اکسل فهرست بها 1403 منتشر شد. 

فهرست بها 1403
رپورتاژ آگهی

نبشی چیست و انواع آن کدامند؟

به نوعی پروفیل فولادی که در صنایع مختلف الخصوص صنعت ساخت و ساز، مورد استفاده قرار می گیرد، نبشی گفته می شود. نبشی دارای انواع مختلفی است که هر یک از آن ها از نظر جنس مواد اولیه، شکل ظاهری، اندازه بال ها، شیوه تولید و …. با هم فرق دارند. اما، کاربرد تمامی آن ها تقریبا یکسان بوده و می توان از آن ها در بخش های مختلف ساختمان، در صنعت کشتی سازی، برای ساختن دیگ های بخار صنعتی و …. استفاده کرد. اگر می خواهید تا با انواع دسته بندی های نبشی، قیمت نبشی و کاربرد آن به خوبی آشنا شده و اطلاعات کاملی به دست آورید، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

نبشی چیست

نبشی چیست؟

همان گونه که در بخش ابتدایی مطلب بیان کردیم، نبشی به نوعی یک پروفیل فولادی به شمار می آید که از نظر ظاهری، شبیه به حرف انگلیسی L می باشد. به عبارتی ساده تر می توان گفت که نبشی یک مقطع فولادی با سطح افقی و عمودی بوده که به هر یک از سطوح آن، بال گفته می شود. لذا، اگر زاویه بین دو بال آن کمتر از ۹۰ درجه باشد، شکل ظاهری آن شبیه به V شده و اگر زاویه آن بیشتر از ۹۰ درجه باشد شبیه به حرف انگلیسی L می باشد. لازم به ذکر است تا بدانید که انواع نبشی ها را می توان هم به صورت مرکب و هم به صورت تنها، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار داد که این مسئله بستگی به نیاز هر صنایع دارد.

در رابطه با تاریخچه تولید و پیدایش نبشی، بهتر است تا به خاطر بسپارید که اولین بار این محصول پس از به اتمام رسیدن جنگ جهانی دوم ساخته شد و جایگزین مناسبی برای چوب بود. زیرا، در آن زمان برای ساخت و ساز ها از انواع چوب استفاده یم کردند که مقاومت بسیار کمی در برابر نبشی داشت. از آن زمان تا به امروز، کارخانه های زیادی در تمامی کشورها مشغول ساخت نبشی شده و موجب شدند تا امروز انواع مختلفی از نبشی به تولید رسیده و روانه بازار گردد.

انواع نبشی کدامند؟

در بخش ابتدایی مطلب خدمت شما عزیزان بیان کردیم که نبشی همانند تیرآهن دارای انواع مختلفی می باشد که هر یک از آن ها بنا به دسته بندی های مختلفی، با یکدیگر فرق دارند. در این بخش تصمیم داریم تا شما را با انواع دسته بندی های آن ها آشنا کنیم. تعدادی از مهم ترین و اصلی ترین انواع دسته بندی های نبشی ها، شامل موارد زیر می باشند:

انواع نبشی

دسته بندی انواع نبشی ها بر اساس شیوه های تولید

یکی از مهم ترین دسته بندی های نبشی ها، مربوط به شیوه تولید هر یک می باشد. به صورت کلی بهتر است تا بدانید که نبشی ها از طریق دو روش فابریک و پرسی به تولید می رسند. در روش اول یعنی روش فابریک، ابتدا نوردهای گرم را ذوب کرده و سپس آن ها را در قالب های مخصوصی می ریزند. پس از آن از غلتک هایی برای کاهش ضخامت نوردها استفاده کرده و سپس اقدامت و فرایندهای لازم را انجام داده و نبشی ها را به تولید می رسانند. در روش دوم یعنی در روش پرسی، ابتدا ورق های فولادی را با کمک دستگاه های مخصوص، خم می کنند. سپس، به آن ها اشکال مختلف داده و با انجام برخی فرایندها، به نبشی تبدیل می نمایند.

دسته بندی انواع نبشی ها بر اساس جنس مواد اولیه

عامل دیگری که موجب می شود تا نبشی ها انواع مختلفی داشته باشند، جنس مواد اولیه هر یک از آن ها می باشد. به یاد داشته باشید که ماده اصلی مورد استفاده در تولید نبشی ها فولاد است؛ اما، گاهی از عناصر دیگر نیز برای تولید استفاده می شود. نبشی فولاد، یکی از مهم ترین نوع نبشی ها می باشد که ماده اصلی تشکیل دهنده آن، فولاد است. لذا، این محصول دارای مقاومت و استحکام بسیار زیادی می باشد. این مسئله باعث شده است تا اغلب اوقات از نبشی فولادی در صنعت های مهم، به صورت گسترده استفاده گردد. نوع دیگری از نبشی ها، مربوط به نوع استیل می باشد که از ترکیب میزان زیادی استیل و فولاد، ساخته شده است.

برخی از افراد این محصول را با نام فولاد زنگ نزن نیز می شناسند. همان طور که از نام این نبشی مشخص است، در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی مختلف، دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شود.نوع دیگری از نبشی ها که از نظر جنس مواد اولیه با سایرین متفاوت می باشد، نبشی گالوانیزه است. این محصول به نوعی همان نبشی فولادی بوده با این تفاوت که دارای روکشی از جنس گالوانیزه می باشد. همین روکش نیز باعث شده تا به آن نبشی گالوانیزه گفته شود. به خاطر بسپارید که مقاومت و استحکام این محصول در مقایسه با دو نوع قبلی بیشتر بوده و همین امر سبب شده تا طول عمر و ماندگاری بیشتری نیز داشته باشد.

دسته بندی انواع نبشی ها بر اساس شکل ظاهری

دسته بندی بعدی، مربوط به شکل ظاهری انواع نبشی ها می باشد. در بخش معرفی، خدمت شما عزیزان بیان کردیم که نبشی ها دارای سطحی افقی و عمودی هستند که به آن ها بال گفته می شود. لذا، زمانی که زاویه بین این دو بال تغییر کند، شکل ظاهری نبشی ها نیز تغییر خواهند کرد. به نحوی که اگر زاویه بین این و بال کمتر از ۹۰ درجه باشد، از نظر ظاهری شکل نبشی شبیه به حرف انگلیسی V، می شود. در سمت مقابل، زمانی که زاویه بین این دو بال ۹۰ درجه باشد، آن محصول از نظر شکل ظاهری شبیه به حرف انگلیسی L، می شود.

دسته بندی انواع نبشی ها بر اساس اندازه بال ها

شاید فکر کنید که دسته بندی نبشی ها به اتمام رسی که این تفکر نادرست است؛ زیرا، دسته بندی آخر مربوط به اندازه بال ها می باشد. در واقع، بال های نبشی ها گاهی ممکن است با یکدیگر مساوی و گاهی ممکن است نامساوی باشند. زمانی که اندازه دو بال نبشی با یکدیگر کاملا هم اندازه بوده و ضخامت یکسانی داشته باشند، به آن ها نبشی های بال مساوی گفته می شود. بلعکس، زمانی که اندازه و ضخامت بال های نبشی ها با هم فرق داشته باشند، به آن ها نبشی بال نامساوی گفته می شود.

آشنایی با کاربرد انواع نبشی ها

هم اکنون که به طور کامل و مفصل با نبشی و انواع آن ها آشنا شده اید، بهتر است تا با کاربرد کلی آن ها نیز به خوبی آشنا شده و اطلاعات کاملی را به دست آورید. به یاد داشته باشید که نبشی ها به خاطر تنوع بالایی که دارا هستند، کاربرد بسیار گسترده ای نیز در صنایع مختلف دارند. تعدادی از اصلی ترین کاربردهای انواع نبشی ها، به شرح زیر می باشند:

  • در صنعت ساختمان سازی، برای ساخت دیوارهای داخلی ساختمان، برای ساخت بخش های بیرونی و نمای ساختمان، برای ساخت ستون ها، برای متصل کردن اجزای ساختمان به هم دیگر، برای پشتیبانی از تیرها و….
  • در صنعت کشتی سازی، برای ساختن کشتی
  • برای ساختن دیگ های بخار صنعتی
  • برای ساختن وسیله های نقلیه مختلف
  • برای ساختن و یا تعمیر کردن سوله ها
  • برای ساختن مبل های فلزی و شهری
  • برای ساختن آلاچیق های مختلف
  • برای ساخت تزئینات مختلف و قفسه ها
  • برای ساختن وسایل دکوری و تزئینی

آشنایی با کاربرد انواع نبشی ها

خلاصه مطلب

ما در این بخش از مطلب تلاش کردیم تا شما را با نبشی آشنا کرده و انواع آن را نیز به شما معرفی کنیم. به یاد داشته باشید که اگر تصمیم به خرید انواع نبشی را دارید، باید به سراغ سایت های معتبری اعم از: فولاد فیدار رفته و این محصولات را از آن ها خریداری کنید. زیرا، سایتی مثل فولاد فیدار با داشتن چندین سال سابقه درخشان، بهترین نبشی ها را برای شما با قیمتی مقرون به صرفه، ارسال خواهد کرد. علاوه بر این، اگر می خواهید تا انواع ورق ها مثل: ورق سیاه را نیز تهیه کنید، می توانید با واحد فروش فولاد فیدار ارتباط برقرار کرده و از آن ها در این زمینه یاری بگیرید.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و پورتال جامع مهندسین ایران هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا