انواع پروفیلهای ساختمانی را بهتر بشناسیم

قیمت پروفیل با توجه به نوع آن کاملا متفاوت است. بهطور کلی این مقطع فولادی در 2 مدل ساختمانی و صنعتی تولید میشود که هر کدام دارای ضخامت و استحکام مختلفی هستند. ازاینرو کاربرد آنها نیز یکسان نیست.
بهطور کلی باید گفت پروفیل مقطعی توخالی است که با استفاده از ورقهای فولادی و در اشکال مختلف مانند مربع، دایره یا مستطیل تولید میشود. در کنار کاربرد، میتوان پروفیل را با توجه به باز یا بسته بودن سطح مقطع آن تقسیمبندی کرد.
پروفیلهای صنعتی بیشترین استفاده را در صنعت خودروسازی دارند. در مقابل پروفیلهای ساختمانی معمولا برای ساخت درب و پنجره مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به اهمیت این مقاطع در صنعت ساختوساز، بهتر است انواع و کاربرد آنها را بشناسید. برای آگاهی از این موارد تا انتها با ما همراه باشید.
معرفی کامل پروفیل ساختمانی
پروفیل ساختمانی به نوعی از این مقاطع گفته میشود که با ضخامت و استحکام خود تنها در پروژههای ساختوساز مورد استفاده قرار میگیرند. ضخامت این مقاطع معمولا بین 2 تا 4 میلیمتر است.
قیمت پروفیل ساختمانی با در نظر گرفتن نوع آن مشخص میشود. این مقاطع را با توجه به روش تولید یا سطح مقطعی که دارند در گروههای مختلف تقسیم میکنند و کاربرد هر کدام در بخش خاصی از ساختمان دیده میشود.
با توجه به اهمیت پروفیل در ساخت پروژههای ساختمانی و تاثیری که بر هزینههای کلی ساختوساز میگذارد؛ باید پیش از خرید این مقاطع از قیمت پروفیل اطلاع یابید. فولادینو در این مسیر به شما کمک میکند. برای آگاهی از این موارد روی https://fooladino.com/products/profile کلیک کنید.
معرفی انواع پروفیل ساختمانی با توجه به روش ساخت
یکی از مهمترین تقسیمبندیهای پروفیل ساختمانی به روش تولید آنها برمیگردد. بهطور کلی برای ساخت آنها باید از روشهای نورد گرم، نورد سرد یا مرکب استفاده میشود که به شرح زیر هستند:
نورد گرم
برای تولید این پروفیل از نورد گرم شمش فولاد استفاده میشود. قیمت پروفیل قوطی نورد گرم بسته به قیمت روز فولاد متفاوت است. مهمترین ویژگی این محصولات دوربسته را میتوان مقاومت در برابر فشار بیرونی دانست.
نورد سرد
برای تولید این نوع پروفیل باید ورقهای فولادی را شکل داد. همچنین باید گفت دیگر نیازی به استفاده از مواد مذاب در ساخت آن نیست. در این روش ظاهر ورقهای فولادی از طریق خمکردن و پرس تغییر میکند و در نهایت شکلی ناودانی خواهند داشت.
مقاطع تولیدشده به روش نورد سرد از کاربرد زیادی در بخشهای سبک و سرپایی مانند سقف و چهارچوب برخوردار هستند. این مقاطع معمولا مقاومت بالایی ندارند و در کارهای اصلی مورد استفاده قرار نمیگیرند.
مرکب
برای تولید پروفیل مرکب باید از ترکیب 2 روش نورد گرم و نورد سرد استفاده شود. درواقع مقاطع ساختهشده از طریق این روش، ترکیبی از پروفیلهای نورد سرد و گرم هستند. معمولا از آنها برای ساخت ناودانی دوبل و نبشی دوبل استفاده میشود.
انواع پروفیل ساختمانی با توجه به کاربرد
قیمت قوطی پروفیل با توجه به نوع و کاربرد آن مشخص میشود. ازاینرو شناخت این مقاطع اهمیت زیادی برای افرادی که در صنعت ساختوساز فعال هستند دارد. در ادامه با پرکاربردترین این نمونهها آشنا میشویم.
- پروفیل آبرو: از معضلاتی که هر ساختمان را تهدید میکند نحوه انتقال آب برف و باران از روی سقف آن است. برای رفع این مشکل میتوان از پروفیل آبرو که از ورقهای فولادی گالوانیزه ساخته شده استفاده کرد. درواقع آبرو از پرکاربردترین این مقاطع بهحساب میآید.
- پروفیل تسمه: تسمههای فولادی با اصطلاح PL نیز شناخته میشوند. عرض این مقاطع معمولا کمتر از 160 میلیمتر است. وقتی به این پروفیل نگاه کنید اعدادی روی آن میبینید که نشاندهنده ضخامت، طول و عرض آن هستند. پروفیل تسمه علاوهبر کاربردهای ساختمانی در ساخت گاردیل نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
- پروفیل ناودانی: این مقطع به 2 شکل ناودانی U و C ساخته میشود. برای تشخیص مدل آن باید به بالها توجه کنید. بالهای موازی با ضخامت یکسان پروفیل C شکل را تشکیل میدهند و در صورت مخروطی بودن آنها نیز مقطع را با نام ناودانی U معرفی میکنند. برای ساخت درب و پنجره میتوان از این محصول استفاده کرد.
- پروفیل نبشی: از پرکاربردترین پروفیلهای مورد استفاده در ساختوساز میتوان به مقطع نبشی اشاره کرد. این مقاطع بهصورت بال مساوی یا نامساوی تولید میشوند. نماد L روی نقشه نشاندهنده این پروفیل است و اعداد بعد از آن اطلاعاتی در رابطه با پنهای بال و ضخامت آن در اختیار افراد قرار میدهند.
- پروفیل سپری: پروفیل سپری در مدلهای مختلفی تولید میشود. قاعده و ارتفاع این مقطع در برخی مقاطع یکسان است اما در مدلهای دیگر ارتفاع میتواند نصف قاعده باشد.
نماد پروفیل سپری حرف T است و میتوان آن را از طریق روشهای نورد گرم و سرد تولید کرد. بیشترین کاربرد این مقطع در اتصالات سازههای فولادی دیده میشود اما برای متصل کردن ستون و سقفهای کاذب و شیشهای نیز کاربرد دارد.
- میلگرد: میلگرد از مهمترین مقاطع مورد استفاده در صنعت ساختوساز است که بدون آن نمیتوان امیدوار بود ساخت سازه بهخوبی پیش برود. قیمت پروفیل در این مقطع با توجه به کیفیت و قطر آن متفاوت است.
- قوطی پروفیل: یکی از مقاطع مهم که بهشکل مربع یا مستطیل تولید میشود و علاوهبر ساختمان سازی در تولید لوازم خانگی و خودرو نیز کاربرد دارد قوطی است.
- پروفیل زد (Z): برای ساخت سقفهای شیروانی فلزی معمولا از پروفیل زد استفاده میشود. البته این مقطع در صنعت کشتیسازی نیز کاربرد دارد.
- تیرآهن: ساخت ستون و تیرهای یک ساختمان از مهمترین بخشهای آن بهشمار میآید. از تیرآهن که جزء شناختهشدهترین پروفیلهای بازار است برای این منظور استفاده میشود. این مقطع در مدلهای مختلف تولید شده که هر کدام کاربرد خاصی دارند.
قیمت پروفیل
مقاطع فولادی و بازار آهنآلات همواره در حال نوسانات قیمتی هستند. این موضوع را با مشاهده قیمت قوطی آهن یا دیگر مقاطع در یک بازه زمانی مشخص، میتوان بهراحتی مشاهده کرد.
با توجه به اهمیت پروفیل در ساخت پروژههای ساختمانی و تاثیری که بر هزینههای کلی ساختوساز میگذارد؛ بنابراین باید پیش از خرید این مقاطع از قیمت پروفیل اطلاع یابید.
خرید قوطی پروفیل از فولادینو
مجموعه فولادینو یا فولادسازان راه ابریشم در زمینه تولید و فروش انواع مقاطع فولادی با بهترین کیفیت فعالیت دارد. این مجموعه در تلاش است نیاز بازار به انواع پروفیل را برطرف سازد. به همین دلیل نیز این مقاطع را با مناسبترین قیمت به بازار عرضه میکند.
جمعبندی
قیمت پروفیل با توجه به نوع آن و کاربردی که دارد متفاوت است. از پرکاربردترین پروفیلهای ساختمانی میتوان به پروفیل ناودانی، زد، تسمه، قوطی، میلگرد، تیرآهن، نبشی و سپری اشاره کرد. برای ساخت این مقاطع از روش نورد گرم، سرد یا مرکب استفاده میشود.