اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مطالب عمومی

علت شوره زدن ورق گالوانیزه

شوره زدن ورق گالوانیزه از جمله مشکلاتی است که در اثر عدم نگهداری درست از آن، ایجاد می‌شود. همان‌طور که می‌دانید ورق گالوانیزه به واسطه لایه فلز روی که بر فولاد کشیده شده است؛ در برابر عوامل محیطی همچون رطوبت، ضربه و خط و خش و … مقاومت بالایی دارد؛ اما به این معنی نیست که این محصول در هر شرایط و موقعیتی طول عمر یکسان خواهد داشت. در صورتی که شرایط نگهداری از ورق نامساعد باشد؛ طول عمر آن کاهش یافته و خیلی زودتر از آنچه تصور می‌کنید شاهد زنگ‌زدگی، شوره زدن، زرد شدن و خوردگی این محصول خواهیم بود.

از آنجایی که قیمت ورق گالوانیزه ۶ متری نسبت ورق سیاه معمولی بالاتر است؛ بهتر است در انتخاب شرایط نگهداری از این محصول نیز وسواس کامل را به خرج بدهید تا قبل از استفاده از آن، ورق‌ها در محیط انبار دچار مشکلات این چنینی نشوند.

علل ایجاد شوره سفید روی ورق گالوانیزه 

همان‌طور که قبلاً نیز گفته شد اگر شرایط نگهداری از ورق گالوانیزه مناسب نباشد، خیلی زود شوره زده و یا زنگ می‌زند. اما ببینیم چه واکنش‌های شیمیایی باعث بروز چنین مشکلی خواهد شد؟
ورق‌های فولادی از طریق دو متد، در برابر عوامل محیطی مقاوم شده و به ورق گالوانیزه تبدیل می‌شوند.

روش اول استفاده از حمام روی است. در این روش همه ورق‌های فولادی در حمامی از روی غوطه‌ور می‌شوند و لایه سطحی، روی اندود شده توانایی مقابله با رطوبت و عوامل محیطی را دارد.
در روش بعدی از یک برس یا اسپری استفاده شده و محلولی حاوی آب، نمک و فلز روی، روی سطح فولاد کشیده می‌شود.

در هر دو روش شاهد این هستیم که تلاش می‌شود تمامی سطح ورق با فلز روی پوشش داده شود اما اگر میزانی رطوبت به لایه‌های کلاف ورق وارد شود و امکان خروج آن مقدور نباشد؛ شاهد ایجاد شوره‌های سفید رنگ در سطح ورق خواهیم بود. این شوره‌ها حاصل واکنش اکسیژن و هیدروژن آب با فلز روی، آب و نمک رخ می‌دهد. این شوره‌ها خوردگی‌های سطحی هستند که لایه سطحی ورق را تحت تأثیر قرار داده‌اند و از کیفیت آن کم می‌کنند.

در صورتی که هر چه سریع‌تر برای خشک شدن و رفع شوره‌های موجود اقدام نکنید؛ ورق به مرور خورده شده و امکان استفاده از آن مقدور نخواهد بود.
پس می‌توان گفت که بسته‌بندی ورق و نگهداری از آن؛ بیشترین تأثیر را در ایجاد این شوره‌ها خواهد داشت.

شوره سفید ورق گالوانیزه

چگونه از شوره زدن ورق گالوانیزه پیشگیری کنیم؟

شناسایی عوامل مهم که باعث ایجاد شوره در ورق گالوانیزه شده و رفع آن‌ها مهم‌ترین کاری است که در صورت خرید این محصول باید انجام داد: از این رو به عوامل مؤثر در شوره زدن ورق گالوانیزه می‌پردازیم:

خرید ورق از شرکت‌ها و کارخانه‌های معتبر

یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث ایجاد شوره در ورق گالوانیزه می‌شود؛ ماندن رطوبت در سطح کلاف‌ها است. اگر در زمان ساخت و بسته‌بندی ورق‌ها استانداردهای جهانی رعایت نشوند؛ رطوبت در سطح کلاف‌ها باقی می‌ماند و همین امر باعث خوردگی و شوره زدن سطح ورق می‌گردد.

دپوی ورق‌ها در محیط استاندارد

انباری که برای نگهداری از ورق گالوانیزه در نظر دارید؛ باید سرپوشیده بوده و تهویه مناسب داشته باشد. ورود و تجمع هر گونه آب باران و برف در نزدیکی کلاف ورق گالوانیزه، خطر شوره زدن آن را چندین برابر می‌کند. به همین دلیل باید ورق‌های گالوانیزه در محیطی با گردش هوای گرم نگهداری شوند و از زمین به میزان قابل توجهی فاصله داشته باشند. در شهرهایی که هوای محیط به ذاته مرطوب است، استفاده از تجهیزات مناسب جهت کاهش رطوبت هوا نیز به این مهم کمک خواهد کرد.

حمل و نقل اصولی ورق‌های گالوانیزه

هر کلاف ورق گالوانیزه میزان بسیار زیادی وزن دارد و از این رو باید به کمک ماشین‌آلات سنگین جابجا شود. از این رو در فصول سرد سال که احتمال بارش وجود دارد، باید از کاغذهای ضد آب برای پیشگیری از نفوذ آب باران استفاده شود. توصیه می‌شود که ورق‌ها روی پالت‌های چوبی قرار داده شوند تا فاصله مناسب با کف ماشین داشته باشند. این عوامل وقتی اهمیت بیشتری می‌یابد که قرار است ورق‌ها فاصله طولانی جابجا شوند.

ورق گالوانیزه شوره زده

آیا ورق شوره زده قابل استفاده است؟

یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از ورق گالوانیزه در لوازم خانگی، صنعت خودروسازی، صنعت ساختمان‌سازی و … ، سطح براق و زیبای این ورق است. از طرفی شوره زدن ورق نیز در مرحله اول زیبایی آن را به خطر می‌اندازد. به عبارتی در صورتی که ورق گالوانیزه شوره بزند باید ببینیم سطح شوره تا چه اندازه بزرگ و عمیق است. اگر در سطوح کمی این مشکل دیده شود؛ این قسمت‌ها بریده شده و از دیگر قسمت‌های سالم ورق استفاده می‌شود و یا اینکه از روش‌های مخصوص از بین بردن شوره استفاده می‌شود و ورق مجدداً آبکاری می‌گردد.

اما اگر شوره زدن ورق در طولانی مدت شناسایی نشود، خوردگی به حدی افزایش می‌یابد که تمامی سطح کلاف را در بر گرفته و از نظر عمق، به قدری خوردگی ایجاد کرده که ورق مقاومت خود را از دست داده، شکننده یا سوراخ شود. در این مواقع امکان استفاده از ورق گالوانیزه وجود نخواهد داشت.

نحوه از بین بردن شوره از سطح ورق گالوانیزه

در صورت ایجاد شوره خفیف می‌توان ورق را برای آبکاری مجدد آماده نمود. دقت نمایید قبل از انجام فرایند آبکاری باید تمامی شوره‌های روی سطح را از بین ببرید. نقاط خورده شده امکان گرفتن روکش جدید را ندارد و برهنه باقی می‌مانند. پس در ابتدا هر گونه زنگ‌زدگی و شوره‌زدگی را از سطح ورق گالوانیزه پاک کنید. برای انجام این کار می‌توانید روش‌های فیزیکی ماشین‌کاری، تراش‌کاری و صیقل‌کاری استفاده نمایید. از روش‌های شیمیایی که به واسطه آن می‌توان شوره و زنگ‌زدگی را حذف کرد می‌توان به غوطه‌ور کردن ورق‌ها در محلول زنگبری نام برد.

شوره ورق گالوانیزه

کلام آخر

در این مقاله به بررسی علت شوره زدن ورق گالوانیزه پرداختیم و روش از بین بردن شوره‌های ایجاد شده را بررسی کردیم. لازم به ذکر است که شوره زدن ورق گالوانیزه اولین هدف استفاده از این ورق‌ها را هدف می‌گیرد که زیبایی آن است که با توجه به قیمت ورق گالوانیزه ۶۰، می‌توان گفت که این مشکل ضرر مالی زیادی برای مالکان به همراه خواهد داشت. مهم‌ترین دلیل بروز این مشکل، عدم نگهداری استاندارد ورق گالوانیزه در طولانی مدت است.

شایان ذکر است، مجموعه آیرومارت به عنوان یکی از تامین‌کنندگان انواع مقاطع فولادی و انواع ورق گالوانیزه در ضخامت‌های مختلف، با رعایت تمامی اصول نگهداری از ورق‌های گالوانیزه، این مقاطع را با بالاترین کیفیت عرضه می‌کنند. جهت اطلاع از قیمت روز این کالا و انواع مقاطع فولادی و فلزی، به وبسایت این مجموعه به نشانی iromart.com مراجعه نمایید و یا از طریق شماره تلفن ۰۲۱۴۵۳۰۶ با کارشناسان این شرکت در ارتباط باشید. آیرومارت با شعار “یک کلیک تا خرید آهن”، جهت راحتی بیشتر مشتریان، امکان خرید کالا به صورت اینترنتی و تلفنی را فراهم آورده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا