بررسی و مقایسه انواع رنگ روغنی و کاربرد آن ها

رنگهای ساختمانی تنوع زیادی دارند و میزان درخشندگی و مواد تشکیل دهنده آنها متفاوت است. انواع رنگ روغنی در رنگها، ترکیبات و کیفیتهای متنوعی در بازار وجود دارند و انتخاب رنگ مناسب از میان این همه رنگ، کاری دشوار به نظر میرسد. در این مقاله به معرفی این محصول و بررسی کاربرد انواع رنگ روغنی میپردازیم. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
انواع رنگ روغنی موجود در بازار
رنگهای روغنی به سه دسته روغنی براق، روغنی نیمه براق و مات تقسیم میشوند. برای انتخاب رنگ مناسب باید با ویژگیهای آنها آشنا شوید و از تفاوت رنگ روغنی مات و براق آگاه باشید.
معرفی رنگ روغنی براق و بررسی معایب و مزایای آن
رنگهای روغنی براق درخشندگی بیشتری نسبت به سایر رنگها دارند. هر چقدر کیفیت رنگ روغنی بالاتر باشد، میزان درخشندگی آن نیز بیشتر خواهد بود به طوری که سطح رنگ شده، کاملا براق و شیشهای به نظر میرسد.
رنگ روغنی براق چه مزایایی دارد؟
از مهمترین مزایای انواع رنگ روغنی براق میتوان به این موارد اشاره کرد.
- این رنگها صاف و درخشان هستند و نور محیط را منعکس میکنند. انعکاس نور باعث بزرگتر دیده شدن فضاهای کوچک میشود.
- کاربرد انواع رنگ روغنی براق به دلیل مقاومت زیادی که دارند بسیار گسترده است. این رنگها در برابر ضربه و آسیب، مقاومت قابل قبولی دارند.
- رنگ روغنی براق کاملا بهداشتی است و تمیز کردن آن به راحتی انجام میشود. برای اتاق کودکان، آشپزخانه و سطوحی که نیاز به شستشوی مکرر دارند، رنگهای روغنی براق گزینه بسیار مناسبی به نظر میرسند.
- این رنگها برخلاف تصور عموم، در مقابل لکه و آلودگی مقاومت زیادی دارند و دیرتر از رنگهای مات کثیف میشوند.
رنگ روغنی براق چه معایبی دارد؟
در ادامه به بررسی معایب رنگهای براق میپردازیم.
- همانطور که گفتیم، رنگ روغنی براق باعث انعکاس نور در محیط میشود. انعکاس نور باعث میشود نور کافی به دیوارها بتابد و عیبها و اشکالات سطحی دیوار به خوبی نمایان شوند.
- در این رنگها اجرای لایه دوم به دلیل درخشندگی لایه اول، کمی سخت و دشوار است و نیاز به دقت بالایی دارد.
معرفی رنگ روغنی مات و بررسی مزایا و معایب آن
تفاوت رنگ روغنی مات و براق در میزان درخشندگی آنها است. میتوان گفت رنگهای مات تقریبا هیچ درخشندگی و شفافیتی ندارند و کاملا مات هستند. انعکاس نور در آنها اتفاق نمیافتد و تاثیری در بزرگتر دیده شدن محیط ندارند.
بسیاری از افراد علاقهای به رنگآمیزی دیوارها با رنگهای براق ندارند و رنگهای مات که انعکاس نور ندارند را ترجیح میدهند.
رنگهای مات مانند رنگهای روغنی براق، مزایای بیشماری دارند و استفاده از آنها بسیار رایج است.
انواع رنگ روغنی مات چه مزایایی دارند؟
از مهمترین مزایای رنگ روغنی مات میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کار با رنگهای مات سادهتر است و برای افراد مبتدی و تازهکار این رنگها مناسبتر هستند. به دلیل مات بودن، این رنگها ایرادهای اجرایی را در خود میپوشانند.
- رنگهای براق به دلیل انعکاس نور، عیبهای سطح را برجسته و نمایان میکنند در حالی که رنگ روغنی مات، مانع دیده شدن ایرادات جزئی رنگآمیزی میشود.
- رنگ مات نسبت به رنگ براق شیکتر است و ظاهر لوکسی به ساختمان میدهد. در مواردی که میخواهید وسایل و دکور خانه به چشم بیاید، کاربرد انواع رنگ روغنی مات قابل توجه خواهد بود.
- معمولا برای رنگآمیزی سقف و دیوارهای اتاق خواب و نشیمن از رنگ مات استفاده میکنند.
رنگ روغنی مات چه معایبی دارد؟
از معایب این رنگها میتوان موارد زیر را نام برد.
- رنگهای مات برای فضاهایی که نور کافی ندارند، انتخاب مناسبی نیستند و فضا را کوچکتر و تاریک نشان میدهند. بهتر است در فضاهای کوچک به خصوص فضاهایی که سقف کوتاهی دارند از رنگهای براق یا نیمه براق استفاده کنید.
- سطوح رنگ شده با رنگهای مات، تمیزتر و یکدستتر هستند اما لکههایی که پس از خشک شدن رنگ روی آنها به وجود میآید به راحتی پاک نمیشوند و واضحتر از لکههای روی رنگهای براق هستند.
- تمیز کردن سطوح رنگ شده با رنگهای مات چندان ساده نیست. رنگهای درخشان، سطح صاف و براقی دارند و به سادگی تمیز میشوند. بهتر است برای سطوحی که نیاز به شستشو و تمیز کردن مداوم دارند از رنگهای مات استفاده نکنید. بهترین کاربرد انواع رنگ روغنی مات برای پوشش سقفها و محیطهای کم تردد است.
معرفی رنگ روغنی نیمه براق و بررسی مزایا و معایب آن
رنگ نیمه براق که به آن رنگ نیمه مات نیز میگویند از ترکیب رنگ مات و براق تولید میشود و ویژگیهای این دو رنگ را دارد.
این رنگها کمی درخشنده هستند و کمی مات به نظر میرسند. چسبندگی رنگهای نیمه براق به دلیل کاهش درخشندگی، بیشتر از رنگهای براق است و کار با آنها سادهتر خواهد بود.
از انواع رنگ روغنی نیمه براق میتوانید در فضاهایی که نیاز بیشتری به نظافت دارند، مانند آشپزخانه، اتاق خواب و حمام استفاده کنید.
رنگ روغنی نیمه براق چه مزایایی دارد؟
- این رنگها در حالی که مزایای رنگهای مات و براق را دارند از معایب آنها دور هستند. تفاوت رنگ روغنی مات و براق در ترکیبات و میزان درخشندگی آنها است. رنگ نیمه براق با انعکاس نور، باعث بزرگتر دیده شدن فضا میشود وعلاوه بر این، به دلیل مات بودن، ایرادات سطح را پنهان میکند.
- رنگآمیزی سطوح با رنگ نیمه براق نه به آسانی رنگهای مات است و نه به سختی رنگهای براق انجام میشود.
- قابلیت تمیزکردن و لکهگیری رنگ نیمه براق بیشتر از رنگهای مات است.
رنگ روغنی نیمه براق چه معایبی دارد؟
کاربرد انواع رنگ روغنی بستگی به نوع رنگ دارد اما رنگهای نیمه مات یا نیمه براق کاربرد گستردهای دارند و برای تمام سطوح قابل استفاده هستند.
معایب رنگ نیمه مات شامل معایب رنگهای مات و رنگهای براق در شدت کمتر میشود. انعکاس نور، نشان دادن ایرادات سطوح، نمایان بودن لکههای بعد از خشک شدن رنگ و سختی تمیز کردن از مهمترین معایب رنگهای نیمه مات محسوب میشوند.
سخن پایانی
امیدواریم بعد از مطالعه این مطلب بهترین انتخاب را برای خرید رنگ ساختمانی داشته باشید.
برای افراد تازه کار، رنگهای مات به دلیل چسبندگی بیشتری که دارند، انتخاب مناسبتری محسوب میشوند و اجرایآنها آسانتر است.
پوشاندن دیوارها با رنگ براق در فضاهای کوچک به بزرگتر دیده شدن فضا کمک میکند. اگر میخواهید از مزایای رنگهای مات و براق بهره ببرید، میتوانید به سراغ رنگهای روغنی نیمه مات یا نیمه براق بروید.
برای انتخاب رنگ مناسب به تفاوت رنگ روغنی مات و براق و نیمه براق توجه کنید و با توجه به شرایطی مانند میزان نور فضا، بزرگی یا کوچکی محیط و مهارت خود، گزینه مناسبی را برای رنگآمیزی انتخاب کنید.
برای انجام رنگ کاری ساختمان یا هر پروژه دیگری شما به خرید حلال با کیفیت و مناسب نیز نیاز دارید و کیفیت حلال برروی کیفیت رنگ آمیزی شما تاثیر بسزایی دارد.
شرکت رنگ تهران با بهرهگیری از کارشناسان مجرب، انواع مختلفی از رنگهای روغنی را تولید و به بازار عرضه میکند. برای آشنایی با محصولات رنگ تهران میتوانید به وبسایت این مجموعه مراجعه کنید.