اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

کاربرد و نقش انواع سقف وافل در مهندسی

کاربرد سقف وافل در مهندسی در صنایع امروزی بسیار افزایش یافته است. هر یک از دسته بندی های سقف های وافل کاربردهای مهمی در بخش های مختلفی از صنایع مهندسی کشور ما برخوردار هستند. استفاده بیش از حد از بتن و سایر مصالح ساختمانی در ساخت و راه اندازی سقف های ساختمانی، سبب جایگزین شدن سقف های قدیمی با سازه های جدید سقفی شده است. سقف وافل در صنایع مهندسی عمران به دلیل کاهش حجم استفاده از بتن و سایر مصالح ساختمانی به شهرت رسیده است و یکی از پرکاربردترین ها در این حوزه معرفی می شود.

دلایل افزایش کاربرد سقف وافل در صنعت مهندسی

کاربرد سقف وافل در مهندسی و بخش بندی های مختلف آن در زمینه های مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. دلایل افزایش کاربرد سقف وافل در عرصه های مختلف به دلیل کاهش هزینه های احداث و راه اندازی سقف ساختمان های امروزی نیز مورد توجه قرار گرفته اند. در سال های اخیر صرفه جویی در زمینه کاهش استفاده از مصالح ساختمانی مورد توجه کارفرمایان پروژه ها قرار گرفته و این مسئله مهمترین دلایل شهرت سقف وافل به شمار می رود. در ادامه به بررسی سایر کاربردهای این سازه ها در صنایع ساخت و ساز امروزی می پردازیم.

کاهش مصرف بتن با استفاده از دال وافل

کاربرد سقف وافل در مهندسی به دلیل کاهش میزان استفاده از بتن به شدت افزایش یافته است. استفاده بیش از حد از بتن ریزی در ساخت و ساز بار مرده ساختمان را بیشتر می کند و این مسئله ایمنی محیط را به خطر می اندازد. از این رو دال وافلی که با کمترین میزان بتن ساخته می شود، بیشتر در معرض توجه قرار گرفته است. کاهش ابعاد سازه ها در بخش های مختلف نیز از مزایای استفاده از سقف وافل است که فضای خالی بیشتری در ساختمان مورد نظر به وجود می آورد.

کاربرد انواع سقف وافل در مهندسی

از نظر زیست محیطی نیز مصرف کمتر بتن مزایای بی شماری برای ساخت و ساز دارد. سقف وافل یکی از روش های سازگار با محیط زیست برای ساخت و ساز است و حجم تولید دی اکسید کربن را به حداقل می رساند. به همین خاطر نیز این سازه ها بیشتر از همیشه به کار برده می شوند.

کاربردهای سقف وافل در حوزه معماری

کاربرد سقف وافل در مهندسی در معماری نیز مورد توجه قرار گرفته است. در ساخت و سازهای امروزی، ساختمان ها در انواع متراژها احداث می شوند. در صورتی که متراژ ساختمان خیلی زیاد باشد، دهانه سقف افزایش می یابد. در چنین شرایطی استفاده از سقف وافل در حوزه معماری بیشتر توصیه می شود. معماران امروزی به دنبال استفاده حداکثری از فضای ساختمان هستند. به همین خاطر سقف وافل بهترین گزینه برای چنین ساختمان هایی است. این سازه ها تمامی ابزارهای لازم برای بزرگتر نشان دادن فضا را به همراه دارند.

مهندسان معماری همواره از استفاده از ستون در ساختمان پرهیز می کنند. برای کاهش تعداد ستون ها در محیط ساختمان باید حتما سقف سازه مورد نظر با استفاده از دال وافل طراحی شود. حذف ستون های اضافی جلوه زیباتری به محیط ساختمان می بخشد. ساختار مشبک سقف وافل نیز از مهمترین ویژگی های ظاهری آن به شمار می رود که امکان نورپردازی در ساختمان را فراهم می کند.

کاربرد سقف وافل در بخش تاسیسات ساختمان

مهندسی برق ساختمان نیز یکی از مهمترین بخش های پروژه های ساخت و ساز در دنیای امروز است. از این رو باید به کلیه پیش نیازهای مربوط به این حوزه نیز دقت داشته باشید. در ساختار سقف های وافل از انواع نورپردازی برای دیزاین کار و افزایش روشنایی محیط استفاده می شود. این تاسیسات از قسمت داخل، خارج و بخش زیرین کار مورد استفاده قرار می گیرند.

لوله های آب و فاضلاب نیز از تاسیسات پرکاربرد به کار رفته در محیط ساختمان های امروزی است. مسیر عبور هر یک از تاسیسات برق و آب باید در معرض دید نبوده و از مبدا به مقصد برسد. فضای شبکه مانند هر یک از سقف های وافلی تاسیسات را از معرض دید خارج کرده و به همین خاطر کارایی بیشتری برای نصب تاسیسات خواهد داشت. برای نصب تاسیسات در هر یک از بخش های ساختمان باید پیش از بتن ریزی برنامه ریزی های لازم برای نصب آن ها انجام شود. در غیر این صورت پس از نصب تاسیسات برقی و آب و فاضلاب انجام تغییرات در ساختار این ابزارها میسر نخواهد بود.

کاربرد سقف وافل در بخش فوندانسیون ساختمان

یک کاربرد سقف وافل در مهندسی در زمینه فوندانسیون ساختمان مورد بررسی قرار می گیرد. فوندانسیون ساختمان یکی از اجزای مهم به کار رفته در آن به شمار می رود. با استفاده از سقف وافل، ظرفیت باربری سازه به شدت افزایش می یابد. فضای مشبک این سازه ها از تورم خاک رس در برابر عوامل مختلف پیشگیری کرده و فضای مناسبی برای این منظور فراهم می کند. به این ترتیب از فشاری به بخش فوندانسیون کار وارد نشده و این مسئله استحکام ساختمان را به شدت افزایش می دهد.

کاربرد سقف وافل در مهندسی

کاربرد سقف وافل در مهندسی سبب کاهش حفاری های عمیق و شمع گذاری در بخش های مختلف می شود و هزینه اجرای پروژه ها را به شدت کاهش می دهد. سرعت بیشتر پی ریزی نیز از مهمترین ویژگی های دال وافل برای بخش فوندانسیون ساختمان است. به همین خاطر بسیاری از ساختمان سازان استفاده از دال وافل را بیشتر ترجیح می دهند.

جمع بندی

در این بخش در رابطه با کاربرد سقف وافل در مهندسی در بخش بندی های مختلف مهندسی اطلاعاتی را بررسی کردیم. شما می توانید هر یک از این سازه ها را برای دهانه های بزرگ ساختمانی نیز به کار ببرید و بیشترین استفاده را از آن ها در متراژ بالای ساختمان های امروزی به عمل آورید. در سال های اخیر میزان استفاده از سقف وافل هر روز بیشتر شده و مورد توجه بسیاری از کارفرمایان قرار گرفته است.

هزینه اجرای این سقف ها بیشتر از سایر سازه های امروزی است. با این وجود کاهش هزینه های اجرایی و زمان بندی پروژه ساخت و ساز صرفه جویی بسیاری در هزینه های نهایی به وجود می آورد. استفاده از این سازه ها در بخش های برقی، فوندانسیون سازه، معماری و… نقش پر رنگی در ساخت و سازهای امروزی دارد.

 

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا