مهندسی فناوری اطلاعات

رادیو وایرلس چیست؟ و کاربرد radio wireless

 رادیو وایرلس یا رادیو بی‌سیم یکی از تجهیزات شبکه است که به منظور پوشش‌دهی شبکه در فواصل طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله قصد داریم در رابطه با رادیو وایرلس و کاربردهای آن مطالبی را در اختیار شما قرار دهیم.برای کسب اطلاعات بیشتر با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.

رادیو وایرلس چیست؟

رادیو وایرلس (به انگلیسی radio wireless) فناوری بی سیم است که داده ها را در قالب امواج رادیویی به مقصد ارسال می کند و همچنین داده ها و دیتا را از مقصد به مبدأ ارسال می کند. رادیو وایرلس برای انجام وظیفه خود از ارتباط نقطه به نقطه (PTP یا Point to Point) یا یک نقطه به چند نقطه (PTMP یا Point to MultiPoint) استفاده می کند. رادیو وایرلس انعطاف پذیر است بنابراین از آن‌ برای انتقال اطلاعات در فواصل مختلف استفاده می شود.

رادیو وایرلس

مشخصات رادیو وایرلس

  • عملکرد سیستم
  • استاندارد شبکه وایرلس
  • توان سیستم
  • لایسنس لول رادیو وایرلس
  • مشخصات شبکه وایرلس
  • حافظه فلش، پردازنده و حافظه رم رادیو وایرلس

مزایای رادیو وایرلس

  • از امواج استفاده می شود بنابراین هزینه تجهیزات فیزیکی کاهش می یابد.
  • به کابل نیازی ندارد بنابراین تبادل اطلاعات بدون آسیب های مربوط به تجهیزات فیزیکی صورت می گیرد.
  • به دلیل بی سیم بودن این وسیله می توان شبکه ارتباطی را گسترش داد.
  • پیاده سازی آن آسان است چرا که داده ها را در قالب امواج رادیویی ارسال می کند.

کاربرد رادیوی وایرلس

  • دسترسی به اینترنت با سرعت بالا بدون محدودیت برای آپلود یا دانلود
  • مناسب برای هتل ها، سازمان ها، شرکت ها و کارخانه ها است.
  • مناسب برای شرکت هایی است که حداقل ۱۰ کاربر دارند.‌
  • مناسب برای افرادی است که در زمینه بورس، خرید و فروش سهام فعالیت می کنند.

ویژگی های آنتن رادیویی وایرلس

  1. در شرایط جوی نامساعد، می تواند امواج رادیویی را در جهت درست انتقال دهد.
  2. می تواند محدوده وسیعی را پوشش دهد.
  3. نور مستقیم خورشید نمی تواند بر روی عملکرد آن تأثیر بگذارد.
  4. عرض پرتو خوبی دارد.
  5. می تواند در باند فرکانس ۵ گیگاهرتز کار کند.
  6. توان عملیاتی آن بالا است.
  7. می تواند امواج را به صورت افقی و عمودی ارسال کند.
  8. قابلیت این را دارد که تأثیر تابش دهنده دستگاه های RF در نزدیکی با آنتن را کاهش دهد.
  9. از فشار باد و نویز محیط استفاده می کند تا امواج به صورت پایدار ارسال شوند.

رادیو وایرلس

انواع رادیو وایرلس

radio wireless به دو صورت رادیو آنتن یکپارچه (مانند SXTsq) و رادیو با آنتن جداگانه (مانند NetMetal) است. نحوه عملکرد رادیو با آنتن جداگانه به این صورت است که به هنگام راه اندازی آن به یک آنتن جداگانه نیاز است.

رادیو بی سیم را به دو صورت رادیو بی سیم indoor و رادیو بی سیم outdoor دسته بندی می کنند.

رادیو بی سیم indoor: از این نوع رادیو وایرلس برای فضای داخلی ساختمان که امواج بلندی دارد استفاده می شود.

رادیو بی سیم outdoor: از این نوع رادیو وایرلس برای فضای بیرونی استفاده می شود. این وسیله داده را با موج کوتاه ارسال می کند.

بطور کلی می توان گفت که این دو رادیو دقیقاً نقطه مقابل یکدیگر هستند.

مهم ترین کاربرد رادیو بی‌سیم چه می‌باشد؟

پیش تر‌ها و قبل از ورود رادیو بی‌سیم به دنیای شبکه‌های اینترنتی ارسال دیتا با محدودیت‌هایی مواجه بود. به عبارت دیگر ارسال دیتا تا یک محدوده خاص امکان پذیر بود و مسافت‌ها محدوه خاصی را برای ارسال و دریافت مشخص کرده بودند.
رادیو بی‌سیم یکی از پرکاربرد‌ترین تجهیزات شبکه می باشد که قابلت پوشش‌دهی تا مسافت‌های بی‌نهایت را برای ارسال دیتا فراهم می‌کند.

مهم‌ترین کاربر رادیو وایرلس را می‌توان انتقال و جابجایی داده‌ها، صوت و تصاویر بدون محدوده مکانی دانست، این امکانات به واسطه آنتن‌های بی‌سیم صورت می پذیرد. استفاده از رادیو بی‌سیم در سازمان‌ها و موسسات بزرگ کارایی بالایی دارد به علاوه در انتقال فایل‌ها در دوربین مدار بسته نیز نقش مهمی را ایفا کرده است.

radio wireless

نحوه برقراری ارتباط بین یک یا چند رادیو وایرلس

روش های برقراری ارتباط بین یک یا چند رادیو وایرلس می پردازیم.

Point to Point

ارتباط بین دو نقطه است که برای برقراری این ارتباط از رادیوی وایرلس استفاده می شود. در این ارتباط یک رادیو نقش سرویس دهنده یا Access Point و رادیو دیگر نقش سرویس گیرنده یا Station را دارد. شرکت هایی که ۲ شعبه دارند و می خواهند بین دو شعبه ارتباط برقرار کنند می توانند از این نوع ارتباط استفاده کنند. این نوع از ارتباط هنگامی برقرار می شود که دید مستقیم و بدون مانع باشد. هزینه این ارتباط به صرفه است و راه اندازی آن نسبت به روش های دیگر آسان است.

Point to MultiPoint

ارتباط بین چند نقطه است که برای برقراری ارتباط بین نقاط از رادیوی وایرلس استفاده می شود. در این نوع ارتباط یک رادیو نقش سرویس دهنده یا اکسس پوینت را دارد و سایر رادیوها در نقاط مختلف بعنوان سرویس گیرنده یا Station هستند. یک شرکت با شعبه های مختلف اگر تمایل داشته باشد بین تمامی شعبه های خود ارتباط برقرار کند، می تواند از ارتباط Point to Multipoint استفاده کند. این نوع ارتباط هزینه مناسبی دارد و نصب آن آسان است.

radio wireless

مودم رادیویی

مودم رادیویی می تواند داده ها و دیتاها را به صورت بی سیم تا مسافت ۱۰ کیلومتر انتقال دهد. به کمک مودم رادیویی می توان یک راه برای شبکه های رادیویی خصوصی درست کرد. شبکه های رادیویی خصوصی در برنامه های صنعتی، زمانی که نیاز به ارتباط داده های فوری است، استفاده می شوند. این مودم به داده ها اجازه می دهد تا از اپراتورهای شبکه مخابراتی یا ماهواره ای مستقل باشد. پارامترهایی که بر عملکرد رادیو تأثیر گذار هستند شامل: ارتفاع و نوع آنتن، حساسیت رادیو، توان خروجی رادیو است. مودم های رادیویی برای انتقال داده به یک آنتن خارجی نیاز دارند.

بهترین مودم وایرلس رادیویی

حال که دانستید radio wireless چیست به بررسی مودم وایرلس رادیویی می پردازیم.

از بهترین مودم های وایرلس رادیویی می توان به موراد زیر اشاره کرد.

Mikrotik SXT Lite ۵
رادیو میکروتیک مدل Mikrotik SXT Lite۵ یکی از رادیوهای فضای خارجی (outdoor) پر سرعت با قیمت مناسب است. این مدل یک رادیو وایرلس ۵ گیگاهرتز با cpu برابر ۶۰۰ مگاهرتز است که حافظه اصلی آن ۶۴ مگابایت است و آنتنی با توان عملیاتی ۱۶ د سی بل دارد.

Mikrotik SXT SA۵
رادیو وایرلس میکروتیک SXT SA۵ یک اکسس پوینت فضای خارجی است. پوشش دهی این مدل نسبت به مدل های قبلی SXT بهتر است. می توان از آن برای برقراری ارتباط Point To Point یا Point to Multi Point استفاده کرد. یک رادیو وایرلس ۵ گیگاهرتز است، آنتنی با توان عملیاتی ۱۴ د سی‌ بل دارد و سرعت آن ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه است.

Mikrotik SXT ۲
رادیو وایرلس Mikrotik SXT ۲ یک رادیو وایرلس فضای خارجی است که آنتنی با پهنای باند وسیع دارد و برای برقراری ارتباط Point To Point یا Point to Multi Point استفاده می شود. آنتنی با توان ۱۰ د سی‌ بل دارد، باند آن ۲ گیگاهرتز است و سرعت این مدل ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه است.

radio wireless

منبع: randeno , barghchi

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.