اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مهندسی عمران

آزمایش غیرمخرب بتن – Non Destructive Testing of Concrete (NDT)

آزمایش غیرمخرب بتن نوعی آزمایش است که از آن به منظور کنترل کیفیت بتن به کار رفته در ساخت انواع سازه های بتنی استفاده می نمایند. انجام آزمایش غیر مخرب بتن از الزامات اجرایی در زمان بررسی موقعیت سازه و وجود هر گونه ایرادی در مصالح به کار رفته می باشد. البته از آزمایش بتن می توان در موارد دیگری نیز استفاده نمود. شناسایی دلایل بروز آسیب در سازه، تعیین تقریبی عمر سازه و میزان خسارت احتمالی وارد شده از دیگر موارد کاربرد این تست می باشد. بنا به دلایل مختلفی بسیاری از مهندسان و متخصصان استفاده تست های بتن غیر مخرب را در اولویت کاری خود قرار می دهند. این دلایل شامل این موارد است که اجرای این آزمایشات کمترین میزان آسیب و تخریب را در سازه های بتنی ایجاد می نمایند. همچنین متخصصان بعد از اجرای این فرایند می توانند اطلاعات جامعی را از وضعیت بتن به کار رفته در سازه ها کسب کنند.

ساختار اجرایی تست های بتن همراه با بررسی علائم، نشانه ها و بدون استفاده از مکانیسم تخریبی می باشد. این امر را می توان از مهمترین دلایل افزایش اقبال عمومی نسبت به کاربرد این روش عنوان نمود. کاربران باید نسبت به این موضوع واقف باشند که در زمان اجرای تست های بتن عموما از هیچگونه فرایند تخریبی استفاده نمی شود. در این بین آزمایشگاه بتن مرکز تحقیقات بتن (متب) یکی از معتبرترین و مجهزترین مجریان برای اجرای آزمایش غیرمخرب بتن (Concrete NDT Tests) در کشور می باشد. برگزاری دوره های بتن از دیگر خدماتی می باشد که متخصصان این شاخه می توانند از این مرکز دریافت نمایند. در نهایت ما در ادامه این مقاله انواع دلایل کاربرد آزمایش بتن را به شما کاربران عزیز معرفی خواهیم نمود. همچنین ما در نظر داریم تا مرکز تحقیقات بتن را به عنوان یکی از مهمترین مراکز اجرا کننده تست های بتن معرفی نماییم.

آزمایش التراسونیک بتن
شکل ۱: آزمایش التراسونیک بتن

آزمایش غیرمخرب بتن – NDT of Concrete Tests

یکی از الزاماتی که بعد از ساخت سازه بتنی باید توسط مهندسان در نظر گرفته شود اجرای آزمایش غیرمخرب بتن می باشد. از این آزمایش ها به منظور بررسی ساختار، توانایی تحمل بار و مقاومت فشاری بتن در سازه های بتنی استفاده می نمایند. کارشناس با اجرای آزمایش های آزمایشگاهی و یا در محل پروژه بر روی ساختار بتن سخت شده، میزان مقاومت بتن آن را بررسی می کنند. متخصصان این رشته به خوبی می دانند که آزمایش های اجرایی بر روی بتن های سخت شده غالبا به دو دسته تقسیم می شوند. آزمایش های مخرب و آزمایش غیرمخرب بتن شامل این دسته بندی ها می شوند.

آزمایش غیرمخرب بتن (آزمایش چکش اشمیت بتن)
شکل ۲: آزمایش غیرمخرب بتن (آزمایش چکش اشمیت بتن)

کاربرد آزمایش غیرمخرب بتن

کاربران باید به خاطر داشته باشند که اجرای دقیق آزمایش بتن در دوره های مختلف می تواند میزان خسارت وارده به سازه را در آینده به شدت کاهش دهد. در نتیجه برای کسب نتایج حداکثری بهتر است اولین آزمایش بتن را در زمانی اجرایی نمود که به تازگی از سازه بهره برداری شده است. به خاطر داشته باشید که اجرای این مرحله از آزمایش ها بسیار اهمیت دارد. اجرای تست های بتن غیر مخرب در اوایل بهره برداری از سازه می تواند تا حد قابل توجهی سبب کاهش چشمگیر میزان خرابی ها و هزینه های تعمیرات در آینده شود. در نهایت عدم توجه به این مورد و پیشگیری از بروز حوادث خسارت زا می تواند در آینده هزینه های قابل توجهی را به مالکان سازه تحمیل نماید.

این در حالی است که کاربران سازه های بتنی به راحتی و با اجرای مکرر تست های بتن غیر مخرب (Concrete NDT Tests) می توانند بسیاری از این مشکلات را با کمترین هزینه ممکن رفع نمایند. یکی از مهمترین اهداف اجرایی از آزمایش غیرمخرب بتن به منظور بررسی کیفیت سازه و پیوستگی در مصالح به کار رفته در سازه ها می باشد. همچنین تعیین خواص مکانیکی مصالح را نیز می توان از دیگر اهداف اجرایی این آزمایش ها در نظر گرفت.

آزمایش بیرون کشیدن بتن (آزمایش پول اوت بتن)
شکل ۳: آزمایش بیرون کشیدن بتن (آزمایش پول اوت بتن)

انواع آزمایش غیرمخرب بتن

برخی از انواع تست های بتن غیر مخرب شامل اجرای آزمایش هایی مانند اسکن میلگرد در بتن، آزمون مقاومت چسبندگی بتن، آزمایش NDT، تست های التراسونیک بتن، تست pull off، تست مقاومت بتن با چکش اشمیت و آزمایش هافسل یا تعیین خوردگی در بتن می شود. اجرای هر یک از این آزمایش ها نیازمند شرایط خاص و تجهیزات کاربردی است. برای مثال در زمان اجرای تست اسکن میلگرد در بتن کارشناسان باید مجهز به تجهیزات مورد استفاده در زمان اجرای این فرایند باشند. در زمان اجرای این آزمایش کارشناسان و مهندسان اطلاعات دقیقی در زمینه مقدار مسلح بودن بتن و محل قرار گیری آرماتورها کسب خواهند نمود. برای مثال نوع دیگری از آزمایش غیرمخرب بتن که در متن نیز به آن اشاره نمودیم استفاده از چکش اشمیت بتن به منظور اندازه گیری میزان سختی سطوح، نفوذ پذیری و مقاومت فشاری آنها می باشد. شکل ۲.

شکل ۴: آزمایش اسکن آرماتور

تست التراسونیک بتن

تست التراسونیک بتن نوعی آزمایش غیرمخرب بتن می باشد. از این آزمایش عموما برای بررسی موارد متعددی مانند کیفیت دانه بندی بتن در قسمت های مختلف سازه استفاده می نمایند. ارزیابی مقاومت بتن از دیگر دستاوردهای اجرای آزمایش التراسونیک بتن است که توسط متخصصان اجرا می شود. کاربران سازه های بتنی، مهندسان و متخصصان می توانند با اجرای آزمایش غیرمخرب بتن التراسونیک به اطلاعات کاربردی در زمینه سازه دست یابند. در نهایت آنها می توانند از این اطلاعات به منظور تعیین نوع عملکرد سازه، نیازها و روش های اجرایی برای تعمیر سازه بهره ببرند. شکل ۱.

آزمایشگاه بتن

آزمایشگاه بتن مرکز تحقیقات بتن (متب) اولین مرکز تخصصی بتن کشور می باشد که دارای مجوز رسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد. اگر در لیست اولین ها جست و جو نمایید بدون شک به نام آزمایشگاه بتن مرکز تحقیقات بتن (متب) نیز برخورد خواهید نمود. این مرکز که نماینده انجمن بین المللی بتن آمریکا ACI در ایران می باشد توانسته در حوزه های مختلفی به ارائه خدمات ارزنده بپردازد. برخی از خدمات قابل توجه این مجموعه شامل برگزاری دوره های بتن و همچنین دوره آزمایش غیرمخرب بتن می باشد که می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوره های آزمایش های غیرمخرب بتن به وب سایت مرکز مراجعه نمایید: www.conrec.ac.ir

دوره های بتن

یکی دیگر از خدماتی که مراجعان به آزمایشگاه بتن مرکز تحقیقات بتن می توانند از این مرکز دریافت نمایند مشارکت در دوره های بتن می باشد. مرکز تحقیقات بتن (متب) با استناد به مجوزهای صادره از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمانی ملی استاندارد و در جهت توسعه دانش اقدام به برگزاری دوره های بتن می نماید. در این دوره ها کارشناسان و مهندسان با جدیدترین و به روز ترین مفاهیم این حوزه آشنا شده و در پایان برگزاری دوره ها به آنها گواهینامه های معتبر داخلی و بین المللی ارائه خواهد شد. باید به این نکته نیز اشاره نمود که کارشناسان با حضور در مرکز می توانند در دوره های آموزش ترکیبی، تعلیم و مهارت های تکنیکی و کاربردی شرکت نمایند.

شماره تماس: ۸۸۶۶۴۱۵۱-۸۸۶۶۴۱۵۲

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا