اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مهندسی عمران

صنعت ساختمان سازی چیست؟

صنعت ساختمان سازی

صنعت ساختمان سازی از زمان های قدیم به عنوان یک صنعت سنتی و با بهره وری کم شناخته شده است. بر اساس مطالعات اخیر این فرآیند زمان بر بوده و به کندی پیش می رفته است؛ اما با ورود تکنولوژی به این صنعت در دهه های اخیر با استفاده از قطعات پیش ساخته، ساخت ساختمان ها سریع تر به پایان می رسد.

صنعت ساختمان سازی عبارتی است که شما حتما تا به این امروز از زندگی خودتان بارها با آن روبرو شده اید، اما تا به حال به این فکر کرده است که اصولا صنعت ساختمان سازی چه بوده و دارای چه ابعدی می باشد؟ در معمای تئوری، ساختمان یا سازه ای است که برای سکونت یا تجارت و به عنوان سرپناه یا محلی برای انجام کسب و کار ساخته می شود که محیط را به دو بخش درون و بیرون تقسیم می کند. در معنای کلی و عمومی هر سازه ای را می توان ساختمان نامید، چرا که منظور از ساختمان، بنا های ساخته شده با مصالحی همچون سیمان، آجر، گچ، آهن و غیره است.

ساختمان سازی

 در ادامه مطلب برای آشنایی بیشتر با صنعت ساختمان سازی همراه پورتال جامع مهندسین ایران باشید.

صنعت ساختمان سازی چیست؟

ساختمان یا بنا سازه ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می شود که محیط را به دو بخش درون و بیرون تقسیم می کند. در معنای کلی هر سازه ای را می توان ساختمان نامید. منظور از ساختمان، بناهای ساخته شده با مصالح بنایی همچون سیمان، آجر، گچ، آهن و… می باشد.

برخی از ساختمان ها را از نظر بلندی که دارند طبقه بندی می کنند مثلا به ساختمان هایی که بلندی آنها از اندازه مشخصی بیشتر باشد، ساختمان بلند مرتبه می گویند. جالب است بدانید طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری در ایران به ساختمان هایی که بالاتر از شش طبقه باشند ساختمان بلند مرتبه می گویند.

همچنین به ساختمان های بسیار بلند برج یا آسمان خراش گفته می شود و به ساختمان های بزرگ با ارزش قدیمی بیشتر، عمارت می گویند.

صنعت ساختمان

انواع ساختمان بر اساس اهمیت و نوع کاربردشان

ساختمان ها بر اساس اهمیت و کاربرد به چهار گروه اصلی تقسیم بندی می شوند که در ادامه این بخش به صورت کامل به معرفی این چهار گروه خواهیم پرداخت. گروه اول یا ساختمان با اهمیت خیلی زیاد نامیده می شود که شامل مراکز آتش نشانی، بیمارستان ها، مخابرات، نیروگاه ها، برج های مراقبت، تاسیسات آب رسانی، مراکز کمک رسانی، رادیو و تلویزیون، تاسیسات انتظامی و غیره می شود. گروه دوم از ساختمان سازی با عنوان ساختمان های با اهیمت زیاد شناخته می شوند که دارای سه زیر مجموعه است.

صنعت ساختمان سازی

دسته اول شامل آن دسته از ساختمان هایی می شود که خرابی ناشی از آن موجب تلفات جانی و مالی زیادی می شود مثل فروشگاه های بزرگ، مدارس، سینماها و غیره. دسته بندی به آن دسته از ساختمان هایی گفته می شود که باعث از دست رفتن ثروت ملی می شوند. به عنوان مثال مراکز نگهداری اسناد و مدارک ملی، موزه ها و غیره جزو این ساختمان ها هستند. در نهایت زیر مجموعه سوم از گروه دوم نیز آن دسته از ساختمان هایی هستند که موجب آتش سوزی و آلودگی محیط زیست می شوند. مراکز سوخت رسانی، پالایشگاه ها و غیره در این بخش جای می گیرند.

ویژگی های صنعت ساختمان سازی

با بازگشت به گروه بندی اصلی به گروه سوم یا ساختمان های با اهمیت متوسط می رسیم که این دسته شامل همه ساختمان های مشمول آیین نامه می شوند که البته شامل ساختمان های اعلام شده در سه گروه دیگر نمی شود. از این رو هتل ها، پارکینگ های چند طبقه، کارگاه ها، ساختمان های صنعتی، ساختمان های مسکونی و اداری و تجاری و غیره را می توان در این قسمت معرفی کرد.

در نهایت گروه چهارم با عنوان ساختمان های کم اهمیت معرفی شده و شامل دو دسته می شود که دسته اول مربوط به ساختمان هایی می باشد که خسارت نسبتا کمی از خرابی آنها ایجاد می شود و احتمال بروز تلفات انسانی در آن کم خواهد بود. سالن های نگهداری دام و انبارهای کشاورزی و غیره از بارزترین نمونه های موجود هستند. دسته دیگر هم ساختمان های موقتی هستند که بهره برداری از آنها کمتر از دو سال می باشد.

 

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

  1. درود و خسته نباشید
    صنعت ساختمان سازی یه صنعتی خیلی بزرگی هستش که زیرشاخه های مختلفی داره . و از نظر کسب و کار پر درآمد حساب میشه .
    فقط یه مسله ای که این صنعت رو به فساد می کشونه این بساز بفروش ها هستن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا