اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
مطالب عمومی

نکات نصب ترموود | نصب اصولی و حرفه‌ای این متریال چگونه است؟

رعایت نکات نصب ترموود برای بهره‌مندی از مزایای این متریال لازم است

ترموود یکی از پرطرفدارترین و کاربردی‌ترین متریال‌ها در طراحی دکوراسیون داخلی و بیرونی است. این متریال به‌دلیل زیبایی و مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی در سال‌های اخیر به محبوبیت زیادی دست پیدا کرده است. اولین و مهم‌ترین قدم برای بهره‌مندی از مقاومت و زیبایی ترموود در دکوراسیون، رعایت نکات نصب اصولی است. بنابراین برخورداری از مزایای پرشمار ترموود تنها در صورت رعایت برخی از نکات امکان‌پذیر است. این متریال در ساخت دیوارپوش، کف‌پوش، پله، پرگولا، سایبان، نمای چوبی ساختمان و… به کار می‌رود. عدم رعایت نکات نصب اصولی، باعث ایجاد خسارت مالی و آسیب به سازه‌های ترموودی می‌شود. در این مطلب با بررسی ویژگی‌های این متریال با نکات نصب ترموود آشنا می‌شویم.

نکات نصب ترموود

پیش از نصب ترموود باید چه نکاتی را رعایت کرد؟

برای نصب اصولی ترموود باید به تمام مراحل خرید، نصب و اجرا دقت داشته باشید. تنها با رعایت نکات نصب ترموود، نتیجه کار به‌صورت مطلوب خواهد بود و دوام کافی را خواهد داشت. البته پیش از نصب، نکاتی وجود دارند که رعایت آن‌ها افزایش مقاومت و دوام ترموود را در پی خواهند داشت. به‌طورکلی رعایت این نکات برای جلوگیری از بروز هر گونه آسیب به الوارها و قطعات انجام می‌شود.

نکات پیش از نصب ترموود عبارت‌اند از:

  • در زمان تخلیه و بارگیری الوارهای ترموود، دقت کنید تا فشار زیادی به الوارها وارد نشود
  • برای انبارکردن الوارها، آن‌ها را روی سطح صاف و هموار قرار دهید تا الوارها دچار تاب‌خوردگی و پیچ‌خوردگی نشوند
  • در صورت نیاز به استفاده از سایر مصالح ساختمانی مانند سیمان، گچ، آجر و… حتماً پیش از شروع عملیات دیگر مراحل نصب ترموود را به پایان برسانید
  • اگر الوارها را به‌صورت بسته‌بندی پالت دریافت کردید، بین پالت‌ها، ۶ تا ۱۰ سانتی‌متر فاصله در نظر بگیرید
  • در زمان انبار و دپو کردن الوارهای ترموود روی آن‌ها را با پوشش پلاستیکی بپوشانید تا از نشستن گردوغبار و نفوذ رطوبت جلوگیری شود
  • لازم است که پیش از ساخت هر سازه ترموودی، نکات پیش از نصب را رعایت کنید

نکات پیش از نصب ترموود

روش‌های مختلف نصب ترموود

امروزه استفاده از جلا و بافت طبیعی چوب در دکوراسیون بسیار محبوب است؛ اما به دلیل مقاومت پایین چوب خام، استفاده از آن در دکوراسیون با محدودیت‌های زیادی مواجه می‌شود؛ بنابراین ترموود به‌عنوان چوبی که خواص طبیعی دارد و همچنین بر اثر فرایند حرارتی بسیار مقاوم شده است، استفاده از جلای طبیعی چوب در دکوراسیون محل‌های گوناگون را امکان‌پذیر کرده است. الوارهای ترموود باتوجه‌به نوع سازه و ضخامت الوارها، با روش‌های مختلفی نصب می‌شوند.

روش‌های نصب ترموود عبارت‌اند از:

  • نصب با چسب مخصوص
  • نصب با میخ
  • نصب با پیچ و رول‌پلاک

هر یک از روش‌های نصب ترموود مزایا و معایب خود را دارند. بنابراین روش‌ها متناسب با نوع طرح، سازه و نیازهای مشتریان، انتخاب می‌شوند. برای مثال روش نصب ترموود با چسب مخصوص، به‌دلیل وارد نکردن هیچ گونه آسیبی به الوارها، یکی از رایج‌ترین روش‌های نصب ترموود است.

زیرسازی ترموود؛ از مهم‌ترین نکات نصب ترموود

پیش از شروع مراحل نصب، لازم است که نکات نصب ترموود را رعایت کنید و بارها برای محض اطمینان آن‌ها را چک کنید. برای مثال پیش از شروع نصب باید از تراز و صاف بودن سطح اجرا اطمینان حاصل کنید. یکی از مهم‌ترین مراحل و نکات نصب ترموود، زیرسازی اصولی است که به‌صورت مستقیم در دوام و مقاومت سازه‌های ترموودی تأثیرگذار است. زیرسازی ترموود باید به‌صورت حرفه‌ای و توسط نصابان ماهر انجام شود. همچنین نوع زیرسازی ترموود متناسب با نوع سازه، انتخاب می‌شود و نیازمند دقت بالا است. در ادامه با انواع زیرسازی ترموود آشنا می‌شویم.

زیرسازی سیمانی

در زیرسازی سیمانی سطح زیرین ترموود باید به صاف‌ترین و هموارترین شکل اجرا شود. علاوه بر میزان همواری زیرسازی سیمانی، ضخامت سیمان مورد استفاده نیز اهمیت دارد. ضخامت لایه سیمانی برای زیرسازی ترموود باید حدود ۴ سانتی‌متر باشد. با این روش زیرسازی الوارها باید روی سطح کاملا صاف قرار بگیرند. همچنین استفاده از زیرسازی سیمانی باعث افزایش دوام و مقاومت چوب ترموود در هر سازه‌ای می‌شود. به‌طور کلی زیرسازی سیمانی معمولا برای سازه نمای ساختمانی ترموود استفاده می‌شود و مثلا برای کف پوش عملکرد چندان مطلوبی ندارد. چرا که زیرسازی کف پوش ترموود، باید با شیب‌بندی دقیق برای عبور راحت آب زیر الوارها اجرا شود تا از تجمع آب در یک نقطه جلوگیری شود.

زیرسازی سیمانی

زیرسازی فلزی

علاوه بر زیرسازی سیمانی، از یکی دیگر از روش‌های رایج زیرسازی ترموود، می‌توان به زیرسازی فلزی، قوطی‌کشی یا شاسی‌کشی اشاره کرد. برای اجرای قوطی‌کشی باید از قوطی‌های فلزی با ابعاد ۴۰ در ۴۰ سانتی‌متر استفاده کرد. لازم به ذکر است که تمام قوطی‌های فلزی باید با ضدرنگ رقیق پوشانده شوند. همچنین در محیط‌های مرطوب باید از رنگ اپوکسی یا سایر پوشش‌های ضدزنگ استفاده کرد. از این روش زیرسازی می‌توان برای اغلب سازه‌های ترموود مانند نمای ساختمان، کف‌پوش، دیوارپوش و… استفاده کرد. قوطی‌های فلزی در نمای ساختمان باید در فاصله ۵۰ سانتی‌متری به یکدیگر قرار بگیرند و در سازه‌ای مانند کف‌پوش، فاصله ۴۰ سانتی‌متری مناسب است.

اتصالات در نصب ترموود

بعد از زیرسازی، مرحله بعدی اتصال دقیق و بادوام ترموود به زیرسازی است که معمولاً اولین گزینه برای آن، پیچ استیل یا پیچ رنگ کوره‌ای است. بهتر است که برای این کار از پیچ‌هایی که قطر بالایی دارند استفاده نشود. همچنین طول پیچ نیز بستگی به مشخصات زیرسازی دارد.

نکات نصب ترموود و اتصالات آن در زیرسازی عبارت‌اند از:

  • در صورت امکان روی گره‌های الوار ترموود هیچ پیچ یا میخی قرار نگیرد
  • فاصله پیچ‌ها و میخ‌ها تا لبه سازه باید حداکثر ۵۰ سانتی‌متر باشد
  • در مکان‌هایی که باد به‌شدت می‌وزد، بهتر است از اتصالات دوبل استفاده کنید. در این حالت باید دوپیچ را در عرض پروفیل نصب کنید که حداقل در فاصله ۱۹ سانتی‌متری لبه سازه قرار داشته باشد
  • هنگام دریل کردن پیچ باید نیروی کافی را وارد کرد تا پیچ، تراز و هم‌سطح الوارها نصب شود
  • از فرورفتگی یا بیرون‌زدگی پیچ‌ها از سطح چوب ترموود خودداری کنید چرا که منجر به کاهش دوام الوارها و ضایع کردن جلوه زیبای ترموود می‌شود

اتصالات در نصب ترموود

نصب اصولی ترموود در انواع سازه‌ها توسط پارس آرای کوهستان

مقاومت و زیبایی ترموود تنها در صورت نصب دقیق و اصولی آن ایجاد می‌شود؛ بنابراین برای اجرای ترموود در هر سازه‌ای، لازم است که به نصابان و متخصصان حرفه‌ای مراجعه کنید. در نصب ترموود پیش از هر چیزی باید زیرسازی را به دقیق‌ترین حالت انجام داد تا دوام و مقاومت الوارهای ترموود تضمین شوند. پس از آن با استفاده از پیچ، میخ و چسب مخصوص الوارها روی زیرسازی قرار می‌گیرند.

پارس آرای کوهستان مجموعه‌ای معتبر است که در عرضه ترموود باکیفیت و وارداتی فعالیت می‌کند. شما همین‌الان با مراجعه به سایت و تماس با کارشناسان ما می‌توانید برای خرید و اجرای حرفه‌ای ترموود سفارش خود را ثبت کنید.

سؤالات متداول

نصب ترموود شامل چه مراحلی می‌شود؟

زیرسازی سطح، تعیین نوع سازه و محل اجرای هر قطعه ترموود، انتخاب شیوه اتصال چوب به زیرسازی و اجرای طرح، مراحل اجرای ترموود هستند.

هزینه نصب ترموود به چه عواملی بستگی دارد؟

 از برخی از عوامل مؤثر بر قیمت نصب ترموود می‌توان به نوع چوب ترمو، ابعاد و متراژ سازه، روش نصب، میزان تجربه و مهارت نصاب، نوع زیرسازی، ضخامت الوار و … اشاره کرد.

ترموود در برابر چه عواملی مقاوم است؟

ترموود در برابر رطوبت، حرارت، نفوذ حشرات، ضربه و فشار، سایش و خراش، آفت چوب، کپک و قارچ و… مقاوم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا