مهندسی فناوری اطلاعات

DMCA یا کپی برداری چیست؟

DMCA یا قانون حق تأیید کنندگان حق تکثیر (Digital Millennium Copyright Act)، یک قانون فدرال در ایالات متحده آمریکا است که به منظور حفاظت از حقوق تأیید کنندگان حق تکثیر در عصر دیجیتال به تصویب رسیده است. این قانون که در سال ۱۹۹۸ به تصویب رسید، اصولاً به ارتقای قوانین حق تکثیر موجود پرداخته و تلاش می‌کند تا بازدهی حق تأیید کنندگان را در محتوای دیجیتالی بالا ببرد. در این مقاله از پورتال جامع مهندسین ایران، به بررسی DMCA یا کپی برداری می پردازیم با ما همراه باشید.

DMCA چیست؟

DMCA یا قانون حق تکثیر هزاره دیجیتال، یک قانون در حوزه حمایت از حقوق مالکیت معنوی در ایالات متحده آمریکا است. این قانون در سال ۱۹۹۸ تصویب شده و با هدف مقابله با کپی‌برداری غیرمجاز از صفحات وب و حفاظت از حقوق مالکیت معنوی در عصر دیجیتال تدوین شده است. DMCA از سال ۲۰۱۲ به عنوان بخشی از سیاست‌ها و الگوریتم‌های گوگل، در حوزه حمایت از مالکیت معنوی در فضای وب به کار گرفته شده است.

با استناد به این قانون، هر شخص یا سازمان حقیقی می‌تواند به صورت مستقیم یا از طریق شرکت‌هایی که وکالت DMCA را برای آن‌ها انجام می‌دهند، شکایتی علیه وب‌سایت‌ها یا منابع دیگری که به نقض حقوق کپی‌رایت می‌پردازند، به گوگل ارائه دهد. این اقدامات هدفمند به منظور حفاظت از حقوق مالکیت معنوی و جلوگیری از کپی‌برداری غیرمجاز در فضای وب صورت می‌گیرد.

DMCA دقیقا چیست؟

DMCA تشکیل شده از پنج عنوان و دو معاهده است و به امضا رسید. آن پنج عنوان به شرح زیر است:

  • قانون اجرای معاهدات حق نسخه برداری WIPO
  • قانون مسئولیت محدود تخلف غیر مجاز آنلاین در حق نسخه برداری
  • قانون تضمین رقابت در تعمیر و نگه داری رایانه
  • مقررات متفرقه
  • طرح حفاظت از قانون وسل هال

هدف و ضرورت قانون DMCA

قانون DMCA به منظور مبارزه با سوء استفاده از حق تکثیر در دنیای دیجیتال و ارتقای حقوق تأیید کنندگان طراحی شده است. این قانون تلاش می‌کند تا در مقابل تولید، توزیع و استفاده غیرمجاز از محتوای دیجیتالی، اقدامات قانونی انجام دهد و از تکثیر غیرمجاز محتوا جلوگیری کند.

مفاد اصلی قانون DMCA

بخش قانونی درخصوص حق تأیید کنندگان: DMCA یک مجموعه از ضوابط برای حفاظت از حقوق تأیید کنندگان تکثیر محتوای دیجیتالی برای ارائه دهندگان سرویس اینترنتی فراهم می‌کند. این ضوابط شامل ایجاد یک روند تأیید کننده برای رفع اعتراضات مربوط به تأیید کنندگان است.

سرورهای تأیید کننده: DMCA به ارائه دهندگان سرویس اینترنتی اجازه می‌دهد تا سیستم‌هایی را برای پذیرش اعتراضات حق تکثیر در سرویس‌های آن‌ها ایجاد کنند. این سیستم‌ها امکان ارائه شکایات حق تکثیر را به صورت آنلاین فراهم می‌کنند و روند مشخصی برای رفع اعتراضات را ایجاد می‌کنند.

حفاظت از ارائه دهندگان سرویس‌های آنلاین: DMCA قوانینی را برای حفاظت از ارائه دهندگان سرویس‌های آنلاین در برابر مسئولیت‌های قانونی مربوط به تکثیر غیرمجاز محتوا فراهممی‌کند. این قسمت از قانون به ارائه دهندگان سرویس‌های آنلاین، مانند ارائه دهندگان پلتفرم‌های ویدیویی، شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های اشتراک‌گذاری محتوا، اجازه می‌دهد تا از مسئولیت مدنی و جزایی برای تکثیر غیرمجاز محتوا توسط کاربران خود مستثنی شوند. این ارائه دهندگان سرویس‌ها می‌توانند با اتخاذ اقداماتی مانند حذف سریع محتوای مجازی‌سازی شده و ایجاد سیستم‌های گزارش‌دهی تخلف، از مسئولیت قانونی در قبال تکثیر غیرمجاز محتوا جلوگیری کنند.

نقش DMCA در حوزه حق تأیید کنندگان

قانون DMCA از اهمیت بسیاری در حمایت از حقوق تأیید کنندگان تکثیر برخوردار است. با ایجاد روند تأیید کننده مؤثر و سیستم‌های رفع اعتراضات، این قانون به تأیید کنندگان امکان می‌دهد تا در مواجهه با تکثیر غیرمجاز محتوا، اعتراضات خود را به سرعت مطرح کنند و از حقوق خود در قبال استفاده غیرمجاز از آثارشان دفاع کنند.

نحوه شکایت به DMCA گوگل

اگر شما مالک یک وب سایت، محتوا، عکس، کتاب، نقاشی و یا هر آنچه که می تواند تحت پوشش قانون DMCA باشد هستید و اگر یک وب سایت قانون مالکیت های معنوی را در مورد دارایی شما نقض کرده است می توانید پس از ورود به گوگل سرچ کنسول، وارد صفحه داشبورد DMCA به آدرس زیر شوید و از سایت خاطی به گوگل شکایت کنید.

www.google.com/webmasters/tools/dmca-dashboard

یک از کارهایی که یک سئو کار حرفه ای انجام می دهد، شناسایی سایت هایی که محتوای شما را بدون اجازه کپی و بازنشر کرده اند و شکایت از آن ها به Google DMCA است.

dmca

نتیجه شکایت به DMCA

زمان پاسخگویی به شکایت‌های DMCA و اعلام نتیجه آن، بسته به نوع محتوا و تعداد URL‌ها متفاوت است. با این حال، به طور عمومی، در صورتی که تعداد URL‌ها کم باشد، معمولاً پاسخ و نتیجه شکایت در بازه زمانی ۲-۷ روز در داشبورد DMCA برای فرد شاکی قابل مشاهده خواهد بود. همچنین، در صورتی که شکایت مرتبط با ساختار سایت متخلف باشد، گوگل ممکن است آن را برای همیشه حذف کند.

در صورتی که یک صفحه قبلاً در ایندکس گوگل وجود داشته و رتبه‌بندی داشته باشد و با تصمیمی مبنی بر DMCA از ایندکس گوگل حذف شده باشد، آن صفحه به صورت SERP (نتایج صفحه نتایج موتور جستجو) نمایش داده خواهد شد.

نتیجه‌گیری:

قانون DMCA یک قانون مهم در حوزه حق تکثیر و حمایت از حقوق تأیید کنندگان در دنیای دیجیتال است. این قانون با ایجاد ضوابط و روندهای مشخص برای تأیید کنندگان و ارائه دهندگان سرویس‌های آنلاین، تلاش می‌کند تا محتوای دیجیتال را در برابر تکثیر غیرمجاز محافظت کند و حقوق تأیید کنندگان را تقویت کند. با اجرای موثر این قانون، ارائه دهندگان سرویس‌های آنلاین می‌توانند از مسئولیت قانونی در قبال تکثیر غیرمجاز محتوا جلوگیری کنند و تأیید کنندگان را در تأمین حقوقشان در دنیای دیجیتال یاری کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.