اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

۷ دلیل برای انتخاب سازه فضاکار (فضایی)

در این مقاله قصد داریم به کمک تیم تخصصی شرکت فضاسازه نقش جهان به بررسی ۷ دلیل مهم برای انتخاب سازه فضاکار بپردازیم. این سازه‌ها دارای وزن مناسب و ایمنی بالا هستند و در عین حال استحکام مناسبی نیز دارند. از نظر اقتصادی به صرفه هستند و امکان نصب جرثقیل بر روی آن‌ها وجود دارد. از کاربرد‌های متنوع، زیبایی منحصربه‌فرد و سرعت بالای تولید و نصب هم برخوردار هستند. در ادامه به طور مفصل به هر یک از این موارد می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

معرفی سازه فضاکار و انواع آن

در ابتدا سازه فضایی را معرفی می‌کنیم. این سازه دارای یک ساختار سه بعدی است که اجزای مختلف آن متأثر از فشار و کشش در کنار هم قرار گرفته‌اند. سازه‌های فضایی متشکل از لوله های کوچکی هستند که با قرارگیری در مجاورت هم به صورت یک شکل هندسی خود را نشان می‌دهند. در سازه‌های فضایی از خرپاهای مثلثی شکل نیز استفاده می‌شود. این سازه‌ها با توجه به ساختار خود انواع و فرم‌های مختلفی دارند. فرم تخت، چلیک، گنبدی، دیسکی، هرمی، سینوسی، تخت دو طرف شیب‌دار و نیم قوسی از جمله این انواع هستند.

مصالح ساخت سازه‌های فضاکار

برای ساخت سازه فضایی از مصالح مختلفی نظیر لوله‌های استیل، آلومینیومی، لوله‌های فولادی سیاه و دیگر مصالحی که از مقاومت کششی و فشاری بالا برخوردار هستند، استفاده می‌شود. با توجه به نوع مصالحی که در ساخت این سازه‌ها به کار می‌رود نیز آن‌ها را به سازه‌های سه لایه، سازه‌های فضاکار چوبی، آلومینیومی و فولادی دسته بندی می‌کنند.

کاربرد سازه فضایی

این سازه‌ها امروزه توانسته اند تحولات بزرگی را در پروژه‌های مهندسی ایجاد کنند. سازه‌های فضایی در جایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که در ساخت یک سازه از ستون استفاده نشده باشد . بعلاوه در مواردی که نیاز به پوشش دهانه بزرگ وجود دارد نیز از سازه‌های فضاکار استفاده می‌شود. معمولا برای ساخت سالن‌ها، ایستگاه‌های راه آهن، فرودگاه‌ها، محل کنفرانس و اجتماعات، مرکز‌های تفریحی و تجاری و… چنین شرایطی وجود دارد.

۷ دلیل برای انتخاب سازه‌های فضاکار

۱-وزن مناسب و ایمنی بالای سازه فضاکار

ممکن است با دیدن ظاهر یک سازه فضاکار فکر کنید که وزن آن بالا است. در صورتی که این چنین نیست و اتفاقا یکی از مزیت‌های استفاده از سازه‌های فضایی، وزن مناسب و سبک آن‌ها است. می‌توان این سازه‌ها را در زمین‌هایی که مقاومت خاک آن‌ها کم است نیز استفاده کرد. سبک بودن وزن سازه‌های فضایی موجب خطرناک و ناایمن بودن آن‌ها نیست. این سازه‌ها در عین حال که وزن مناسبی دارند، بسیار مستحکم و ایمن هستند. علت سبکی و استحکام سازه‌های فضاکار توزیع تنش در همه‌ی جهات سازه است. وزن مناسب این سازه‌ها موجب سهولت در حمل و نقل آن‌ها نیز می‌شود. جالب است بدانید که در زمان بروز حوادث مختلف و مخرب مثل زلزله، طوفان، آتش سوزی، انفجار و… مقاومت سازه‌های فضاکار در مقایسه با سایر سازه‌ها بسیار بالاتر برآورد شده است.

سازه فضاکار

۲-اقتصادی بودن استفاده از سازه فضایی

یکی از دلایل مهم استفاده از سازه فضاکار یا سازه فضایی به صرفه بودن آن از نظر اقتصادی است. برای درک این موضوع کافی است تا ساخت این سازه‌ها را با ساخت سازه‌های صنعتی مقایسه کنیم. مسلما استفاده از سازه‌های فضایی نسبت به استفاده از تیرورق‌ها و… هزینه بسیار پایین تری به دنبال دارد. از طرف دیگر در جاهایی که از سازه‌های فضایی استفاده می‌کنند، دیگر نیازی به نصب سقف کاذب و… نیست؛ زیرا به لحاظ زیبایی شناسی این سازه‌ها از جذابیت زیادی برخوردار هستند و شما را از صرف هزینه‌های گزاف معاف می‌کنند.

البته گاهی اوقات نصب سقف کاذب اجتناب ناپذیر است اما باز هم هزینه‌های نصب کاهش قابل توجهی خواهند داشت. علاوه بر موارد مذکور استفاده از سازه‌های فضایی موجب کاهش هزینه‌های مربوط به فونداسیون سازه نیز می‌شود. این امر هم نشات گرفته از سبکی این سازه‌ها در قیاس با سازه‌های صنعتی است. سه بعدی بودن سازه‌های فضایی و در عین حال یکپارچگی آن‌ها باعث می‌شود تا میزان مصالح به کار رفته در آن‌ها، به کمترین مقدار در مقایسه با سایر سازه‌ها باشد.

۳-امکان نصب جرثقیل بر روی سازه فضاکار

از مزیت‌های مهم و دلایل استفاده از سازه فضاکار می‌توان به امکان نصب جرثقیل بر روی آن اشاره کرد. در واقع گره‌های سازه فضایی باعث می‌شوند که بتوان انواع جرثقیل‌های دو پل، تک پل و… را در مسیر دلخواه نصب کرد. سازه‌های فضایی به دلیل اینکه از استحکام زیادی برخوردار هستند، امکان حمل بارهای سنگین چه به صورت متمرکز و چه به صورت غیرمتمرکز را دارا هستند.

استفاده از سازه فضاکار در اماکن ورزشی

۴-کاربردهای مختلف و متنوع سازه‌های فضاکار

سازه فضاکار کاربردهای متنوعی دارد و نیازهای مختلفی را در پروژه‌های معماری و مهندسی رفع می‌کند. به همین جهت هم مورد توجه زیادی واقع شده است. امروزه در بسیاری از ساختمان‌های مدرن از سازه‌های فضایی استفاده می‌کنند. در مراکز تجاری و صنعتی به سقف‌هایی با دهانه‌های بزرگ احتیاج است و به این منظور قاب‌های فضایی را برای ساخت آن‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند. ترمینال‌ها، برج‌های ذخیره آب، برج‌های مخابراتی، مراکز خرید، تالارهای بزرگ، سالن‌های آمفی تئاتر، کارخانجات، استادیوم‌ها، باشگاه‌ها و… از جمله فضاهایی هستند که از سازه‌های فضایی در فرایند ساخت بهره می‌برند.

انواع سازه فضایی

۵-سرعت بالای تولید و نصب سازه‌های فضاکار

یکی از دلایلی که فعالان عرصه ساخت و ساز را به سوی نصب سازه‌ فضاکار سوق می‌دهد، سرعت بالای نصب سازه‌های فضاکار و سهولت فرایند آن است. جا دارد این نکته را هم خاطرنشان کنیم که سرعت و میزان تولید اجزای این سازه‌ها نیز از سرعت و حجم بالایی برخوردار است. شما هم می‌توانید تنها بعد از آماده شدن نقشه سازه خود حتی قبل از اینکه عملیات فونداسیون به اتمام برسد، سازه فضاکار خود را سفارش و آن را به سرعت در محل پروژه تحویل بگیرید. به کمک این سازه‌ها می‌توانید علاوه بر هزینه‌ها، در زمان خود نیز صرفه جویی کنید.

۶- نورپردازی منحصربه‌فرد سازه‌های فضایی

از جمله دلایل مهمی که موجب می‌شود استفاده از سازه فضاکار با استقبال روبرو شود، نورپردازی منحصربه‌فرد آن است. نورپردازی یکی از فاکتورهای اساسی است که معماران همواره تمرکز خاصی روی آن دارند. ساختار سازه‌های فضایی و اجزای تشکیل دهنده آن به گونه ای است که به راحتی می‌توان انواع چراغ‌ها، لامپ‌ها و سایر تجهیزات نورپردازی را از سازه آویزان کرد. این شکل از نورپردازی در فضاهایی که مساحت زیادی دارند، به شکل قابل توجهی خود را نشان خواهد داد. می‌توانید به راحتی منابع نور یا پروژکتورها را در نقاط اتصال سازه نصب نمایید.

ترکیب شیشه و سازه فضایی

۷-جلوه بصری خاص و چشم نواز سازه فضاکار

استفاده از سازه‌ فضایی در سقف‌های مراکز و سالن‌ها می‌تواند جلوه بصری خاص و چشم نوازی را ایجاد کند. این سازه‌ها در عین حال که ممکن است ساده به نظر بیایند برای ایجاد فضاهای لوکس یک گزینه مناسب و پر طرفدار به شمار می‌آیند. سازه‌های فضایی برای اجرای طرح‌های مختلف دارای فرم پذیری و انعطاف بالایی هستند. برای مثال می‌توان سازه‌های فضایی را به صورت چتری، سینوسی، گنبدی، بیضی شکل، تخت و… تهیه و نصب نمود. در قسمت‌های قبل هم به این موضوع اشاره کردیم که زیبایی سازه‌های فضایی در بسیاری از موارد سازندگان را از اجرای سقف‌های کاذب بی نیاز می‌کند. به همین جهت در سالن‌های اجتماعات بزرگ، مساجد و… بدون استفاده از سقف کاذب، لایه زیرین این سازه‌ها نمای منحصربه‌فرد و زیبایی را ایجاد می‌کند.

زیبایی سازه فضایی

 

کلام آخر

در این نوشتار سعی داشتیم تا اطلاعات جامعی را در خصوص سازه فضایی با شما در میان بگذاریم. سازه‌های فضاکار که از نظر ظاهری به سوله‌های صنعتی شباهت زیادی دارند، در فرم‌های مختلف برای استفاده در پروژه‌های گوناگون تولید می‌شوند. تنوع کاربرد و مزیت‌های مختلف سازه‌های فضاکار موجب گسترش استفاده از این سیستم‌ها در سال‌های اخیر شده است. این سازه‌ها ساختار سبکی دارند و به راحتی می‌توان آن‌ها را به محل پروژه‌ حمل نمود. از نظر اقتصادی تهیه و نصب و تولید این سازه‌ها مقرون به صرفه است و سرعت ساخت و اجرای سازه نیز به شکل قابل توجهی بالا و مطلوب می‌باشد.

یکی از مزیت‌های سازه‌های فضاکار این است که قطعات به صورت انبوه در کارخانه تولید می‌شوند و از نظر شکل و ساختار تابع استانداردهای لازم هستند.

شرکت فضاسازه نقش جهان با بیش از ۲۵ سال سابقه ی فعالیت در زمینه سازه فضاکار، از پرسابقه ترین و برترین شرکت های فعال در زمینه ی طراحی، تولید و اجرای سازه فضاکار میباشد و با پشتوانه به نیروهای متخصص و باتجربه، طراحی تخصصی، تولید سازه با بالاترین کیفیت و اجرای حرفه ای، باعث کاهش قیمت سازه فضاکار و همچنین افزایش سرعت اجرا گردیده است، همچنین رزومه ی فضاسازه با دارا بودن بیش از ۲۰۰ پروژه موفق داخلی و خارجی گواهی بر این ادعا میباشد.

اگر شما هم قصد استفاده از خدمات فضاسازه نقش جهان را دارید، به راحتی می‌توانید با پر کردن فرم مشاوره در این لینک، به صورت رایگان راهنمایی‌های لازم را توسط کارشناسان ما دریافت کنید.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا