معرفی دانشگاه های ایران

معرفی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی یکی از دانشگاه های برتر دولتی شهر تهران و نخستین دانشگاه صنعتی ایران می باشد .

هستۀ اولیۀ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دانشکدۀ مخابرات است که در سال ۱۳۰۷ شمسیی در محل فعلی دانشکدۀ مهندسی برق دانشگاه تأسیس و در سال ۱۳۱۸ اساسنامۀ آن به تصویب مجلس شورای ملی وقت رسیده است.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ساختار فعلی، در سال ۱۳۵۹ و به‌دنبال تصویب ستاد انقلاب فرهنگی طی ادغام ۹ مرکز آموزش عالی با عنوان مجتمع فنی و مهندسی، بنیاد نهاده شد و سپس در سال ۱۳۶۲ نام آن به «دانشگاه فنی و مهندسی» تغییر یافت. تغییر نهایی نام دانشگاه به عنوان فعلی، به سال ۱۳۶۷ برمیگردد که در آن سال، دانشگاه به نام دانشمند پرآوازۀ اسلامی و ایرانی، حکیم خواجه نصیرالدین طوسی، مزین شد.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی در حال حاضر دو قطب علمی ، ۱۹۴ آزمایشگاه پژوهشی و آموزشی ، ۱۳ مرکز پژوهشی ، ۳ گروه پژوهشی ، ۶ پژوهشکده ، ۱۱ شرکت دانش بنیان و ۲۸ شرکت مرکز رشد دارد که در زمینه های تخصصی دانشگاه فعالیت می کنند .

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دانشکده‌های دانشگاه خواجه نصیر

دانشگاه خواجه نصیر به صورت یک‌پارچه و متمرکز نیست و هر دانشکده در نقطه‌ای از تهران واقع شده است. به همین خاطر دانشگاه خواجه نصیر در بین دانشجویان و دانش‌آموختگان این دانشگاه به مجمع‌الجزایر خواجه نصیر معروف است. محل دانشکده‌های این دانشگاه به شرح زیر است:

  • ساختمان مرکزی: خیابان میرداماد، نرسیده به خیابان ولیعصر (نزدیک مجتمع کامپیوتر پایتخت)
  • دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری: خیابان ولیعصر، بعد از تقاطع با خیابان میرداماد
  • دانشکده مهندسی مکانیک، صنایع و مواد و متالوژی: میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان پردیس، بعد از هتل پردیس
  • دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر: خیابان شریعتی، ضلع جنوب شرقی پل سید خندان
  • دانشکده علوم (فیزیک و شیمی): خیابان شریعتی، بعد از پل سید خندان، خیابان شهید مجتبایی
  • دانشکده مهندسی هوافضا و ریاضی: پل شهید زین‌الدین (انتهای زین‌الدین شرق)، دوراهی رهبر، بلوار دانشگاه

معرفی دانشکده های دانشگاه خواجه نصیر طوسی

این دانشگاه دارای ۹ دانشکده مهندسی برق ، مهندسی کامپیوتر ، مهندسی مکانیک ، مهندسی مواد ، مهندسی عمران ، مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک ، مهندسی صنایع ، مهندسی هوا فضا و علوم است:

دانشکده مهندسی برق

این دانشکده هسته اصلی و مرکزی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی می باشد که همواره یکی از شناخته شده ترین و قدرتمندترین دانشکده ها در سطح کشور می باشد. همچنین دانشکده مهندسی برق دارای اولین آزمایشگاه آنتن در کشور است. این دانشکده از گروه های مهندسی الکترونیک ، مهندسی پزشکی ، مهندسی قدرت ، مهندسی کنترل ، مهندسی مخابرات تشکیل شده است.

دانشکده مهندسی مکانیک

فعالیت آموزشی این دانشکده تحت عنوان دانشگاه کار و پیشه از سال ۱۳۵۲ شروع شده است که پس از ادغام چندین موسسه آموزشی در سال ۱۳۵۹ به دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ساختار فعلی تبدیل شده است.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دانشکده مهندسی صنایع

فعالیت آموزشی رشته مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به دنبال موافقت شورای عالی گسترش دانشگاه­ ها در سال ۱۳۷۳ آغاز گردید. این دانشکده در مقطع کارشناسی در رشته های مهندسی صنایع ، در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های مهندسی صنایع ، سیستم ­های اقتصادی و اجتماعی ، مهندسی مالی ، مهندسی فناوری اطلاعات تجارت الکترونیک ، مهندسی فناوری اطلاعات سیستم­ های مدیریت اطلاعات و MBA و در مقطع دکتری در رشته های مهندسی صنایع و فناوری اطلاعات دانشجو می پذیرد.

دانشکده مهندسی عمران

دانشکده مهندسی عمران اکنون در مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی با شش گروه آموزشی و پژوهشی سازه ، زلزله ، محیط زیست ، خاک و پی ، آب و راه و ترابری و همچنین ۹ آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی را در اختیار دارد.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دانشکده مهندسی هوا و فضا

هسته اولیه دانشکده مهندسی هوافضا ، گروه هوافضا بود که در سال ۱۳۷۹ در دانشکده مهندسی مکانیک وقت تاسیس گردید و هم­زمان در چهار گرایش مصوب کارشناسی ­ارشد دانشجو گرفت و به فاصله کوتاهی برنامه گرایش مهندسی­ فضایی در کارشناسی­ ارشد توسط گروه تهیه و به تصویب شورای عالی برنامه­ ریزی رسید.
دانشگاه صنعتی­ خواجه­ نصیرالدین ­طوسی با همکاری دانشگاه تکنولوژی هوا فضای مسکو از مهرماه سال ۱۳۸۳ اقدام به پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی مشترک هوافضا نمود. در سال ۱۳۸۵ نیز با مجوز وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری اولین گروه دانشجویان کارشناسی مهندسی هوافضای روزانه نیز مشغول به تحصیل شده­ و بالاخره در مهرماه سال ۱۳۸۸ اولین گروه از دانشجویان دکترای مهندسی هوافضا در دو گرایش جلوبرندگی و دینامیک پرواز و کنترل در این دانشکده مشغول به تحصیل گردیدند.

دانشکده مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک(نقشه برداری)

این دانشکده به عنوان اولین و تنها دانشکده مهندسی نقشه برداری در سطح کشور علاوه بر تربیت نیروی متخصص انسانی در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری ارتباط تنگاتنگی نیز با صنعت دارد. دانشکده از چهار گروه مهندسی ژئودزی ، سیستم ­های اطلاعات مکانی ، فتوگرامتری و سنجش از دور تشکیل شده است.

دانشکده مهندسی و علم مواد

فعالیت های آموزشی رشته مهندسی مواد در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ، در سال ۱۳۸۰ از گروه مهندسی مواد در دانشکده مهندسی مکانیک با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد آغاز شد و به تدریج با راه اندازی دکتری مواد ، کارشناسی ارشد شکل دادن فلزات و مقطع کارشناسی متالورژی صنعتی توسعه یافت. در سال ۱۳۹۲ گروه مهندسی مواد به دانشکده مهندسی و علم مواد تبدیل گردید.

دانشکده مهندسی کامپیوتر

در حال حاضر این دانشکده دارای سه گروه سخت‌افزار ، نرم‌افزار و هوش مصنوعی می‌باشد. این دانشکده در مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر در دو گرایش سخت‌افزار و نرم‌افزار و در مقطع کارشناسی ارشد در سه گرایش معماری کامپیوتر ، هوش مصنوعی و شبکه‌های کامپیوتری دانشجو می پذیرد.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دانش‌آموختگان مشهور

یکی از جذاب‌ترین موضوعات برای هر دانشجویی، شناختن دانش‌آموختگان مشهور دانشگاه خود است. بر همین اساس تصمیم گرفتیم که چند تن از دانش‌آموختگان مشهور دانشگاه خواجه نصیر را معرفی کنیم.

  • شهید داریوش رضایی‌نژاد: از پژوهشگران سرآمد و مطرح دفاعی و هسته‌ای کشور بود که در یکم مرداد ۱۳۹۰ با شلیک ۵ گلوله توسط عوامل اسرائیلی، مقابل منزل خود ترور شد.
  • حسن تهرانی مقدم: یکی از نظامیان ایرانی که از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ۸ سال جنگ تحمیلی محسوب می‌شد. آخرین سمت وی، ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه پاسداران بود که به عنوان یکی از پایه گذاران برنامه موشکی سپاه شناخته می‌شد. سرانجام تهرانی مقدم در آبان ۱۳۹۰، در حادثه‌ی انفجار زاغه مهمات پادگان مدرس کشته شد.
  • محمد ناظمی اردکانی: در دولت احمدی‌نژاد، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی را در دست داشت.
  • محمد علی‌آبادی: رئیس سابق سازمان تربیت بدنی، رئیس سابق کمیته ملی المپیک و رئیس سابق سازمان شیلات است. علی‌آبادی از طرف احمدی نژاد به عنوان وزیر نیرو پیشنهاد شد که از مجلس رای اعتماد نیاورد.
  • عباس علی‌آبادی: رئیس سابق دانشگاه مالک اشتر بود که هم‌اکنون مدیرعامل شرکت مپنا است.
  • مصطفی محمد نجار: در دولت دهم، وزارت کشور را در دست داشت.
  • فرزاد حسنی: مجری برنامه‌های تلویزیونی صدا و سیما
  • امیر آقاکوچک: برنده جایزه والتر و استاد دانشگاه ایرواین کالیفرنیا
  • حمید محمدی: دیجی کالا توسط برادران محمدی تاسیس شد که مالکیت تام بر این شرکت دارند. یکی از این دو برادر به نام حمید محمدی از دانش‌آموختگان صنایع خواجه نصیر است.

سیاست ها و اهداف دانشگاه خواجه نصیر

  • جمع آوری مجموعه ای مفید از منابع اطلاعاتی علمی
  • فراهم نمودن امکانات و تسهیلات فیزیکی مناسب برای استفاده از کتب موجود در کتابخانه
  • هوشمند نمودن خدمات کتابخانه و ایجاد بانک‌های اطلاعاتی و دسترسی آسان به پایگاه های اطلاعاتی که کاربران به آن نیاز دارند از طریق شبکه
  • کمک به اساتید و دانشجویان در نوشتن مقالات علمی و تدریس

جایگاه علمی دانشگاه خواجه نصیر طوسی

با توجه به آمار پایگاه‌های معتبر در امر رتبه ‌بندی ISI دانشگاه های سراسر دنیا ، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی پیشرفت چشمگیری داشته و در شمار یک درصد تولید کنندگان علم در دنیا معرفی شده‌ است. دانشگاه صنعتی خواجه نصیر در سال ۲۰۱۶ براساس رتبه ‌بندی نشریه تایمز در ۶۰۱ تا ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان و در بین ۷ دانشگاه برتر ایران قرار گرفت.

همچنین در رتبه ‌بندی نشریه تایمز در سال ۲۰۱۸ این دانشگاه در جایگاه ۶۰۱ تا ۸۰۰ جهان و در رتبه ۱۷۳ آسیا و در بین ۵ دانشگاه برتر ایران و بالاتر از دانشگاه‌هایی همچون شریف و تهران قرار گرفت. طبق جدید ترین بررسی های انجام شده توسط لایدن نیز دانشگاه خواجه نصیر در حیطه رشته های علوم فنی مهندسی در بین ۱۰ دانشگاه برتر ایران و در جایگاه ۱۶۱ آسیا و ۳۶۸ جهان قرار گرفته است.

