مهندسی عمران

سقف کاذب چیست ؟ و انواع سقف کاذب

سقف کاذب

سقف کاذب (به انگلیسی: Dropped ceiling) شاخه‌ای از معماری داخلی است که برای پوشش سقف اصلی (زیر سقف) به‌کار می‌رود. از پیشینهٔ این رشته اطلاعات موثقی در دست نیست. معلوم نیست اولین کسانی که از سقف کاذب استفاده کرده‌اند چه‌قدر از کاربردهای مختلفِ این حرفه آگاهی داشتند، اما سقف کاذب در زمانی کوتاه جای خود را در صنعت ساختمان پیدا کرد. در ادامه با پورتال جامع مهندسین ایران همراه باشید.

سقف کاذب می‌تواند به‌صورت گچی، چوبی، فلزات رنگین، پی‌وی‌سی، شیشه‌ای، آهنی، ورق‌های فلزی روکش‌دار، آلومینیومی، کامپوزیت و غیره نصب شود که در هر صورت قابلیت اجرا به‌صورت واحد و یا با هم را داراست. حضور سقف کاذب در ساختمان، دغدغهٔ پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف را از بین می‌برد، و این، یکی از ویژگی‌های این رشتهٔ ساختمانی نیز هست.

سقف کاذب در مواردی که ذکر می‌شود قابلیت خود را بروز می‌دهد: پوشش تأسیسات زیر سقف اصلی، آکوستیک کردن فضا، ایجاد حجم‌ها دکوراتیو، هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و… پوشاندن، مهم‌ترین کارکرد سقف کاذب است، در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

از سقف کاذب برای کدام بخش های خانه استفاده میشه؟

سقف کاذب در خانه، اغلب برای سالن پذیرایی مورد استفاده قرار می‌گیره. افراد زیادی در بازسازی خانه از سقف کاذب برای ایجاد یک تغییر بزرگ استفاده می‌کنن، زیرا اجرای این سقف روی دکوراسیون داخلی تاثیر زیادی میذاره. اما در ادامه به بررسی کاربرد این سقف در سایر فضاهای خانه هم می‌پردازیم.

۱- جالب است بدونید که سقف کاذب فقط برای سالن پذیرایی اجرا نمیشه و برای بخش های دیگه مثل اتاق خواب هم قابل نصب هست.
۲- اما یک جای جالب دیگه که سقف کاذب جدیدا در اون مورد استفاده قرار می‌گیره، بالای میز ناهارخوری است. نصب یک سقف کاذب مجزا برای میز ناهار خوری ایده ای هست که به تازگی اجرا میشه و فضای خیلی خاص و شیکی رو ایجاد میکنه.

۳- به غیر از مواردی که گفته شد سقف کاذب برای حمام و سرویس بهداشتی هم مورد استفاده قرار می‌گیره. احتمالا شما هم شاهد این سقف در خانه خودتون هستید. در راهرو های ورودی یا بین حمام و سرویس بهداشتی که اختلاف ارتفاع وجود داره شاهد این سقف ها هستیم.
انواع سقف کاذب حمام و دستشویی برای اینکه با رطوبت و آب در تماس هستن، از جنس PVC ساخته می‌شن و کاملا ضد آب هستن.

۴- اجرای سقف کاذب برای آشپزخانه هم یک ایده شیک و جالب است که توسط افراد زیادی اجرا میشه. اکثر افراد از سقف کاذب کناف و مجازی برای آشپزخانه استفاده می‌کنن. این نمونه بیشتر از سایر مدل ها مورد استفاده قرار می‌گیره.
۵- برای محیط‌های اداری و همچنین کتابخانه ها هم، سقف کاذب مورد استفاده قرار می‌گیره و انتخاب مناسبی هست.

به طور کلی سقف کاذب برای فضاهای مختلف قابل استفاده بوده و کاربردهای زیادی داره. اما فکر می‌کنین بخاطر چه مزایا و معایبی سقف کاذب اینقدر پرکاربرد هست؟ برای اطلاع از این موضوع با ما همراه باشین.

قسمت‌های مختلف سقف کاذب

  1. میلگردهای عمودی
  2. میلگردهای افقی چپ و راست
  3. نبشیِ کنار دیوار
  4. چوب‌های چهارتراشِ چپ و راست
  5. ورقهٔ آکوستیک
  6. رابیتز 
  7. گچ‌کاری

انواع سقف کاذب

  • سقف کاذب با رابیتس و اندود
  • سقف کاذب آکوستیک
  • سقف کاذب پی وی سی
  • سقف کاذب کناف
  • سقف کاذب گریلیوم
  • سقف کاذب چوبی
  • سقف کاذب آلومینیومی (از نوع دامپا)
  • سقف کاذب آی گلس
  • سقف کاذب ترکیبی

در ادامه به معرفی مختصر، تعدادی از سقف کاذب ها پرداخته ایم.

سقف کاذب رابیتس و اندود چیست؟

سقف کاذب رابیتس نوعی سقف کاذب است که با استفاده از توری‌های گالوانیزه به نام رابیتس و با زیرسازی متشکل از نبشی و میلگرد که با استفاده از جوش به یکدیگر متصل می‌شوند، ساخته می‌‌شود. البته از همین روش برای ساخت سایر المان های دکوراتیو مانند تاج اپن و حتی خود اپن آشپزخانه نیز استفاده می شود.

شاید پیش از طراحی سقف و یا این نوع المان های دکوراتیو بهتر باشد ابتدا در مورد اجزای مهم دکوراسیون مثل کابینت ها تصمیم بگیریم؛ البته لازم نیست این طراحی چندان دقیق باشد تا حدی که نوعدستگیره کابینت هم معین شود. اما نوع و شکل کلی این اجزای اصلی می توانند مهم باشند.

سقف کاذب با رابیتس و اندود

سقف کاذب آکوستیک چیست؟

اصولاً سقف کاذب آکوستیک یک نوع ایزوله صوتی است، که با مصالح مختلف ساخته شده و در مکان هایی که نباید صوت تولید پژواک نماید، مانند: سالنهای سخنرانی، سینما و … استفاده می شود.
برای جلوگیری از تشدید صوت از مصالح زیر می توان استفاده کرد:
پارچه بصورت چین دار، پلاک های گچی،پلاک های چوبی، ورقه های مقوایی فشرده به رنگ سفید و سوراخدار که در بازار به آکوستیک معروف هستند در مکان های خاص مانند: استودیوها و … از ورقه های آکوستیک با یک لایه پشم و شیشه و ورق آلومینیوم استفاده می شود .

سقف کاذب آکوستیک

سقف کاذب پی وی سی چیست؟

برای معرفی سقف کاذب پی وی سی ، ابتدا باید پی وی سی را معرفی نماییم. پی وی سی نوعی پلاستیک است که ضد رطوبت و عایق حرارت است پس هیچ گونه محدودیتی مکانی برای نصب این نوع سقف کاذب نخواهید داشت.

پی وی سی دارای طرح و رنگ بسیار متنوعی میباشد. از سفید ساده تا پانل های روکش دار که طیف وسیعی از طرح و رنگ را در خود جای داده است. انعطاف بالای پی وی سی نیز میتواند از دیگر مزیت های آن به شمار آید.

زیرا هر نوع طرحی را میتواند به راحتی برای شما ایجاد نماید. و در آخر از مزیت های مهم سقف کاذب پی وی سی نصب سریع آن بوده که شما میتوانید در کمترین زمان چهره ای متفاوت و نو را به سقف دکوراسیون داخلی خود بدهید.

سقف کاذب پی وی سی

سقف کاذب کناف چیست؟

کناف پوششی است که از گچ ساخته می شود و جزو تکنولوژی گچی است که بیشتر از گچ مزایا و کاربرد دارد. از این مصالح می توان در ساخت دیوار های جداکننده کاذب و سقف کاذب استفاده کرد. دیوار های جدا کننده دیواره هایی هستند که برای تقسیم بندی و جدا کردن محلی از جمله سالن اجتماعات، ادارات، ساختمان مسکونی یا تجاری بهره برد. سقف های کاذب کناف نیز برای ایجاد فضای دکوراتیو و جذاب ساختمان مسکونی یا تجاری و … شما می توانند کاربرد داشته باشند. این مصالح به راحتی در هر مکانی قابلیت نصب شدن را دارند. نصب این سقف ها با استفاده از پیچ انجام شده و فضای خالی میان صفحات و تایل ها را بتونه می پوشاند و می توانید در آخر بر اساس سلیقه تان با رنگ های مختلف و یا کاغذ دیواری آن را زیبا کنید. این مصالح به دلیل خشک بودن و نیازی به استفاده از آب نداشتن برای نصب مصالح نوینی هستند که طرفداران خود را پیدا کرده اند و جایگزین مصالح سنتی شده اند. انواع سقف کاذب کناف عبارتند از:

سقف کاذب کناف مشبک یا طرحدار: در این نوع تایل های سقفی سقف کاذب کناف را تشکیل می دهند و روی یک سازه سوار می شوند و وزن آنها را متحمل می شود. این تایل ها از نوع گچی فلزی یا معدنی هستند که نوع معدنی آن صوت را به خوبی جذب کرده و عایق صدا هستند.
سقف کاذب کناف یکپارچه: این نوع سقف کاذب کناف از تایل های گچی و زمینه فولادی تشکیل شده است. این تایل ها طرح دار نیستند و مدل ساده و دکوراتیوی به فضادی ساختمان می دهند. تایل ها و پانل های گچی در این نوع از ابعاد و اندازه های مختلفی برخوردارند که به طور کامل سقف را پوشانده و سقف یکپارچه به نظر می رسد.

مزایای استفاده از سقف کاذب چیست؟

مزایای استفاده از انواع سقف کاذب شامل موارد زیر هست:

  • سقف کاذب رو میشه جابجا کرد و هزینه بازسازی اون نسبت به سقف اصلی کمتر است.
  • نصب این سقف در عایق کردن صدا خیلی تاثیرگذار هست.
  • با نصب سقف کاذب شما می‌تونین سیم کشی و اتصالات سقف اصلی رو پنهان کنین.
  • اگه این سقف رو نصب کنین متوجه صرفه جویی در مصرف انرژی میشین چون مثل عایق حرارتی عمل میکنه.
  • در سقف کاذب میشه نورپردازی انجام داد و به زیبایی سالن پذیرایی اضافه کرد.

معایب استفاده از سقف کاذب چیست؟

سقف کاذب معایبی هم داره که دونستن اون ها خالی از لطف نیست. این معایب رو در زیر گفتیم:

  • نصب سقف کاذب باعث میشه که ارتفاع سقف کاهش پیدا کنه و باید قبل از نصب باید به این نکته دقت کنین.
  • باید از سقف کاذب مراقبت کنید چون طول عمر خیلی بالایی نداره.
  • بعد از گذشت مدتی سقف کاذب گَرد و خاک گرفته و کثیف میشه.
  • استحکام و مقاومت سقف کاذب نسبت به سقف اصلی کمتر است و ممکن است در برابر برخی حوادث طبیعی آسیب ببینه.
  • نصب سقف کاذب باید با حساسیت بالا و دقت زیاد اجرا بشه. چراکه ممکن است حین اجرا به سقف آسیب برسه. برای همین از افراد حرفه ای و متخصص در این زمینه کمک بگیرین.

سوالات متداول سقف کاذب

✔ سقف کاذب چیست؟

سقف کاذب یک پوشش برای سقف اصلی و جایگزینی برای گچ کاری در نظر گرفته می‌شود که با استفاده از آن می‌توان تأسیسات، سیم کشی‌ها و سایر عیوب را مخفی کرد و در کنار آن زیبایی سقف را دو چندان کرد.

✔ آیا سقف کاذب دارای انواع مختلفی می باشد؟

بله سقف کاذب دارای انواع محتلفی می باشد.از جمله :سقف کناف کاذب ، سقف رابیتس ، سقف گریلیوم ، سقف آکوستیک

✔ پرکاربردترین سقف کاذب بازار کدام هست؟

سقف کاذب کناف و رابیتس پرکاربردترین سقف‌های کاذب موجود در بازار هستند

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید
دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.