اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

کاهش مصرف انرژی با تعویض پنجره

نقش پنجره ها در کاهش مصرف انرژی ساختمان به قدری محسوس است که بسیاری از افراد و صاحبین سازه های قدیمی را به فکر تعویض پنجره های قدیمی خود انداخته است. نسل جدید پنجره ها به نحوی طراحی شده اند که علاوه بر استحکام و زیبایی بیشتر بر کاهش هزینه های ناشی از مصرف حامل های انرژی در ساختمان ها نیز موثر می باشند. صرفه جویی در مصرف انرژی به واسطه نصب پنجره های جدید به قدری است که کلیه هزینه های نصب و تعویض پنجره های قدیمی، به ویژه پنجره های دو یا سه جداره با گذشت ۶ ماه تا یکسال جبران می گردد.

کاهش مصرف انرژی با تعویض پنجره

اثرات تعویض پنجره بر صرفه جویی در مصرف انرژی

در کشور عزیزمان ایران که یک سرزمین ۴ فصل با اقلیم های متنوع می باشد، به منظور گرمایش ساختمان در زمستان یا در مناطق سردسیر، همچنین سرمایش سازه ها در مناطق گرمسیر یا فصول گرم سال، مقادیر متنابهی انرژی برق و گاز یا انواع سوخت مصرف می گردد. این در حالی است که درصد بالایی از گرما یا سرمای داخل ساختمان به دلیل قدیمی بودن درب و پنجره ها و عدم عایق بندی مناسب، به هدر می رود. این امر بر افزایش چشمگیر مبالغ مربوط به قبوض برق و گاز، همچنین هزینه های مصرف سوخت در بخاری های نفتی و … موثر خواهد بود. اگر این روند ادامه پیدا کند در آینده ای نه چندان دور با بحران انرژی در کشور مواجه خواهیم بود. همچنین هزینه های مربوط به تامین سوخت مورد نیاز ساختمان ها روز به روز رو به افزایش خواهد بود. بنابراین با اندکی هزینه و بدون نیاز به تخریب و دردسر های مربوط به بازسازی ساختمان های قدیمی می توانید ظرف مدت یک تا نهایتا دو روز کل پنجره های واحد خود را با درب و پنجره های دوجداره یا سه جداره تعویض کنید. 

مزایای نصب پنجره های جدید

مزایای نصب پنجره های جدید

پنجره های نسل جدید که اکثرا از نوع دو جداره هستند عمدتا با استفاده از پروفیل های UPVC یا آلومینیوم تولید می شوند. این پروفیل ها که به تازگی و در سال های اخیر تولید شده و وارد پروسه ساخت درب و پنجره های جدید شده اند مزایای بسیاری نیز دارند. بطور مثال پروفیل های یو پی وی سی یا آلومینیومی که امروزه در صنعت ساختمان و ساخت درب و پنجره ها به کار می روند سبک تر از پنجره های چوبی یا آهنی هستند که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفتند. به همین دلیل وزن کلی سازه را بیش از حد سنگین نمی کنند و بر استحکام آن نیز می افزایند. همچنین موجب مقاومتر شدن ساختمان در برابر بلایای طبیعی نظیر زلزله، سیل، نفوذ آب بارندگی های شدید، طوفان و … می شوند. پنجره های جدید در برابر اشتعال و آتش سوزی مقاوم هستند و به سادگی شعله ور نمی شوند. به همین دلیل از انتقال آتش از یک بخش ساختمان به اتاق ها یا بخش های دیگر جلوگیری می نمایند. علاوه بر آن عایق بسیار خوب صوتی محسوب می شوند. به طوری که بسیاری از ساکنین شهرهای بزرگ و شلوغ، به خصوص شهرهای صنعتی که آلودگی صوتی بالایی دارند، تنها به همین دلیل اقدام به تعویض پنجره های قدیمی خود می نمایند.

عایق بندی پنجره های جدید تا چه حد در کاهش مصرف انرژی موثر است؟

عایق بندی حرارتی در کنار عایق بندی خوب صوتی در پنجره های دو و سه جداره، اصلی ترین عاملی است که افراد را به تعویض پنجره های قدیمی ساختمان ها تشویق می نماید. حتما شاهد نفوذ جریان هوای سرد از لابه لای درز پنجره های چوبی یا آهنی قدیمی به داخل ساختمان به خصوص در فصول سرد سال بوده اید. بسیاری از افراد اقدام به استفاده از نوارهای درزگیر در چهارچوب درها و پنجره ها در فصل زمستان می نمایند. اینکار تا تنها تا حد ناچیزی قادر به جلوگیری از هدر رفت انرژی و گرمای تامین شده در داخل ساختمان خواهد بود. بخش قابل توجهی از این گرما یا سرمای تامین شده توسط سیستم های سرمایشی کولرگازی یا کولرهای آبی که برق و آب زیادی برای خنک کردن ساختمان مصرف می کنند، از درز پنجره ها به بیرون منتقل خواهد شد. علاوه بر فضای بین بازشوها و چهارچوب پنجره ها، حرارت یا برودت محیط از طریق فلز به کار رفته در پنجره ها نیز به بیرون منتقل می شود. ضریب انتقال حرارت در آلومینیوم از پنجره های آهنی بسیار کمتر است. این ضریب در خصوص پروفیل های یو پی وی سی به کار رفته در ساخت پنجره های دو یا سه جداره در کمترین میزان ممکن است. زیرا پروفیل های UPVC از مواد پلاستیکی به خصوصی ساخته شده اند که حرارت را از خود عبور نمی دهند. بنابراین تعویض پنجره های آهنی یا چوبی قدیمی با پنجره های تولید شده از پروفیل های آلومینیومی یا یو پی وی سی تا حد قابل توجهی می تواند از نفوذ هوای گرم یا سرد بیرون به داخل ساختمان جلوگیری نماید. 

اثرات تعویض پنجره بر صرفه جویی در مصرف انرژی

دلایل برتری پنجره های چند جداره نسبت به تک جداره

علاوه بر تاثیر پروفیل مصرفی در ساخت این نوع درب و پنجره ها، به دلیل استفاده از دو جداره شیشه به موازات یکدیگر و پر کردن فضای خالی بین شیشه ها با استفاده از گازهای بی اثری نظیر آرگون، هدر رفت انرژی از بخش شیشه پنجره ها نیز به کمتر از نصف کاهش می یابد. در پنجره های تک جداره تنها از یک لایه شیشه استفاده می شود که براحتی موجب نفوذ هوای سرد یا گرم بیرون به داخل محیط سازه می شود. درصد انتقال آلودگی هوا، گرد و غبار و ریز گردها در پنجره های استاندارد و با کیفیت دو یا سه جداره از بیرون به داخل ساختمان نزدیک به صفر است. این امر در شهرهای بزرگ و مناطقی که با طوفان های شن مواجه هستند یک نعمت است و به کاهش آلرژی و بیماری های تنفسی بسیار کمک می نماید.

نصب پنجره استاندارد

با تعویض پنجره های قدیمی ساختمان ها و نصب پنجره های جدید که تحت استانداردهای ملی و ترجیحا بین المللی ساخته شده اند می توانید هزینه های تمام شده خود را به طور قابل توجهی کاهش دهید. وقتی از پنجره های با کیفیت با عایق بندی استاندارد استفاده کنید کاهش هدر رفته انرژی تا ۹۴ درص را شاهد خواهیم بود که مستقیما بر هزینه های حامل های انرژی که ماهانه طی قبوض آب و برق و گاز پرداخت می شوند تاثیر گذار خواهد بود. با خرید و نصب پنجره های جدید یکبار برای همیشه هزینه می کنید و یک عمر در پرداخت هزینه های بیشتر صرفه جویی می نمائید. قیمت پنجره دوجداره UPVC و هزینه های تخریب و نصب جمعا از هزینه های پرداختی قبوض آب و برق و گاز، طی چند ماه بیشتر نخواهد شد. علاوه بر آن از انتشار گازهای گلخانه ای و آلودگی بیشتر هوا به واسطه مصرف بیشتر سوخت به منظور تنظیم دمای داخل ساختمان ها جلوگیری می نماید. نتیجتا تعویض پنجره های غیر استاندارد قدیمی در ساختمان ها، راهکاری موثر برای کاهش هزینه های خانواده ها و آلودگی های زیست محیطی، همچنین افزایش سطح کیفیت زندگی شهری می باشد. جهت نصب پنجره های دوجداره استاندارد با استفاده از بهترین پروفیل های موجود در بازار می توانید با کارشناسان مجموعه تارادیس مشورت نمائید. همچنین جهت مشاهده نمونه پروژه های این مجموعه از وبسایت تارادیس به نشانی www.taradis.net بازدید فرمائید.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا