ترمووود در نمای ایرانی | کاربرد ترمووود در معماری و نماسازی به سبک ایرانی

ترمووود در نمای ایرانی؛ جایگزین چوب در نماسازی سنتی ایرانی
نمای بیرونی ساختمان به منزله پوشش محافظ و اولین چیزی است که از یک سازه به چشم میخورد، به همین دلیل طراحی اصولی و زیبای آن از اهمیت زیادی برخوردار است. متریال گوناگونی وجود دارند که در طراحی نمای ساختمان میتوان از آنها استفاده کرد. چوب یکی از متریال کاربردی در طراحی و اجرای نمای ساختمان است که در انواع سبکهای نماسازی استفاده میشود. این متریال کاربردی دارای انواع مختلفی است و تاثیر زیادی در زیبایی و جذابیت نمای ساختمان دارد. یکی از انواع متریال چوبی ترمووود است. در این مطلب قصد صحبت در مورد نقش ترمووود در نمای ایرانی و کاربردهای این متریال را داریم.
ترمووود نما چیست؟
ترمووود یا چوب ترموو یکی از محصولات کاربردی در معماری است. این محصول که چند سالی است در کشور ما هم استفاده میشود، جایگزین چوب طبیعی در نماسازی بیرونی یا طراحی داخلی سازههای مختلف است. از این متریال در دکوراسیون داخلی، نماسازی ساختمانها، طراحی و فضاسازی برای کافی شاپها یا رستورانها و بسیاری فضاهای دیگر استفاده میشود. البته ترمووود متریالی مصنوعی نیست و نوعی چوب طبیعی است که با فراوری و مکانیزم پیشرفته، خاص و تحت حرارت بالا، استحکام و ماندگاری پیدا میکند و در برابر آسیبهای رایج چوب طبیعی مانند حشرات موزی، قارچ یا آفتهای داخلی مقاوم میشود.
چوب ترمووری که در نمای ساخته میشود را در اصطلاح ترمووود نما مینامند. این نوع ترمووود از درخت کاج یا درخت زبانگنجشک تهیه میشود و طی فرایندی خاص که قرارگرفتن در معرض حرارتی معادل 180-220 درجه سانتیگراد است، تغییر کرده و رطوبت اضافی آن از بین میرود. باتوجهبه اینکه نمای ساختمان همواره در معرض بارندگی، تغییرات آبوهوایی، تابش نور خورشید و… است، مقاومت ترمووود موجب میشود که هیچ آسیبی به نما وارد نشود.
ترمووود در نمای ایرانی چه کاربردی دارد؟
همانطور که گفته شد، موارد استفاده از ترمووود بسیار زیاد است و این متریال با هدفهای مختلفی مورداستفاده قرار میگیرد. ترمووود جایگزین خوبی برای چوب طبیعی و فاقد مکانیسم در نماسازی است و یکی از سبکهایی که ترمووود در آن کاربرد فراوانی دارد، سبک ایرانی است. ترمووود در نمای ایرانی برای پوشش دیوارها، بهعنوان کفپوش و برای پوشش سقف استفاده میشود. برای مثال با استفاده از ترمووود در نمای ایرانی میتوان کفپوشی مقاوم و زیبا از چوب تهیه کرد و در کنار دیواری آجری، گلدانهای آویزان و… یک نمای جذاب ایرانی ایجاد کرد.
از دیگر کاربردهای ترمووود در نمای ایرانی ساخت در و پنجره است. در و پنجرههای چوبی، بخشی از معماری اصیل ایرانی هستند که از دیرباز تابهحال در ساختمانهای ایرانی به کار میروند. استفاده از ترمووود در این بخش از نمای ایرانی موجب افزایش طول عمر درب و پنجرهها میشود و نیاز به ترمیم یا تعویض آنها را کمتر میکند. ایوان و طاقهای چوبی، نرده چوبی، آلاچیق چوبی و… از دیگر عناصری هستند که به شکلهای مختلف در معماری ایرانی استفاده میشوند و برای اجرای تمام آنها میتوان از ترمووود استفاده کرد.
مزایا و معایب استفاده از ترمووود در نماسازی ایرانی
هر چند ترمووود در نمای ایرانی و دیگر سبکهای نماسازی کاربردهای فراوانی دارد اما مانند هر متریال یا مصالح دیگری دارای مزایا و معایب مختلفی است که جهت استفاده از آن باید به این موارد دقت کرد. در ادامه مهمترین مزایا و معایب استفاده از ترمووود در طراحی و معماری به سبک ایرانی را معرفی خواهیم کرد.
مزایای استفاده از ترمووود در نمای ایرانی
ترمووود به دلایل زیر یکی از بهترین متریالی است که در نماسازی به سبک ایرانی میتوان از آن استفاده کرد:
- استحکام و مقاومت بالا در برابر تغییرات آبوهوایی باتوجهبه اقلیم کشور ما
- قیمت مناسب نسبت به چوب و هزینه نصب و اجرای پایینتر
- نصب ساده و راحت در نما
- امکان جداسازی نمای اجرا شده با ترمووود و نظافت و تمیزکاری آن به شکل جداگانه
- وزن مناسب و حملونقل راحت آن تا محل موردنظر
- مقاومبودن نسبت به حشرات و آفتهای چوب طبیعی
- نداشتن رطوبت داخلی و عدم ایجاد آسیبهای رایج چوب طبیعی
- ایجاد عایق حرارتی و صوتی برای ساختمان
- طول عمر بالای نمای ساختمان
- ماندگاری بالا و عدم نیاز به قطع پیاپی درختان برای تهیه چوب و….
معایب استفاده از ترمووود
در کنار تمام مزایای گفته شده برای استفاده از ترمووود، این محصول معایبی هم دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نیاز به استفاده از رنگهای مخصوص برای تغییر رنگ چوب
- کمبود طرحهای متنوع
- نیاز به قطع درختان برای تولید محصول که در تمام محصولات چوبی وجود دارد
مراحل نماسازی ایرانی با ترمووود
طراحی و اجرای ترمووود در نما چندان سخت نیست. برای اجرای نما با ترمووود ابتدا باید زیرسازی انجام داد. زیرسازی بهمنظور بهبود کیفیت ترمووود و باهدف ماندگاری بیشتر ترمووودها روی نما انجام میشود. زیرسازی شامل رفع ایرادات نما مانند ترمیم شکستگیها، پر کردن درزها و یکدست کردن نما با کمک مصالحی مانند سیمان یا بتن است. در مرحله بعد باید پنلهای ترمووود را تهیه کرد. بسته به سبک نما و زیرسازی آن ممکن است قبل از اجرای پنل نیاز به اجرای پایه پنل برای پیچکردن ورقههای ترمووود هم باشد. در غیر این صورت ورقهها با میخ هم قابلاجرا هستند. در نهایت باید پنلها را در محل موردنظر سوار کرد و در صورت نیاز سطح نما را با رنگ و… کاور کرد.
ترمووود متریالی کاربردی در نماسازی حتی به سبک ایرانی
ترمووود در نمای ایرانی و دیگر سبکهای نماسازی کاربرد فراوانی دارد و جایگزین مناسبی برای چوب طبیعی است. این متریال ظاهری کاملاً شبیه به چوب طبیعی دارد؛ اما برخلاف چوب نسبت به ضربه، تغییرات آبوهوایی و… مقاوم است. ترمووود این روزها بهترین انتخاب برای ساختمانهایی است که زیباسازی آنها با استفاده از چوب انجام میشود. البته استفاده از این متریال نیاز به انتخاب بهترین نوع آن و خرید از مراکز معتبر و تضمین شده دارد.جهت خرید انواع ترموود، ما در مجموعه پارس آرای کوهستان آماده ارائه خدمات به شما هستیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و ثبت سفارش ترموود و متریال مرتبط با زیرسازی نمای چوب، کارشناسان مجموعه ما پاسخگوی شما هستند.