معرفی دانشگاه های ایران

معرفی دانشگاه گیلان

دانشگاه گیلان یکی از دانشگاه‌های معتبر و پرطرفدار در ایران است که در شمال کشور در شهرستان رشت واقع شده است. این دانشگاه در سال ۱۳۵۳ تأسیس شد . در ادامه مطلب همراه پورتال جامع مهندسین ایران باشید.

معرفی دانشگاه گیلان

دانشگاه گیلان (نام رسمی به انگلیسی: University of Guilan) یکی از دانشگاه های دولتی ایران است که در سال ۱۳۵۳ تاسیس شده است، پردیس اصلی و تعدادی از پردیس های آن در شهر رشت واقع شده است. این دانشگاه یکی از بزرگترین و یکی از قدیمی ترین دانشگاه های جامع شمال ایران است. بر اساس آخرین رتبه بندی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی که هر ساله توسط ISC یعنی پایگاه بین المللی مرجع علمی جهان اسلام تهیه می شود، دانشگاه گیلان در سال ۱۳۹۲ در بین دانشگاه های آموزش عمومی رتبه هشتم را به خود اختصاص داده است. همچنین بر اساس رتبه بندی تایمز در اوایل سال ۱۳۹۸ این دانشگاه پس از دانشگاه های تهران و تبریز رتبه ششم را در بین دانشگاه های آموزش عمومی کشور به خود اختصاص داده است. نسبت اساتید به دانشجو در این دانشگاه حدود ۱ به ۲۷ است که نسبت به میانگین این نسبت در بین دانشگاه های ایران (حدود ۱ به ۳۳) بسیار خوب است.

استادان دانشگاه گیلان اغلب از دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی فارغ التحصیل شده اند. دانشگاه گیلان از ۱۰ دانشکده، یک واحد پردیس و دو پژوهشکده تشکیل شده است که در ادامه لیست این دانشکده ها و پژوهشکده ها مطابق جدول ارائه شده است.

دانشگاه گیلان

تاریخ دانشگاه گیلان

شورای گسترش آموزش عالی در سال ۱۳۵۳ تأسیس دانشگاه گیلان را تصویب کرد و در سال ۵۵-۱۳۵۴ در چارچوب توافقنامه ای بین دولت های ایران و آلمان غربی سابق، دانشگاه گیلان تاسیس و از سال ۱۳۵۶ شروع به فعالیت کرد. فعالیت با پذیرش ۱۵۵ دانشجو در ۹ رشته تحصیلی در سال ۱۳۵۶ دانشکده مدیریت و بازرگانی رشت (تاسیس ۱۳۴۶) که تنها مراکز آموزش عالی استان گیلان بود، با دانشگاه گیلان ادغام شد و فعالیت آموزشی آن تا پایان سال ادامه داشت. در پایان سال تحصیلی ۱۳۵۸ با شماره . از ۶۰۵ دانشجو در ۱۴ رشته تحصیلی.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشگاه گیلان با حدود ۵۰۰ دانشجو در هشت رشته، علوم پایه، فنی، کشاورزی، دانشکده علوم انسانی، دانشکده پزشکی، دانشکده تربیت بدنی، دانشکده ورزش، آموزش عالی داخلی را رشد و توسعه داده است. علوم، دانشکده منابع طبیعی، دانشکده معماری، دانشکده هنر را تأسیس کردند.

لیست مراکز آموزشی دانشگاه گیلان

دانشکده ها دانشکده ادبیات و علوم انسانی
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان
دانشکده مهندسی مکانیک
دانشکده منابع طبیعی
دانشکده معماری و هنر
دانشکده علوم کشاورزی
دانشکده علوم ریاضی
دانشکده علوم پایه
دانشکده فنی
پردیس دانشگاهی
پژوهشکده ها پژوهشکده گیلان شناسی
پژوهشکده حوضه آبی دریای خزر

 

رشته های دانشگاه گیلان

دانشگاه گیلان هر ساله حدود ۶,۰۰۰ هزار نفر دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در دوره های روزانه، شبانه، پردیس و مجازی پذیرش می کند. این دانشگاه در مقطع تحصیلی کارشناسی (۱۱۲ رشته و گرایش)، کارشناسی ارشد (۱۴۸ رشته و گرایش) و دکتری (بیش از ۵۰ رشته و گرایش) را ارائه می دهد.

رتبه های کسب شده دانشگاه گیلان و تحصیل در رشته های دانشگاهی مختلف باعث شده است این دانشگاه جزو معیارهای اصلی انتخاب دانشگاه توسط دانشجویان تلقی گردد. در ادامه این بخش تعدادی از مهم ترین رشته های دانشگاه گیلان مطابق جدول بیان شده است.

مهم ترین رشته های دانشگاه گیلان
مهندسی معماری مهندسی نفت
مهندسی عمران مهندسی کامپیوتر
فناوری اطلاعات (IT) مهندسی شیمی
مدیریت مالی مهندسی رباتیک
حسابداری بینایی سنجی
بهداشت حرفه ای تعمیر و نگهداری هواپیما
حقوق مدیریت هتلداری
مهندسی کشاورزی مهندسی برق
مهندسی مواد مهندسی پلیمر
پرستاری پزشکی

امکانات رفاهی دانشگاه گیلان

به طور کلی امکانات دانشگاه گیلان شامل خدمات ایاب و ذهاب دانشجویی، خوابگاه مجزا برای دانشجویان دختر و پسر، سالن مطالعه در خوابگاه، کتابخانه و آزمایشگاه می باشد که در ادامه این قسمت به تفصیل توضیح داده شده است. 
کتابخانه دانشگاه گیلان شامل کتاب های ویژه مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می باشد. همچنین پایان نامه های نسخه چاپی و الکترونیکی این دانشگاه در این کتابخانه قرار دارد.
دانشگاه گیلان برای دانشجویان دختر و پسر غیر بومی خوابگاه های مجهزی در نظر گرفته است و این خوابگاه ها دارای اتاق مطالعه و سالن های ورزشی هستند. این دانشکده دارای ۱ خوابگاه پسرانه و ۳ خوابگاه دخترانه و یک خوابگاه برای دانشکده منابع طبیعی صومعه سرا می باشد.
از دیگر امکانات و مزایای دانشگاه گیلان می توان به آزمایشگاه های این دانشگاه اشاره کرد که شامل ۶ کارگاه آموزشی انگلیسی، عربی، روسی، روانشناسی، جغرافیا و علوم تربیتی می باشد.

افتخارات و سوابق دانشگاه گیلان

دانشگاه گیلان نتایج علمی و پژوهشی برجسته ای دارد و از نظر تولیدات علمی با کیفیت یکی از دانشگاه های پیشرو کشور است. سابقه تعداد قابل توجهی از انتشارات علمی (به عنوان مثال، همکاری های بین المللی، گزارش های علمی، پروژه های تحقیقاتی و تحقیقاتی نیازمند، مطالعات عالی دانشجویی، اختراعات و اکتشافات، انتشارات علمی یا فنی) بیان این اصطلاح است. سابقه این اطلاعات در معاونت پژوهشی دانشگاه گیلان و گزارش پژوهشی سالانه این دانشگاه موجود است.
این دانشگاه دارای اساتید و محققین ممتاز با اعتبار ملی و بین المللی است. قرار گرفتن نام برخی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه در جمع یک درصد دانشمندان برجسته ایران و تولیدکنندگان علم جهان گویای این موضوع است.
مجید سمیعی، پیتر ولهارد و حسن ابراهیم زاده معبود از چهره های مطرح جهانی از جمله اعضای برجسته حرفه ای این دانشگاه هستند.
دانشگاه گیلان دارای بیش از بیست مجله معتبر در زمینه های مختلف علمی و هنری است که برخی از آنها به زبان انگلیسی می باشد. همچنین هر ساله کتاب های علمی زیادی در این دانشگاه منتشر می شود.
علاوه بر این یکی از ثواب های دانشگاه گیلان حضور دانشجویان ممتاز در آزمون های نمونه دولتی و المپیادهای دانشجویی است. شایان ذکر است که تعداد زیادی از فارغ التحصیلان این دانشگاه برای مدت طولانی در دانشگاه های تراز اول ایران و سایر دانشگاه های بزرگ ادامه تحصیل می دهند، اما عموماً بسیاری از آنها ترجیح می دهند تحصیلات عالی خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

رؤسای دانشگاه گیلان

ریاست این دانشگاه هم‌اکنون بر عهده دکتر فرید نجفی است که در آذر ۱۴۰۰ به این سمت منصوب شده‌است. فرید نجفی دارای دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه فنی مسکو و در حال حاضر در مرتبه استادی است.

افراد زیر ریاست این دانشگاه را در طول سالیان گذشته بر عهده داشته‌اند:

نام گرایش تحصیلی دانشگاه آغاز پایان
حسین سپاسگزاریان کشاورزی (دفع آفات و کنه‌شناسی) دانشگاه هوفنهایم ۲۸ مرداد ۱۳۵۵ ۲۷ شهریور ۱۳۵۵
کورش اقبال ۲۷ شهریور ۱۳۵۵ ۹ اردیبهشت۱۳۵۷
محمد دانشور ۹ اردیبهشت ۱۳۵۷ ۳ تیر ۱۳۵۸
پرویز البرز ۴ تیر ۱۳۵۸ ۳۰ خرداد ۱۳۵۹
اسدالله آسرایی (قائم مقام) ریاضی دانشگاه سالفورد ۳۱ خرداد ۱۳۵۹ ۲۲ مهر ۱۳۵۹
فتح‌الله مضطر زاده مهندسی مواد دانشگاه فنی کلاوستال ۲۳ مهر ۱۳۵۹ ۱۵ اسفند ۱۳۵۹
محمدرضا غلامی ۱۶ اسفند ۱۳۵۹ ۱۶ شهریور ۱۳۶۲
نصرالله ضرغام ۱۷ شهریور ۱۳۶۲ ۱۶ آذر ۱۳۶۷
اصغر ورسه ای ریاضی (نظریه احتمال) دانشگاه منچستر ۱۷ آذر ۱۳۶۷ ۳۰ آبان ۱۳۷۴
عباس صاحب قدم لطفی شیمی بالینی ۱ آذر ۱۳۷۴ ۱۵ آذر ۱۳۷۶
داوود احمدی دستجردی ریاضی (سیستم‌های دینامیکی) دانشگاه لیورپول ۱۶ آذر ۱۳۷۶ ۷ بهمن ۱۳۸۴
عبدالله حاتم زاده بیوشیمی گیاهی گلاسکو ۸ بهمن ۱۳۸۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۲
احمد رضی ادبیات و زبان فارسی  دانشگاه علامه طباطبایی ۲۰ آذر ۱۳۹۲ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
فرید نجفی مهندسی مکانیک  دانشگاه مسکو ۲۲ آذر ۱۴۰۰ تاکنون

 

آدرس دانشگاه گیلان

اغلب دانشکده‌های دانشگاه گیلان در پردیس اصلی در کیلومتر ۵ آزادراه قزوین-رشت قرار دارند. دانشکده تربیت بدنی دانشگاه گیلان در نزدیکی پردیس اصلی در آزادراه قزوین-رشت قرار دارد. همچنین دانشکده علوم دانشگاه گیلان در مرکز شهر رشت در خیابان منظریه قرار دارد. دانشکده منابع طبیعی نیز در صومعه سرا واقع شده است.

دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی در سال ۱۳۵۳ بر اساس تفاهم‌نامه همکاری ایران و آلمان زیر نظر دانشکده علوم انسانی دانشگاه گیلان راه‌اندازی شد، سپس در سال۱۳۵۷ به عنوان رشته‌ای مستقل، با ۴۴ دانشجو فعالیت خود را آغاز کرد. افزایش قابلیتهای فکری و نیروی انسانی این گروه، ویژگیهای جغرافیایی و فرهنگی خاص و پیشینه غنی ورزش در استان گیلان موجب شد تا در سال ۱۳۷۱ موافقت اصولی برای تبدیل گروه به دانشکده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ شده و دو سال پس از آن، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی تأسیس‌ شود. در حال حاضر چهار گروه آموزشی شامل فیزیولوژی ورزشی، مدیریت ورزشی، آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی و تربیت بدنی و علوم ورزشی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در حال فعالیت هستند. از اساتید مطرح دانشکده در کشور در درجه استادی می‌توان به حمید محبی، ارسلان دمیرچی، فرهاد رحمانی‌نیا، مهرعلی همتی نژاد، حسن دانشمندی، رحیم رمضانی‌نژاد، علی اصغر نورسته، بهمن میرزایی و حمید اراضی اشاره‌ کرد.

دانشکده مکانیک

در سال ۱۳۹۶ گروه مهندسی مکانیک دانشکده فنی طی تلاش‌های اساتید، مدیر گروه وقت آقای “علی جمالی اسکلکی” و تصمیم هیئت امنای دانشگاه گیلان از دانشکده فنی جدا شده و به یک دانشکده مجزا به نام دانشکده مهندسی مکانیک انتقال یافت. ساختمان اصلی دانشکده مکانیک در پشت دانشکده فنی قرار دارد که هنوز در دست ساخت است و کلاس‌های دانشجویان، دفتر ریاست و اساتید دانشکده و آموزش دانشکده مکانیک در ساختمان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان به صورت موقت قرار دارد. ریاست دانشکده مکانیک را از ابتدای سال ۱۳۹۶ تاکنون “نادر نریمان‌زاده” بر عهده دارد. دانشکده مکانیک در تمامی گرایش‌های مهندسی مکانیک (تبدیل انرژی، طراحی کاربردی و دینامیک و کنترل) دانشجو می‌پذیرد. این دانشکده دارای ۳۳ هیئت علمی شامل شش استاد (“نیما امانی‌فرد” در گروه حرارت و سیالات، “نادر نریمان‌زاده”، “احمد باقری” و “فرید نجفی” در گروه دینامیک، کنترل و ارتعاشات و “ابوالفضل درویزه” و “رضا انصاری خلخالی” در گروه طراحی جامدات)، ۱۳ دانشیار، ۱۱ استادیار و سه مربی است.

دانشکده علوم پایه

دانشکدهٔ علوم پایه در سال ۱۳۵۶ فعالیت آموزشی خود را در ۴ گروه فیزیک، ریاضی، زیست‌شناسی و شیمی آغاز کرد و در سال ۱۳۸۲ نیز گروه آموزشی آمار به این دانشکده اضافه شد. در سال ۱۳۸۸ گروه‌های ریاضی و آمار به صورت جداگانه و تحت عنوان دانشکدهٔ علوم ریاضی به فعالیت خود ادامه‌ دادند. دانشکدهٔ علوم در حال حاضر شامل ۳ گروه آموزشی فیزیک، زیست‌شناسی و شیمی می‌باشد. همچنین این دانشکده دارای ۷۸ عضو هیئت علمی است که ۳۲ نفر از آنها متعلق به گروه شیمی، ۲۵ نفر گروه فیزیک و ۲۶ نفر نیز متعلق به گروه زیست‌شناسی هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.