بیوگرافی و آثار مژگان و گیسو حریری

بیوگرافی مژگان و گیسو حریری
خواهران ایرانی آمریکایی حریری، به عنوان معماران برتر جهان در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۱۲ شناخته شده اند. خواهر بزرگ تر مژگان حریری در سال ۱۹۵۵ در ایران متولد شد. وی مدرک کارشناسی خود را در سال ۱۹۸۱ از دانشگاه کرنل دریافت نمود. , وی به دلیل موفقیت های چشمگیرش در حین تحصیلات خود موفق شد جایزه الکساندر اشویلر را دریافت نماید. او تحصیلات خود را در رشته طراحی شهری زیر نظر کالین راو ادامه داد و در سال ۱۹۸۳ مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه کرنل دریافت نمود. وی تا زمان تاسیس دفتر حریری و حریری در دفتر جیمزاستوارت پلشک و شرکا مشغول به کار بود.
گیسو حریری خواهر کوچک تر مژگان حریری در سال ۱۹۵۶ در ایران متولد شد. لیسانس خود را در سال ۱۹۸۰ از دانشگاه کرنل دریافت نمود و همزمان با تحصیل در دانشگاه به همراه خواهرش، در برنامه مطالعاتی در زمینه معماری هلند و خانه سازی مدرن به همراه پرفسور گریگوری لسنیکو شرکت نمود. پروژه های دانشجویی وی در گالری فیلیپه بونافونت در سان فرانسیسکو به نمایش درآمدند و در مجله دانشگاهی کرنل نیز به چاپ رسیدند. او در دفتر جنینگز و شتوت نیز مشغول به کار بود.
شرکت حریری-حریری
این دو خواهر در سال ۱۳۶۵ شرکت خود به نام «حریری-حریری» را در شهر نیویورک تاسیس کردند. چیزی که سبک معماری این دو خواهر را از اغلب معماران زمان خود جدا می کرد، نوآوری و نمود نوعی شاعرانگی در طراحی ساختمان های طراحی شده به دست آنها است. پروژه های دفتر حریری و حریری به دلیل کیفیت و نوآوری جوایز متعددی – از جمله جایزه معتبر آکادمی امریکا را دریافت کرده و در نمایشگاه خانه غیر خصوصی (Un-Private House) موزه هنرهای معاصر نیویورک نیز ارائه شده اند.
خانه دیجیتال
یکی از موفق ترین و جذاب ترین پروژه های این دو خواهر پروژه «خانه دیجیتال» است. آنها در سال ۱۳۷۹ به موزه هنر مدرن آمریکا یک خانه دیجیتال مفهومی با نام «خانه غیرخصوصی» ارئه دادند. این خانه که از فولاد و کریستال صفحه نمایش ها ساخته شده بود، یکی از منحصربه فردترین سازه ها در زمان خود بود و موفق به کسب جوایز متعددی شد. این هنر مفهومی بلافاصله توجه همگان را به خود جلب کرد. در آشپزخانه این خانه دیجیتالی، غذاها با همکاری سرآشپز مجازی طبخ می شد.
از ویژگی های جذاب دیگر این خانه مجهز بودن هر اتاق خواب به پنل ضبط رویا بود. مژگان حریری در یکی از مصاحبه هایش می گوید: «این ایده ها شبیه به شعر می ماند که در وجود ما نهفته است. شعر در DNA ما ایرانی هاست. شما با حداقل کلمات می توانید جهان را توصیف کنید. بنابراین، با زبان معماری و با چند عنصر ابتدایی، می توانید تمام جهان خود را توصیف کنید.»
جوایز:
نوع نگاه تازه، سبک نوین در معماری و الهام از معماری ایرانی و تلفیق آن با علم و استفاده از متریال نو و طبیعی، شیوه معماری این دو خواهر خیلی زود مورد توجه استادان فعال در زمینه معماری قرار گرفت. آن ها نه تنها موفق به دریافت جوایز متعددی شدند بلکه آثار این دو خواهر برای چندین بار متوالی در موزه هنرهای معاصر آمریکا به نمایش درآورده شده است. خواهران حریری به عنوان د معمار برجسته در همایش های معنبر معماری سخنرانی کرده اند و امروزه اسم و رسم آنها یکی از شناخته شده ترین نام ها در عرصه معماری است. از جوایز خواهران حریری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی تالار مشاهیر، مجله اینتریور دیزاین، ۲۰۰۵
- فرهنگستان هنر و ادب آمریکا، جایزه معماری فرهنگستان، ۲۰۰۵
- جایزه ی طراحی مهمان نوازی (کافه مرکزی خوان والدس، نیویورک)، ۲۰۰۵
- صد طراح و معمار برتر جهان، جایزه ی آرکیتکچرال دیزاین، ۲۰۰۴
- دهکده سنت مارک (فینالیست مسابقه)، تورنتو، ۲۰۰۴
- صد معمار برتر شهر، نیویورک مگزین، ۲۰۰۲
- ۴۰ معمار زیر ۴۰ سال، ۱۹۹۶
- آرکیتکچرال رکورد، خانه های ماندگار، ۱۹۹۵ (پروژه کلبه خلیج باری)
- انجمن معماری نیویورک، ۱۹۹۵
- نهمین دوسالانه معماری پانامریکن، ۱۹۹۴ (پروژه خانه گورمان)
- طراحی سالانه اینتریور دیزاین ، جایزه محیط، ۱۹۹۳ (پروژه کارگاه های موسیقی JSM)
- انتخاب سازندگان، جایزه بزرگ طراحی ۱۹۹۳ (پروژه خانه نیوکنان)
- آرکیتکچرال رکورد، خانه های ماندگار، ۱۹۹۳ (پروژه خانه نیوکنان)
- معماران پیشرو، معماران جوان، ۱۹۹۰
- انجمن معماری نیویورک، گردهمایی معماران جوان، ۱۹۹۰
راههای ارتباطی
تلفنهای تماس:
تلفن: ۲۱۲.۷۲۷.۰۳۳۸
فکس: ۲۱۲.۷۲۷.۰۴۷۹
سایت: www.haririandhariri.com
ایمیل: info@haririandhariri.com
اینستاگرام: haririandhariri