اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مصالح ساختمانی

دیوار چینی دور باغ؛ تعداد و ابعاد بلوک سیمانی، محاسبه هزینه و ریسمان کشی

فرض کنید به تازگی باغی خریداری کردید و می‌خواهید برای تامین امنیت و جدا کردن زمین خود از سایر باغ‌ها و مرز خیابان در آن منطقه، دور تا دور باغ خود را دیوارچینی کنید. چقدر با دیوارچینی آشنا هستید؟ هزینه دیوارچینی باغ چگونه محاسبه می‌شود؟ در این مقاله به بررسی تعداد، ابعاد بلوک سیمانی و حتی محاسبه هزینه دیوار کشی و ریسمان کشی می‌پردازیم. با ما همراه باشید تا تمام آن چه برای دیوارچینی اطراف باغ خود لازم دارید را بدانید.

دیوار چینی فرآیندی است که در آن با استفاده از مصالحی مانند آجر، بلوک‌های سیمانی یا سفالی اقدام به ساخت دیوار کرده و برای این کار از چسب یا ملات استفاده می‌کنیم.

در دیوارچینی ساختمان عیوب کار مانند ناشاقولی و کج کار شدن دیوار با اندود گچ پنهان می‌شود. اما در دیوارچینی باغ معمولا اندود سیمانی یا سایر پوشش‌ها را اجرا نمی‌کنیم و اجرای نادرست دیوار کاملا مشخص است.

حالا که به اهمیت دیوارچینی اصولی پرداخیتم به سراغ بررسی و انتخاب مصالح مناسب برای دیوارچینی می‌رویم.

مصالح مختلفی در عملیات دیوار چینی مورد استفاده قرار می‌گیرند که در حالت کلی شامل بلوک ( اعم از بلوک سیمانی، سفالی، اتوکلاو شده، پرلیتی و گچی ) و مصالحی مانند آجر یا سنگ است.

با توجه به اینکه بلوک‌ها دارای وزن کمی هستند در حال حاضر بهترین گزینه برای ساخت دیوارهای ساختمان محسوب می‌شوند. اما برای دیوارچینی باغ نیاز به استحکام داریم.

لذا در دیوارچینی باغ معمولا از بلوک‌های سیمانی معمولی استفاده می‌شود. در ساخت بلوک‌های سیمانی سبک از سنگدانه‌های معدنی و صنعتی سبکی مانند پرلیت و لیکا استفاده شده اما ساخت بلوک سیمانی معمولی با ماسه است. در نتیجه بلوک سیمانی معمولی وزن بیشتری داشته و برای دیوار باغ مناسب‌تر است. همچنین می‌توان به کمک میلگرد گذاری یا پر کردن بلوک‎‌ها با ملات ماسه و سیمان مقاومت آن را بالاتر نیز برد.

بلوک سیمانی یکی از پرکاربردترین مصالح در دیوارچینی است. بلوک‌های سیمانی از نوع توپر و توخالی عموما در دیوارچینی باغ، ساختمان یا ساخت دیوارهای جداکننده داخلی و خارجی ساختمان که باربر نیستند استفاده می‌شود.

 ابعاد بلوک سیمانی

بلوک‌ سیمانی معمولی از مخلوط کردن ماسه، آب و سیمان تولید می‌شوند که می‌توانند شکل‌های مختلفی داشته باشند. همچنین این بلوک‌ها دارای ابعاد مختلفی هستند.

خوب است بدانید این بلوک‌ها در اجرای سقف نیز استفاده می‌شوند که با نام بلوک سقفی سیمانی رایج هستند. از مزایای بلوک سقفی سیمانی می‌توان به مواردی مانند استحکام بیشتر، مقاومت در برابر آتش سوزی و کاهش هزینه اشاره کرد.

در انتخاب مصالح دیوارچینی به ابعاد آن نیز توجه کنید. مثلا ابعاد کم آجر زمان بیشتری برای ساخت دیوار گرفته و هزینه اجرای آن را بالاتر می‌برد.

ابعاد بلوک سیمانی 

طبق استاندارد مصالح ساختمانی ابعاد بلوک سیمانی از نوع تو‌خالی دیواری باید برابر با ۲۰×۳۰×۴۰، ۲۰×۲۰×۲۰ و ۴۰×۱۰×۲۰ سانتی‌متر باشند. اما این بلوک‌ها بنا به کاربردشان در ابعاد و سایز متفاوتی تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

معمولا بلوک سیمانی با ابعاد بزرگ برای دیوارهای پیرامون ساختمان و ابعاد کوچک آن برای تیغه‌های داخلی ساختمان استفاده می‌شود.

بر همین اساس می‌توان گفت معمولاً اندازه ابعاد بلوک سیمانی برای دیوارچینی در ارتفاع ۲۰ سانتی‌متر، طول ۴۰ سانتی‌متر و عرض ۲۰ سانتی‌متر است. این ابعاد به دلیل کارایی بالا، مقاومت و ثبات دیوار مناسب هستند.

اندازه بلوک سیمانی

مراحل دیوار چینی با بلوک سیمانی چیست؟

مرحله اول: خیس کردن بلوک‌ها

قدم اول در دیوارچینی با بلوک سیمانی، خیس کردن بلوک‌ها است. در صورت عدم خیس کردن بلوک‌ها، آب ملات توسط آن‌ها جذب شده و از کیفیت ملات کاسته می‌شود. این کار به زنجاب کردن نیز معروف است.

مرحله دوم: یک رگه کردن و شروع دیوارچینی

قبل از هر چیز باید دیوار را یک رگه کنید. منظور از یک رگه کردن این است که رج اول را روی زمین قرار داده تا اختلافاتی که در نقشه با پلان واقعی وجود دارد مشخص شود. در دیوارچینی باغ منظور از یک رگه کردن مشخص کردن محل دقیق دیوارچینی است.

مرحله سوم: ریسمان کشی و پر کردن بندهای افقی و قائم

استفاده از شمشه و ریسمان در دیوار چینی اهمیت بسیاری دارد. شمشه یا تراز وسیله‌ای است که برای اطمینان از شاقولی دیوارها از نظر عمودی و افقی استفاده می‌شود.

پس از یک رگه کردن، شمشه ها در دو طرف دیوار قرار گرفته و بین آن‌ها ریسمانی کشیده می‌شود. این کار برای کنترل شاقولی دیوار در هر رج ضروری است. ریسمان کشی در عملیات دیوارچینی نکات و ریزه‌کاری‌هایی دارد که برای مطالعه آن‌ها می‌توانید روی عبارت آموزش ریسمان کشی دیوار کلیک کنید.

در انتهای عملیات دیوارچینی، بند‌های افقی و قائم بین بلوک‌ها باید با ملات ماسه و سیمان پر شوند. چرا که مشابه بلوک‌های سیمانی سبک کام و زبانه ندارند و بهتر است بندهای قائم نیز جهت افزایش مقاومت دیوار با ملات پر شوند.

توصیه می‌شود در فواصل حداکثر ۵ متری پشت بند تعبیه شود. دقت کنید اجرای پشت بند انواع مختلفی دارد و می‌تواند شیب‌دار نیز اجرا شود.

محاسبه تعداد بلوک سیمانی برای دور باغ

برای محاسبه هزینه دیوار کشی باغ با بلوک سیمانی لازم است تعداد بلوک‌های مورد نیاز برای ساخت دیوار را به دست آوریم. برای این کار، باید طول و عرض دیوارچینی را اندازه بگیریم و سپس متراژ آن را بدست آورده و تعداد بلوک‌های لازم برای ساخت دیوارچینی را با توجه به ابعاد بلوک‌های سیمانی محاسبه کنیم.

همانطور که در قسمت قبل گفتیم برای دیوارچینی دور باغ از بلوک‌هایی با ابعاد بزرگ استفاده می‌شود. به طور معمول طول بلوک‌های سیمانی برای دیوار کشی دور باغ، ۴۰ یا ۵۰ سانتی‌متر و ارتفاع آن ۲۰ سانتی‌متر است. اگر اندازه بلوک سیمانی با طول ۴۰ سانتی‌متر باشد، تعداد ۱۲.۵ قالب و اگر طول بلوک ۵۰ سانتی‌متر باشد ۱۰ عدد قالب برای هر متر مربع دیوار با ضخامت ۲۰ سانتی‌متر نیاز داریم.

با استفاده از فرمول زیر به راحتی می‌توانید تعداد بلوک‌ها برای یک متر مربع دیوار را محاسبه و نسبت به خرید آن‌ها اقدام کنید.

  • طول دیوار × ارتفاع دیوار × ۱۲/۵ = تعداد بلوک سیمانی با طول ۴۰ سانتی‌متر
  • طول دیوار × ارتفاع دیوار × ۱۰ = تعداد بلوک سیمانی با طول ۵۰ سانتی‌متر

محاسبه انجام شده برای ساخت دیواری به ضخامت ۲۰ سانتی‌متر است برای اجرای دیواری با ضخامت ۴۰ سانتی‌متر این اعداد در عدد ۲ ضرب می‌شوند. همچنین بلوک مورد نیاز برای اجرای پشت بند در فواصل نهایتا ۵ متری و پرت بلوک در این محاسبات لحاظ نشده است.

هزینه دیوار کشی باغ با بلوک سیمانی

محاسبه هزینه دیوار کشی باغ با بلوک سیمانی

همانطور که گفتیم برای محاسبه هزینه دیوار کشی دور باغ باید تعداد بلوک‌های سیمانی مورد نیاز مشخص شود. اما محاسبه هزینه دیوارچینی بستگی به عوامل دیگری نیز دارد که باید آن‌ها را در نظر بگیریم. این عوامل عبارتند از:

۱- طول و عرض دیوارچینی: بر اساس ابعاد باغ و میزان فضایی که می‌خواهید با دیوارچینی بپوشانید، طول و عرض دیوارچینی را محاسبه کنید.

۲- نوع بلوک سیمانی: برای دیوارچینی معمولا از بلوک سیمانی معمولی استفاده می‌شود. نوع و کیفیت بلوک سیمانی تأثیر زیادی در هزینه نهایی دارد.

۳- قیمت بلوک سیمانی: برای محاسبه هزینه بلوک‌های سیمانی، باید قیمت هر عدد بلوک را در نظر بگیرید.

۴- دستمزد کار: برای ساخت دیوارچینی نیاز به نیروی کاری است. هزینه کارگر و بنا بر اساس تعداد کارگران و زمان کار باید محاسبه شود.

۵- مصالح دیگر: برای ساخت دیوارچینی به مصالح دیگری نیز نیاز است مانند ماسه، سیمان، آب و غیره

۶- هزینه حمل و نقل: برای حمل بلوک‌ها و سایر مصالح نیز هزینه‌ای باید در نظر گرفته شود.

 

اگر در محاسبه هزینه دیوارچینی مشکل دارید توصیه می‌کنیم آموزش متره و برآورد و صورت وضعیت آکادمی عمران را که همراه با مثال‌های کاربردی است مشاهده بفرمایید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا