وردپرس چیست؟ با وردپرس چه سایتهایی میتوان ساخت؟

وردپرس چیست؟
وردپرس (به انگلیسی: Wordpress) نرم افزاری رایگان، متن باز (Open Source) و تحت وب است که بر پایه زبان PHP و پایگاه داده MySQL طراحی شده است. اگر بخواهیم به زبان ساده به معرفی این ابزار بپردازیم باید گفت که وردپرس یک سیستم سایت ساز است که با استفاده از آن میتوان وب سایتهای مختلفی از جمله انواع فروشگاههای اینترنتی، سایتهای شخصی، سیستمهای رزرواسیون و… را در کمترین زمان ایجاد کرد. براساس آمار بدست آمده تا کنون بیش از ۳۴ درصد از کل وب سایتهای جهان با استفاده از WordPress راه اندازی شدهاند. پس در ادامه با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.
تاریخچه وردپرس چیست؟
وردپرس اولین بار در سال ۲۰۰۳ توسط مت مولنوگ (Matt Mullenweg) به صورت رسمی و با هدف راه اندازی یک سیستم وبلاگ دهی منتشر شد. WordPress در ابتدا به طور گسترده مورد توجه وبلاگ نویسان زیادی در سرتاسر جهان قرار گرفت. از آن سال تا کنون وردپرس به روزرسانیها بسیار زیادی داشته است. با گذشت زمان این CMS بسیار پیشرفت کرد و اکنون به محبوبترین و پر استفادهترین سیستم مدیریت محتوا جهان تبدیل شده است.
ویژگیهای وردپرس چیست؟
هر شخصی در جایگاه برنامه نویس یا طراح وبسایت باید بداند وردپرس چیست؟ تا بتواند به نحو احسن از قابلیتهای آن استفاده کند. وردپرس بسیار کارآمد و حرفهای خواهد بود به شرطی که به خوبی با آن آشنا باشیم!
نصب آسان و راحت
یکی از شاخصترین ویژگیهای وردپرس نصب آسان آن است. به گونهای که در عرض چند دقیقه یک فرد نه چندان حرفهای، قادر به نصب و ایجاد صفحات جدید خواهد بود.
قابلیت ایجاد بخشهای گوناگون
پس از طراحی پوسته وردپرس، میتوانید با استفاده از افزونهها، هر بخشی که در سایت خود با توجه به کاربری آن نیاز داشتید را به وجود آورید.
مدیریت آسان
پس از طراحی و شخصیسازی سایت وردپرسی خود، اقدام به انتشار محتوا خواهید کرد. اگر با سایر سیستمهای مدیریت محتوا کار کرده باشید، متوجه خواهید شد که مدیریت سایت با استفاده از وردپرس بسیار سادهتر است.
امنیت
پس از راهاندازی سایت مورد نظر یکی از اساسیترین مسائلی که باید به آن توجه کنیم، مسئله امنیت در برابر هک شدن است. وردپرس با بروز رسانیهای مستمر خود، امنیت سایتها را تامین میکند. اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که تضمین ۱۰۰ درصدی امنیت در فضای وب، تا حدی امکان ناپذیر است و ممکن است در صورت استفاده از آخرین ورژن وردپرس باز هم مورد هجوم هکرها قرار بگیرید و دلیل آن احتمالا استفاده از هاست یا افزونه های نامعتبر است. بنابراین فراموش نکنید که در طراحی وبسایت امنیت را از همه لحاظ تامین کنید.
پشتیبانی مطلوب
یکی از موارد مهمی که در هنگام انتخاب سیستم مدیریت باید به آن توجه کنید، سطح پشتیبانی آن و اطلاعات قابل دسترس، در کشور شماست. خوشبختانه استفاده از وردپرس در کشور ما برای طراحی سایت بسیار مرسوم است و نیز از محبوبیت بالایی برخوردار میباشد، به همین دلیل مطالب و آموزشهای لازم، فایلهای مورد نیاز و آپدیتها، به راحتی در دسترس قرار میگیرند. همچنین در صورت بروز مشکل میتوانید به آدرسهای wp-persian.com و wordpress.org مراجعه کنید و در قسمت انجمنهای پشتیبانی، مشکلات و سوالات خود را مطرح کنید.
رایگان بودن
استفاده از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا از خیلی جوانب بسیار مقرون به صرفه تر از سایر سیستمها میباشد. در ابتدا لازم به ذکر است که امکان طراحی سایت در وردپرس به صورت کاملا رایگان وجود دارد و نیز بسیاری از افزونههای آن نیز رایگان هستند. آن دسته از افزونههایی که باید خریداری شوند و یا به حالت پریمیوم ارتقا داده شوند نیز، قیمت مناسبی دارند و شما میتوانید با کمترین هزینه، سایتی حرفه ای طراحی کنید. اگر شما در بازار طراحی وبسایت شاغل هستید، انتخاب وردپرس برای آن دسته از مشتریانی که سایتی با قیمت مناسب میخواهند، بهترین انتخاب است.
با وردپرس چه سایتهایی میتوان ساخت؟
با وردپرس WordPress شما میتوانید سایتهای بسیاری بسازید از جمله این سایتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وبلاگ
- وب سایت شخصی
- وب سایت تجاری
- فروشگاه اینترنتی
- وب سایت دایرکتوری
- وب سایت استخدامی
- وب سایت خبری
- وب سایت گردشگری
- وب سایت پرسش و پاسخ
- وب سایتهای چند زبانه
قالب وردپرس چیست؟
قالب وردپرس ظاهر سایت شما و آن چیزی است که کاربر می بیند. قالب وردپرس شامل عکس، ویدئو، فایل های صوتی، اسلایدر و… است. در قالب وردپرس می توانید بی نهایت صفحه داشته باشید یا به صورت تک صفحه ای همه مطالبتان را در یک صفحه قرار دهید.
برای ایجاد یا ویرایش صفحات می توانید از بهترین افزونه های وردپرس صفحه ساز مانند ویژوال کامپوزر و افزونه المنتور استفاده کنید و به دلخواه قسمت های مورد نظرتان را ویرایش کنید. اغلب قالب های وردپرس به همراه بسته نصب آسان منتشر می شوند. و می توانید قالب وردپرس را با بسته نصب آسان وردپرس را روی cpanel نصب کنید. بسته نصب آسان شامل هسته وردپرس، پوسته و افزونه های مورد نیاز قالب است و دقیقا تمامی صفحات، مطالب، پورتفولیوها و تصاویر قالب را بر روی هاست شما شبیه سازی می کند.
افزونه وردپرس چیست؟
پلاگین یا افزونه یک نرم افزار کوچک است که به زبان php نوشته می شود. با اضافه شدن در وب سایت های وردپرسی قابلیت جدیدی به وب سایتتان اضافه می کنند و با وردپرس یکپارچه می شوند. انواع مختلفی از افزونه های وردپرس با کاربردهای مختلف برای افزودن امکانات جدید به سایتتان وجود دارد.
در آدرس wordpress.org/plugins در حال حاضر ۵۸,۵۹۷ افزونه به صورت رایگان موجود است.
اجازه دهید با چند مثال این موضوع را بیان کنم افزونه فروشگاهی برای ایجاد امکانات مختلف در وب سایت فروشگاه وجود دارد مانند امکان مقایسه محصولات، افزونه تخفیف، درگاه پراخت و… یا برای سئوی مطالب سایت از افزونه Yoast Seo استفاده می شود. با افزونه فرم ساز مانند افزونه گرویتی فرم برای ایجاد فرم های مختلف می توانید استفاده کنید.
برای استفاده از وردپرس به چه چیزهایی نیاز داریم؟
خب حالا رسیدیم به قسمت شیرین و دوستداشتنی کار یعنی نصب وردپرس. برای شروع راه اندازی وبسایت با وردپرس به یک دامنه و یک میزبان یا هاست نیاز دارید.
- هاست یا میزبانی وب (به انگلیسی Host) قسمتی از یک سرور است، که به ازای مبلغی در اختیار شما قرار میگیرد. این سرور همیشه و به صورت ۲۴ ساعته به اینترنت متصل است. حالا اگر شما در هاست تان اطلاعات سایت خود را قرار دهید، وب سایت شما در سرتاسر اینترنت در دسترس قرار میگیرد. و مخاطبان میتوانند با وارد کردن آدرس سایت در مرورگر، هر لحظه از شبانه روز وارد سایت شما بشوند.
- دامنه (Domain) همان آدرسی هست که شما با وارد کردن آن در مرورگرتان وارد یک سایت می شوید مثلا: www.google.com اجازه دهید دامنه را به زبان ساده تر توضیح دهیم تصور کنید شما قصد دارید یک کسب و کار راه اندازی کنید، برای اینکه کسب و کار شما درآمد مناسبی داشته باشد باید آن را در یک منطقه مناسب و یک آدرس سر راست که مشتری شما آن را به خاطر بسپارد راه اندازی کنید.
خرید هاست و دامنه هم کاری ندارد؛ با یک جستجوی ساده میبینید که دهها شرکت در ایران هستند که این کار را بعد از درخواست در کمتر از چند ساعت برای شما انجام میدهند.
وقتی این دو را فراهم کردید فقط باید فایل قابل نصب آخرین ویرایش وردپرس را از سایت رسمی آن دانلود کنید و مراحل نصب را انجام دهید.
دانلود وردپرس فارسی
برای دانلود وردپرس فارسی وارد لینک زیر شوید و در پایین صفحه بر روی دکمه “دریافت وردپرس” کلیک کنید.
نکته: دو ویرایش فارسی و انگلیسی وردپرس تفاوتی از نظر امکانات و کارایی ندارند.
سوالات متداول وردپرس
محتوا خوبی بود موفق باشید
بسیار عالی