دکوراسیون

پارتیشن چیست؟ آشنایی با انواع پارتیشن

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، دیواری کاربردی و قابل حمل که نقش جداکننده فضا را ایفا می‌کند، ساخته شد؛ که به آن پارتیشن می‌گویند.

فضاها با هر کاربری و متراژی که دارند، می‌توانند به کمک پارتیشن، به چند قسمت تقسیم شوند. به عنوان مثال: در فضای اداری، می‌توان به کمک پارتیشن‌ ها، فضا را به چند قسمت بزرگ و کوچک با کاربری‌های مختلف تبدیل کرد؛ یا حتی در فضای مسکونی، با صرف هزینه‌ای اندک، می‌توان به کمک پارتیشن، اتاقی را به فضا اضافه نمود.

در این مطلب، سعی کرده‌ایم شما را با پارتیشن و انواع آن آشنا کنیم. تا به‌راحتی با اطلاعاتی که از آن‌ها به‌دست می‌آورید، پارتیشن موردنظر فضای خود را انتخاب و خریداری کنید. پس با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.

پارتیشن چیست؟

پارتیشن به معنای قسمت بندی و جداسازی ست. با استفاده از پارتیشن بندی میتوان از فضای مورد نظر استفاده بهینه نمود. مثلا فضاهای بزرگ را میتوان به چند قسمت تقسیم بندی کرد و عملکردی متفاوت در هر بخش انجام داد. از پارتیشن بندی در انواع مکان های اداری، مسکونی و غیر مسکونی میتوان استفاده نمود و با تفکیک فضا چندین فضای کاربری طراحی و ایجاد کرد. هرسیستمی که بتواند فضا را تقسیم کند پارتیشن نامیده می شود. سیستم جدا کننده های کاذب که امروزه با نام پارتیشن شناخته می شوند نوعی تجهیزات تقسیم بندی فضاهای داخلی بوده که با هدف منظم کردن محیط و با پیش بینی قابلیت جابجایی طراحی و ساخته می شوند.

پارتیشن

انواع پارتیشن

پارتیشن در مدل ها و کاربرد های مختلف طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد. پارتیشن به صورت کلی دارای دو دسته بندی می باشد:

  • پارتیشن اداری
  • پارتیشن خانگی (پارتیشن دکوراتیو منزل)

پارتیشن اداری 

این متریال برای جداسازی قسمت های مختلف یک اداره و سازمان مورد استفاده قرار می گیرد و بر اساس نیازها و کاربرد آن ها در ادارات و شرکت ها طراحی می شوند. پارتیشن ها علاوه بر زیبایی در طراحی دکوراسیون داخلی اداری نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. مدل پارتیشن اداری می تواند تاثیر بسیار زیادی بر دکوراسیون داخلی شرکت و محل کار شما بگذارد، معمولا مدل پارتیشن اداری برای حفظ نظم و آرامش بیشتر کارمندان و نیز کنترل راحتر آن ها مورد استفاده قرار می گیرد که با هزینه ای مناسب و قابلیت جابه جایی گزینه ی بسیار مناسبی برای رفع اینگونه نیازهاست. در طراحی انواع پارتیشن های اداری می توان استفاده از اجسام شیشه ای، چوبی و فلزی را مشاهده کرد.

هر از این مدل ها بنا بر ضرورت و کاربرد آن انتخاب و طراحی شده اند. از جمله نکات بارزی که می توان در استفاده از پارتیشن اداری نام برد، ایجاد محیطی بدون تنش با دسترسی بالا برای کارمندان می باشد که از بزرگترین علت های استفاده فراگیر از پارتیشن های اداری است.

پارتیشن

پارتیشن خانگی

پارتیشن دکوراتیو منزل، برای فضای خانه‌، مخصوصا آپارتمان های کوچک که عملاً امکان جداسازی محیط و داشتن فضایی مجزا در خانه با استفاده از دیوارها در آن ها غیر ممکن است بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی شرایط دیگر هم فضا به‌ قدری بزرگ است که بایستی قسمتی از خانه، مثلاً نشیمن و پذیرایی را در یک فضای مشخص و جدا از یکدیگر ایجاد کرد. پارتیشن خانگی بهترین متریال برای جداسازی و تغییر دکوراسیون ساختمان شماست.

استفاده از جدا کننده‌های زیبا و کاربردی، تکنیک‌های شفاف سازی، رنگ بندی‌های متناسب با نیازهای موجود، تنوع مصالح، استفاده از المان‌های بصری، شومینه، آکواریوم، گیاهان طبیعی و توجه به نحوه قرار گیری و تعامل مابین مبلمان فضاهای مختلف، می‌توان علاوه بر بالا بردن ارزش عملکردی فضای زندگی، بر آسایش محیطی افراد در محیط زندگی نیز افزود. از این میان پارتیشن‌های دکوراتیو نقش بیشتری را در ایجاد فضاهای خصوصی بر عهده دارد.

مزایای استفاده از پارتیشن چیست؟

  • ایجاد زیبایی و خاص‌شدن فضا به کمک پارتیشن
  • تنوع رنگ، طرح و فرم پارتیشن‌ ها
  • پارتیشن‌ ها از نوع متحرک، قابلیت جابجایی دارند.
  • در اندازه‌های دلخواه قابل ساخت هستند.
  • امکان مونتاژ و دمونتاژ سریع و آسان
  • صرفه‌جویی در هزینه‌ها به جای ساخت دیوار
  • نصب سریع پارتیشن و عدم هدر رفتن زمان
  • وزن کم

پارتیشن بر چه اساسی انتخاب می‌شود؟

پارتیشن‌ ها با توجه به کاربری که فضا دارد و هدفی که محیط در استفاده از پارتیشن دارد، طراحی و در فضاهای داخلی استفاده می‌شوند.

به عنوان مثال: در یک محیط اداری، هدف تنها جدا‌کردن کارکنان از یکدیگر است. در این حالت از پارتیشن‌ های تک جداره با ارتفاع کوتاه استفاده می‌شود. که صرفا جداسازی را انجام می‌دهند. اما اگر هدف از استفاده پارتیشن آکوستیک‌کردن محیط از سر و صدا است باید از پارتیشن‌ های دوجداره با ارتفاع بلند استفاده شود. تا محیط را به طور کامل پوشش دهد. یا در یک محیط مسکونی استفاده از پارتیشن بیشتر جنبه دکوراتیو دارد. و در واحدهایی با متراژ کوچک نباید باعث کم‌شدن فضا شود.

پارتیشن‌ها چند نوع هستند؟

  • پارتیشن اداری
  • پارتیشن دو جداره
  • پارتیشن تک جداره
  • پارتیشن آکوستیک
  • پارتیشن چوبی
  • پارتیشن ام دی اف
  • پارتیشن قابل شستشو
  • پارتیشن شیشه ای
  • پارتیشن ضد حریق
  • پارتیشن پی وی سی

پارتیشن

۱. پارتیشن اداری

پارتیشن اداری یکی از عوامل مهم و اصلی در طراحی فضاهای اداری و محیط کاری است که تاثیر به‌سزایی در بهره‌وری محیط اداری دارد و می‌تواند به‌عنوان یک فرصت، برای الهام بخشیدن به پرسنل و محرک کسب‌و‌کار در نظر گرفته شود. پس سعی کنید در فضاهای اداری از پارتیشن‌ های ساده و مینیمال با رنگ‌های خنثی استفاده کنید. شما با این کار به فضای اداری حس آرامش را انتقال می‌دهید که این خود بر بازدهی کار کارمندان اثرگذار است.

۲. پارتیشن دوجداره

پارتیشن دوجداره معمولا با ام دی اف‌ هایی با ضخامت ۱۲ سانتی‌متر به صورت کوتاه، نیمه‌بلند و بلند ساخته می‌شود. که معمولا ارتفاع آن‌ها به عواملی مانند: جریان گردشی هوا و عایق‌شدن از لحاظ صدا بستگی دارد. در این نوع پارتیشن‌ ها اگر از مصالح شیشه استفاده شود، شیشه نیز دوجداره خواهد بود.

۳. پارتیشن تک جداره

پارتیشن تک جداره مانند نوع‌های دیگر پارتیشن، برای جداسازی فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ با این تفاوت که نقش موثری در کاهش انتقال صدا ایفا نمی‌کند. این نوع پارتیشن‌ ها به نام پارتیشن‌ های معمولی معروفند و ساده‌تر از پارتیشن های دو جداره هستند. علاوه‌بر آن طرح‌بندی این پارتیشن ها محدود بوده و تنوع زیادی ندارند.

۴. پارتیشن آکوستیک

نوعی از پارتیشن‌ ها که امکان انتقال صدا در آن‌ها وجود ندارد و معمولا از نوع پارتیشن‌ های دوجداره هستند.

پارتیشن

۵. پارتیشن چوبی

در دسته پارتیشن‌ های چوبی از مصالح چوب برای ساخت استفاده می‌شود. در واقع، هم اسکلت، هم پانل‌ها از جنس چوب هستند.

چوب استفاده شده، می‌تواند چوب روس، گردو یا راش باشد؛ که بستگی به نوع چوب، قیمت آن هم تعیین می‌شود. همچنین برای زیبایی پارتیشن، می‌توان از انواع چوب‌های نام برده شده با بافت‌ها، طرح‌ها و رنگ‌های مختلف استفاده کرد.

۶. پارتیشن ام دی اف

نوعی پارتیشن‌ های چوبی که به جای چوب، از ام دی اف ساخته شده‌اند.

۷. پارتیشن قابل شستشو

برخی از پارتیشن‌ ها قابلیت شستشو دارند؛ که این نوع برای فضاهایی مانند: بیمارستان‌ها کاربرد دارد.

پارتیشن

۸. پارتیشن شیشه ای

این نوع از پارتیشن‌ ها همانطور که از اسمشان مشخص است از شیشه ساخته شده‌اند. اگر در فضایی می‌خواهید دید دوطرفه وجود داشته باشد بهترین انتخاب، پارتیشن‌ های شیشه‌ ای هستند که می‌توانند از نوع دوجداره (عایق صدا) نیز باشند.

۹. پارتیشن ضد حریق

در فضاهایی مانند آشپزخانه و… که دائما در تعامل با حرارت و آتش هستند؛ بهترین نوع پارتیشن، پارتیشن‌ های ضد حریق است.

۱۰. پارتیشن پی وی سی

پارتیشن‌ های پی وی سی یکی از بهترین و زیباترین نوع جدا کننده‌ ها هستند. این نوع پارتیشن‌ ها، دارای تنوع بسیاری در طرح و رنگ هستند و قابلیت تنظیم شدن دارند. نصب آن‌ها آسان و سریع است و وزن کمی دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.