مصالح ساختمانی

چوب پلاست چیست و چه کاربردی دارد؟

امروزه استفاده از مصالح جدیدتری که ثبات و دوام مناسبی داشته باشند و مطابق با فناوری‌های روز تولید شوند، بسیار موردتوجه می گیرد. در حقیقت، طراحان داخلی سعی دارند در قالب پروژه‌های ساخت‌وساز ویلا و آپارتمان‌های لاکچری، از مصالحی مثل چوب پلاست و ترموود استفاده کنند. این پروفیل‌ها، کامپوزیت‌هایی مقاوم و فوق‌العاده جذاب هستند که در برابر نفوذ رطوبت و مضرات اشعه یووی مقاومت کافی دارند. همراه ما باشید تا به شکل کامل با مزایا و کاربردهای چوب پلاست آشنا شوید.

چوب پلاست چیست و چه کاربردی دارد؟

چوب پلاست، یکی از جدیدترین و متداول‌ترین مصالح ساختمانی است که بر پایه چوب تهیه می شود. درواقع این پروفیل‌های لاکچری و جدید، کامپوزیت‌هایی ترکیبی هستند که به کمک مواد پلیمری و تراشه‌های چوبی ساخته می‌شوند. از این مصالح می‌توان برای زیباسازی دکوراسیون خارجی ویلا و بهبود نمای ظاهری ساختمان استفاده کرد. این کامپوزیت‌ها با روش‌های مختلف قالب‌گیری و در شکل‌های توپر و یا تو خالی تولید شده‌اند تا در کاربردهای متفاوتی استفاده شوند. اغلب طراحان داخلی و معماران به خاطر کاهش هزینه پایانی نمای خارجی و اهمیت استفاده از کفپوش‌هایی بادوام و کیفیت مناسب، اقدام به استفاده از چوب پلاست می نمایند‌.

جالب است بدانید که چوب پلاست مقاومت بسیار زیادی در برابر میکروارگانیسم‌های مخرب، قارچ‌ها، رطوبت، نور خورشید و شرایط جوی نامناسب دارد. پایداری بسیار بالای این پروفیل در برابر شرایط مختلفی مانند بارش، باران، ترک‌خوردگی، سایش و تراکم عبوری بالا، باعث می شود چوب پلاست، به‌عنوان یکی از بهترین و محبوب‌ترین مصالح در نمای داخلی ساختمان‌ها و کف پوش‌ها استفاده شود. این پروفیل‌ها در بسیاری از قسمت‌ها به کار گرفته می‌شوند. از مهم‌ترین مزایای استفاده از چوب پلاست در ساختمان و پروژه‌های ساخت‌وساز، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب آسان و ارزان
  • عایق حرارتی و صوتی
  • تنوع بی‌نظیر اندازه و رنگ
  • ثبات رنگ در برابر نور خورشید
  • پایداری و ثبات بافت در برابر اشعه
  • مقاوم در برابر رشد قارچ خزه و جلبک
  • مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی
  • استحکام بالا در برابر رطوبت و پوسیدگی
  • کاهش قطع بی‌رویه درختان جنگل و تولید چوب

جالب است بدانید که چوب پلاست از مواد سنتزی مثل پی‌وی‌سی، پروپلین و پلی‌اتیلن تهیه می‌شود. در مخزن مخلوط شونده از پوست بادام‌زمینی، چوب بامبو، چوب گردو، گیاهان و ترکیباتی مثل چسب برای تولید این سازه‌ها به کار می برند. چوب پلاست‌های مختلف، در اندازه‌ها و طرح‌های متفاوتی در بازارهای داخلی موجود هستند و به فروش می‌رسند.

مهم‌ترین کاربردهای چوب پلاست

جالب است بدانید که مهم‌ترین کاربردهای چوب پلاست در صنعت ساختمان‌سازی می‌باشد. درواقع طراحان داخلی بسیاری در پروژه‌های ساختمانی، به کمک این کفپوش‌ها و سازه‌های جذاب، رنگ و لعابی مدرن و لاکچری به پروژه خود می‌بخشند.

کاربرد چوب پلاست در محوطه‌سازی برای ویلا

برخی از مهم‌ترین موارد استفاده از پروفیل‌های چوب پلاست مربوط به محوطه‌سازی باغ، زمین‌های سرسبز، خانه‌های ویلایی و آپارتمان‌های حیاط دار می شوند. این پروفیل‌ها طرحی طبیعی و لاکچری شبیه به چوب دارند و می‌توانند محوطه اطراف مکان موردنظر شما را زیباتر کنند. درواقع شما می توانید به کمک نرده‌های چوبی که از پروفیل‌های چوب پلاست تهیه شده‌اند، جلوه و زیبایی محیط اطراف ویلای خود را افزایش دهید. برای محوطه‌سازی باغچه یا فضای سبز نیز، می‌توانید به انتخاب این گزینه‌های لاکچری فکر کنید. این نرده‌ها با پروفیل‌های باریک و ضخیم چوب پلاست تهیه می‌شوند و در زیبایی و محافظت از ویلای شما نقش دارند.

طراحی روف گاردن به کمک چوب پلاست

یکی از جذاب‌ترین ایده‌هایی که به کمک چوب پلاست اجرا می‌شود، داشتن روف گاردنی با کفپوش‌ها و دیوارهای چوبی است. درواقع شما می‌توانید علاوه بر پشت‌بام، در تراس یا بالکن و بسیاری از قسمت‌های ویلا از چوب پلاست کمک بگیرید. ترکیب این متریال با چمن مصنوعی، می‌تواند جذابیت محیط سازه شما را تا چند برابر افزایش دهد. نصب آسان و هزینه پایین این مصالح، آن‌ها را به یکی از معتبرترین پروفیل‌ها تبدیل کرده است. اگر دوست دارید که فضای پشت‌بام یا بالکن شما شبیه به باغ یا باغچه شود و جلوه‌ای چشم‌نواز داشته باشد، بهتر است به‌جای تزیین روف گاردن با مبلمان و وسایل تیره، از چوب پلاست و چمن مصنوعی استفاده کنید؛ تا نمای خیره‌کننده‌ای به ویلای خود ببخشید‌. مقاومت و دوام بالای این پروفیل‌ها در فضای آزاد، باعث می شود توقعات مشتریان پس از استفاده از این کفپوش‌ها برآورده شود؛ زیرا عوامل محیطی نمی‌توانند ویژگی‌های ساختاری این سازه‌ها را تغییر دهند.

اجرای کفپوش‌های ساختمانی با چوب پلاست

یکی دیگر از کاربردهای جالب پروفیل‌های چوب پلاست، استفاده از آن‌ها در تولید‌ کفپوش‌های ساختمانی است. شما می‌توانید این کفپوش‌ها را در ابعاد و اندازه‌های مختلف، برای زیباسازی کف در قسمت‌های مختلف خانه و ویلا استفاده کنید. ترکیب کردن این سازه‌ها با چمن مصنوعی، می‌تواند کف‌پوشی بسیار لاکچری در اختیار شما قرار دهد. البته شما می‌توانید برای محوطه داخلی خانه نیز از این کفپوش‌های مقاوم و بدون صدا که حالت عایق نیز دارند، استفاده کنید‌ رنگ های متنوع این کفپوش‌های جذاب و مقاوم، باعث می‌شود تا شما بتوانید در صورت استفاده از چوب پلاست، رنگ ملزومات دکوراسیون داخلی را با وسایل منزل خود هماهنگ کنید. این پروفیل‌ها رنگ یکنواخت و سطح براق و یکپارچه‌ای دارند و به شما کمک می‌کنند تا ویلایی خود را لاکچری و مدرن طراحی کنید.

جمع‌بندی

مقاومت بالای پروفیل‌های چوب پلاست در برابر رطوبت، نور خورشید، حشرات موزی و موارد این‌چنینی، باعث شده است تا این پروفیل‌های کامپوزیتی، طرفداران بسیار زیادی داشته باشند. قیمت مناسب و هزینه نصب بسیار پایین این متریال، توجه بسیاری از معماران را برای ایجاد تمایز در زیبایی و جذابیت ویلا به خود جلب کرده است.‌ شما هم می‌توانید این پروفیل‌های لاکچری را در رنگ‌های مختلف سفارش دهید و برای زیباسازی نمای داخلی و خارجی ویلا، باغچه و محوطه‌سازی مکان‌های مدنظرتان، از این پروفیل‌ها به‌صورت تکی و یا به همراه ترموود و چمن مصنوعی استفاده کنید تا از زیبایی و جلوه‌ای که به محیط بخشیده‌اید لذت ببرید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.