مزایا و معایب تحصیل در این دانشگاه

صحبت درباره‌ی هر چیزی می‌تواند دو منبع متفاوت داشته باشد. منبع اول تجربه‌ی شخصی گوینده یا نویسنده است و دومین منبع حاکی از شنیده‌ها باشد. اطلاعاتی که در این بخش مطالعه می‌کنید، حاصل تجربه‌ی شخصی من در ۴ سال تحصیل در این دانشگاه است. یکی از مواردی که دانشجویان از آن به شدت گله‌مند هستند، متمرکز نبودن این دانشگاه است. یعنی اگر قرار باشد برای انجام امور تحصیلی از یک دانشکده به دانشکده دیگر رفت، با احتساب ترافیک تهران بسیار زمان‌بر خواهد بود. البته «دانشکده‌ مهندسی مکانیک، صنایع و مواد و متالوژی»، «دانشکده عمران و نقشه برداری» و «ساختمان مرکزی این دانشگاه» به هم نزدیک هستند. «دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر» و «دانشکده علوم (فیزیک و شیمی)» نیز فاصله‌ی چندانی ندارند. اما «دانشکده‌ی هوافضا و ریاضی» این دانشگاه با فاصله‌ی زیادی از سایر دانشکده‌ها واقع شده است.

عدم متمرکز بودن دانشگاه مشکل دیگری را نیز برای دانشجویان این دانشگاه پیش آورده است. برای مثال کارگاه‌های رشته‌ی مکانیک، در دانشکده هوافضا و ریاضی برگزار می‌شود، بنابراین دانشجویان باید این فاصله را هر هفته طی کنند، که معمولاً ترافیک این مسیر زیاد است. مشکل دیگر عدم استقبال از تشکل‌های دانشجویی مانند انجمن‌ها و کانون‌ها به دلیل این فاصله است. دانشجویان شهرستانی که نیازمند استفاده از خوابگاه‌های این دانشگاه هستند، با توجه به این که خوابگاه اصلی این دانشگاه در دانشکده‌ هوافضا و ریاضی واقع شده است فاصله‌ی زیادی تا دیگر دانشکده‌ها دارد. البته سرویس رایگان رفت و برگشت برای دانشجویان دانشکده‌های دورتر وجود دارد. دانشجویان هوافضا و ریاضی از این بابت راحت هستند چرا که خوابگاه و دانشکده‌شان در یک محیط است. به طور کلی این دانشگاه اساتید خوبی دارد که ارتباط خوبی با بخش صنعت دارند و می‌توانند از دانشجویان در این بخش‌ها استفاده کنند.

قطب های علمی و پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر طوسی

  • رباتیک و کنترل
  • طراحی و شبیه‌سازی سامانه‌های فضایی
  • آزمایشگاه واقعیت مجازی
  • شبیه ساز رانندگی
  • فناوری اطلاعات مکانی
  • کنترل صنعتی
  • محاسبه و مشخصه‌یابی افزاره‌ها و زیرسیستم‌های الکترومغناطیسی

آدرس و شماره های تماس صنعتی خواجه نصرالدین طوسی

  • آدرس: تهران ، میرداماد غربی، پلاک ۴۷۰
  • شماره تماس: ۸۸۸۸۲۹۹۱
  • کد پستی: ۱۹۶۹۷۶۴۴۹۹
  • آدرس سایت : www.kntu.ac.ir
  • آدرس دانشکده مهندسی برق
  • آدرس: تهران – خیابان شریعتی – ضلع جنوب شرقی پل سید خندان – صندوق پستی ۱۳۵۵-۱۶۳۱۵ کدپستی ۱۶۳۱۷۱۴۱۹۱
  • شماره تماس: ۷-۸۸۴۶۲۱۷۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.