پایین است و گیرش آن به کندی انجام می شود. میزان حرارتی که در حین استفاده از این سیمان تولید می‌ شود بسیار پایین است. به همین علت از این نوع سیمان برای پروژه هایی که بتن ریزی های حجیم حرارت بالا تولید می کنند خطرناک است مورد استفاده قرار می ‌گیرد. اکنون پاسخ سوال خود را دریافت کرده اید!

کاربرد سیمان پرتلند کم حرارت یا تیپ ۴

سیمان های پرتلند

کاربرد اصلی این سیمان در ساختمان های حجیم بتنی از جمله ساختمان های حجیم همانند سدها و وزنی بتنی به علت حجم زیاد بین، افزایش درجه ناشی از گیرش بتن خطرناک است، می باشد. به همین علت برای پایین نگه داشتن درجه حرارت سیمان از سیمان نوع ۴ استفاده می شود. به علاوه مصرف این نوع سیمان در هوای گرم موجب جلوگیری از اتصال سرد می شود. بنابراین اتصال ضعیف بین لایه های بتن قدیم و جدید را امکان پذیر می سازد.

سیمان پرتلند ضد سولفات یا تیپ ۵

این نوع سیمان در مقابل حمله سولفات ها مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد. به همین علت به آن سیمان ضد سولفات گفته می‌شود. مقاومتی نسبی آن در مقایسه با مقاومت سایر سیمان های پرتلند بسیار پایین تر است.

کاربرد سیمان پرتلند ضد سولفات یا تیپ ۵

سیمان پرتلند ضد سولفات یا تیپ ۵ در بتن هایی که در معرض حمله سولفات ها قرار دارند استفاده می شود. به همین علت در زمان استفاده می شود که خاک و آب زیرزمینی که در تماس با ساختمان بتنی قرار دارد مقدار زیادی املاح سولفاتی داشته باشد. در محیط هایی که یون کلر همراه با یون سولفات وجود دارد کاربرد سیمان پرتلند ضد سولفات یا تیپ ۵ باید با احتیاط و آزمایش ‌های لازم صورت گیرد.

قیمت انواع سیمان پرتلند

سیمان پرتلند

در صورتی که قصد دارید از قیمت سیمان پرتلند و انواع آن اطلاع پیدا کنید می توانید به معتبرترین و بزرگ ترین مرجع ارائه دهنده انواع محصولات ساختمانی مراجعه کنید. خانه سیمان به عنوان معتبرترین فروشگاه اینترنتی که در زمینه ارائه انواع محصولات ساختمانی مشغول به فعالیت است این امکان را فراهم کرده است تا شما هموطنان عزیز بتوانید علاوه بر استعلام قیمت سیمان، این محصول را با قیمت پایین و کیفیت بالا خریداری کنید.

به علاوه شما می توانید به این وب سایت مراجعه کرده و قیمت و کیفیت این محصولات را با وب سایت های دیگر مقایسه کنید تا تنوع، کیفیت و قیمت اقتصادی آن به شما اثبات شود! از جمله دیگر خدماتی که توسط این وب سایت ارائه می شود می توان به ارائه مشاوره های رایگان توسط کارشناسان خبره این مجموعه اشاره کرد. بنابراین هم اکنون تلفن همراه خود را برداشته و با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل نمایید و شک و تردید خود را در انتخاب سیمان به اتمام برسانید!

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا